- 7 Ocak 2016
- 10.351
- 49.950
- 598
- Konu Sahibi Arzumarzu94
-
Annesi de siz de saçmalıyorsunuz kusura bakmayın. Devlete bağlı yurtta profesyonel insanlar yerine internetten tanıştığı kim olduğu belli olmayan insanları bebeği bırakmak daha mı doğruymuş? Bu mu evladına deli gibi bağlı anne? Kim kaç gün bakacak tanımadığı bebeğe? Siz şansına iyi insanlar çıkmışsınız güzel bakmışsınız ama bebeğe zarar da verebilirdiniz. Yurtlarda yaşanan şeyleri biliyorsunuz dışarıda yaşananları bilmiyorsunuz galiba. Bebeğin öz annesi de siz de annelik duygunuzu tatmin etmeye o kadar odaklanmışsınız ki sağlıklı düşünemiyorsunuz
Ben size diyecek tek kelime bulamıyorum cidden bulamıyorum yahu çocuk benim değil annesi ölsem yine de vermem yurda diyor biz bebeğe niye çökelim çökecek olsam bin tane korunma yöntemini aynı anda kullanmam yaparım kendi çocuğumu niye başkasının bebeğine annelik yapayım kız bebeği vermiyor anlatabildim mi vermiyor bakın tekrar yazıyorum kız bebeği vermiyor kiz bebeği vermiyorBu arada bence konuyu açan kişi ya burdan yasal yolla bebeğe çökmenin aklını aramaya kalktı ya da bebeğin (ki ortada gerçekten varsa) annesi kendine madd yardım, veya başka bir açık kapı fikri bulmak için yazdı. Bu kadar çılgın savunmanın ve mantıksız kararın üzerinde durmanın başka anlamı olamaz.
Ne desin insanlar bebek satışı aklı mı versin burda? Yanlışa yanlış denir.
Ölsem yine de evladimdan ayrılmam diyor siz anlamakta neden güçlük çekiyorsunuz ki bebeğini bırakmıyorBen size diyecek tek kelime bulamıyorum cidden bulamıyorum yahu çocuk benim değil annesi ölsem yine de vermem yurda diyor biz bebeğe niye çökelim çökecek olsam bin tane korunma yöntemini aynı anda kullanmam yaparım kendi çocuğumu niye başkasının bebeğine annelik yapayım kız bebeği vermiyor anlatabildim mi vermiyor bakın tekrar yazıyorum kız bebeği vermiyor kiz bebeği vermiyor
kız bebeği vermiyor anlatabildim mi vermiyor bakın tekrar yazıyorum kız bebeği vermiyor kiz bebeği vermiyor
abla bebek sende kalabilir mi dedi
kız geldi ağlayarak tanımadan etmeden bebeği teslim etti
bebek 4 gün bende kaldı
bir bakıcı ayarlamış 2 gün o kadın baktı
4 gün de hastanede refakatçi olarak tek başıma baktim bebeğe
bu kadin bu cocugu birakacak. En dogru kapiyi secmeye calisiyor. Devlete de arada gider severim foto fln isterim diye birakmiyor bence.bebeği dün başka bir kadına bıraktı
Son ay çalışmadığını varsayarsak hamileliği öğrendiği andan itibaren hazırlanmalıydı. 8 ayda kimse milyoner olmaz ama 3-4 ay dayanacak kadar bir birikim olur. İşi bırakmadığına göre kazanıyor demek ki. Nüfus cüzdanı var yazdınız babası kim görünüyor? Ölsem evladımdan ayrılmam diye bir şey yok, emzirmiyor mama lazım. Her 2-3 ayda bir giysi alınacak bezi ilacı gıdası... Annesi bile olsa kimsenin bir bebeğe yokluk çektirmeye hakkı yok. Eşiniz çok kaptırmış kendini, kıyamıyor devamlı termometreyi kontrol ediyor vs. Emanete gözü gibi bakmalı bunda sorun yok ama sadece bakıcılık yaptığınızı unutmaması gerek. Sizin yazdığınız her şey günlük çözümler.Ölsem yine de evladimdan ayrılmam diyor siz anlamakta neden güçlük çekiyorsunuz ki bebeğini bırakmıyor
İnanın olay böyle değil bir yandan da ev bakmaya çalışıyor bunu biliyorum bebek bizdeyken sürekli durmadan gece gunduz aradığı için eşim dedi artık bu şekilde olmaz dediği için aldı bebeği yoksa durumu toparlayana kadar zaten bırakacaktı ama dediğim gibi durmadan üst uste aramalar sormalar olunca olmadıbu kadin bu cocugu birakacak. En dogru kapiyi secmeye calisiyor. Devlete de arada gider severim foto fln isterim diye birakmiyor bence.
