Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tapu ortaksa sızde esınıze vekalet vermedı ısenız satısı yapılmaz..Iyi gunler arkadaslar,esimle ortak tapulu suanda icinde ikamet ettigimiz bir evimiz var, benim iznim olmadan bu evin yasal olarak satisi mumkun mu? Avukat arkadaslar yada konu hakkinda bilgisi olanlar var mi acaba? Tesekkurler
Yani bu durumda baskasina devredebilir de o zaman, ailesinden birine filan, sirf mal kacirmak icinEğer alan kişi almayı kabul ederse diğer icinissedarın hissesi kadar satılabilir.
Yani %50-%50 ise eşiniz kendisine ait %50'yi satabilir, dediğim gibi alacak kişi bulabilirse.
Amma velakin, tapuya "aile konutu" şerhi koydurursanız, yani bu evde aile olarak yaşıyoruz derseniz sizin onayınız olmadan hiç bir şekilde satamaz.
Cok tesekkur ediyorum, tapu % 50-50, ikimizin de ismi var tapuda, aslinda aile konutu serhi koydurmak istiyorum ancak yeni site ve henuz oturumunu almadik dolayisiyla adresi tasiyamadik, aile konutu serhi icin ikametgah isteniyor bildigim kadariyla degil mi?
Icinde yasiyoruz 2 yildir, tapusunu gecen yil aldik ancak nedense oturumunu gecen hafta alabilirsiniz dediler, sitenin yapimi devam ettigi icin belki bilemiyorumİçinde yaşıyor olmak gerekiyor diye biliyorum.
Siz ilk mesajınızda "şu anda içinde ikamet ettiğimiz" diye yazınca öyle düşündüm.
Ama devretse bile dava açıp iptalini isteyebilirsiniz. Çünkü öncelikli alım hakkı diye bir şey var bildiğim kadarı ile. Yani önce size teklif etmeli. Siz davada bana teklif etmeden direkt başkasına sattı diyebilirsiniz.
Boşanma durumunuz mu var?
Kendine ait hisseyi satabilir. Aile konutu şerhi koydurursan satamaz, aile konutu şerhi için ikametgah istiyoruz, yani ikinizin ortak yaşadığı daireye konulabiliyor sadece