• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortak ev almak !

Ben hayatimda bu kadar sacma sapan bir sey duymamistim sayende diydum bacim. Oncelikle senin eşin kardesine 200 bin tl hibe edecek kadar zengin mi? Benim anladigim bu yani. Eger ortak ev alirsa o evi de parayi da siz unutun cunku adamin kardesinin ne isi varmis ne gucu geri nasil odeyecek. Zamaninda annem dayima yardim edeyim diye müşterek arsa aldilar. Cunku dayim tek basina alamiyordu.Dayim icine ev yaptirdi,annem hicbir zaman benim o arsa da hakkim var diyemedi,cocuklari da oldu dayimin sonra dayim vefat etti. Yani asla ve asla ne annem ne de biz satin orayi herkes hakkini alsin diyemicez ,diyemeyizde cunku adamcagiz vefat etti durum uzucu. Gerisini sen düsün. Ayrica evi olmayan adam evlenebilir ama isi gucu olmayan adam neddn evleniyor kizin günahina giriyor arkadas

Benim daha güzel fikrim var, madem eşiniz oradan ev istiyordu, sizin evinizi satın kredinizi çekin siz taşının. Ya da madem kardeş kardeşe o kadar para verebiliyor, sizin evinize onlar yerleşsin kredisi çekilen evde siz oturun, kredi bitince sizin evi onlara devredersiniz yeni evin tapusu da tamamen üstünüze olur, daha adil. Herkes ortaya koyduğunu alsın. Elalemin kızı değerli de siz değersiz misiniz?

Kızlar konuştuk şimdi işlem tamam vazgeçti çocugunda niyeti yok zaten abi benlik bişey yok sizi yorar dedi.. eşim dioki oralara bşyler yaplcakmış şimdi dört yüze alcktk ama bi kaç sene sonra çok degerlncekti benim tek derdim oydu yatırım olur diye düşünmüştüm senin söylediğin şeyleri bende düşündüm ama zaten bi iki yıl sonra satcaktık karlı olacaktı ama istemiosan tamam vazgeçtim dedi çocukta dediğim gibi kendiliğinden caydı biraz önce.. çok rahatladım Allah hepinizden razı olsun

Kızlar slm, birkaç gündür kafama takılan bir konu var benmi yanlış düşünüyorum fikirlerinizi almak istiyorum.
Eşimin kardeşi evlenecek yalnız evleneceği kızı ailesi istemediği için şu an biz destek oluyoruz isteme işlerine falan beraber gidilecek. Çocugun şu an bi evi yok geçici olarak bizde kalıyor evini alıp eşyalarıda tamamlayıp dediğim gibi istemeye gidilecek. Bütçesine uygun doğru düzgün bir ev bulamadığından eşimle ortak almaya karar vermişler, evin bedeli 400 bin 200 eşim verecek 200 kendisi.. şimdi ben şöyle düşünüyorum bu evin bize hiç bi katkısı olmayacak hani normalde 200 binlik bi ev alsan kiraya versen gelen para azda olsa banka kredisini kapatır, satmak istesen satamazsın çocuk evlenecek içinde oturacak, kendi evimiz güzel ama yeri çok iyi degil burayı satıp üstne para ekleyip daha iyi bi yere taşınma planımız vardı böyle olursa onuda yapamayız.. ya benmi saçma düşünüyorum, anlıyorum kardeşine destek olmak istiyor ama ne bilim eşyasına ol düğününe ol bu çok fazla degilmi, tapuda ortak olacak ama bana para hiç olckmş gibi gelio
Ortak ev çok saçma bir fikir. Kimin şimdi o ev, ortak kullanılmayacağına göre. Oturmayan için ölü yatırım.

Back
X