Ortamda görmezden gelinmek

Ben de bir ortamda beğendiğim birini anlatırım ama BU ORTAMDAKİ KİMSEYE BENZEMİYOR, ÇOK GÜZEL demem. Bu laf bayağı herkesi küçümsemek demek. Çok ilginç yani.
Begendiginiz birini anlatinca karsidaki esmer diyelim sizin begendiginiz kisi beyaz iste soyle bembayaz falan diye anlattiginizda karsinizdakinin alinmasi normalmi yanlis anlamayin bunu size saldirmak icin sormuyorum merak ettigim icin soruyorum.ben 160 boyundayim kayinvalidem su gelinin boyu soyle uzun boyle uzun cok tatli falan deyince hele de esimin yaninda konusunca benim sinirim bozuluyor bosunami aliniyorum acaba

Bende mesafe koydum eltime valla kafam çok rahat
Eltiniz size mesafe koymuş gibi.Acaba farkında olarak ya da olmayarak biseyler mi yaptınız? Yanlış anlamayın ama sizi tanımıyoruz burdaki dertleri yazarken tek taraflı yazdığımız için belki de onu kıskandıracak, kızdıracak biseyler yaptınız.Bende eltimle mesafe koydum çünkü hareketleri ve karakteri bana göre bozuktu.

Kusura bakmayın dahil oldum ama fikrimi söylemek istedim :) Kayınvalidenizin eşinize başka bir gelinden uzun çok tatlı vs demesi bana anormal geldi. Eşinize ne ki elalemin gelininden kadınından? Boşuna alınmıyorsunuz

Bilmiyorum ki farkında olmayarak bir şey yapmış olabilirim belki ama hatırlamıyorum. Ben can ciğer kuzu sarması olalım demiyorum ama ortamda görmezden gelerek saygısızlık yapmanım ne luzumu var ki

bazen ben mi art niyetliyim diye dusunuyorum da bu konuda cok canimi yakmisligi vardir bana bu sekilde yaptigi icin hastalanmamistir belki ama bir gun icinde felc kaldi az uzun bacaklar dinlemedim hamileyken lohusayken en son burun kivirarak bakmisti hic unutmam.su halinde bile bazen konusur ama eskisi gibi degil cunku ayda bir hafta ben gidip yemegini camasirini isini gucunu goruyorum.

Ben bu tarz insanlarla karşılaştığımda ve bana laf çarpıldığını hissettiğimde genelde yüzümde alaycı bir ifade ile kollarımı birbirine bağlayarak ve tercihen bacak bacak üstüne atarak yüzüne bakarım o kişinin... Gayet güzel sinir bozuyor,tecrübe ile sabit. :)

Bende görmezden gelirdim özel olarakta arayıp sormazdim

Açıkçası niyet var niyet var. Kimseyi, dış görünüşünü yermek adına başkasının yanında övmem. Ama güzel kadın gördüysem anlatırım. Mesela geçen parka çocuğunu getirmiş bir kadın vardı. Rusmuş kadın. Öyle böyle değildi. Eve gidince de annemlere anlattım. Ne kadar güzeldi kadın falan dedim. Ama o ortamda alınacak biri yoktu. Fakat sizin kv nin niyeti sizi yermekse bilemem. Dediğim gibi övmenin de bir amacı ve dozu olmalı

Evet güzel bir kadın gördügünse anlatabilir ama boyu posu, beyazlığı, cildinin pürüzlüğü burdaki kimseye benzemiyor diye küçümsemesi sizce normal mi? O kısmı atlamışsınız
yok atlamadim ama ben böyle şeylere takılmam ama bilinçli bir şekilde dislaniyorsa aynı şeyi oda yapmalı diye dusunuyorum

Benim eltim yok görümcem var hal ve hareketleri huyları tavırları konuşma tarzı hiç bana göre değil. Arada muhabbet etsekte çoğu zaman iletişim kurmam kakara kikiri yapmam evine gidince yardım edilecek bişey varmı diye bakarım öyle klasik iletim. 1. ya bu ihtimalden dolayı sizi takmıyor 2. ya da kıskandığı ve çekemedği için. Benimde görümcem tuhaf tuhaf laf sokar imaları vardır sanki abisinin eşi yok gibi halledere girer ne cevap verdim ne münakaşaya girdim bende o eşimin kardeşi değişmiş gibi davranıyorum. Tavsiye ederim sizde takmayın.

Evine gidince yardim edilecek bir şey var mı diye bakarim dediniz ya, ben yardimdan da öte temizliğini yapıyorum mutfağa ocak, dolaplar yağliysa siliveriyorum, süpürgesini vs yapıyorum ama bendeyken yapmıyor. Ama yapmak istemiyorum, kendimi durdurmaliyim :) Siz nasıl başarıyorsunuz kendisine mi soruyorsunuz?

Bunlar hep annemin yetiştirme tarzi yüzünden. Misafirlikte gittigimiz yerde hep iş yapardık, yardım ederdik...

Misafirliğe gidince ocak silip süpürge takıp bir de aynısının size yapılmasını mı bekliyosunuz, normal mi peki? Misafirlikte yardım edilir evet ama çay doldurulur sofra kurulur, makineye bulaşık atılır en fazla. Bi tanıdığım vardı, misafirliğe bize geldi, mutfakta dedi ki bezle deterjan verin de şu aspiratörün üstünü sileyim. Sinirlerim tepeme çıkmıştı, sizi de ona benzettim. Gittiğiniz evde süpürge tutmanız falan ayıp bi şey bence, eğer karşı tarafın sizden böyle bir talebi olmadıysa ki sanmıyorum olduğunu. O yetiştirme tarzınızı aşmaya çalışın bence. Ben olsam çok bozulurum gelen misafirin ocağı silip süpürge takmaya kalkmasına.

Benimde annem böyle yetiştirdi canım ayıp olur yap et hala der kaynana git ara sor uğra. Hayır anne diyorum ben bunları yapmak zorunda değilim. Görümcem 3 yaş büyük benden kalkıpta evini temizlemem etmem banane. Hatta sizene ? Neden buna müsade ettiniz ki ? Ben sadece kıza bardakları hazırlarım kaldırırm bulaşığı dizmeye yardım ederim o da yardım eder bana sağolsun. Bu arada kendisi etmezse oturduğum yerden de kalkmam zaten. Birsürü psikoloji videosu izleye izleye başardım sizde başarabilirsiniz. Kendisiyle iletişim kurmam öyle çok fazla yüz göz olmam. Çokta çağırmam lafta yapar ama laf yaptığı için özellikle çağırmam.

O elti ben olabilirim
Hoşlanmadığım insanları bazen ben de yok sayarım
Eltiniz sizden pek haz etmiyor veya sohbetiniz, bakış açınız uymuyor olabilir
Baş başa kalınca mecbur konuşuyor
Çünkü 3. Bi kişi yok konuşacak

Yerinizde olsam koyduğu mesafeden devam ederdim
Göz göze gelme, onunla sohbete girme ihtiyacı duymazdım

Başka bi kadını övdü derken ona niye alındınız anlamadım
Eltiniz de kadın sonuçta
Hepimizden güzel olan birine güzel deyince bunda alınacak bi şey yok si

Evet övebilir ama burdaki kimsede yok öyle boy bos, pürüzsüz ten deyip küçümsek gömmek başka neyse aldırış etmenek iyisi göz göze bile gelmemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…