• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortak ev almak !

Uyuyamayanguzelll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
567
254
103
Kızlar slm, birkaç gündür kafama takılan bir konu var benmi yanlış düşünüyorum fikirlerinizi almak istiyorum.
Eşimin kardeşi evlenecek yalnız evleneceği kızı ailesi istemediği için şu an biz destek oluyoruz isteme işlerine falan beraber gidilecek. Çocugun şu an bi evi yok geçici olarak bizde kalıyor evini alıp eşyalarıda tamamlayıp dediğim gibi istemeye gidilecek. Bütçesine uygun doğru düzgün bir ev bulamadığından eşimle ortak almaya karar vermişler, evin bedeli 400 bin 200 eşim verecek 200 kendisi.. şimdi ben şöyle düşünüyorum bu evin bize hiç bi katkısı olmayacak hani normalde 200 binlik bi ev alsan kiraya versen gelen para azda olsa banka kredisini kapatır, satmak istesen satamazsın çocuk evlenecek içinde oturacak, kendi evimiz güzel ama yeri çok iyi degil burayı satıp üstne para ekleyip daha iyi bi yere taşınma planımız vardı böyle olursa onuda yapamayız.. ya benmi saçma düşünüyorum, anlıyorum kardeşine destek olmak istiyor ama ne bilim eşyasına ol düğününe ol bu çok fazla degilmi, tapuda ortak olacak ama bana para hiç olckmş gibi gelio

Kızlar slm, birkaç gündür kafama takılan bir konu var benmi yanlış düşünüyorum fikirlerinizi almak istiyorum.
Eşimin kardeşi evlenecek yalnız evleneceği kızı ailesi istemediği için şu an biz destek oluyoruz isteme işlerine falan beraber gidilecek. Çocugun şu an bi evi yok geçici olarak bizde kalıyor evini alıp eşyalarıda tamamlayıp dediğim gibi istemeye gidilecek. Bütçesine uygun doğru düzgün bir ev bulamadığından eşimle ortak almaya karar vermişler, evin bedeli 400 bin 200 eşim verecek 200 kendisi.. şimdi ben şöyle düşünüyorum bu evin bize hiç bi katkısı olmayacak hani normalde 200 binlik bi ev alsan kiraya versen gelen para azda olsa banka kredisini kapatır, satmak istesen satamazsın çocuk evlenecek içinde oturacak, kendi evimiz güzel ama yeri çok iyi degil burayı satıp üstne para ekleyip daha iyi bi yere taşınma planımız vardı böyle olursa onuda yapamayız.. ya benmi saçma düşünüyorum, anlıyorum kardeşine destek olmak istiyor ama ne bilim eşyasına ol düğününe ol bu çok fazla degilmi, tapuda ortak olacak ama bana para hiç olckmş gibi gelio
Hangimiz evlendiğimizde 400 bin liralık evi bırakın eve sahiptik.

Bunu eşimle nasıl konuşabilirim kardeşine aşırı düşkün tartşmak istemedgmden bişey diyemiyorum
Yani kiraya da cikabilirler.
Her evlenenin evi olmuyor ki.
Biz de kira ödüyoruz herkes ödüyor.
Hem 200verecek durumu varsa alsin kendine ona gore bir ev neden illa luks olsun ki. Ben anlamadim bu durumu.

Cokkkk özür diliyorum ama buna "gıdığı b*kta kanatları havada" derler. İlla ev almak zorunda değiller cebinde maaşı iyi olduktan sonra her ev onların.. kiraya çıkınca içleri mı bozuluyor?
Çok haklısınız bende aynı şeyi söyledim, ama dinleyen yok ailece öyle bişey var bunlarda kira ödeyeceğimize bankaya öderiz kendi evimiz olur diyorlar biz evlenince benim eşimde yaptı aynısını ben kira dedim o ev aldı para yoktu çok zorlandık borç yeni bitti şimdi bu çıktı

Kesinlikle para verdirmeyin eşinize paraları yoksa çıksınlar kiraya ,oh ne ala hem kızın ailesi istemesin hem 400 bin liralık ev. İstemem yan cebime koy olmuş..

Yani kiraya da cikabilirler.
Her evlenenin evi olmuyor ki.
Biz de kira ödüyoruz herkes ödüyor.
Hem 200verecek durumu varsa alsin kendine ona gore bir ev neden illa luks olsun ki. Ben anlamadim bu durumu.
Kiraya çıkmıosa 200 lük alsın iki gün öncesine kadar öyleydi bi sürü evde bulundu ama bu nerden çktı anlamadım alcakları evde eski bina evin içi dökülüo baştan yaplcak sadece konum olarak çok iyi bi yerdeymiş o paraya deger deyip duruyorlar, düne kadar çocuga bişeyim yoktu istediği kadar kalsın diyordum ama bu olaydan sonra gıcık oldum ya

Çok haklısınız bende aynı şeyi söyledim, ama dinleyen yok ailece öyle bişey var bunlarda kira ödeyeceğimize bankaya öderiz kendi evimiz olur diyorlar biz evlenince benim eşimde yaptı aynısını ben kira dedim o ev aldı para yoktu çok zorlandık borç yeni bitti şimdi bu çıktı
Madem kendi evlerinde oturmak istiyorlar karı koca ortak alsınlar.Eşin çok abartmış yardım etme konusunu, durumu yoksa evlenmesin madem ? Nedir bu zamanda insanların evliliğe ev almak ile başlaması anlamış değilim... Kaç kişi ev alarak evleniyor acaba sorsaydınız eşinize? Hiç yoktan, borç yeni bitmisken bir daha borc yapıp sırta kambur yapmaktan başka hicbisey değil..

Kiraya çıkmıosa 200 lük alsın iki gün öncesine kadar öyleydi bi sürü evde bulundu ama bu nerden çktı anlamadım alcakları evde eski bina evin içi dökülüo baştan yaplcak sadece konum olarak çok iyi bi yerdeymiş o paraya deger deyip duruyorlar, düne kadar çocuga bişeyim yoktu istediği kadar kalsın diyordum ama bu olaydan sonra gıcık oldum ya
Cocuga bir sey diyemezsin ama odeyeceginiz meblag cok büyük.
Yeminle suan 200binim olsun bugun gidip ev alirim kendime.
Kim bu zamanda 400luk eve çıkabiliyor ?
Evlenecek insana yardim edilir ama sizinki yardımın üstü. gereksiz masraf ve sacma bir durum.

Bunu eşimle nasıl konuşabilirim kardeşine aşırı düşkün tartşmak istemedgmden bişey diyemiyorum

Zor bir durum. Ama ben olsam endişelerimi eşimle paylaşırdım. Tamam yardım ediyoruz iyi hoş ama ileride problem çıkar mı? Kendi evimizi satıp başka yere geçmek istersek ne olacak vs sor bunları. Eşin kardeşi için bile olsa sana danışmadan böyle büyük adımlar atmamalı. Senin de gönlün olmalı. Siz o hayatı beraber yaşıyorsunuz bu maddi yardımlardan dolayı sıkışırsanız sen de zor durumda olacaksın sen de sıkıntı çekeceksin o yüzden sana danışmalı yani. Bence karı-koca böyle şeyleri konuşabilmeli ya. Ben konuşurdum.

Back
X