- Konu Sahibi Kafanfilm000
-
Begendiginiz birini anlatinca karsidaki esmer diyelim sizin begendiginiz kisi beyaz iste soyle bembayaz falan diye anlattiginizda karsinizdakinin alinmasi normalmi yanlis anlamayin bunu size saldirmak icin sormuyorum merak ettigim icin soruyorum.ben 160 boyundayim kayinvalidem su gelinin boyu soyle uzun boyle uzun cok tatli falan deyince hele de esimin yaninda konusunca benim sinirim bozuluyor bosunami aliniyorum acabaBen de bir ortamda beğendiğim birini anlatırım ama BU ORTAMDAKİ KİMSEYE BENZEMİYOR, ÇOK GÜZEL demem. Bu laf bayağı herkesi küçümsemek demek. Çok ilginç yani.
Eltiniz size mesafe koymuş gibi.Acaba farkında olarak ya da olmayarak biseyler mi yaptınız? Yanlış anlamayın ama sizi tanımıyoruz burdaki dertleri yazarken tek taraflı yazdığımız için belki de onu kıskandıracak, kızdıracak biseyler yaptınız.Bende eltimle mesafe koydum çünkü hareketleri ve karakteri bana göre bozuktu.Merhaba kk,
Konum başlıktan da anlayacağınız gibi görmezden gelinmek... Eltim uzun zamandan beri bunu yapıyor malesef. Ortamda diğer insanlarla konuşuyor benimle göz göze gelmemek için ekstra çaba harcıyor sanki... Küs değiliz ama bu hareketlerine canım sıkılmaya başladı. (Dipnot düşeyim 2 yıllık evliyim ve en küçük gelin benim, belki de beni kabullenemedi)
Tek kaldığımızda bir sıkıntı yok ama diğer elti ve görümce olduğunda özellikle yapıyor. Diğer elti ve görümceye karşı öyle değil. Kötü bir davranışım sözüm olmadı. O şekilde görmezden gelip beni yok saydığında başka şeylerle telefonumla falan ilgileniyorum ama bir yere kadar... Beni düzeltip durmasindan ve ona bir şey söylediğimde duymazlıktan gelmesinden çok sıkıldım.Görüşmeyecegim diyorum ama eşlerimiz kardeş abisiyle birlikte plan yapıyorlar mutlaka görüşmek zorunda kalıyorum.
Geçenlerde yemeğe cagirdim. Eltimin kızı var yemeklerimi çok beğendi teşekkür etti. Eltim bu kez kizina resmen trip attı, kızı da ne oldu anne kıskandın mı dedi. Şok oldum masada. Akran değiliz annem yaşında sayılır yani kıyaslama, kıskançlık falan olamaz diye düşünüyorum.
Diğer eltim ve görümcem ve problemli eltim oturuyoruz bir gün. Başlıyor anlatmaya, dükyana gelen bir kızdan bahsediyor. Kız baya açık giyinmiş. Bembeyaz teni varmış. Boyu posu, teninin pürüzsüzlüğü aramızdaki kimseye benzemiyormuş, çok güzelmiş falan falan. Bu şekilde kıyaslama ve manipüle etme durumlari da var.
Bu tarz ınsanlara karşı nasıl davranıyorsunuz? Biraz mesafe koymuştum ama işe yaramıyor ne yapayim ben bu insana nasıl davranmalıyım?
Kusura bakmayın dahil oldum ama fikrimi söylemek istedim :) Kayınvalidenizin eşinize başka bir gelinden uzun çok tatlı vs demesi bana anormal geldi. Eşinize ne ki elalemin gelininden kadınından? Boşuna alınmıyorsunuzBegendiginiz birini anlatinca karsidaki esmer diyelim sizin begendiginiz kisi beyaz iste soyle bembayaz falan diye anlattiginizda karsinizdakinin alinmasi normalmi yanlis anlamayin bunu size saldirmak icin sormuyorum merak ettigim icin soruyorum.ben 160 boyundayim kayinvalidem su gelinin boyu soyle uzun boyle uzun cok tatli falan deyince hele de esimin yaninda konusunca benim sinirim bozuluyor bosunami aliniyorum acaba
Bilmiyorum ki farkında olmayarak bir şey yapmış olabilirim belki ama hatırlamıyorum. Ben can ciğer kuzu sarması olalım demiyorum ama ortamda görmezden gelerek saygısızlık yapmanım ne luzumu var kiBende mesafe koydum eltime valla kafam çok rahat
Eltiniz size mesafe koymuş gibi.Acaba farkında olarak ya da olmayarak biseyler mi yaptınız? Yanlış anlamayın ama sizi tanımıyoruz burdaki dertleri yazarken tek taraflı yazdığımız için belki de onu kıskandıracak, kızdıracak biseyler yaptınız.Bende eltimle mesafe koydum çünkü hareketleri ve karakteri bana göre bozuktu.
