Orta yaşta boşanmak

pillar

Guru
Kayıtlı Üye
27 Mart 2011
258
341
303
İstanbul
43 yaşındayım. 15 yıllık evliyim. Çocuk yok. Eşimle evlendiğimizden beri sıkıntılarımız vardı. Sinirlendiğinde hakaret, küfür ağzından hiç eksik olmadı. Bir kez bile benden özür dilemedi.15 yıldır hep ayrı hayatlar yaşadık. Evdeki kedilerden başka bir ortak noktamız yoktu. Bunca yıl aynı iş yerinde çalıştım. Eşimin düzenli bir işi olmadı. 2 yıldır da işsiz. Arada bir evden iş yapıyor vs üç beş kuruş geliyor. Yarısını bana veriyor, daha önceden evin masraflarını ödediğim için. Evde hep bilgisayarın başında, bir şey söyleyince tersliyor. Hep aynı şeyleri söylüyormuşum. Her tartışmamızda gerizekalı, varoş, amele, ebleh, çirkin, şişko diye basbasbağırıyor. Komşular duyuyor, çok utanıyorum. İlgim olan her şeyi aşağılıyor. İlgi alanlarımı seyrettiğim dizileri filmleri aptalca buluyor.

Çocuk ben çok istedim. Vitaminler kullandım, tüp bebek vs olmadı. Zaten 15 yıllık evliliğimiz boyunca bir kaç kez kavga dövüş dışında doğal yoldan denemeye de ikna edemedim. (Ayrıntıya girmeyeyim ama doğal yoldan korunuyordu desem anlarsınız sanırım) Tüp bebek süreci boyunca da kötü davrandı. Randevulara gelmek istemedi, ihtiyaç olursa gelirim dedi vs. Dış gebelik oldu, hiç yanımda olmadı. Şimdi düşünüyorum ki olmadığı iyi olmuş. 40 yaşında bıraktım denemeyi zaten.

Şu an boşanma aşamasına geldik ama 43 yaşında, bu kadar şeyden sonra boşanmak beni gerçekten çok üzüyor. 15 yılımı çöpe atmış gibi hissediyorum. Benden sonra genç kadın alıp inadına 10 tane çocuk yapacakmış. Zaten online olarak kadınlarla yazıştığını biliyorum. Hiç bir sosyal medya hesabında birlikte resmimiz yok. Hiç olmadı. Sanki hiç evli değildik. Evliliğimiz boyunca birlikte tatile bile bir kaç kez, o da benim ısrarımla gittik.

Bu evlilik uzun zaman önce bitmişti ama bu süreci nasıl atlatırım bilmiyorum. Neden daha önce boşanmadım diye kendime kızıyorum. Bana kimse seni istemez, yalnız öleceksin diyor. Kendimi çok kötü hissediyorum. Hep kendi ailem olsun istedim ama istemek yetmiyormuş.

Benim yaşlarımda boşananlar, süreci nasıl atlattınız? Genç olsam çok daha kolaydı ama şu an cidden çok canım yanıyor.

Keşke demeyin giden gitti ,önünüze bakın . Başka çare olmadığına göre boşanmak en iyi karar olur sizin için ,bı 15 gitti geriye kalan 20 sene ,30 sene önemli değil mi ? Hiç olmazsa daha huzurlu daha verimli bir ortamda rengarenk yaşarsınız ,renklerin içinde siyah dahi olsa diğer renklerden ötürü görünmez bile . Bu yüzden önünüze bakın

Bu geç kalmışlık hissi insanı mahvediyor ne olur yapmayın nereden start verirseniz o gün yarından yakın bir gün bile hayatınız için doğru kararsa neyse onu yaşayın lütfen, hayat çok kısa bir durup nefes alıp yola daha hevesle başlamak lazım.

Birlikte yaşlanamayacağınız biri bence.
Sadece alışkanlık olduğu için başta zor gelir belki.
Orta yaş değilsiniz dsö bile 55 yaşına kadar genç sınıfına koyuyor.
Cocuk icin diyorsaniz annem 44 iken ben doğmuşum.
Hatta 45 de bile doğum yapmış.
Anlattığınıza göre birbirinize uygun değilsiniz.
Elinizi kolunuzu bağlayacak bir sebep de yok zira.
Önünüzde uzun yıllar var.
Mutlu olmak için adım atın.

