Örgü Örgü Örmeye Ne Dersiniz?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
O saç örgüsü canım..Ben de ördüm bir tane o daha basit bak anlatayım..40 ilmekle başla 4 düz 3 ters 8 sıra ör ve 8.sırada saç örgüsü yap..ikinci 8 sırada tekrar burgu yap..daha sonra burguyu bırak...parmak uçlarına gelmeye yakın tekrar bur ve parmakları azcık geçince kes..dik..sadece baş parmağının geldiği yeri dikme..çok basit bu..Açılma da yapmıyor.Umarım yardımcı olmuşumdur.

:asigim:oldun tabiki canımm..uzun zamandır başlıcaktım bi türlü olmadı...bugün başlarım..bilgiler için tşk ederim arkadaşımm Şeniz

Ben buna bakarak yeşilini ördüm canım..
353526764efdd6fb99fuh2iv4.jpg

Arkadaşlar hepiniz örebilirsiniz Çok basit ve hoş örnekler.. 89. sayfada anlattım nasıl ördüğümü eldivenimi.. yapmak isteyen bakabilir.
540528839708038295tj1sh7.jpg

Yessillim örnekler netten alıntı..ben kendi ördüklerimi çok yer kapladığı için koyamıyorum çok büyük çıkıyor..Creep eldiven bitsin bekliyorum buraya resmini.

şapka çok tatlıymış..hazır gibi walla...rengide çok güzell..ah işte hamarat olmak vardıı şakkıdı ben paso bere örüyorumm .kolay ya lastiği vuruyom gidiyorumm...jeyyar bolero denedim..ya ön kısmı küçük oldu ya arkası çok kısa oldu..ama şimdi eldiveni yapıcam...yapıpta buraya koyucamm jeyyar:icecream:

Hülya canım bayıldım sayfalarına.Eline emeğine sağlık :1hug:Senden bir ricam var mümkünse bu şapkadaki gibi çiçek yapılışınıda anlatabilirmisin.Önceki sayfada birinin anlatılışı var onu ekledim defterime yapacağım ama istediğim işte bu şapkadaki gibi çiçek yapabilmek.Yeğenlerme süpriz olsun öreyim kızlarıma:1hug:Şimdiden teşekkür ederim Canım takipteyimm enfes güzellikte olan bir bölüm yarattına.s.

ya ağlamak istiyorum ben niye öremiyorum..sevgilime atkı örmeye çalışıyorum ama şişi tutmayı, ipi bi arkaya bi öne getirmeyi zor beceriyorum , bi sonraki sırada tersi düz-düzü ters yapıyorum of bu atkı yaza biter bu gidişle :1no2::1no2:

Nazlıcım umarım yardımcı olurum.
Önce 8 zincir çekip birleştiriyoruz. Daha sonra 3 zincir çekiyoruz ve yanına 2 tane trabzan yapıyoruz ve yine 3 zincir çekip dibine batıyoruz. Bu işlemi 4 kez yaptıktan sonra ilk kat tamamlanmış oluyor ve ikinci kara geçiyoruz. Arkasından 3 zincir örüp dibine batıyoruz 3, resime bakarsanız daha iyi anlarsınız. Resimdeki gibi 5 kez 3 zincir örüp biraz aralık vererek ilk göbegin dibine batacağız. Şimdi arkada 5 kez yaprak yapacagımız yerler var. Oralarada yine 3 zincir örüp yanına bu kez 3 trabzan yapıp yine 3 zincir örüyoruz dibine batıyoruz. İlk yaprak oluştu. Şimdi ikinci yaprak için yine üç zincir örüp ikinci yaprağı yapacağımız yere 3 trabzan yapıyor ve 3 zincir çekip dibine batıyoruz. Bu işlemi 5 yaprak olana dek yapacağız. Arka resim 6 daki gibi olacak tüm boşluklarda doluyor.İkinci katımızda bitmiş oldu. Yine arkada geçip aynı işlemleri yapıyoruz. Fakat burada arkadaki zincirleri 4, trabzanlarıda 4, yaprakları ise 7 yaprak yapacagız. Yani her katta sayılarımız artacak. Siz istediğiniz kat yapabilirsiniz bu çiçegi.

goznuruarsivgul9qa5.jpg

Back
X