• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortak ev almak !

Madem kendi evlerinde oturmak istiyorlar karı koca ortak alsınlar.Eşin çok abartmış yardım etme konusunu, durumu yoksa evlenmesin madem ? Nedir bu zamanda insanların evliliğe ev almak ile başlaması anlamış değilim... Kaç kişi ev alarak evleniyor acaba sorsaydınız eşinize? Hiç yoktan, borç yeni bitmisken bir daha borc yapıp sırta kambur yapmaktan başka hicbisey değil..
Yani dimi çok kafaya taktım bide bizim hastane işlerimiz var tüp bebek falan zaten zorlanyrz ne gerek var, ona kalsa bi evi daha olckmş ya iyide o evin sana bi katkısı yokki ne oturablrsin ne satabilirsin

Çok haklısınız bende aynı şeyi söyledim, ama dinleyen yok ailece öyle bişey var bunlarda kira ödeyeceğimize bankaya öderiz kendi evimiz olur diyorlar biz evlenince benim eşimde yaptı aynısını ben kira dedim o ev aldı para yoktu çok zorlandık borç yeni bitti şimdi bu çıktı
Esin kendisi almis ama odemis bravo ...kardeside az yesin odesinler esiyle sakin girmeyin ilerde para hic olur.oz ablamdan bu konuda kazik yemis biri olarak soyluyorum asla vermeyin

Ben olsam asla kabul etmezdim. Anlamadımki ya bu insanlar nasıl düşünüyor. Kendi yağımızda kavrulalım demek yok herhalde. Sizin kardeşiniz olsa eşiniz tutupta 200 bin verip al paşa paşa otur demezdi.
Ben olsam madem yardım etmek istiyorsun eşyasına yardım et derdim. Bu miktar yüksek bi tutar. Ohh al evini otuttur. Sizde ufak ufak ev bakmaya başlayın madem yerini beğenmiyorsunuz. Beğendiğiniz yerden alsın size evi. :KK76: Bazı konulara çok sinirleniyorum ben ya. Benim eşimde kardeşine çoook düşkündür. Ama kardeşine benden daha düşkün kocayı tutar atardım herhalde. Böyle bi konuda kavgada ederdim tartışırım da. :duduk: Ne demek yahu eşimle tartışmak istemiyorum

Madem kendi evlerinde oturmak istiyorlar karı koca ortak alsınlar.Eşin çok abartmış yardım etme konusunu, durumu yoksa evlenmesin madem ? Nedir bu zamanda insanların evliliğe ev almak ile başlaması anlamış değilim... Kaç kişi ev alarak evleniyor acaba sorsaydınız eşinize? Hiç yoktan, borç yeni bitmisken bir daha borc yapıp sırta kambur yapmaktan başka hicbisey değil..
Sonuna kadar katiliyorum o para ziyan olacak

Esin kendisi almis ama odemis bravo ...kardeside az yesin odesinler esiyle sakin girmeyin ilerde para hic olur.oz ablamdan bu konuda kazik yemis biri olarak soyluyorum asla vermeyin
Aynen iki işte çalıştı ödedi canı çıktı ama.. biliyorum canım hiç olacak bu akşam bi konşmaya deneyim bakalım

Size bir olay anlaticam , siz daha sonra almaya yada almamaya karar verirsiniz..
Dedemin önceki hanimindan 2 tane kızı vardı..
Anneannemle evleniyor ve 6 tane daha cocuklari oluyor ..
Ayrıca bu diger iki kizin da annesine ev bırakıyor.
Neyse Dedem rahmetli oldu..
Ev iki katlı, alt katta dayim, üst katta anneannem ve bekar teyzem oturuyordu.
Diğer iki kız evi mahkemeye verip,
Ihaleye çıkardılar..
Babam gitti evi aldı..
Anneannem oğluna aşık.
Dünya iyisi ama oğluna aşık.
Allem etti kallem etti evi oğlunun üzerine aldı.
Annemler hepsi imza attı hakkından vazgeçti.
Sonra ne mi oldu ?
Çok sevgili dayim,
Kardeşleri hakkını vermiş, eniştesi parasını vermiş, kadın ömür boyu evine bakmamış demedi ve Teyzemle anneannemi sokağa attı..
Eşyalarını sokağa firlattilar.
Ve biz ordaydik..
Ne mi oldu.
Yine babam onlara sahip çıktı.
Siz,siz olun..
Böyle işlere girmeyin.

