ordan nasıl gözüküyor?

en temizi iki aileyide işin içine karıştırmadan çiftlerin herşeyi kendisi yapması onun düğünü şöyle oldu kvdesi bunu taktı kp de şunları aldı mahalle baskısından başka bişey değil seviyorsanız kendinize güveniyorsanız birlikte yapın herşeyinizi ne kadar borç olursa olsun kendi emeğinizle yaptığınız kurduğunuz evde yaşamak o kadar keyifli ki zamanı gelince anlarsınız..

pozitif bakışınız için teşekkür ederim ancak benim ailem hiçbir şey yapmadan duramaz çünkü ablama yaptıkları için banada mutlaka yapmak istiyorlar bu durumda arada kalan ben olucam:(

takma durumun şu sebepten erkek tarafının durumunu bana anlatılan kadar anlattım kendi aileminkinide anlattım şimdi bu tabloya göre normalde yapılabilecekken yapılmama tercih edilirse erkek tarafınca burda art niyet ararım sonuçta evet biz evlenicez ama evlenince o şekilde olmucaktır,benim merak ettiğim gerçekten bu gelirle erkek tarafı hiçbir şey yapamaz mı bunuda ev geçindirmediğim için soruyorum

Her şeyin sana anlatıldığı gibi olduğundan bu kadar emin olma içine girmeden bilemezsin dışardan göründüğü gibi olmuyor malesef. Ayrıca durumları olsa bile yapmak istemezlerse yapmazlar zorlayamazsın

Her şeyin sana anlatıldığı gibi olduğundan bu kadar emin olma içine girmeden bilemezsin dışardan göründüğü gibi olmuyor malesef. Ayrıca durumları olsa bile yapmak istemezlerse yapmazlar zorlayamazsın

orası öyle tabi..yapmak istemezlerse zorlayamazsın kısmı ne yazıkki doğru ama asla katılmıyorum bu fikre inşallah kendi çocuğum ya da çocuklarım olduğunda elimi taşın altına en çok ben koyucam çocuğu büyütene kadar değil annelik babalık,beni en çok ürperten borçları ödeme evresinde kavga kısmı herkes mutlaka kavga olur diyor biraz realist bakıyorum ilişkide evlilikte para çok önemli en önemli şey değil ama olmazsa en çok kavga ondan çıkıyor

