Ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı

yok ya bazıları herkes demiyorum kesinlikle
BAZILARI laiklik anlayışını açıklıkla, şapka inkılabıyla karıştırıyorlar

tamm olarak bu işte.. eline sağlık böcekkk

konu "benim başörtülü arkadaşlarım da var" sınırına gelmezse ben de ofiş değilim.. tiksiniyorum artık yemin ederim..

yakındır canım,onlarda insan ama kısmına ulaşır bi kaç sayfa sonra

başı açık biriyim,akp ye çok çok uzak bir dünya görüşüm var ancak başörtüsü yasağının kaldırılmasını savunuyorum diye yandaş ilan edileceğim zannımca...çok ilginç bir milletiz.

Hedef 2023!!! Bi kac seneye kalmaz ortusuz almazlar iceri dun bi konuda orda burda atip tutan arkadasim nerdesin acaba?ortaogretim ya pes! Universiteyi anlarim ama ortaogretim

Ben üniversitede istemedikleri halde başını açan kızları görünce üzülüyordum cidden. Kimisi de hocaların insiyatifine bağlı olarak kapatabiliyordu. Birinin özgürlüğünü diğerinin hayat görüşü farklı diye kısıtlamak gerçekten hoş değil ve kimse bu durumda kalmak istemez.
Siyasete din çok alet ediliyor orası amenna hatta öyle duruma geldi ki onların ''din'' adı altında çıkardıkları her kanun artık bana art niyetli olarak görünüyor ama yine de insanların giyimine karışma hakkı kimsenin elinde olmamalı.
Benim de başım açık diye insanların bana karışması hoşuma gitmez.

Herkesin kendi inancı.İsteyen takar isteyen takmaz.
Ama aynı şekilde okulda şapka ve türevi şeylere de izin verilmesi gerekiyor bu durumda.Ona evet buna hayır olmamalı.

asıl işlerine öyle geldiği için bunun normal olduğunu yazıp komiksiniz diyenler;asıl sizler komiksiniz.ortaokula giden bir çocuk nasıl kendi tercihiyle başını kapatırki,henüz aklı ona ermez bile,sırf annesi babası istiyor diye kapatır ancak,bunu bile anlayamıyorsunuz,çünkü işinize öyle geliyor.

Annesi babasi istiyor diye o yasta basini kapatiyorsa ,derste acip disarda yine annesinin babasinin istegiyle kapanmayacakmi ?
kimse cocugunun kötülügünü istemez
herkes cocugunu baskasindan cok düşünür heralde
hayirli olsun özgürlük esitlik

evet ben istiyorum çocuğumun kapalı olmasını sizi ilgilendirir mi hayır. sen nasıl baleye bilmem nereye nasıl gönderirsen gönder ben çocuğumun kapalı olmasını istiyorum öyle de yetiştireceğim .

evet ben istiyorum çocuğumun kapalı olmasını sizi ilgilendirir mi hayır. sen nasıl baleye bilmem nereye nasıl gönderirsen gönder ben çocuğumun kapalı olmasını istiyorum öyle de yetiştireceğim .

sırf anne babası öyle istiyor diye kendi iradesi dışında kapatılan çocuk özgürmü oluyor?evet hayırlı olsun baskıcı özgürlük!

Her ortu meselesinde ayni dava... "Biz Imam Hatip lisesindendik, istedigimiz bolume giremedik".. Ben de Ticaret lisesi mezunuydum, sanki bizi de tibba aliyorlardi... Birak tibbi, Iktisadi ve Ticari Ilimler Akademisine bile giremiyordum Ticaret Lisesi mezunu oldugum icin.. Yok efendim benim dalim muhasebe imis, matematik ve edebiyat (esit agirlikli) dalinda olmam lazimmis falan filan... Imam Hatip veya Ticaret, adi meslek lisesi oldugunda secebilecegin alanlar belli idi, simdi degistirdiler, biraz daha haklar verildi, en azindan iki senelik hakki gibi, zamanimda o hak bile yoktu, siz ne diyorsunuz Allasen? Istedigin her bolume puan kaybi yasamadan girebilmek istiyorsan meslek lisesine gitmeyeceksin arkadas... Adi ustunde: Imam Hatip Lisesi..

Ortaogrenimde basortusunun serbest kalmasi suyun biraz daha isinmasindan baska bir anlam ifade etmiyor benim gozumde... Bakalim arkasindan daha neler gelecek... Mayisin kurbagalar... Su kaynadiginda kacamayacak hale gelene kadar... Bekle bizi Iran, sana katilmaya geliyoruz...Az kaldi..

Yerinde bir karar olmuş. Bunda sevilecek ya da ahlanip vahlanacak bir durum yok.

Olmasi gerekendi ve oldu. Keşke basortuye degilde başın icindeki o beyne bakilsaydi. Keske hic başörtü tü kaka ilan edilmeseydi, keşke Allah'in emri herkesin ağzına böyle dolanmasaydi.

Gayet yerinde bir karar.

Hayır sanırsın böyle söyleyenler çocuklarını her anlamda özgür bırakıyor,çocuk bütün kararlarını ailesinden bağımsız veriyor...İnanacağı dine,siyasi görüşüne hiç karışmıyor da,gelip burda anne baba etkisinden bahsediyor.

aynen hiç karışmazlar canımmmmm
nereye gidiyon kızım bile demezler
bikini ile sokakta gezse kızım bu ne hal demezler
onlar özgür kesin yaaa

ben neysem çocuğumda o olacak,armut dibine düşer!deyipte sonra ama istemezse baskıda yapmayacağım demekte ilginçmiş.

ayrıca ben gri rengi hiç sevmem!
Dinim islam..elhamdulillah müslümanim
Din Kültürü dersi secmeli olsun ben hiristiyanim ben deistim ateistim cocugumda benim dinimden yetissin kafasi karismasin istemiyoruz zorunlu olmasini diye mesajlar okumustum..ona istinaden soyledim armut dibine düşer diye...benim kizlarimda islam bilinciyle yetisecek Allahin izniyle
ayrica islamda zorlama yoktur...siz her basikapali anne kizina baski yapiyor o gencler baskiylami kapaniyor saniyorsunuz
en yakinimdan kendimizden örnek veriyim
kiz kardesim ilkokul diplomasini alip ya imam hatipe giderim yada diplomami yirtarim dedi
daha ilkokulda kendi istegiyle basini kapatip 9 yasinda namaza basladi
bende 18 yasimda kapandim
Ailemin cok muhafazakar olmasina ragmen ne kardesimin sectigi okula basortusune nede benim sectigim okula giydigim yirtik kota kisa eteklere karismadi annem babam

Bende cok severim griyi...pardesum gri uzerine her renk esarpla kullanabiliyorum

Yani benim gibi olacak deyip baskida yapmam deyince memnun olmadi:)
Olmaz öyle, dayatmaliyim kapanmalisin diye baski kurmaliyim kizima..oylesi gelir islerine..hakli cikarlar o zaman baskici aile oluruz
sevecek kendi hür özgür iradesiyle istedigi zaman kapanacak Allahin izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…