merhabalar, bir süredir içim içimi yiyordu bakalım ne zaman edicek ne zaman düşünüyor diye bugün bir vesile ile konu açıldı ve içim en azından ne zaman olduğunu bilme yönünden şu anda rahat,biz her ikimizde nişan süresi için 6 ay ideal derdik o da o nedenle ocak şubat gibi düşünüyormuş ama ben sitem ettim bu fikrini keşke paylaşsaydın diye çünkü çeyiz falan bakarken ben bi süre sonra sıkılmaya hevesim gitmeye başlamıştı ona da bunu söylediğimde e ortada birşey yok ben bakıyorum alıyorum diye kendimce çok haklı tepkiler veriyordum her neyse yorum beklediğim nokta düğün parası konusu
Daha önce bahsetmiştim biraz ailesinin durumu olmadığını söylemişti bugün gene durumu açtı babasının aylık geliri 1600 liraymış ev kendilerinin bir yerden de 350 lira kira geliyor ve ekstra bi gider olarak babasının 300 lira sigorta ödemesi varmış bunun dışında faturalar ve mutfak masrafı oluyor,bir erkek kardeşi var o çalışıyor ancak kendi parasını kendisi yiyor,birde lisede okuyan kız kardeşi var,açıkçası buraya yazınca tablo bana anlattığı kadar acıklı gelmedi o zamanda çok gelmemişti ama çok laf söyleyemiyorum işte...ben şu durumda çok ortada kalıyorum bugün ablamlada konuştum eşyaları ikimiz biriktiriceğimiz parayla alıcaz ama düğün için kredi çekicez dedim ablamda düğünü onların yapması lazım kardeşim dedi,annemle konuşunca da annemde düğünü gelinliğini onların alması lazım dedi,ya da arkadaşlarımla konuşunca onlarda aynı şeyi söylüyorlar ben bu durumda çok muallakta kalıyorum etkileniyorum haklı olarak..bende bayılmıyorum sonuçta kendi gelinliğimi ödemeye düğün için parayı benim ödememe,annemle ablama çok güzel kına gecesi yapmışlardı aynısını banada yapıcaklarını söyledi annem her ne kadar yapma anne desemde yapıcak ama ben eğer onlar bi şey yapmıcaklarsa annemlerinde hiçbir şekilde karışmalarını istemiyorum çünkü kendimi biliyorum ilerde lafını ederim bunun,şimdi bile ortada bir şey yokken bi sinirleniyorum acaba benim sevgilim mi kıyamıyo yoksa ailesinin yaklaşımı mı bu şekilde bilemiyorum,benim ailemin kınayı ödemesinide istemiyo onuda belirtmiş olayım,yani aslında şunu merak ediyorum muhtemelen çok ağır yorumlar gelicektir durumları yokmuş sen ne istiyosun daha gibi ama gerçekten görmüş geçirmiş olanlar biraz fikir verirse çok mutlu olurum erkek tarafı bu şartlarda hiç bir şey yapamaz mı gerçekten?bu arada benim aileminde aylık geliri 2bin ve fatura birde diğer masraflar var okuyan çocuk yok başka gelir yok ablamın düğününden kalan borçlar çocuk gibi zaten:)yani benim ailemin durumuda bu şekilde..birde sevgilim ve erkek kardeşi her ay eve 250 lira para veriyorlarmış annesi ona dokunmayıp altın alıyormuş bana takılacak altınları bile sevgilim şu anda kendisi ödemiş oluyor yani,bu şekilde sizce seneye yapmayı düşündüğümüz düğünü bir yıl daha bu düğün parası için ertelemeli miyim yoksa kabul edip evlenmeli miyim?