Son düzenleme:
Bu tipler sosyal medyada iki cnmm cicim diyene kanıyor kendini bulunmaz Hint kumaşı zannedip evdeki eşine eziyet ediyor.Siz olmasanız kusura bakmayın altına giyecek donu olmaz.İyi yapmışsınız kurtulun bu kanserden vucunuzu ele geçirmeden.Hic de geç değil.Psikolojik yardım da almaniiz öneririm.Yasiniz geç değil emin olun bir yazı okumuştum kadınlar çocuklarını evlendrdikten sonra boşanıyor deniliyordu sizin böyle bir derdiniz de yok.Gecmis olsun

60
Yasinda olacagina simdi
Olsun..cocugun olmadi
Diye uzulme.. olsaydi herifle illa iletisim
Kuracaktin birsuru tantana… simdi
Kafam rahat olur.. isin gucun varmis korkma bence.. boyle birinin dirdirini cekmektense yalniz kalmak daha iyidir

Tüm kadınlarda kollarını açmış,boş gezenin boş kalfası, bir baltaya sap olamamış kocanızı bekliyordu zaten. Gerçek hayat öyle bilgisayar başında atıp tutmaya benzemez.

Çoktan bitmesi gereken bir evliliği boşa uzatmışsınız. Tereddüte düşmeyin bundan sonra.

Son düzenleme:
Bi 15 yılı daha çöpe atmak istemiyorsanız boşanın kurtulun o asalak mahlukattan.Cok kısa bir sürede alışıp güçlenecegnızden hiç şüphem yok.

Çok teşekkür ederim. Bütün yazdıklarınızı tek tek okudum. Aslında bunları ben de biliyorum ama bunca yılın yaşanmışlığı, pişmanlıklar işin içine girince duygular karmaşık bir hale geliyor. Aslında çok avantajım var. Yaşımdan oldukça genç gösteriyorum, ailem her konuda maddi manevi arkamda ama işte bunlara şükretmeyip insan kaybettiğine odaklanıyor bir an.

İlk mesajı ağlayarak bu soğukta bir parkta oturup yazmıştım. Şu an biraz daha iyiyim. Umarım bu süreci atlatıp buraya mutluluğumu da yazabilirim.

Seni kimse istemez demesi muhtemelen bırakmayon diye. Ama hiç te öyle değil. Sakın etkilnemeyin bu laflardan. Hiiiç alakası yok 43 yaş nedir ki yaa. Vallahi gençsiniz ben 31 da evlenip 32 de boşandım. başka da zorluklar nedeniyle toparlanma sürecim 10 senemi aldı. Keşke daha erken toparlasaydım derim hep. 10 sene sonra yeniden 42 yaşımda evlendim 43 te çocuğum oldu. Keşkemdahanerken anne olsaydom tabi ama ilk eş kişisi istememişti asla. Ve evlenir evlenmez öğrenmiştim bunu. Neyae şimdi bir oğlum var şükürler olsun. Evliliğiniz uuzn sürdüğü için herşey gçemiş gibi gelebilir ama gerçekten değil. Hatta hala gençken size değersiz hissetiren kişiden kurtulun ve hayatın tadını, çıkarın gerisi zaten gelir.

Eminim kimse istemez boşanmak haklısınız, ama saygı olmayan yerde durmanın da çok anlamı yok, yazdığınız gibi şükredecek çok şeyiniz var, doğru kararı alacağınıza eminim

Eşiniz, işsiz , ipsiz sapsız haliyle genç kadınların kendisine aşık olup kendisini uzun seneler besleyecegini filan mi sanıyor. Hahay güleyim bari

Bu coğrafyada bütün erkekler mi boşanırken aynı şeyleri söylüyor.
-Yalnız öleceksin
-Bana bi şey olmaz ,sana olur
-Evlenip çocuk yapacağım vs hep aynı laflar...

Bu ortadoğu erkeklerinin stratosfer tabakasını zorlayan üstün kendilerini begenmişlikleri ve "ben buna değerim" zihniyetlerine hem çılgınlar gibi öfkeleniyorum ve hem de cahil cesaretlerine acıyorum.

O kadar zavallı bir adamdan boşanıyorsunuz ki aslında.

Bu coğrafyanın erkeklerinden nefret ediyorum.

Burdan bakilinca büyük bir yükten kurtulacaksiniz gibi görünüyor

Eh bu kadar çektiğiniz yeter artık.
Bence tam da zamanı boşanmanızın.
Hatta bunca sene nasıl sabrettiniz hayret.
Kadınlar da ölüyordu zaten böyle küfürbaz, pislik, ağzı bozuk, saygısız, terbiyesiz bi herif için.
Adamdaki egoya bak ya.
Sizin şartlarınızın onunkinden çok çok daha iyi olacağından eminim.
Bi ruh hastasından kurtulacaksınız.
Yazık onurunuzu zedelemiş bunca yıl.
Pislik ne halt yiyorsa yesin siz kurtulduğumuza sevinin.
Böyle biriyle kim birlikte olmak ister? Gerçek yüzünü görür görmez kadın kaçar zaten.
Sizi kıskandırma çabaları işte. İçi boş.
Çapsız herif

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…