- 5 Nisan 2023
- 4.443
- 14.313
- 138
- 27
- Konu Sahibi Arzumarzu94
-
Of anlama kıtlığı olan tek kişi sizsiniz. Gidip karakola başvuracaktiniz sosyal hizmetler gelip denetleyecek ve alacakti annesi vermiyor ne demek ne cahilsiniz ya. Annesi cocugunu döven işkence eden insanlari nasil baskasi ihbar ediyo devlet elinden aliyor ayni mantik.Papağan gibi yazmamın sebebi sizin anlama kıtlığınız hanimefendi yapacak birşeyim yok birşeyi tek seferde anlasanız bende böyle aynı şeyi defalarca yazmayacağım bakın hala aynı şeyi söylüyorsunuz yahu vermiyor diyorum vermiyorum eşim konuştu ben konuştum evet benimde içimden gelmiyor fakat kalkıp bunu ona söylemedim aksine bende sizler gibi yönlendirdim eşimde aynı şeyi yaptı ama.hayir diyor bakın anlamanız için büyük harflerle yazıyorum ÖLSEM YİNE DE EVLADIMI COCUK ESİRGEMEYE VERMEM DİYOR şimdi anladınız mı bana aynı şeyi soylemenizin bir faydası yok çocuk benim değil ben dogurmadim anne vermem dedikten sonra ben ne yapabilirim çocuk şuan bende bile değil ki
Annecilik oynamak istesek neden kendi evladimizi yapmayalım hadi bu konuyu da tartışalım mesela neden korunuyoruz kendimizi hazır hissetmediğimiz için maddi manevi yönden olabilir mi kendi bebegimizi büyütmek varken neden bir başkasının bebeğine göz koyayimKonu sahibi normal bir kafada değil zaten kendisinin anne olduğunu da düşünmüyorum annecilik oynamayi sevmişler kari koca bu kadar. Akli basinda her insan sosyal hizmetlere kendi bildirirdi zaten
Peki sizin okuma kabiliyetiniz var mı? Bakın biz bunların tümünü konuştuk anlattık karşımda ki insan hayır asla diyor peki siz neyin kafasını yaşıyorsunuz he neyin
Takılmış plak gibi tek yazdığı annenin gece araması. Sanki konuda her şey normal tek bu anormal. Konuyu kim okuyor acaba? Biz çok iyi baktık anne arıyor diye verdik yazıp durduğuna göre birilerine Bi mesaj gönderiyor ama hadi hayırlısı.Bu kadar insan yazdi etti. Konu sahibinde gram umursama yok. Bence kendi cocuklari yok bu yuzden kadinin cocuguna cokmeye calisiyorlar. Neymis ev tutacakmis, yatili bakici bulacakmis.
Kadin zaten bir aylik lohusayken pavyona geri donuyor, ortada baba yok lafta bosaniyorlar.
Bu bebegin uzaktan yakindan bir akrabasi olsam kesinlikle polisle bu tiplerin hepsinin basina cokerdim.
Bakın anne ev tutmaya düzen kurmaya çalışıyor onu anliyorum bebeği için de zaten surekli endişeli hatta bizi biktiracak raddede endişeli bize dediği şey düzenini Kur'an'a kadar bakın en kısa sürede alacagim yani ortada bir terk etme durumu yok kız kendini toplayınca zaten alacak çocuğunu ama benim aklım hep bebekte
Sizinde anlamadığınız şey kadının ikna olması değil. Siz şikayette bulunacaksınız. Devlet el koyuyor. Zaten kadının bu tarz yaşadığı ortaya çıkınca çocuğun menfaati göz önünde tutulup el koyarlar. Verin ismini soy ismini burda hepimiz Aile ve çocuk bakanlığına şikayet edelim Cimer’den.ÖLSEM YİNE DE EVLADIMI COCUK ESİRGEMEYE VERMEM DİYOR
Ölsem yine de evladimdan ayrılmam diyor siz anlamakta neden güçlük çekiyorsunuz ki bebeğini bırakmıyor
Siz zaten cocuk yapmayin hanimefendi saglikli bakis acisina sahip bireyler degilsiniz normalde degilsiniz. Ben anneyim o yavruya yuregim sizladi size gelmis duzgun insanlara onlarda sacma sapan mantikta oldugu icin yine savrulcak elden ele. Siz bir bebegin neye ihtiyaci olur nasil guvende olur yetisir tum bunlardan bir habersiniz. Bu bebek buyuyecek hep bebek kalmayacak. Annesi ilgili demenizden bile kadar konuya uzak oldugunuz belli cok yazik gercektenAnnecilik oynamak istesek neden kendi evladimizi yapmayalım hadi bu konuyu da tartışalım mesela neden korunuyoruz kendimizi hazır hissetmediğimiz için maddi manevi yönden olabilir mi kendi bebegimizi büyütmek varken neden bir başkasının bebeğine göz koyayim
20 günlük lohusalık. Ani boşanma. Kons olarak çalışma. Siz inanıyor musunuz düzeni kurabileceğine?