merhabalar, bir süredir içim içimi yiyordu bakalım ne zaman edicek ne zaman düşünüyor diye bugün bir vesile ile konu açıldı ve içim en azından ne zaman olduğunu bilme yönünden şu anda rahat,biz her ikimizde nişan süresi için 6 ay ideal derdik o da o nedenle ocak şubat gibi düşünüyormuş ama ben sitem ettim bu fikrini keşke paylaşsaydın diye çünkü çeyiz falan bakarken ben bi süre sonra sıkılmaya hevesim gitmeye başlamıştı ona da bunu söylediğimde e ortada birşey yok ben bakıyorum alıyorum diye kendimce çok haklı tepkiler veriyordum her neyse yorum beklediğim nokta düğün parası konusu
Daha önce bahsetmiştim biraz ailesinin durumu olmadığını söylemişti bugün gene durumu açtı babasının aylık geliri 1600 liraymış ev kendilerinin bir yerden de 350 lira kira geliyor ve ekstra bi gider olarak babasının 300 lira sigorta ödemesi varmış bunun dışında faturalar ve mutfak masrafı oluyor,bir erkek kardeşi var o çalışıyor ancak kendi parasını kendisi yiyor,birde lisede okuyan kız kardeşi var,açıkçası buraya yazınca tablo bana anlattığı kadar acıklı gelmedi o zamanda çok gelmemişti ama çok laf söyleyemiyorum işte...ben şu durumda çok ortada kalıyorum bugün ablamlada konuştum eşyaları ikimiz biriktiriceğimiz parayla alıcaz ama düğün için kredi çekicez dedim ablamda düğünü onların yapması lazım kardeşim dedi,annemle konuşunca da annemde düğünü gelinliğini onların alması lazım dedi,ya da arkadaşlarımla konuşunca onlarda aynı şeyi söylüyorlar ben bu durumda çok muallakta kalıyorum etkileniyorum haklı olarak..bende bayılmıyorum sonuçta kendi gelinliğimi ödemeye düğün için parayı benim ödememe,annemle ablama çok güzel kına gecesi yapmışlardı aynısını banada yapıcaklarını söyledi annem her ne kadar yapma anne desemde yapıcak ama ben eğer onlar bi şey yapmıcaklarsa annemlerinde hiçbir şekilde karışmalarını istemiyorum çünkü kendimi biliyorum ilerde lafını ederim bunun,şimdi bile ortada bir şey yokken bi sinirleniyorum acaba benim sevgilim mi kıyamıyo yoksa ailesinin yaklaşımı mı bu şekilde bilemiyorum,benim ailemin kınayı ödemesinide istemiyo onuda belirtmiş olayım,yani aslında şunu merak ediyorum muhtemelen çok ağır yorumlar gelicektir durumları yokmuş sen ne istiyosun daha gibi ama gerçekten görmüş geçirmiş olanlar biraz fikir verirse çok mutlu olurum erkek tarafı bu şartlarda hiç bir şey yapamaz mı gerçekten?bu arada benim aileminde aylık geliri 2bin ve fatura birde diğer masraflar var okuyan çocuk yok başka gelir yok ablamın düğününden kalan borçlar çocuk gibi zaten:)yani benim ailemin durumuda bu şekilde..birde sevgilim ve erkek kardeşi her ay eve 250 lira para veriyorlarmış annesi ona dokunmayıp altın alıyormuş bana takılacak altınları bile sevgilim şu anda kendisi ödemiş oluyor yani,bu şekilde sizce seneye yapmayı düşündüğümüz düğünü bir yıl daha bu düğün parası için ertelemeli miyim yoksa kabul edip evlenmeli miyim?

1600+350 = 1950
1950-300 = 1650 lira ellerine kalan, elektrik-su-telefon-doğalgaz- lise de okuyan bir kız çocuğu ve siz acıklı bir durum göremediniz mi gerçekten?

Artık o kafalar eskide kaldı, durumları olur yapmazlar belki o zaman laf söyleme hakkınız olabilir ama şu durumda şu insanlardan ne bekliyorsunuz merak ettim. Birikmişleri yok desek 10.000 lira kredi çekip size düğün yapsalar ayda 355 tl gibi bir rakam öderler. Ne yiyip ne içecekler bu insanlar.Düğüne kadar biriktirin paranızı, düğüne yakın da kredinizi çekin, kimseye eyvallah etmeden yapın düğününüzü alın eşyalarınızı. Ayrıca, bunları düşünmek için de henüz çok erken
:34:

cnm zaten erkek ailelerı artık elını tasın altına koymuyo.çekılıverıyorlar aradan.sonra dugun oluyo evlı cıft borc odemekten belını doğrultamıyo
ben dahıl bırçok arkadasım boyle evlendı.tabıkı gelınlıgını vs sana dusmeyen seylerı sen almayacaksın ne munasebet.nışanlın olacak kışı alacak.ama ışte borçlar bırlıkte sıze kalacak
kendımden ornek vereyım esım dugun ustu onbın kredı cektı ıcınde dugun salonu gelınlık vs masraflar vardı ha bırde AİLESININ BANA TAKACAGI 2 BILEZIK:53: guya onlar taktı ama 3 senelık cekılen bı kredı oldugu ıcın hala oduyoruz bırlıkte....bebişimiz oldu hala dugıun borcu oduyoruz
malesef gunumuzde bırçok evlenen bu sekılde yapılamaya zorlanıyo.sana tavsıyem sende ailenı zora sokma sakın.sızınkıelre yazık.kendılerı ıstıyolarmış ama olsun.esın ne alması gerekıyorsa alsın borçmu bulcak kredımı cekcek bılmem orasını.ha dıyosan 1 sene gec evleneyım borçlar bıter o zaman 1 sene bekle derım.tabı 1 senede o borçlar bıterse......

