Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim tüp bebek eminim kıslar doktorum söyledi. gerek yok microya sperm çok iyi kendi döller dedi. bizim sorunumuz yumişle spermin buluşamamasıydı. ama 12 yumurtadan 3 ü döllenince çok kızdım doktoruma. çünkü 3 çok az geldi bana. micro yapsaydı daha çok embriyom olurdu.
Kesinlikle haklısınız..Mikro olsaydı şansınız daha fazla olurdu..Yani daha fazla embriyonuz olabilirdi..Bu arada Eskişehir de mi yaptırdınız tedavinizi ?
kıs daha ne bebişi benim şu an üç tane içimde var. allah nasip ederse ikisini doğurmak istiyom. daha da doğuramam iki yeter :)9
yok cnm eskişehirde yok merkez izmir irenbe de yaptırdım. valla güzel bi yer. kıslar sonra görüşürüz. yemek yiyecem. midem çok bulanıyo aç kalırsam daha da fenalaşıyorum öpt.sizi
Grade1 ve grade 2 gebelik saglayan embriyolar demektir..
atladığınız şey atık varmı embriyolarda atık yüzdesi az olmalı.. fragmantasyon yani
benim ilk denemede 3 tane 1.kalite kondu sonuc 0
ikincide grade 1ve grade 2 'den iki tane koyuldu ama fragmantasyon yoktu şimdi hamileiym.
İnşallah seninde tutar.. senin grade 2 mi
yoksa 2.kalitemi dendi
yok cnm ben o msjı gülene yazdım 2010 muhabbeti oldu ya ondan ötürü
Benimde ölctürmem gerekmi
tesekkur ederim guzel dileklerin icin.
bu arada iki embriyo koyunca hangisinin tuttugunu nasil takip edebilmisler ki? boyle birsey hic duymadim da!
tebrik ederim canim seni..
benim bir tane grade 2ab
yani hem hucre sayisi olmasi gerekenden az, hem de az miktarda fragmantasyon var.. biraz supheli yani tutmasi![]()
ben tecrübelerimle ve araştırmalarımla şunu söyleyebilirim,
KALİTE = HÜCRE SAYISI+FRAGMAN OLMAMASI
ayrıca kalite tutunmadaki en önemli faktör. Ne kadar kaliteli ise o kadar tutunma şansı yüksek olarak değerlendirildiği bir gerçek.
Doktorlar, ikinci gün 4 hücreli hale gelen embriyoyu birinci kalite olarak değerlendiriyor, tabi bunun yanı sıra hücrelerin çevresinde fragman olmaması şart,
3. gün embriyosu 6 veya 8 hücreli hale geldiğinde de yine 1. kalite ve tutunma şansı daha yüksek embriyolar olarak değerlendiriliyor. Buradaki risk bu 3 güne kadar güzel güzel bölünüp hücre oluşturan embriyo birdenbire ölebilirde. O nedenle 3. güne bekletme riskini almak istemiyorlar. genelde ikinci gün transfer ediliyor.
Eğer hücre sayısı önemli olmasaydı o zaman blast aşamasına (5.güne) kadar embriyoyu bekletmezlerdi, Bunu herkese yapamıyorlar ama. Ancak çok sayıda döllenmiş yumurtası olanlara uygulanıyor. çünkü bu süre içinde yine risk var, tamamen bölünme durabilir ve ölebilirler... ama yumurta sayısı çoksa mutlaka geriye kalan birkaç tane oluyor ve o birkaç tane en fazla hücre sayısına ulaşmış embriyolar oluyor. Böylece tutunma şansını en yükseğe taşımış oluyorlar.
yani pozitif sonuca götüren etkenler, yada şansı yükselten etkenler diyebiliriz.
-Önce yeterli sayıda yumurta
-sonra döllenme
-döllenen yumurtaların beklenen zamanda ve hızda bölünmesi
-en fazla sayıda hücreyi oluşturabilen yumurtaların olması.
Tabi EN ÖNEMLİSİ KISMET NASİP.
Merkezler çokta uğraşmıyor, 2. gün bakıyorlar, ne oluştuysa transefer yapılıyor. Ancak bilinçlenip sorgulayınca, sana daha farklı yaklaşımlarla hareket ediyorlar.