Hiç mantıklı değil hem yeri iyi değil hem 400 bin tl diyorsunuz.
Eşine söyle o parada benim de hakkım var sen kendi başına karar veremezsin.o evin taksitleri ödenirken benim de rızkımdan ödeyeceksin . Benim de ailen ev alsa ben de bu şekilde pnlara yardımcı olsam sen kabul eder miydin de.parası yok ise 200 binlik ev alsın .3 senelik evliyim hala ev alamıyoruz kiradayız.insanın kendi evi olması güzel bişey ama o kadar yüksek fiyat niye?
Çocuklarımız yok mu olmayacak mı onların rızkından veriyoruz sıkıntıya düşen biz olacağız kesesine göre ev baksın alsın demelisin.

Yani dimi çok kafaya taktım bide bizim hastane işlerimiz var tüp bebek falan zaten zorlanyrz ne gerek var, ona kalsa bi evi daha olckmş ya iyide o evin sana bi katkısı yokki ne oturablrsin ne satabilirsin
Yahu , kocanın kafası çalışmıyor mu ortak danaya bile girmiyor millet artık, bana az mı verdi yok ona etinden çok mu gitti diye... Madem 200bin çıkıyor cebinden o zaman gitsin 200lük başka bir ev alsın eşin, kiraya versin oradan gelen para da krediyi oder iki ev olmuş olur.. kardeşi de bir zahmet içi bozulsun da gitsin cebindeki para kadar ev alsın .. ben neden 200 değil de 400luk ev almaya uğraştığına sinir oldum.. mevki, konum falan hikaye o paraya güzel bir muhitte yine ev alır... Egosuna tukurdugumn kardeşi !

Ben olsam asla kabul etmezdim. Anlamadımki ya bu insanlar nasıl düşünüyor. Kendi yağımızda kavrulalım demek yok herhalde. Sizin kardeşiniz olsa eşiniz tutupta 200 bin verip al paşa paşa otur demezdi.
Ben olsam madem yardım etmek istiyorsun eşyasına yardım et derdim. Bu miktar yüksek bi tutar. Ohh al evini otuttur. Sizde ufak ufak ev bakmaya başlayın madem yerini beğenmiyorsunuz. Beğendiğiniz yerden alsın size evi. :KK76: Bazı konulara çok sinirleniyorum ben ya. Benim eşimde kardeşine çoook düşkündür. Ama kardeşine benden daha düşkün kocayı tutar atardım herhalde. Böyle bi konuda kavgada ederdim tartışırım da. :duduk: Ne demek yahu eşimle tartışmak istemiyorum
Bi huyu var tartıştıgımızda günlerce küs kalabilio öyle olunca ben aşırı huzursuz oluyorum şimdi bide kardeşi burda onun yanında huzursuzluk çıksın istemiyorum canım

Sonuna kadar katiliyorum o para ziyan olacak
Kesinlikle ziyan olacak ablacım, baksana şimdiden dünya para akıtacaklar dünya malına.. bir de bunun içinin yapımı eşyası var.. gün gelecek " eee hadi bakalım evi boluselim" denildiği zaman ortada ne kardeşlik kalacak ne akrabalık hepsi yalan olacak...