bazen ben mi art niyetliyim diye dusunuyorum da bu konuda cok canimi yakmisligi vardir bana bu sekilde yaptigi icin hastalanmamistir belki ama bir gun icinde felc kaldi az uzun bacaklar dinlemedim hamileyken lohusayken en son burun kivirarak bakmisti hic unutmam.su halinde bile bazen konusur ama eskisi gibi degil cunku ayda bir hafta ben gidip yemegini camasirini isini gucunu goruyorum.Kusura bakmayın dahil oldum ama fikrimi söylemek istedim :) Kayınvalidenizin eşinize başka bir gelinden uzun çok tatlı vs demesi bana anormal geldi. Eşinize ne ki elalemin gelininden kadınından? Boşuna alınmıyorsunuz
Yanlarında mesafeli dur ve sohbet etme çok, o zaman sana laf atamazlar , haa laf atarlarsa da hadlerini bildir gül geçKimseyle yarış halinde değilim herkesin yuvası ayrı mutlu olsunlar ama iş öyle değilmiş :)
Evet cidden anneniz yaşındaymışBen 29, eltim 42 yaşında
Bende görmezden gelirdim özel olarakta arayıp sormazdimMerhaba kk,
Konum başlıktan da anlayacağınız gibi görmezden gelinmek... Eltim uzun zamandan beri bunu yapıyor malesef. Ortamda diğer insanlarla konuşuyor benimle göz göze gelmemek için ekstra çaba harcıyor sanki... Küs değiliz ama bu hareketlerine canım sıkılmaya başladı. (Dipnot düşeyim 2 yıllık evliyim ve en küçük gelin benim, belki de beni kabullenemedi)
Tek kaldığımızda bir sıkıntı yok ama diğer elti ve görümce olduğunda özellikle yapıyor. Diğer elti ve görümceye karşı öyle değil. Kötü bir davranışım sözüm olmadı. O şekilde görmezden gelip beni yok saydığında başka şeylerle telefonumla falan ilgileniyorum ama bir yere kadar... Beni düzeltip durmasindan ve ona bir şey söylediğimde duymazlıktan gelmesinden çok sıkıldım.Görüşmeyecegim diyorum ama eşlerimiz kardeş abisiyle birlikte plan yapıyorlar mutlaka görüşmek zorunda kalıyorum.
Geçenlerde yemeğe cagirdim. Eltimin kızı var yemeklerimi çok beğendi teşekkür etti. Eltim bu kez kizina resmen trip attı, kızı da ne oldu anne kıskandın mı dedi. Şok oldum masada. Akran değiliz annem yaşında sayılır yani kıyaslama, kıskançlık falan olamaz diye düşünüyorum.
Diğer eltim ve görümcem ve problemli eltim oturuyoruz bir gün. Başlıyor anlatmaya, dükyana gelen bir kızdan bahsediyor. Kız baya açık giyinmiş. Bembeyaz teni varmış. Boyu posu, teninin pürüzsüzlüğü aramızdaki kimseye benzemiyormuş, çok güzelmiş falan falan. Bu şekilde kıyaslama ve manipüle etme durumlari da var.
Bu tarz ınsanlara karşı nasıl davranıyorsunuz? Biraz mesafe koymuştum ama işe yaramıyor ne yapayim ben bu insana nasıl davranmalıyım?
Açıkçası niyet var niyet var. Kimseyi, dış görünüşünü yermek adına başkasının yanında övmem. Ama güzel kadın gördüysem anlatırım. Mesela geçen parka çocuğunu getirmiş bir kadın vardı. Rusmuş kadın. Öyle böyle değildi. Eve gidince de annemlere anlattım. Ne kadar güzeldi kadın falan dedim. Ama o ortamda alınacak biri yoktu. Fakat sizin kv nin niyeti sizi yermekse bilemem. Dediğim gibi övmenin de bir amacı ve dozu olmalıBegendiginiz birini anlatinca karsidaki esmer diyelim sizin begendiginiz kisi beyaz iste soyle bembayaz falan diye anlattiginizda karsinizdakinin alinmasi normalmi yanlis anlamayin bunu size saldirmak icin sormuyorum merak ettigim icin soruyorum.ben 160 boyundayim kayinvalidem su gelinin boyu soyle uzun boyle uzun cok tatli falan deyince hele de esimin yaninda konusunca benim sinirim bozuluyor bosunami aliniyorum acaba
yok atlamadim ama ben böyle şeylere takılmam ama bilinçli bir şekilde dislaniyorsa aynı şeyi oda yapmalı diye dusunuyorumEvet güzel bir kadın gördügünse anlatabilir ama boyu posu, beyazlığı, cildinin pürüzlüğü burdaki kimseye benzemiyor diye küçümsemesi sizce normal mi? O kısmı atlamışsınız
Benim eltim yok görümcem var hal ve hareketleri huyları tavırları konuşma tarzı hiç bana göre değil. Arada muhabbet etsekte çoğu zaman iletişim kurmam kakara kikiri yapmam evine gidince yardım edilecek bişey varmı diye bakarım öyle klasik iletim. 1. ya bu ihtimalden dolayı sizi takmıyor 2. ya da kıskandığı ve çekemedği için. Benimde görümcem tuhaf tuhaf laf sokar imaları vardır sanki abisinin eşi yok gibi halledere girer ne cevap verdim ne münakaşaya girdim bende o eşimin kardeşi değişmiş gibi davranıyorum. Tavsiye ederim sizde takmayın.Kesinlikle
Evine gidince yardim edilecek bir şey var mı diye bakarim dediniz ya, ben yardimdan da öte temizliğini yapıyorum mutfağa ocak, dolaplar yağliysa siliveriyorum, süpürgesini vs yapıyorum ama bendeyken yapmıyor. Ama yapmak istemiyorum, kendimi durdurmaliyim :) Siz nasıl başarıyorsunuz kendisine mi soruyorsunuz?Benim eltim yok görümcem var hal ve hareketleri huyları tavırları konuşma tarzı hiç bana göre değil. Arada muhabbet etsekte çoğu zaman iletişim kurmam kakara kikiri yapmam evine gidince yardım edilecek bişey varmı diye bakarım öyle klasik iletim. 1. ya bu ihtimalden dolayı sizi takmıyor 2. ya da kıskandığı ve çekemedği için. Benimde görümcem tuhaf tuhaf laf sokar imaları vardır sanki abisinin eşi yok gibi halledere girer ne cevap verdim ne münakaşaya girdim bende o eşimin kardeşi değişmiş gibi davranıyorum. Tavsiye ederim sizde takmayın.
