• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

orta kalitede tek embriyo ile hamile kalan var mi?

benim tüp bebek eminim kıslar doktorum söyledi. gerek yok microya sperm çok iyi kendi döller dedi. bizim sorunumuz yumişle spermin buluşamamasıydı. ama 12 yumurtadan 3 ü döllenince çok kızdım doktoruma. çünkü 3 çok az geldi bana. micro yapsaydı daha çok embriyom olurdu.

Arkadaşlar tüp bebekle mikro arasındaki tek fark mikro da spermler enjeksiyonla yumurtalara sokulup döllenmesi bekleniyor..Tüp bebekte ise sperm ve yumurtaların kendi kendine döllenmesi bekleniyor..Mikroda ise yumurta ve sperm zorla döllendirilmeye çalışılıyor hepsi bu...zemuszemusMikroenjeksiyon da zaten tüp bebeğin ileri bir aşaması...Aralarındaki tek fark döllenme durumu..Sonuç olarak ikisi de aslında tüp bebek oluyor..

benim tüp bebek eminim kıslar doktorum söyledi. gerek yok microya sperm çok iyi kendi döller dedi. bizim sorunumuz yumişle spermin buluşamamasıydı. ama 12 yumurtadan 3 ü döllenince çok kızdım doktoruma. çünkü 3 çok az geldi bana. micro yapsaydı daha çok embriyom olurdu.

Kesinlikle haklısınız..Mikro olsaydı şansınız daha fazla olurdu..Yani daha fazla embriyonuz olabilirdi..Bu arada Eskişehir de mi yaptırdınız tedavinizi ?

kıs daha ne bebişi benim şu an üç tane içimde var. allah nasip ederse ikisini doğurmak istiyom. daha da doğuramam iki yeter :)9

Kesinlikle haklısınız..Mikro olsaydı şansınız daha fazla olurdu..Yani daha fazla embriyonuz olabilirdi..Bu arada Eskişehir de mi yaptırdınız tedavinizi ?

yok cnm eskişehirde yok merkez izmir irenbe de yaptırdım. valla güzel bi yer. kıslar sonra görüşürüz. yemek yiyecem. midem çok bulanıyo aç kalırsam daha da fenalaşıyorum öpt.sizi

kıs daha ne bebişi benim şu an üç tane içimde var. allah nasip ederse ikisini doğurmak istiyom. daha da doğuramam iki yeter :)9

Çok şükür elbette..şanslısınız ki tutmuş.tutmama ihtimali üzerine elinizde dondurulmuş olsa diye düşünerek yazdım opuyorumnanaktan.

sonrada iki tane daha olurr nisann yaa :) ben bir dahaki yazada denicem inşallah bunu sag salim doguratyım Allahın izniyle
nisan çok haklısın o zmaan belki 3 tane değil 2 tane koyacaklardı ama alnında ücüz varsa onlar tutar tek yumurta olurlardı

yok cnm eskişehirde yok merkez izmir irenbe de yaptırdım. valla güzel bi yer. kıslar sonra görüşürüz. yemek yiyecem. midem çok bulanıyo aç kalırsam daha da fenalaşıyorum öpt.sizi

eskişehir tıp fak te de varmış ama bize önermediler.ben de kent hastanesini düşünüyorum şu an..

Grade1 ve grade 2 gebelik saglayan embriyolar demektir..
atladığınız şey atık varmı embriyolarda atık yüzdesi az olmalı.. fragmantasyon yani
benim ilk denemede 3 tane 1.kalite kondu sonuc 0
ikincide grade 1ve grade 2 'den iki tane koyuldu ama fragmantasyon yoktu şimdi hamileiym.
İnşallah seninde tutar.. senin grade 2 mi
yoksa 2.kalitemi dendi

tebrik ederim canim seni..
benim bir tane grade 2ab
yani hem hucre sayisi olmasi gerekenden az, hem de az miktarda fragmantasyon var.. biraz supheli yani tutmasi:(

yok cnm ben o msjı gülene yazdım 2010 muhabbeti oldu ya ondan ötürü

Allah herkese sağlıklı hamilelikler nasib etsin inşallah.Çoğul gebelik yaşıyorsunuz,rahim ağzını her ultrasona girdiğinizde ölçtürün..Erken doğum riskine karşın.Eğer 12. haftada rahim ağzı boyunuz 2 cm in altındaysa serklaj yaptırmanız gerekebilir..Bunu dr unuza mutlaka hatırlatın,çünkü ihmal edebiliyorlar..

Çilekk canımm bak inşallah olur inşallahh bende sana hep dua ederim inşallah ramazan ayındayız Allahın izniyle.. bence embrişyon orta kaliteden bi çıta önde yani iyi kaliteden bi çıta az morelini bozma

tesekkur ederim guzel dileklerin icin.
bu arada iki embriyo koyunca hangisinin tuttugunu nasil takip edebilmisler ki? boyle birsey hic duymadim da!

valla ben de anlamamıştım ama öyle yazınca hni koyduğu yeri ne bileyim mbriyo hücre sayıını falan biliyor dr anladı bir şekilde delikafadulden

tebrik ederim canim seni..
benim bir tane grade 2ab
yani hem hucre sayisi olmasi gerekenden az, hem de az miktarda fragmantasyon var.. biraz supheli yani tutmasi:(

az şey bilmek daha iyi. bana da 2. gün transferi yapıldı kalitesini bilmiyordum ama 4 er hücreliydiler. ben zaten 4 hücreli ve bu yaşta 2 tane ile (yaşım 42) kesin tutmaz diye çok üzüldüm ve hiç dikkat etmedim. kimyasal gebelik oldu. sonra dosyamdan doktorum birinin iyi kalite diğerinin orta olduğunu söyledi ben de hiç dikkat etmedim diye kendimi suçladım ama belki ne yapsam tutmayacaktı. kader kısmet meselesi de azıcık bu işler