Yahu , kocanın kafası çalışmıyor mu ortak danaya bile girmiyor millet artık, bana az mı verdi yok ona etinden çok mu gitti diye... Madem 200bin çıkıyor cebinden o zaman gitsin 200lük başka bir ev alsın eşin, kiraya versin oradan gelen para da krediyi oder iki ev olmuş olur.. kardeşi de bir zahmet içi bozulsun da gitsin cebindeki para kadar ev alsın .. ben neden 200 değil de 400luk ev almaya uğraştığına sinir oldum.. mevki, konum falan hikaye o paraya güzel bir muhitte yine ev alır... Egosuna tukurdugumn kardeşi !
Agzına sağlık ne güzel söyledin valla, şu dana kısmı acayip hoşuma gitti akşam aynen böyle söylycm canım :)

Kimseyle ortak bişey alınmaz sonra arada çok problem olur kardeşinle kötü olmak istemiyorsan bu işe girişmek de. Atalarımız boşuna dememiş ye iç ortaklık yapma yarın. Evin bi masrafı çıkacak oturdukları halde Sizden de bekleyeceksin hem sana kiranın yarısını vermesi lazım ben kendi evimi değiştirmek istiyorum de

Yarının ne olacağı belli olmaz bugün kaynınla iyisindir her şeyi yaparsın kaynın evlenince eşi sana evini hayatta vermez düşman olursun, Benim eşime babası arazi almak için kredi çektirdi ben ödeyecegim senin maaşın fazla sen çok çekersin diye , eşim çekti beş kuruş para vermedi 3 senedir eşim kredi ödüyor tüp bebek tedavimiz oldu arabamızı sattık kredi faizi onu bunu derken gecinemiyoruz Allah hepsini ıslah etsin dondurulmuş embriyoları m var parasızlıktan kaldı valla o yüzden ben kimseye parasal konuda güvenmiyorum sakin eşin para vermesin eşim arazi aldı borcunu daha ödüyor ama eşime zındık vermediler.

Yarının ne olacağı belli olmaz bugün kaynınla iyisindir her şeyi yaparsın kaynın evlenince eşi sana evini hayatta vermez düşman olursun, Benim eşime babası arazi almak için kredi çektirdi ben ödeyecegim senin maaşın fazla sen çok çekersin diye , eşim çekti beş kuruş para vermedi 3 senedir eşim kredi ödüyor tüp bebek tedavimiz oldu arabamızı sattık kredi faizi onu bunu derken gecinemiyoruz Allah hepsini ıslah etsin dondurulmuş embriyoları m var parasızlıktan kaldı valla o yüzden ben kimseye parasal konuda güvenmiyorum sakin eşin para vermesin eşim arazi aldı borcunu daha ödüyor ama eşime zındık vermediler.

Ne kardesler var ev almaya yardim ediyorlar:)
Biz de nasil ev parasini denklestiririz diye kara kara düşünüyoruz.
Suan benim 400binim olsa dahi 400binlik ev almam. 2 tane ev alirim o paraya biri kiraya biri kendime keyfime bakarim vallahi.

Agzına sağlık ne güzel söyledin valla, şu dana kısmı acayip hoşuma gitti akşam aynen böyle söylycm canım :)
Kavga etme de kocanla ne söylersen söyle ama gerçekten çok mantıksız yaptığı... Bir de sanırım bebek tedavisi görüyorsun ? Darphanesi var galiba eşinin ? Yazık günah bak görürsün o ev alınsın sonra o evi bölüsmeye kalkınca neler olacak oturur seyredersin sende uzaktan uzağa.. işte o zaman elini eteğini geri çeker eline çekirdek alır izlersin... Bu dünya menfaat dünyası... Şimdiden abisine bu gibi yaptırım uygulayan kardeşten ilerde hayır beklenmez ..

200bine ev alsinlar sonra d apara biriktirip ustune ekleyerek daha büyüğünü alırlar. Ya da evi simdi almasinlar düğündeki takılarla ekleyip alırlar.

Her evlenenin evi olmuyor. Ille de olsun diye tutturuyorsa kız tarafı, yarısını gelin versin yarisini da damat. Siz yolunacak kaz mısınız 200 bin az buz bir sey değil kaldı ki 100 bin de az değil.

Esinizin sözünü dinleyeceği bir aile büyüğü var mı? O konussa daha iyi.

Bir de esiniz bu planindan kardesine bahsetmis mi

Back
X