Ortaokul çağındaki çocuğa verilen serbestlik...

Başta konuyu anlamamıştım...
Yorumları okuyunca gayet iyi anlaşıldı,netleşti...

Çekin elinizi kv,kp den...

Hayatı zindan etmeyin,kendinize ve onlara...

Eşinizle olan problemleri direk onunla çözün...

Başkalarına sataşmayın...
Valla sataşan ben değilim ne gidip kapılarına dayanıyorum ne arayıp huzur bozuyorum nede tanıdıklara dedikodu yapıyorum böyleler öyleler diye bunları yapan onlar onlar çeksin.

Çocuk şunları okusa hayata küser :(
Ona kk olarak hep birlikte biz de şükrediyoruz emin olabilirsin.
Konu başlıkları şimdiden hazır,
Çocugumun ismine karıştılar
Hadsiz kv çocuğu babasına benzetti
Onlar yüzünden emziremedim
Lohusalığımı zehir ettiler
Çocuğumu benden kıskanıyorlar
Çocuğuma hiç bir şey almadılar
(Benim ailem herşeyini aldı)
Çocuğuma altın takmadılar
(Yada taktılarsa,)
Çocuğuma altın takarken bana tavır aldılar
Çocuğumu onlara göstermiyorum!

Daha hazır değiliz. Bir süre daha bekle sen çocuk için :)

Bana yorum yapmamanız rica ettim daha ne diyebilirim teşekkürler iyi günler.
Öyle bir lüxünüz yok
Konu açıyorsanız eleştiriyi kabul edin,kaldıki nooption sivri yorumlar yapmadı
Hayatı çok zorlaştırıyorsunuz kendiniz için
Çok üzüldüm doğrusu
Yeni sayılan evlilerin,gezip tozmak,sevişmek oynaşmak,cilveleşmek yerine,ne saçma konularla harcıyorlar günlerini

Tamm da kopamıyorsun onlardan farkında mısın? Hem kırgınım diyorsun 2 lafının 1.5 u eşinin ailesi. Onları düşünmediğin 1 dk bile yok bence.

Ben kırgın olsam eşimin ailesine aklımın ucundan bile geçirmem onları kendi huzurum için.

Ayrıca kırgınlığınız neden merak ettim.
Malesef ben geçirmek istemesemde onlar var oluyor ramazan başladı sahurda arıyor annesi.

Konuya mantıklı yorumum şudur; Valla konu sahibi 6 kızkardeşin arasında tek tiryaki olmayan benim desem inanır mısınız?
Onu da liseye başladığım zaman tamamen kendi hür irademle tiryaki olmaya başlarken bıraktım Allahıma bin şükür.

Diğer taraftan ne ablamlar ne de kardeşim, kontrol delisi annem ve bu konuda despot babam tarafından vazgeçirilemediler. Çünkü bir çocuğa belli zamandan sonra ne kadar istesen de engel olamazsın. O yine fırsatını bulup yapar..

Hele hele baskı altında tutulan çocuklar daha çok itilir bu tür şeylere.

Siz olaylara çok yanlış bakıyorsunuz. Eşinize olan hırsınızdan nereye saracağınızı şaşırmışsınız..

Valla sataşan ben değilim ne gidip kapılarına dayanıyorum ne arayıp huzur bozuyorum nede tanıdıklara dedikodu yapıyorum böyleler öyleler diye bunları yapan onlar onlar çeksin.
Ya cidden saçmalıyorsun. Tanıdıklara yapmıyorsun ama burada tanımayanlar yapıyorsun dedikodu. Eşinin ailesini arayıp cemkiremiyorsun çünkü o cesaret yok korkuyorsun bu yüzden eşinin de kendinin de huzurunu bozuyorsun.

Onlara birşey olduğu yok bunu bi anla olan size oluyor sen çekiyorsun.

Hiçte doldurmadım gelip hesap sordu bana ben ailemle haftada 2-3 kez görüşürüm eşimede gel illa görüş demem öyle olur bir ay görüşmezler eşim benim kırgın olduğumu bildiği için ister görüş ister görüşme dedi bende gitmiyorum görmek istemiyorum bunu yapmak zorunda mıyım
Yav ailen yüzünden mutlu olamıyoruz ayrılalım biz ancak ahirette kavuşuruz demek ne demek :) adamı ailesi ve sen arasında seçim yapmaya itiyosun
O da gidiyor sigarayı seçiyor
Yapma etme tereliye, bak eşini daha berbatlarına iteceksin.
Bu kadar kendine de eşinin sevgisine de güvenme, herkesin bi dayanma sınırı var. En son bir gün tercih edilmeyen sen olursun.
Neden mutlu huzurlu olmak yerine bu yolu seçiyorsun?
Tamam ailesi ile görüşme, ben de eşimin ailesinden hazetmem. Senede 1-2 gün görürüm. Ama eşime kalkıp tek kötü bi laf etmiyorum. Hep sorun çıkaran taraf olarak neden beni görsün?
Herhalde aklı olan adam ailesinin sana davranışlarını da anlar di mi?
Uğraşma kayınpederle kayınvalideyle komşuyla akrabayla
Kendi hayatınıza bakın. Hiç mi planınız işiniz yok.
Bak eşin işten çıkarılmış ne kadar üzülmüştür
Biraz destek ol, rahatlasın adamcağız da