düğün öncesi bu bahsettiğin konulardan çok yüz göz olunuyor.
şimdi erkek arkadaşın durumları yok yapamazlar dediyse sana diyecek birşey kalmamış bence,
o yazdığın gelirle isteseler sıkıp yapabilirler belki ama yapamazlar dedikten sonra bunları konuşmak hoş olmaz
artık.sen bence bu olumsuz tarafları düşünmemeye çalış.
sen kendi üzerine düşeni yap birde mobilya,beyaz eşya gibi şeyleri ortak alırsınız ama
düğünle gelinlik olayına eğer demediysen ortak yaparız şeklinde yaklaşma bence.
yapacaksa da erkek arkadaşın kendi biriktirdiği ile yapsın.sonuçta bir senede biriken para ortak olsa da
evlendikten sonra bazı şeyler zoruna gidebilir.altınımı eşimin aylık verdiği
paralardan biriktirip aldılar,gelinliğimi de ben aldım gibi.en azından eşim aldı dersin.

eğer annenin istekleri fazla ve fesat bir kadın değilse (ki sanmam öyle olduğunu) hislerine güven derim, istemiyorsa vardır sebebi.o sebebi öğrenmeye çalış derim.inan ki anne baba neredeyse her zman istisnasız haklı çıkıyolar.6 senelik evliyim ve pişmanım.helki bugün feci pişmanım.hep dediklerini yaşadım eşim beni çok sever herşeyi yapardı benim için.yaptı mı ? hayır .. ailevi sorunlar girer kv de seni sevmezse işte o vakit bittin. nikah işini asla ve asla onaylamazdım ben.eylülde bir arkadaşımın düğünü var 10 yıldır beraberlerdi ama 2 hafta evvel nişan atıldı.mevzu maddiyattı güya ama hayır aile istememiş hiç bu kızı.nikahı erken yapacaktı iyi ki diyor yapmadım.bu oğlan ki nasıl seviyodu güya kızı.güvenme canım herşey biz insanlar için.hee bide şu var, bizde herşyimizi kendimiz aldık onların ailesi tek düğünü yaptı annem tüm çeyizimi en kalitelisinden çifter çifter dizdi.bende onlar yapmazken sizde yapmayın dedim.imkanları sıkıntılıydı o zmanda.ama eğer ailenin imkanı varsa bırak yapsınlar ve her zman sen laf söyleyebilecek durumda ol derim.parayla kıyas değil herşey ama öyle aileler var ki ağzı böyle kapanıyo.imkan dahilinde evet yapsın senin ailende nolcakki onlarda deste olmak ister
kaldı ki sevgilinin ailesi istese en azından bir salon takımını alabilr bence yapacaklarsaa hayır demeyin (gerçi gelirleri nedir bilmiyorum ama).hayır demenin tek artısı kimseye minnetin yok ama eksiside hep enayi gibi hissetmen olacak dğer verilmediğini gördüğün an ki dahada kötü hisseceksin ...tabiki herks bir değil amacımda seni ürkütmek değil ama şuna emin ol herkesin anlattıkların bi doğruluk payı var bi şekilde hayatında bulduğun.ben yaşamam diyo insan sevgsiine güvenip ama işte o iş öyl olmuyo.dilerim en güzel evliliğini yaparsın ama çok duygusal ve saf bakmamaya çalış olaylara.

