Merhaba arkadaşlar,
Ben bir çok şeye alerjisi olan bir insanım.
Mesela; Kulak, burun ve göz damlalarında, kremlerde, losyonlarda, pudralarda ve bazı ilaçlarda kullanılan Hidrokortizon 7 butrat ve kortikostroidlere.
Koyu renkli kozmetiklerde, kınada, permada kullanılan bazı maddelerde, dövme malzemelerinde, antioksidan olarak kauçuk ve plastikte bulunan p-Phenylene Diamine adlı madde.
Deterjan, mürekkep, parlak metaller, saç tokaları, imitasyon takılar, renk sabitleyici boyalarda, dudak boyası, saat, düğme, fermuar, anahtar, makas, asansör tutacakları, medikal ürünlerin bir çoğunda, diş protezde, ortepedik ürünlerin bir çoğunda, mutfak ve banyo malzemelerinde ciddi miktarda kullanılan Nikel Sülfata ciddi ciddi alerjim var.
Bunun yanı sıra amonyak, ethil alkol vs de alerjim var.
Benim size tavsiyem önce mutlaka bir yama diye tabir edilen geniş kapsamlı alerji testi yaptırın. Çünkü ben belli başlı bazı markaların organik olduğunu iddia ettiği saç boyaları yüzünden acillik oldum. Kafam gözüm şişti, zehirlendim, cildim mahfoldu demiyorum bile o en basiti idi. Ölümden döndüm resmen.
Biraz yaş biraz da genetik olarak ciddi oranda beyaz saça sahibim ve maalesef bu durum beni ara ara yeni şeyleri test etmeye yönlendirdi.
Hint kınasından zehirlendim, normal kınadan zehirlendim, saç boyasından zehirlendim, organik saç boyalarından da zehirlendim. İğneler, serumlar, ilaçlar... başıma gelmeyen kalmadı.
Uzun yıllar sonra araştırdım ve bu boyayı keşfettim, sütten çokça ağzı yanan birisi olarak önce kolumda denedim, korktum ve sonra bacağımın üst kısmında test ettim daha hassas doku olduğu için. Sonunda yeterince tatmin oldum ve saçlarımı boyattım.
Sonuç; Hastahanelik olmadım, hatta hiç bir yan etkisi olmadı,
Beyazlarımdan kurtuldum.
Saçı yıpratmıyor, kokusu da çok güzel. Gerekli tüm malzemeler kutudan çıkıyor zaten.
Bone, eldiven, kullanım için broşür, boya, dengeleyici hepsi var yani.
Yıllardır da bu markayı kullanıyorum.
Olumsuz yanları ise;
renkler 1-2 yıldır bu kadar çeşitlendi, çok fazla renk seçeneği yoktu eskiden
Bazı renkler uzun süre kalmadan akıyor, özellikle kızılı 1 ay ile 45 gün arasında anca kullanabiliyorsun
Her yerde satılmıyor maalesef ve her kuaförde bulunmuyor.
20 dk boyunca saç kurutma makinesinde kafa kazan oluyor, 4 mevsim çekmesi zor valla
Ama olsun o kadar da diyorum.
Umarım yorumlar ile sizi yeterince bilgilendirmişimdir.
Ben yaklaşık 6-7 yıldır kullanıyorum Organic Naturals i.