Engel olamamışlar değil olmamışlar ikisi farklı şeyler.
Sende adın gibi biliyorsun bunun cevabını aslında. Yapacağım diyene kimse engel olamaz.Haydi aile engel olmadı,sen engel olsana,hani eşin sana olan engin sevgisinden annesini azarlıyor ya,senin için sigarayı da bırakıversin.
Eşim de sigara içiyordu.Bundan hiç hoşlanmasam da"ailesinin suçu,para vermeselerdi bu alışkanlığı edinmezdi" demek aklıma bile gelmedi.Çünki çevre,arkadaş gibi birçok etken var,biliyoruz bunu.Nitekim kendi isteğiyle başladığı gibi,kendi isteyince bıraktı.Ne demeliydim,evlenirken kör değildim,senin de olmadığın gibi.Gözün nereye bakıyordu derler adama:işsiz:

Konuya mantıklı yorumum şudur; Valla konu sahibi 6 kızkardeşin arasında tek tiryaki olmayan benim desem inanır mısın?
Onu da liseye başladığım zaman tamamen kendi hür irademle tiryaki olmaya başlarken bıraktım Allahıma bin şükür.

Diğer taraftan ne ablamlar ne de kardeşim, kontrol delisi annem ve bu konuda despot babam tarafından vazgeçirilemediler. Çünkü bir çocuğa belli zamandan sonra ne kadar istesen de engel olamazsın. O yine fırsatını bulup yapar..

Hele hele baskı altında tutulan çocuklar daha çok itilir bu tür şeylere.

Siz olaylara çok yanlış bakıyorsunuz. Eşinize olan hırsınızdan nereye saracağınızı şaşırmışsınız..

3nity 3nity nın da dediği gibi, yasaklasa vermese o parayı, çalmaya da yeltenebilirdi yani çocuk, yerde bulduğu izmariti bile içmeye çalışırdı belki ne belli? Çok kolay ahkam kesiliyor evlat yetiştirme konularında ya ben ona da şaşıyorum. "Şöyle yapsaydı şöyle olmazdı, şöyle deseydi şu olurdu" filan. Kahin misin derler adama.

Ya cidden saçmalıyorsun. Tanıdıklara yapmıyorsun ama burada tanımayanlar yapıyorsun dedikodu. Eşinin ailesini arayıp cemkiremiyorsun çünkü o cesaret yok korkuyorsun bu yüzden eşinin de kendinin de huzurunu bozuyorsun.

Onlara birşey olduğu yok bunu bi anla olan size oluyor sen çekiyorsun.
Çok korkuyorum inanılmaz onlardan laftan anlamayan insanların arasını açmak tek hedefleri olan insanlardan uzak duruyorum sadece.

10-12 yaş o iradenin kırılabilmesi için çok kolay bir yaştı.
Eşim sorunları çözmez kapatır malesef.
E nolcak biz mi çözücez o zaman? Bence sen ne istediğini bilmeyen bi insansın? Bu konuyu açmaktaki gayen nedir? eşini bayıltıp ilaç verip bağımlılığını mı çözelim? Ya da zaman makinesiyle geçmişe gidip ailesini mi paylayalım? Bizden beklentin nedir?????????

3nity 3nity nın da dediği gibi, yasaklasa vermese o parayı, çalmaya da yeltenebilirdi yani çocuk, yerde bulduğu izmariti bile içmeye çalışırdı ya. Çok kolay ahkam kesiliyor evlat yetiştirme konularında ya ben ona da şaşıyorum. "Şöyle yapsaydı şöyle olmazdı, şöyle deseydi şu olurdu" filan. Kahin misin derler adama.
Zaten daha küçükken yerden izmarit toplarmış ailesinin ilerde yüreği dayanamadı demek ki bari sigara alıp içsin dediler aaa meğer onlar iyilik meleğiymiş şuan aydınlanma yaşadım

E nolcak biz mi çözücez o zaman? Bence sen ne istediğini bilmeyen bi insansın? Bu konuyu açmaktaki gayen nedir? eşini bayıltıp ilaç verip bağımlılığını mı çözelim? Ya da zaman makinesiyle geçmişe gidip ailesini mi paylayalım? Bizden beklentin nedir?????????
Sorum belli siz ne söylüyorsunuz uzatmayalım bence iyi günler.

Back
X