Ortaokul çağındaki çocuğa verilen serbestlik...

Taşın diyoruz taşınamıyorsun, kayınvalidenlerle geçin diyoruz geçinemiyorsun, boşan diyoruz boşanmam diyorsun
evet ailesi zamanında bilinçlendirmemiş eşin de sigaraya başlamış şimdi napalım? Kaka kayınbaba diyince hoşuna gidecek mi?
Sorununu çözecek mi?
Eşine sen destek ol bıraksın
Başlarken çocukmuş ama artık bi yetişkin. Demek ki yeterince aklı fikri var.
Benim eşim de ortaokulda başlamış ve tamamen bıraktı. Gittim ona spor kıyafetleri, spor araç gereçleri aldım, sigara bağımlılığını sporla değiştirdi. Her şeyden şikayet etmek yerine sen de bi çözüm getir.

Adam 2 hafta evde otursa bi kafasını toplasa ölmezsiniz. Bırak biraz o da dinlensin.
Sigara benim en yakın arkadaşım diyor eşim eşinizde böyle mi bakıyordu

Valla tebrikler kv bitti kp basladi simdi de:) gorumce elti yoktur inşallah:KK42: hic arkadaşın yok degilmi :confused: kocan olsam seni boşarım ..kocan sigaraya birakmiyor suc kimde tabiki kocanda..arkadaslarim icki iciyordu sende ic dediler ben istesem icerdim ama icmedim...icip hep arkadaslarim yuzunden dememle ayni mantikta:-)allah akil versin :KK75:

Sigara benim en yakın arkadaşım diyor eşim eşinizde böyle mi bakıyordu

Eşim ağır bir bağımlıydı.
Daha önceki üyeliğimde de bi sürü sigara konusu hakkında yazdım
3 kere ilaç tedavisi de gördü
Bırakılır da adama biraz huzur ortamı sağlamalısın.
sen her gün annesinden babasından şikayet edip bunalttıkça en iyi arkadaşı tabiki sigara olur
Eşinin en iyi arkadaşı sen ol
O zaman ona ihtiyaç duymaz

Ailesi karışsaydı da içmek isteyen pek bir şey yapamazlardı
Eşin iradesiz demek ki sigara içmek için bahanesi hazır bunu başkalarına yükleme bacım
Dertlerinizi buraya tek tek başlık açarak yazmak yerine bizzat yerinde konuşarak yüzlerine söyleyerek halletmeye bakın

İletmiyorum artık çünkü eşimi ailesi böyle kabullenmiş ben söyleyince ailem beni böyle kabul etti sevdi diyor.
Ya ne olacaktı? Ben de çocuklarımın hatasını düzeltirim,iyi olmalarına gayret ederim,ama sonuçta her kusuruyla başımın tacıdır yani,ailesi kabullenmiş ne demek,o kadın onu karnında kalbinde büyütmüş,artı kabullenmeseler doğurup atmışlar,eşim çok üzülüyor,bunlar nasıl aile derdin:işsiz:

Eşim ağır bir bağımlıydı.
Daha önceki üyeliğimde de bi sürü sigara konusu hakkında yazdım
3 kere ilaç tedavisi de gördü
Bırakılır da adama biraz huzur ortamı sağlamalısın.
sen her gün annesinden babasından şikayet edip bunalttıkça en iyi arkadaşı tabiki sigara olur
Eşinin en iyi arkadaşı sen ol
O zaman ona ihtiyaç duymaz
Eşime birşey dediğim yok ki uzun zamandır birşey demiyorum hatta ailesiyle re re ilgili belki bir sene olmuştur.

Eşime birşey dediğim yok ki uzun zamandır birşey demiyorum hatta ailesiyle re re ilgili belki bir sene olmuştur.

Daha geçen gün annesi kapıya geldi diye adamı doldurdun da annesinin üstüne saldın ya kız. Ben unutmadım sen ne ara unuttun :)

Ailesi karışsaydı da içmek isteyen pek bir şey yapamazlardı
Eşin iradesiz demek ki sigara içmek için bahanesi hazır bunu başkalarına yükleme bacım
Dertlerinizi buraya tek tek başlık açarak yazmak yerine bizzat yerinde konuşarak yüzlerine söyleyerek halletmeye bakın
10-12 yaş o iradenin kırılabilmesi için çok kolay bir yaştı.
Eşim sorunları çözmez kapatır malesef.

Başta konuyu anlamamıştım...
Yorumları okuyunca gayet iyi anlaşıldı,netleşti...

Çekin elinizi kv,kp den...

Hayatı zindan etmeyin,kendinize ve onlara...

Eşinizle olan problemleri direk onunla çözün...

Başkalarına sataşmayın...

Korktuğum yok kırgınım çok kırıldım görüşmek istemiyorum.
Tamm da kopamıyorsun onlardan farkında mısın? Hem kırgınım diyorsun 2 lafının 1.5 u eşinin ailesi. Onları düşünmediğin 1 dk bile yok bence.

Ben kırgın olsam eşimin ailesine aklımın ucundan bile geçirmem onları kendi huzurum için.

Ayrıca kırgınlığınız neden merak ettim.

Daha geçen gün annesi kapıya geldi diye adamı doldurdun da annesinin üstüne saldın ya kız. Ben unutmadım sen ne ara unuttun :)
Hiçte doldurmadım gelip hesap sordu bana ben ailemle haftada 2-3 kez görüşürüm eşimede gel illa görüş demem öyle olur bir ay görüşmezler eşim benim kırgın olduğumu bildiği için ister görüş ister görüşme dedi bende gitmiyorum görmek istemiyorum bunu yapmak zorunda mıyım

Benim kızdığım şey karşı çıkmamaları sorumluluktan bir haber yetiştirmeleri çocuğumuz yok diye şükreder oldum...

Ona kk olarak hep birlikte biz de şükrediyoruz emin olabilirsin.
Konu başlıkları şimdiden hazır,
Çocugumun ismine karıştılar
Hadsiz kv çocuğu babasına benzetti
Onlar yüzünden emziremedim
Lohusalığımı zehir ettiler
Çocuğumu benden kıskanıyorlar
Çocuğuma hiç bir şey almadılar
(Benim ailem herşeyini aldı)
Çocuğuma altın takmadılar
(Yada taktılarsa,)
Çocuğuma altın takarken bana tavır aldılar
Çocuğumu onlara göstermiyorum!

Daha hazır değiliz. Bir süre daha bekle sen çocuk için :)

Back
X