Ev bakmaya derken ev arıyor tutmak içinİnanın olay böyle değil bir yandan da ev bakmaya çalışıyor bunu biliyorum bebek bizdeyken sürekli durmadan gece gunduz aradığı için eşim dedi artık bu şekilde olmaz dediği için aldı bebeği yoksa durumu toparlayana kadar zaten bırakacaktı ama dediğim gibi durmadan üst uste aramalar sormalar olunca olmadı
Bebeğin babasını bulduk biz internetten hatta gelinlik resimlerine kadar bulduk mahkeme kağıtlarını da gördüm boşanma durumunu bu arada termometreye bakan eşim değil orayı yanlış okumussunuz bebeğin annesi sürekli görüntülü arayıp odanın ısısını girmek istiyor bebek gayet iyiyken ateşini olcturuyor durmadanSon ay çalışmadığını varsayarsak hamileliği öğrendiği andan itibaren hazırlanmalıydı. 8 ayda kimse milyoner olmaz ama 3-4 ay dayanacak kadar bir birikim olur. İşi bırakmadığına göre kazanıyor demek ki. Nüfus cüzdanı var yazdınız babası kim görünüyor? Ölsem evladımdan ayrılmam diye bir şey yok, emzirmiyor mama lazım. Her 2-3 ayda bir giysi alınacak bezi ilacı gıdası... Annesi bile olsa kimsenin bir bebeğe yokluk çektirmeye hakkı yok. Eşiniz çok kaptırmış kendini, kıyamıyor devamlı termometreyi kontrol ediyor vs. Emanete gözü gibi bakmalı bunda sorun yok ama sadece bakıcılık yaptığınızı unutmaması gerek. Sizin yazdığınız her şey günlük çözümler.
Bebeğin babası niye yok meydanda? Kadın herkesten gizliyor mu çocuğu, babası olacak haysiyetsiz niye yardım etmiyor?
Ben size diyecek tek kelime bulamıyorum cidden bulamıyorum yahu çocuk benim değil annesi ölsem yine de vermem yurda diyor biz bebeğe niye çökelim çökecek olsam bin tane korunma yöntemini aynı anda kullanmam yaparım kendi çocuğumu niye başkasının bebeğine annelik yapayım kız bebeği vermiyor anlatabildim mi vermiyor bakın tekrar yazıyorum kız bebeği vermiyor kiz bebeği vermiyor
Dün gece bunu araştırdım hatta kendisine de söyledim eğer olursa ne güzel olur dedi vakıfa başvurmak gerekiyormuş iyice öğrenirsem ona da söyleyeceğim git yap başvur diyeBebek daha küçücük bir o kapida bir bu kapida olmaz. Bildigim kadarıyla sosyal hizmetlerin onceligi cocuklarin ebeveyn yanında kalması. O yuzden annenin koşullarının iyilestirilmesi için yardim edebilirler. Arayip bilgi almaktan zarar gelmez. Bi konussaniz ne guzel olur.