Bana da 1.kalitede 2. gün transferi yapmışlardı ama tutmadı..Tek embriyoydu..Madem çok iyi kalitedeydi de neden 2. gün transferi yapıldı anlamış değilim açıkçası.:1no2:

merkeze göre değişiyor ama döllenen embriyo sayısı azsa genelde rahimde şansları daha fazla diye 2. gün transferi yapıyorlar onları da kaybetmemek için

merhabalar bana da dün glade 2 yani orta seviyeli ama fragmantasyonu çok yüksek değildi 5ti ve 8 hücreli transfer yapıldı yasa gereği tek transfer

ben tecrübelerimle ve araştırmalarımla şunu söyleyebilirim,
KALİTE = HÜCRE SAYISI+FRAGMAN OLMAMASI
ayrıca kalite tutunmadaki en önemli faktör. Ne kadar kaliteli ise o kadar tutunma şansı yüksek olarak değerlendirildiği bir gerçek.
Doktorlar, ikinci gün 4 hücreli hale gelen embriyoyu birinci kalite olarak değerlendiriyor, tabi bunun yanı sıra hücrelerin çevresinde fragman olmaması şart,
3. gün embriyosu 6 veya 8 hücreli hale geldiğinde de yine 1. kalite ve tutunma şansı daha yüksek embriyolar olarak değerlendiriliyor. Buradaki risk bu 3 güne kadar güzel güzel bölünüp hücre oluşturan embriyo birdenbire ölebilirde. O nedenle 3. güne bekletme riskini almak istemiyorlar. genelde ikinci gün transfer ediliyor.
Eğer hücre sayısı önemli olmasaydı o zaman blast aşamasına (5.güne) kadar embriyoyu bekletmezlerdi, Bunu herkese yapamıyorlar ama. Ancak çok sayıda döllenmiş yumurtası olanlara uygulanıyor. çünkü bu süre içinde yine risk var, tamamen bölünme durabilir ve ölebilirler... ama yumurta sayısı çoksa mutlaka geriye kalan birkaç tane oluyor ve o birkaç tane en fazla hücre sayısına ulaşmış embriyolar oluyor. Böylece tutunma şansını en yükseğe taşımış oluyorlar.

yani pozitif sonuca götüren etkenler, yada şansı yükselten etkenler diyebiliriz.
-Önce yeterli sayıda yumurta
-sonra döllenme
-döllenen yumurtaların beklenen zamanda ve hızda bölünmesi
-en fazla sayıda hücreyi oluşturabilen yumurtaların olması.
Tabi EN ÖNEMLİSİ KISMET NASİP.

Merkezler çokta uğraşmıyor, 2. gün bakıyorlar, ne oluştuysa transefer yapılıyor. Ancak bilinçlenip sorgulayınca, sana daha farklı yaklaşımlarla hareket ediyorlar.

ben tecrübelerimle ve araştırmalarımla şunu söyleyebilirim,
KALİTE = HÜCRE SAYISI+FRAGMAN OLMAMASI
ayrıca kalite tutunmadaki en önemli faktör. Ne kadar kaliteli ise o kadar tutunma şansı yüksek olarak değerlendirildiği bir gerçek.
Doktorlar, ikinci gün 4 hücreli hale gelen embriyoyu birinci kalite olarak değerlendiriyor, tabi bunun yanı sıra hücrelerin çevresinde fragman olmaması şart,
3. gün embriyosu 6 veya 8 hücreli hale geldiğinde de yine 1. kalite ve tutunma şansı daha yüksek embriyolar olarak değerlendiriliyor. Buradaki risk bu 3 güne kadar güzel güzel bölünüp hücre oluşturan embriyo birdenbire ölebilirde. O nedenle 3. güne bekletme riskini almak istemiyorlar. genelde ikinci gün transfer ediliyor.
Eğer hücre sayısı önemli olmasaydı o zaman blast aşamasına (5.güne) kadar embriyoyu bekletmezlerdi, Bunu herkese yapamıyorlar ama. Ancak çok sayıda döllenmiş yumurtası olanlara uygulanıyor. çünkü bu süre içinde yine risk var, tamamen bölünme durabilir ve ölebilirler... ama yumurta sayısı çoksa mutlaka geriye kalan birkaç tane oluyor ve o birkaç tane en fazla hücre sayısına ulaşmış embriyolar oluyor. Böylece tutunma şansını en yükseğe taşımış oluyorlar.

yani pozitif sonuca götüren etkenler, yada şansı yükselten etkenler diyebiliriz.
-Önce yeterli sayıda yumurta
-sonra döllenme
-döllenen yumurtaların beklenen zamanda ve hızda bölünmesi
-en fazla sayıda hücreyi oluşturabilen yumurtaların olması.
Tabi EN ÖNEMLİSİ KISMET NASİP.

Merkezler çokta uğraşmıyor, 2. gün bakıyorlar, ne oluştuysa transefer yapılıyor. Ancak bilinçlenip sorgulayınca, sana daha farklı yaklaşımlarla hareket ediyorlar.

doğru söylüyorsun ama bizler ne haldeyiz

Back
X