Son düzenleme:
Arkadasim,
Annen bunu almadi benim annem bunu aldi vs tarzi konusmalar iliskiyi yipratiyor. Bana kalirsa isteyen istedigini alsin yapsin. Yani annen nisan yapmak istiyorsa yapsin.. isteyen taraf istedigini ve yapabildigini yapsin derim.
Ha birde annem sevmedi demissin. Sebebi olmali. Sorsana annen senin iyiligini dusundugu icin sebebini soyler

tek tek alıntı yapmadan yazayım öncelikle düşüncelerinize katılıyorum ama ben kendi ailemin durumunuda yazdım yani şöyle bakacak olursak yapmak isteyen düğünün tamamını yapmasa dahi bir kısmına yardım etmeye teklif eder,maddiyatla ilgili noktada çok erken konuşulduğunu düşünüyorum üstelik bunu sadece ikimiz konuşuyoruz ben çeyiz almaya başlamakla hata yaptığımı düşünüyorum yani alsaydım evet ama keşke onu bu işten uzak tutsaydım haberi olmasaydı mesela..alıyorum çalışıyorum evet bu çeyizin düğün olmadan alınmaya yapılması başlanması çok mantıklı ama bende ters tepti,ben ocak sonundan beri yapmaya başladım ve ağustosta telif bekliyordum bunu ben kendim bekliyordum yani ben erkek olsam ederdim yoksa karşı tarafın hani edicem deyipte etmediği bir durum yok,hepimiz aşağı yukarı öyle değil miyiz beklenti içinde yaşıyoruz olmayıncada çok üzülüyoruz ben şu anda o durumdayım birde ailesinin durumunu falan anlattı işte o para yok ailem bir şey yapamaz diyor ama 2016ya da kalmayalım genede sen bekleyelim dersen bekleyelim diyor,bu durumda kararı vericek olan zaten benimde bana 2016 çok uzak bi tarih geliyor önceden bi 5 yıl geçmişimiz var zaten şimdi 7 yıl olucak öyle olursa ve iş ciddiye binmeden ben çeyiz almaya başlama hatamı onu katarak yaptım zaten,birde ikimizinde ortak düşüncesi söz veya nişan yani yüzük takıldıktan sonra düğünle arası en fazla 6 ay olmalı diğer türlü aileler çok karışıyor iş bozuluyor yani eğer ben 2016yı bekleyelim dersem nişan 2016nın ocağında olucak..diğer türlü beklemeyelim desem bu kez borçlu evlenicez biz bi kafamıza göre bütçe hesapladık aslında düğün-kına-gelinlik-damatlık-kına kıyafeti-makyaj-saç-dışçekim-düğünkına çekim-balayı-ve ekstra ufaktefek giderler için 40 bin çıktı mesela bu para bana şimdi çok geliyor ama hani araştırarak değilde aşağı yukarı tahminlerde bulunurak yaptık bu hesabı ne kadar gidiyor mesela bu saydıklarım için?şöyle 20 bin falan olursa çok sıkıntı yapmam bu miktarı ama 40 bin gerçekten çok fazla birde benim söylediğim bir şey daha var ben ilk başta bu hesabı çıkardığımızda nisan mayıs ayı gibiydi o bana ailem yapamaz demişti ama ben hepsini yapamaz onu diyodur diye düşündüm birde o zaman evlenen kimseyle konuşmadığım için birde heycanla yazın teklif edicek diye heycanım var o yüzden öderiz ya ikimiz ne olcak falan demiştim sonra yaz geldi görüşüyoruz baktım tık yok,annemle konuştum,ablamla sonra diğer evlenen arkadaşlarımla haliyle daha net anladım ve bu kez çark ettim (onun kredi kartıyla küçük elektirik süpürgesi almıştık 90 lira birde büyük süpürge almıştık oda 1300 lira taksidi her ay 260 lira ben veriyorum taksidiniki ne olur ne olmaz ben aldım sonuçta büyük süpürgeninki veriyim dedim daha gelmedi o dedi o zaman küçükolanı veriyim dedim ki onuda 6 taksit yaptırmış ben bekliyorumki verme 100 lira bişey dediki bana o zaman küçüğü ver anneme vericem çünkü onu:53:o anda şeytan dediki git kızım 15 lira çek ver eline 6ya böldürmüş ya!işte bu olay yaşandığından beri ben bi soğudum parasal konularda fikrim değişti)parantez içindeki olaydan sonra benim çeyizim demeye başladım ben benim alcağım bir şey kalmadıki pek demelere başladım bide yatak odasını alınca ben üstüme düşeni yapmış oluyorum demeye başladım çünkü madem 90lirayı bile anneme vericem diye alabiliyor benden!yani böyle ucuz ufak şeylerden biz aile olarak hiç hoşlanmayız bana şimdi dersiniz belki parası yoktur belki falan filan bunda katılmıyorum burdaki msj çeyiz senin sen alıcaksın 5 lira bile olsa ama ben bunu unutur muyum lafları sıralıcam çeyizde tek iğneye bile para vermedin diğerlerinide sen al senin alman lazım diye,benim tabi fikirlerimin değiştiğinin farkında bundanda hiç hoşnutsuz değilim,o benden daha çok sıkıntı stres yapıyo hani rahat falan değil o konuda ama yapsın banane ben yeterince alttan alıyorum kendimden ödün veriyorum işe gireli eylülde 1 sene olucak ocaktan beri çeyiz alıyorum tamam belki o benim heves etmem ama çok bişey kalmadı zaten bundan sonra istediğimi almak istiyorum ama evlenicez diye para biriktirmek zorundayım yani her şeyi onların ailesindne beklemediğimi belirtmek için yazdım bunu çok uzun oldu kusura bakmayın