Ben hiç inanmıyorum.
İnsanların başına her an her şey gelebilir ama çalışmak için düşündüğü ilk yer pavyon olamaz.
Sosyal hizmetleri arayıp bilgilendirin. Çocukların sorumluluğu anne babaların elbette ama koruyuculuğu da devletin. En üst ele haber verin doğrusunu yanlışını sosyal hizmetler karar versin.
Konuyu okudugumda kadinin eskiden de pavyonda çalıştığını, kocasinida ordan buldugunu düşündüm ben. Yeni dogum yapmış bir anneyi pavyon sahibide calistirmak istemez normal sartlarda. Cocuk hastalanir, bisey olur, ise gelmeyi birakir vs seklinde guven duymaz isveren.
Hiç yani 20 günlük kohusaya daha vücudu toplanmamışken pavyonda kim iş verir. Orası da ayrı bir saçmalık.20 günlük lohusalık. Ani boşanma. Kons olarak çalışma. Siz inanıyor musunuz düzeni kurabileceğine?
Ben hiç inanmıyorum.
İnsanların başına her an her şey gelebilir ama çalışmak için düşündüğü ilk yer pavyon olamaz.
Sosyal hizmetleri arayıp bilgilendirin. Çocukların sorumluluğu anne babaların elbette ama koruyuculuğu da devletin. En üst ele haber verin doğrusunu yanlışını sosyal hizmetler karar versin.
Zaten normal insan aklı vicdani olan biri bu durumu anladiginda polise gider ihbar eder devlete teslim eder. Çok iyi anne olmaya niyeti olanda cocugunun pesini birakmaz. Aramayi ilgilenmek zannediyor gercekten normal degil. Biz bi vaka almistik otel lobisinde eskort is bitmis musteri ile, lobide bayilmis aradilar muayene ettik falan zil zurna sarhos cantadan prezervatifler dusuyo kutu kutu zaten bi anda benim bebegim var dedi hop telefona sarildi bize saldirdi bebegim var emzircem gidicem diye ama gorseniz zil zurna olmus. Ortada gercekten bebek varsa gece yarisi arayan anne modeli bu işte. Kac tane denk geldik artik bilmiyorum gercekten bebekleri varsa sagda solda buyuyup sonra işe yanlarina aliyolar bu ortamdan doktor muhendis cikicak degil. Konu sahibi gibi sacma insanlar oldugu icin devletede ulasamiyo o bebeklerTakılmış plak gibi tek yazdığı annenin gece araması. Sanki konuda her şey normal tek bu anormal. Konuyu kim okuyor acaba? Biz çok iyi baktık anne arıyor diye verdik yazıp durduğuna göre birilerine Bi mesaj gönderiyor ama hadi hayırlısı.
Pavyondaki kadını dışarı çıkaramazsın zaten. O kadın adamla sohbet, muhabbet eder, göbek atar. Adamla dışarı çıkamaz. Muhtemelen zaten önceden de yaşam tarzı buydu. Doğumdan sonra da alternatif bir yol aramadı.Konuyu okudugumda kadinin eskiden de pavyonda çalıştığını, kocasinida ordan buldugunu düşündüm ben. Yeni dogum yapmış bir anneyi pavyon sahibide calistirmak istemez normal sartlarda. Cocuk hastalanir, bisey olur, ise gelmeyi birakir vs seklinde guven duymaz isveren.
Eşim gelince sorarım muhtemelen ne kadar kazandıklarını. Bizim arkadaşlardan da çok var pavyon müdavimi. Ama kazanıyordur. Dostu filan varsa ondan da para koparır.Yatılı bakıcı bulacak demişsiniz de bu devirde yatılı bakıcılar en az 30-35 bin alır bu kız hem ev hem yatılı bakıcı nasıl karsılayacak mantıklı bile değil.
Kadın sosyal hizmetlere basvursa geçici olarak bırakıp kendine iş başvurusu bile yapabilir orada. Bence anne sandığınız kadar da iyi değil ya da kafası karışık sağlıklı düşünemiyor. Zaten iş ortamı iyi değil boşanmada bile annenin işi bu tarz şeyler olunca çocuk babaya veriliyor.Bunu bende söyledim hatta eşimde ölsem yine vermem yurda diyor bırakın yurda vermeyi burda dört dörtlük bakılıyordu ona rağmen oda sıcaklığıni görmek termometreyi beş dakikada abartısız 10 kez arıyor görüntülü görüyor sonra tekrar arıyor kapatıp yine arıyor yani bebeğe deli gibi bağlı
Yurtlarda olan ne,ne biliyorsanız anlatın biz de bilelim.Çok çok haklısınız ama bizde hayatımızda ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldık yurda gitmesini kesinlikle istemiyor anne açıkçası bende istemiyorum orada olan yaşanan şeyleri biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?