Papağan gibi yazmamın sebebi sizin anlama kıtlığınız hanimefendi yapacak birşeyim yok birşeyi tek seferde anlasanız bende böyle aynı şeyi defalarca yazmayacağım bakın hala aynı şeyi söylüyorsunuz yahu vermiyor diyorum vermiyorum eşim konuştu ben konuştum evet benimde içimden gelmiyor fakat kalkıp bunu ona söylemedim aksine bende sizler gibi yönlendirdim eşimde aynı şeyi yaptı ama.hayir diyor bakın anlamanız için büyük harflerle yazıyorum ÖLSEM YİNE DE EVLADIMI COCUK ESİRGEMEYE VERMEM DİYOR şimdi anladınız mı bana aynı şeyi soylemenizin bir faydası yok çocuk benim değil ben dogurmadim anne vermem dedikten sonra ben ne yapabilirim çocuk şuan bende bile değil kiHanımefendi ben de size diyecek kelime bulanıyorum inanın yaptığınız işin mantıksızlığını anlamamanız çok şaşırtıcı. Elalemin küçücğk bebeğinin evinizde işi ne. Yarın kaçırdı diye kapınıza gelseler ne yapacaksınız? Bebeğe evinizde bir şey olsa tüm sorumluluk sizde.
Kızın bebeği vermek istemediğini anladık. Bir sefer yazmanız yeterli. Papağan gibi tekrarlamanız gerek yok. Siz de destekliyorsunuz annesinin yurda vermeme kararını. Eleştirildiğiniz nokta burası bunu anlamıyorsunuz. Öyle yazmadınız mı? Yurtlarda yaşananları biliyormuşsunuz ya… Kız bebeği vermiyor siz de çok doğru bir karar gibi destek veriyorsunuz. O bebek için en doğrusu tanımadığı insanlarda kapı kapı gezmesi değil annesi bakamıyor madem yurda gitmesi.
Siz arayin onun adina. Iyi niyetli olabilirsiniz ama bu iş boyle olmaz. Bende bir anneyim. 1 aylik bebek kapi kapi dolasmaz. Şu an o kadar küçükki bünyesi her turlu hastaliga müsait, yetiskinlere gore daha hassas durumda. Sizin elinizde bebek hasta olsa, basina bir iş gelse, anne gidip hakkinizda sikayetci olsa sittin sene kurtulamazsiniz.Dün gece bunu araştırdım hatta kendisine de söyledim eğer olursa ne güzel olur dedi vakıfa başvurmak gerekiyormuş iyice öğrenirsem ona da söyleyeceğim git yap başvur diye
Yahu niye annecik olayım anası var bu bebeğin anasız bir bebek değil ki ana olayım niye anlamak istemiyorsunuz annesi var annesi var annesi var daha kaç kere diyeyim annesi arkasında kız çözüm yolu arıyor
Hanimefendi sizin anlama kapasitesinizde sorun mu var? Devlete verdiğinde bildiricek yine alacagını gorus zamani gelecegini boylece cocuk baska bir yere verilmez, annenin duzeni kuruldugundan emin olmadan anneyede verilmez. Annesi böyle işlerde calisan biri devlete kendini ispat etmeden alamaz almamalida. Siz neyin kafasini yasiyosunuz gunde 100 kez arayinca cocuguna bagli mi olunuyor? Siz anne degilsiniz sanirim? Kadin takintili gibi zirt pirt aramasi annelik degil cocuguna duskun olsa ne oldugunu bilmedigi insanlara emanet etmezdi edemezdi gider kendi eliyle devlete verir her hafta sonu gorurdu. Yatili okul gibi olurdu orasi ona. Sizde merhamet adi altinda bir bebegi harciyosunuz cok yazik gercekten, basina bir iş gelirse vebali sizin ve eşinizinde üzerine olacak, bildirmediginiz icinÖlsem yine de evladimdan ayrılmam diyor siz anlamakta neden güçlük çekiyorsunuz ki bebeğini bırakmıyor