birde annem istemiyor demeyimde yani işte ailesinin ve kendisinin durumu daha iyi olan biriyle evlenmemi istiyor haklı o da o konuda ama bunu işte değişik hikayeler uydurarak söylüyor,ablamada aynılarını yapardı,art niyetli değilde hani daha iyisi olabilir şeklinde bakıyorama asla maddiyatçı falan değil annem,erkek arkadaşım için sadece sana çok karışıcakmış gibi hissediyorum diyor onuda neden söylüyor anlamış değilim soruyorum bi şeyini mi gördün diye hayır his sadece diyor
her şeyin sevgi aşk falan olmadığını çok iyi biliyorum ben zaten ona aşık değilim seviyorum yani,saygımda var onunda bana karşı o şekilde ve ikimizde paranın evlilikte çok önemli olduğunu biliyoruz,bana söylüyor işte bak evli olanlar böyle böyle tartışıyorlarmış bir arkadaşı var mesela erkek tekniker eşi öğretmen evlenmişler ama borç ödüyorlar kadın kazanıyorum ama harcayamıyorum diyormuş haksız mı şimdi değil ama bunu bilmeden mi evlendi sanmıyorum yani işte aynı duruma düşmek istemiyorum ama ne deyim asla demem lafını açmıcam diye yalan mı söyleyim o benden böyle bir şey bekliyor kendi için diyo ki ben kendime 1 yıl kıyafet almasam gıkım çıkmaz çıkmasın zaten erkek olarak onun yapması gerekenleri eğer ailesi yapmıyorsa yapamıyorsa kendisi yapıcak ben öyle değilim ama çünkü üstüme düşenin yarısını yaptım şu anda 10bin lira harcadım çeyiz için,10binde yatak odası tutsa bitiyo benim yapmam gerekenler,onunkilerde o kadar tutuyor zaten beyaz eşya salon ve oturma odası yemek masası halı perde hesapladık yani toplamda 40 bin eşyalar tutuyor
bu arada annesi beni seviyor yani öyle çektiricek bir kadın gibi durmuyor ama ben kız kardeşini sevmiyorum erkek kardeşide uzak olsa iyi olur kız kardeşi aynı halam gibi yaşı daha küçük laf söyleyebilecek biri annemin çektiğini çekmem inşallah o konuda,annesini önceden arardım falan şimdi sadece bayramlarda arıyorum keşke en başından öyle yapsaymışım neyseki hep bi mesefa bırakmıştım arada
kısacası benim yerimde olsaydınız nasıl bir karar verirdiniz?en son bu ailesinin gelir durumunu anlatmasını annemle paylaşmalı mıyım sizce?

Back
X