Ortaokul çağındaki çocuğa verilen serbestlik...

Sorun çıkaran ben değilim ailesi ben kimsenin kapısına dayanıp canını sıkmıyorum tanıdıklara iyi deyip geçiyorum dedikodu yapmıyorum.
İşte sorun burda. Siz sorunu görmezden gelip hallolsun istiyorsunuz ama neden herkese iyiyim diyorsunuz iyi değilsiniz ki. Mantıksızlık burda.

bana cevap uzundur vermiyorsun zaten.
bak gene sinirlendin kendini ifade etme eksikliğin var dedim diye.
kendindeki hataları kabul edemiyorsun.
hayatı zorlaştırmakta üstüne yok.
Bana yorum yapmamanız rica ettim daha ne diyebilirim teşekkürler iyi günler.

İletmiyorum artık çünkü eşimi ailesi böyle kabullenmiş ben söyleyince ailem beni böyle kabul etti sevdi diyor.
Ailesi önemli değil sizin nasıl kabul ettiğiniz önemli ama. Bunu eşinize söylemelisiniz. Artık sizde ailesini eşinize şikayet etmeyin. Bakın bırda dahi sizin ailenize bir iki laf eden olınca nasıl celalleniyorsunuz aynı hesap.

Bana önerilen şeylerin çoğu boşan bundan kimene bunu düşünsem gider dava açarım bunu yazanlar için bir yuvanın bozulması bu kadar basit olabilir ama benim için değil kimin neyin haddine.

İnsanlara sana iyilik olsun diye değil. Eşin ve ailesi feraha ersin diye boşan diyor.
O kısmı bir düzeltelim bence :)
Çözüm önerisi oldukça makul, tedavi ol.
Gerçekten sağlıklı düşünmüyorsun, takıntı yapmışsın.
Ben sana üzülüyorum da bir yandan.
Çok zor böyle yaşamak.
Sen kocana kızmamak, ona kötü görünmemek için, yeterki ailesine b.k atayım diye, kazık kadar herife işi bırakıyor da çalışmıyor diye anlayış gösterip, ailesinin ortaokulda verdiği parayı eleştiriyorsun.
Bir makul ol allah aşkına.
Tutamıyorsa oruç tutmasın.
Ailesine bakma sorumluluğu olmayan adam. Tembelin teki.
Ailesinin rızkını dusunmekten aciz.
Ne alakası var ailesinin verdiği 3 kuruşla?
Diyelim kp vermedi para çaldı o yaşta? Daha mı iyi? Hırsız olduğunda bu sefer demeyecek miydin parayı esirgediler de böyle oldu? Sana yaranma ihtimalleri yokki üzerine düşünüyorsun?

İletmiyorum artık çünkü eşimi ailesi böyle kabullenmiş ben söyleyince ailem beni böyle kabul etti sevdi diyor.
Yalnisiniz var burada. Konu da siz eşinizden şikayet değil kp den şikayet ediyorsunuz. Üsteki mesaj da da benim dediğim yazıyor kp den bu kadar sikayetciysen git yüzüne soyle diyorlar.

Ailesi önemli değil sizin nasıl kabul ettiğiniz önemli ama. Bunu eşinize söylemelisiniz. Artık sizde ailesini eşinize şikayet etmeyin. Bakın bırda dahi sizin ailenize bir iki laf eden olınca nasıl celalleniyorsunuz aynı hesap.
Eşimin ailesine laf etmeyi zaten bıraktım sigarayı en yakın arkadaşı olarak gören birine sigara konusunda ne desem bilemiyorum gerçekten.Benim ailem suçlu olsa birşey demem ama değiller.

İnsanlara sana iyilik olsun diye değil. Eşin ve ailesi feraha ersin diye boşan diyor.
O kısmı bir düzeltelim bence :)
Çözüm önerisi oldukça makul, tedavi ol.
Gerçekten sağlıklı düşünmüyorsun, takıntı yapmışsın.
Ben sana üzülüyorum da bir yandan.
Çok zor böyle yaşamak.
Sen kocana kızmamak, ona kötü görünmemek için, yeterki ailesine b.k atayım diye, kazık kadar herife işi bırakıyor da çalışmıyor diye anlayış gösterip, ailesinin ortaokulda verdiği parayı eleştiriyorsun.
Bir makul ol allah aşkına.
Tutamıyorsa oruç tutmasın.
Ailesine bakma sorumluluğu olmayan adam. Tembelin teki.
Ailesinin rızkını dusunmekten aciz.
Ne alakası var ailesinin verdiği 3 kuruşla?
Diyelim kp vermedi para çaldı o yaşta? Daha mı iyi? Hırsız olduğunda bu sefer demeyecek miydin parayı esirgediler de böyle oldu? Sana yaranma ihtimalleri yokki üzerine düşünüyorsun?
Benim kızdığım şey karşı çıkmamaları sorumluluktan bir haber yetiştirmeleri çocuğumuz yok diye şükreder oldum...

Taşın diyoruz taşınamıyorsun, kayınvalidenlerle geçin diyoruz geçinemiyorsun, boşan diyoruz boşanmam diyorsun
evet ailesi zamanında bilinçlendirmemiş eşin de sigaraya başlamış şimdi napalım? Kaka kayınbaba diyince hoşuna gidecek mi?
Sorununu çözecek mi?
Eşine sen destek ol bıraksın
Başlarken çocukmuş ama artık bi yetişkin. Demek ki yeterince aklı fikri var.
Benim eşim de ortaokulda başlamış ve tamamen bıraktı. Gittim ona spor kıyafetleri, spor araç gereçleri aldım, sigara bağımlılığını sporla değiştirdi. Her şeyden şikayet etmek yerine sen de bi çözüm getir.

Adam 2 hafta evde otursa bi kafasını toplasa ölmezsiniz. Bırak biraz o da dinlensin.

Sigara içmeyen birisine sigara içmeyi anlatamam ama babası sigara iç diye vermemistir

Back
X