orada oturmak istemiyorum bi fikir verir misiniz ne yapmalıyım?:(

dududada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
835
293
133
kızlar merhaba biz 3 buçuk ay sonra evlenicez ama hala nerede oturacağımız belli değil. kv ve kp nin oturduğu yerde kiralar çok uygun ama ben orayı istemiyorum. sebeplerini anlatayım:
birincisi ben işten çıkıp eve giderken 3 vesait değiştireceğim ve benim şimdi oturduğum yerden çok alakasız ve uzak bi yer. nişanlım akşamları mesaiye kalırsa ben tek başıma toplu taşımayla gitmek zorunda kalıcam ve bunu hiç istemiyorum. ki kendisi sık sık mesaiye kalır.
ikincisi annemlerin arabası yok ve benim evime gelmek için en az 1 saat yol çekecekler.
nişanlımın da orayı istediğini hissediyorum açık açık söylemedi ama ben anlıyorum. hem başka yerlere oranla çok çok daha ucuz oranın kiraları ben şimdi napıcam?

nişanlım arabasıyla gelebilecek, kv ve kp yürüme mesafesinde olacak, ama ben 3 vesaitle, ailem ise 2 vesaitle gelmek zorunda kalacak. sizce haksızlık olmuyor mu?

bir daha bu ev konusu açılınca nasıl tavrımı belli etmeliyim?

Her gün 3 vasıta değiştirmenin senin açından çok zor olacağını nişanlına söyleyebilirsin mesela. Ben olsaydım direkt olarak bunu söylerdim.

tavır koyma bize anlattığın gibi nişanlına da anlat aynısını. Orta bi yerde tutalım ev de.

benim için zor olacağını o da düşünüyordu başlarda. ama sonradan ben her zaman mesaiye kalmıyorum, mesaiye kaldığım zamanlarda şu otobüse binersin dedi. ben de olayı büyütmek istemedim geçiştirdim.

O zaman olayı büyüt ve onu bu konuda ikna et

işine bu kadar uzak bir yerde ev tutmayı sana teklif etmeleri bile tam bir bencilllik örneği.eşin rahat rahat arabasıyla işe gidecek.sen karda,kışta,sıcakta 3 araba değiştireceksin.daha neler.ben olsam bunu çok güzel bir fırsat olrak görürdüm ve işime hatta anneme yakın bir ev tutardım.

kv deye uzak ol diyorum.kiralar ne olursa olsun.önce huzur.tecrübe sahibi biri olarak şimdiki aklım olsaydı kesinlikle yakın oturmazdım.

nişanlınla bu konuları açıkça konuş.anlamıyorsa tavrını koy.yapacak bir şey yok.baştan herşeye tamam dersen sonra çok yıpranırsın.

Son düzenleme:
mumkunse işine olmadı annene yakın tut napam ne et orda tutma derim ben işi bahane et hani sen ne kadar yardımcı olsanda ev işleri yemek falan bana bakıo yolda ıkı kat yorulcam evıme vakıt ayıramıcam mutsuz olucam dınlenemcıem dersın kısaca ağzından gir burnundan çık zaten bütün evlilik hayatı erkeğin ağzından girip burnundan çıkmamkla geçicek snra pişman olursun

evet bi de işin o kısmı var. kv yle şimdiye kadar kötü bi olayımız olmadı ama o kadar yakın oturmak da gerçekten korkutuyo beni ya off

doğru söylüyosun o konuyu açana kadar beklerim ve o zaman da kendimi net ifade etmeye çalışırım

valla benim iş yerime de evim çok uzak ama benim servisim var ona rağmen hayattan bezdim...

sakın işine uzak bi yerde oturma eşin çeksin yol sıkıntısını kadının dünya kadar işi var eve geldikten sonra

ve de sakın geçiştirme açık açık söyle zaten yoruluyorum birde yol çekmek istemiyorum diye..

fazlasıyla geçerli bir mazeret iş olayı

birde evet bence de kv çok yakın oturma mümkünse kendi annene yakın ol canım

Evlenince kadınlar zamanla yarısıyorlar. İşten cıkıp 3 vesaitle evinize giderken yorulacaksınız zaten. Onlara iş yerine yakın bir yerden ev tutmak istediğinizi söyleyin, nişanlınıza da bu şekilde anlatın.