Misafirliğe gidince ocak silip süpürge takıp bir de aynısının size yapılmasını mı bekliyosunuz, normal mi peki? Misafirlikte yardım edilir evet ama çay doldurulur sofra kurulur, makineye bulaşık atılır en fazla. Bi tanıdığım vardı, misafirliğe bize geldi, mutfakta dedi ki bezle deterjan verin de şu aspiratörün üstünü sileyim. Sinirlerim tepeme çıkmıştı, sizi de ona benzettim. Gittiğiniz evde süpürge tutmanız falan ayıp bi şey bence, eğer karşı tarafın sizden böyle bir talebi olmadıysa ki sanmıyorum olduğunu. O yetiştirme tarzınızı aşmaya çalışın bence. Ben olsam çok bozulurum gelen misafirin ocağı silip süpürge takmaya kalkmasına.Evine gidince yardim edilecek bir şey var mı diye bakarim dediniz ya, ben yardimdan da öte temizliğini yapıyorum mutfağa ocak, dolaplar yağliysa siliveriyorum, süpürgesini vs yapıyorum ama bendeyken yapmıyor. Ama yapmak istemiyorum, kendimi durdurmaliyim :) Siz nasıl başarıyorsunuz kendisine mi soruyorsunuz?
Bunlar hep annemin yetiştirme tarzi yüzünden. Misafirlikte gittigimiz yerde hep iş yapardık, yardım ederdik...
Benimde annem böyle yetiştirdi canım ayıp olur yap et hala der kaynana git ara sor uğra. Hayır anne diyorum ben bunları yapmak zorunda değilim. Görümcem 3 yaş büyük benden kalkıpta evini temizlemem etmem banane. Hatta sizene ? Neden buna müsade ettiniz ki ? Ben sadece kıza bardakları hazırlarım kaldırırm bulaşığı dizmeye yardım ederim o da yardım eder bana sağolsun. Bu arada kendisi etmezse oturduğum yerden de kalkmam zaten. Birsürü psikoloji videosu izleye izleye başardım sizde başarabilirsiniz. Kendisiyle iletişim kurmam öyle çok fazla yüz göz olmam. Çokta çağırmam lafta yapar ama laf yaptığı için özellikle çağırmam.Evine gidince yardim edilecek bir şey var mı diye bakarim dediniz ya, ben yardimdan da öte temizliğini yapıyorum mutfağa ocak, dolaplar yağliysa siliveriyorum, süpürgesini vs yapıyorum ama bendeyken yapmıyor. Ama yapmak istemiyorum, kendimi durdurmaliyim :) Siz nasıl başarıyorsunuz kendisine mi soruyorsunuz?
Bunlar hep annemin yetiştirme tarzi yüzünden. Misafirlikte gittigimiz yerde hep iş yapardık, yardım ederdik...
Evet övebilir ama burdaki kimsede yok öyle boy bos, pürüzsüz ten deyip küçümsek gömmek başkaO elti ben olabilirim
Hoşlanmadığım insanları bazen ben de yok sayarım
Eltiniz sizden pek haz etmiyor veya sohbetiniz, bakış açınız uymuyor olabilir
Baş başa kalınca mecbur konuşuyor
Çünkü 3. Bi kişi yok konuşacak
Yerinizde olsam koyduğu mesafeden devam ederdim
Göz göze gelme, onunla sohbete girme ihtiyacı duymazdım
Başka bi kadını övdü derken ona niye alındınız anlamadım
Eltiniz de kadın sonuçta
Hepimizden güzel olan birine güzel deyince bunda alınacak bi şey yok si
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?