Ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı

Başörtülülerin aranmadığını söylediniz bende ona istinaden kendimden örnek vererek cevap verdim...

O dediklerinize bende karşıyım. Ama bahsettiğiniz durumlar bende bir ön yargı oluşturmuyor.

Son düzenleme:
bu yasa bana göre de saçma kendi kararlarını kendileri veremiyorlar çünkü
ama üniversite için çok güzel bir uygulama
başörtü ile mescitin kilisenin cemevinin alakası yok alevi olupkapalı olan da var hristiyan olup bilgiliolupkapanan da

ne demek alakası yok. iki yasayı da uygulamaya sokan aynı kişiler değil mi? iki yasa da dinin siyasete alet olmasıyla alakalı değil mi? hristiyan olup bilgili olup kapanan derken?

kimi zaman özgürlükten bahsedip de başörtüsü yasağının kaldırılmasına garip tepkiler verilmesini anlamam mümkün değil..

aynı yaştaki bir kız öğrenci nasıl başı açık derse girebiliyorsa diğer öğrenci de kapalı girebilir..eğer ülkede demokrasi var,özgürlük var diyorsak herkese eşit davranılmalı değil mi?

ne demek alakası yok. iki yasayı da uygulamaya sokan aynı kişiler değil mi? iki yasa da dinin siyasete alet olmasıyla alakalı değil mi? hristiyan olup bilgili olup kapanan derken?
size göre özgürlük sedece açıklık la olunabilryormuş bunu çok iyi vurguladınız
kendi doğrularınızdan vazgeçmezsizniz
at gözlüğü takmışsınız
iki gruba ayırmasanız açık olsun kapalı olsun bırakın herkes özgürlüğünü yaşasın
sizin gibiler yüzünden bu bu kadar tartışılıyor zaten

dini tartışma konusu yapan benim gibi düşünenler değil, özgürlük sadece açıklıkla olunur DA DEMEdim. dinin siyasete, yasaya karışmasından rahatsız oluşumu vurguladım. anlamak istemiyorsunuz ya da anlamıyorsunuz

sizinle ikili diyaloga girmek pek de hoş değil
bu zmana kadar yasakmış eee o zman özgürlük bunun neresinde
bunu yasaya karıştırmak zorundalar ki serbestlik olsun
demiyorum kiher yaptıkları müthiş
ama doğru kararalara da hak vermek lazım
özgürlük özgürlük diye zırvalamak önemli değil etrafında yapılan şeyleri görmek önemli olan
kapalı olanlarında hakları var ise sonuna kadar yaşasınlar
tabiiiiiiiiiiiii bazılarıizin verirse

Başörtülülerin aranmadığını söylediniz bende ona istinaden kendimden örnek vererek cevap verdim...

O dediklerinize bende karşıyım. Ama bahsettiğiniz durumlar bende bir ön yargı oluşturmuyor.
gerçekten bazı insanları anlamak zor kendilerine gelince özgürlük başkasına gelince yasa hukuk

onmilyonbinbeşyüzkere beğendim

bazıları özgürlüğün anlamını bilmiyor veya idrak edemiyor . o yaşda bir çocuğun eşarp takmasına karşı olsamda özgürlük adına susarım . türkiyede özgür zihniyet hala yok bakınız yorumlar ! özgür zihniyeti edinmeden özgürlük beklemek neyin kafası onu da hiç anlamıyorum .

ne aile içinde, ne toplumda, ne okuduğu derslerde kitaplarda bu çocuklar için özgürlük adına bir şey yok. hiçbiri, hiçbir konuda kendi kararını veremiyor zaten. kaçının gerçekten kendi isteği olacak acaba?

baş örtüsünü savunan kişilerin de bunu gayet iyi bildiğini; bunu özgürlük adına değil, kendi doğrularına yakın olduğu için savunduğunu biliyoruz. kimse ne kendini, ne başkalarını kandırmaya çalışmasın.

bu sayede artık şu başörtüsü üzerinden siyaset yapmak olayı biter artık , serbest olsun kimse malzeme yapamasın, hayır o değil yurt dışında anlatınca rezil oluyoruz , onlar da serbest böyle bir yasak söz konusu yok adamlar aşmış özgürlüğü amma velakin bizim ülke de bazıları hala başörtüsüyle laiklik elden gidecek sanıyor , bu kafayla daha çok yerinde sayarsınız ufkunuzu genişletin bence.

Ülkemizde tek halledilemeyen sorunda buydu dimi ?
Daha sonra mecburi başörtüsü ve erkek kız sınıflarını ayırırsınız tam olur , pardon bir de halifelik geri gelsin diye yollara dökülürsünüz eskiden olduğu gibi...
Başörtüsünün peşinden gidenler etrafındaki kanları görememişler yazık , sizinde ellerinizde masum kanı var unutmayın .
Benim annemde, teyzelerimde, sülalemde kapalıdır ve hiç bir zaman toplumda yadırganmamıştı erdoğan gelene dek... erdoğandan önce de özgürdü başörtüsü....
Eğitimde birlik şart, sen çocuk yaşta sübyanları bile birbirlerine düşür buna da adalet de ...

[

evet ya ne özgürdük. ne okullarımıza gidebildik ne sınavlarımıza girebildik. sırf imamhatipliyiz diye ünv istediğimiz bölümü seçemedik çok özgürdük. yazacak çok şey var . sizin üzerinizde de bizim haklarımız var 10 sene bekledim istediğim yere gidebilmek için ver hakkımı o zaman . sizin adaletiniz kalsın istemiyoruz.

Bitmez onlarda her türlü illegal malzemeden alası yok. Laiklik başörtüsüyle değil düşünce yapısıyla olan bişey ve bizim ülkemiz henüz onların refahına ulaşmış düzeyde olmadığı için birbiriyle bağdaşamayıp birilerinin siyaset silahı haline geliyor , kapalı olan açığı dinsiz yapıp kapalılar ile bir köşeye çekiliyor , açık olan kapalıyı örümcek kafa , sıkma baş ilan edip açık olanlar ile bir kenara çekiliyor. Bu da Ülkenin Milli Birlik ve Beraberliği ulaşılmaz hale getiriyor. Şimdi ortaöğretime de başörtüsü girdi ya içeride ileriye dönük çok büyük çatışmalar yaşanıcak asıl. Ufku genişletmek içinde eğitim şart, eğitim içinde de siyaset olmaz ... Bırak gülsünler iki tarftan bir tarafı mutlu hallerinden zaten ...

İmamhatipliyiz diye mi ? İmamhatiplilere özel ünivler açıldı istediğiniz bölüme rahatça girebildiğiniz , sizin için devlet kapılarını açtılar kpss ye girmiş olmak yeterli gibi , sen şimdi diyorsun ki biz hiç bir yere giremedik özgür değildik öyle mi ? Sen istemiyorsan bana da yazma ben kimseyim sonuçta , sen hak yiyicilerden hakkını ara

Başörtülü olarak ygs sınavına girdim ve arandım,aynı şekilde benimle beraber aynı ortamda girilen kişilerde arandı,hiç kimseye ayrım yapılmadı başı açık ve kapalı herkes didik didik arandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…