çok teşekkür ederim canım, aslında ben de anneme yakın oturmak istiyorum biliyo musun?

nişanlımı kırmak istemiyorum ama tüm bunları tek tek anlatıcam kirası çok uygun derse de para benden daha mı önemli derim...

canım şimdi öyle olur kıyamazsın edemezsin hiç bişey aldırmazsın takı istemezsin

nişanlıyken nedense çok anlayışlı oluyor insan aman huzursuzluk çıkmasın diye..

ama sonradan çok pişman olursun sen ne yap et kavga etmeden ikna et nişanlını yoksa sonradan çok başın ağrır..

para değil huzur önemli..annenin yanında ol..

çokkk teşekkür ederimm doğru diyosun tabi siz yaşadığınız için daha objektif bakıyosunuz çok doğru. anneme mümkün olduğunca yakın olmaya çalışıcam

3 aktarma yapıp eve gelicem , bide işten çıkıcam ,eve gelene kadar pestilim çıkar benim ,sabahta erken çıkmam lazım kahvaltı hazırlayamam,aktarmanın birini kaçırdığımı düşünsene ,geç kalırım işe.Senin iş yakın akşam belki benden önce gelirsin eve , mesaiye kalmadığın günler yemeği falan sen halledersin di mi canım ? deyin..

Herkes gereken cevabı vermiş ben de atlanılan bir noktayı söyleyeyim. Hani ev konusu açılırsa bir daha bunu konuşayım diyorsun ya. Biz o işi hallettik seninle kouşmuştuk daha önceden deyip sana bir eşşek sürprizi yaparak evi tuttum diyebilir. Yarından tezi yok aşkııııım diye başlayan işveli cümlelerle bu işi hallet.

açıkçası daha farklı sebepler bekliyordum ama
sizinki pek iyi niyetli olmuş
o yüzden sebeplerinize kılıf aramaya gerek kalmayacak
direk çekeceğiniz zorluktan bahsedin
ve bunları düşünürken de oyun oynuyor gibi haksızlık vs görmeyin
kvnin size yakın olması daha fazla şeyi beraberinde getirir keşke sadece iş yerine uzaklık olsa konu
bu arada diğer konunuzu okudum da böyle bir adama bu kadar taviz vermeye gerek yok
gerekirse büyütün olayı
ama şunu belirtmeliyim ki
kararınızın ne olduğunu anlamadım bi konuda ne yapayım diyor bu konuda ev seçiyorsunuz

Hem vesait sorunu var hemde esinin ailesiyle yakın oturma..İyiyken kötü olma derim canım..orta biyer bulun bence.Sahsen ben öyle yaptım..Kendi aileme otobusle 10,esimin ailesine otobüsle 20 dk uzaklıktayım.işanlıyken çok iyi davranıyolar fakat evlenince öyle olmuyo,Ben bile 3 aylık evliyim bisürü sorun yasadım,nişanlıyken cok iyi anlasıyodum asla sorun yasamam demiştim..Yakın oluncada sürekli bekliycekler gelip gitmeni istiycekler..evlnmeynce anlayamazsın..Ne kadar uzak okadar huzur canımm..Hem bahanende var işini bahane et ve yakın biyerden tut bence canım..

Okuduğum kadarıyla hiç kimse bahsetmemiş ama şöyle de diyebilirsin:''Aşkım evet orada kiralar çok uygun ama hem eve ulaşmak için harcayacağım yol parası,hem senin yol paran,üstüne üstlük ilerde psikoloğa bile ihtiyaç duyabilirim.Bunun masrafını da sayarsak pek bi artımız olmayacak.(Bu uzak mesafe kadın için çok yıpratıcı olacak.Çünkü evde de o gelip dinlenecek.<Hoş yapsalar da insanın içine sindirmezler:))> Senin EV MESAİ n başlayacak.)Üstüne üstlük birbirimize ayıracağımız zamanımız daralacak canım sevgilim'' de..Aileni de onlar gelemeyecek.Yol uzak gelecek diye hiç mevzu etme.İşine gelir.Seni de ''görmek isteyen nerede olursa çocuğunu görmeye gelir''diye ikna edebilir.
Başarılı olamazsan arkadaşın dediğini mutlaka kullan.Yine de ev oradan tutulursa evlenince arkadaşın dediğini fazlasıyla uygulamaya geçir bence..
Bunlar senin için çok önemli sebepler ama hiç bir sebebin olmasa bile ailesiyle yakın oturma.Nişanlıyken her şeyi yaparmışsın gibi geliyor.İnsan kendini herkül gibi görüyor.Çünkü hep iyi yüzlerini gösteriyorlar.Sende hep iyi niyetle bakıyorsun..Ama evlenince durum değişiyor..
Benim de tavsiyelerim bunlar..Hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…