Papağan gibi yazmamın sebebi sizin anlama kıtlığınız hanimefendi yapacak birşeyim yok birşeyi tek seferde anlasanız bende böyle aynı şeyi defalarca yazmayacağım bakın hala aynı şeyi söylüyorsunuz yahu vermiyor diyorum vermiyorum eşim konuştu ben konuştum evet benimde içimden gelmiyor fakat kalkıp bunu ona söylemedim aksine bende sizler gibi yönlendirdim eşimde aynı şeyi yaptı ama.hayir diyor bakın anlamanız için büyük harflerle yazıyorum ÖLSEM YİNE DE EVLADIMI COCUK ESİRGEMEYE VERMEM DİYOR şimdi anladınız mı bana aynı şeyi soylemenizin bir faydası yok çocuk benim değil ben dogurmadim anne vermem dedikten sonra ben ne yapabilirim çocuk şuan bende bile değil ki
Konu sahibi normal bir kafada değil zaten kendisinin anne olduğunu da düşünmüyorum annecilik oynamayi sevmişler kari koca bu kadar. Akli basinda her insan sosyal hizmetlere kendi bildirirdi zatenGörümcem kurumda çalıştığı için bu durumla ilgili bilgim var. Bebeği kuruma geçici olarak bırakabilir, istediği zaman gidip görebilirde. Binlerce kadın var çocuğunu geçici olarak sosyal hizmetlere bırakan, öcü bir kurum değil. Bilakis anne kendini toparlarken çocuk güvende olur, başına bir iş gelmez. Kimsede zan altında kalmaz. İyi niyetle bebeğe de anneye de yardımcı olmak istemenizi anlıyorum ama yanlış yapıyorsunuz. Bebek şu an sizde değil, iyi bakıldığına, güvende olduğuna dair teminat var mı yok... Anne sağlıklı mı kafası yerinde mi ? Yaptığı işten ötürü alkol ve uyuşturucuyla iç içe yaşarken bu çocukla ilgili ne kadar sağlıklı karar alabiliyor bu konularda net bilginiz var mı, yok... O halde durumu yetkililere bildirmek göreviniz, annesinden ayrılacak bilmem ne dramına gerek yok çocuk zaten başkalarının evinde kalıyor annesiyle yaşamıyor. Dediğiniz kadar sorumlu bir anneyse verir sosyal hizmetlere, hayatını kurunca da alır çocuğunu ama bu süreçte bakan herkes risk altında, iyilik yapayım derken kendinizi çıkamadığınız bir kuyuda bulursunuz
Konu sahibi normal bir kafada değil zaten kendisinin anne olduğunu da düşünmüyorum annecilik oynamayi sevmişler kari koca bu kadar. Akli basinda her insan sosyal hizmetlere kendi bildirirdi zaten
Peki sizin okuma kabiliyetiniz var mı? Bakın biz bunların tümünü konuştuk anlattık karşımda ki insan hayır asla diyor peki siz neyin kafasını yaşıyorsunuz he neyinHanimefendi sizin anlama kapasitesinizde sorun mu var? Devlete verdiğinde bildiricek yine alacagını gorus zamani gelecegini boylece cocuk baska bir yere verilmez, annenin duzeni kuruldugundan emin olmadan anneyede verilmez. Annesi böyle işlerde calisan biri devlete kendini ispat etmeden alamaz almamalida. Siz neyin kafasini yasiyosunuz gunde 100 kez arayinca cocuguna bagli mi olunuyor? Siz anne degilsiniz sanirim? Kadin takintili gibi zirt pirt aramasi annelik degil cocuguna duskun olsa ne oldugunu bilmedigi insanlara emanet etmezdi edemezdi gider kendi eliyle devlete verir her hafta sonu gorurdu. Yatili okul gibi olurdu orasi ona. Sizde merhamet adi altinda bir bebegi harciyosunuz cok yazik gercekten, basina bir iş gelirse vebali sizin ve eşinizinde üzerine olacak, bildirmediginiz icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?