Örgü Örgü Örmeye Ne Dersiniz?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
a.s.
hobihomeberemodellerim0sa6.jpg
cnm bu bere naasııılllllllllll yapınıyorrrrrrrrrrr

sevgili hülya bana 820.deki eldivenin yapılışını anlatırsan sevinirim.Bu arada modellerin harika.Bende uzun kışlık tunik modeli arıyorum.Beni ör diyen model bulamadım.Sanırım birkaç modelden harmanlama yapacağım.

Hemen anlatıyorum canım eldiveni..
Ben 40 ilmekle başladım..standart ilmek sayısı..
4 düz 2 ters 8 sıra ördükten sonra saç örgüsü olarak bur canım.
bir 8 sıra sonra yine bur ve burmayı bırak düz devam etve tam parmak başlangıcına geldiğinde yeniden burduktan sonra kes.(Tersten kesersen daha şık oluyor)
Şimdi..yandan dikiyorsun ama baş parmağına gelen yeri dikmiyorsun.
Bu çok basit bir model ..düz olarak sadece saç örgüsü yaparak örüp bitiriyorsunuz ve yandan dikişte baş parmağa gelen yeri dikmiyorsunuz.
Bu kadar:)

Canım ben bir değişiğini yaptım..8 zincir yap delik oluştur..Dolguyla devam et..Her 8 dolguda bir boş kutu yap.yuvarlak oluşturduğunda artırmaya başla.(Yanlardan)Üst sırada odeliklere ipe 3 zincir dola ve 4-5 kerede tığdan çıkar bu 1.dolam.2.dolamanda yine aynı şekilde aynı deliğe bat ki bu gül şekli oluşsun..Artırarak devam et ve kafa genişliği oluşunca yine yanlardan eksilti.Kafa bandını sık iğne olarak devam et.
Kolay gelsin canım.

Arkadaşlar resim çok büyük ama ben anlatayım yine de
Şapkaya 90 ilmekle başlayıp 1 ters 1 düz bordo iple 10 sıra ördüm.
Turuncu iple 1 sıra düz ördükten sonra 1 sıra ters örün.
Mavi iple 8 sıra 4 düz 3 ters ördükten sonra saç örgüsü olarak burun.
Her 8 sırada aynı işlemi yaptıktan sonra eksiltmege geçiyoruz yavaş yavaş..Her 9 ilmekte 1 kesin..4-5 ilmek kalıncaya kadar devam edin.Büzerek içten dikin.Ponponu 3 parmağınıza 50 defa ip dolayarak altından ip geçirip sıkıştırınYanlarını kırpın ki yuvarlak olsun..Bu kadar.
Eldiven:
32 ilmekle başladım 10 sıra bordo 1 ters 1 düz ördüm.Turuncu iple 1 sıra düz 1 sıra ters ördükten sonra mavi renge geçip ilk sıradan sonra yanlardan 1 er 1 er çoğaltın.9 ilmek olunca çoğaltmayı bırakın..3 sıra daha örerek 9 ilmeği ipe geçirip bekletin.
Mavi ip 20 sıra olunca teker teker parmaklara ip geçirin(Hepsini aynı anda alamazsınız..Mesela önce serçe sonra işaret yapın ki ip tutsun)
Parmaklara iki şiş geçirip döndürerek örün.

(Ben bunu 8 yaşındaki yeğenim için yaptım ilmek sayısı değişebilir)
Kolay gelsin.

Arkadaşlar bende kafayı bu örneğe taktım:))Çok değişik ve hoş göründü bana..Örgüyü kendi çapımda bilen kişiyim emme bunun nasıl yapıldığını bana az buçuk çıtlatsanız diyorumyerimseniben
Hepinizin ellerinize sağlık..Bir örgü manyağı olan ben de bir gün fırsat bulup,şal,atkı ve şapkalarımı yayınlayacağım..Kendi ördüklerimi tabe..

Pempe şapkanın yapılışı:
4 numara ile alt kısımdan başlıyoruz.
2 düz 2 ters 8 sıra lastik yapıyoruz.11 sıra düz örüyoruz.
Daha sonra 12 sıraya başlarken her iki uçtan bir ilmek kesiyoruz.
Yandan 9 sıra üstten 16 sırada 1 kesip3 modeli gevşek ör devam et
Bu şekilde bitir.Yaprağı tığla yapın
Modeli ters katlayıp aşağıdan yukarıya doğru dikin.Ponpon da yapabilirsiniz.

(Alıntıdır)

Back
X