Ortaokul çağındaki çocuğa verilen serbestlik...

Zaten daha küçükken yerden izmarit toplarmış ailesinin ilerde yüreği dayanamadı demek ki bari sigara alıp içsin dediler aaa meğer onlar iyilik meleğiymiş şuan aydınlanma yaşadım

Valla konuda gördüğüm en baba sorun eşinizin sigara bağımlılığı ya da ailesinin çocuk yetiştirme biçimi değil, sizin hala daha tedavi görmüyor oluşunuz. Buyurun daha güzel aydınlanın.

Konu bile açtı sahurda.
inanmıyorum ne kadar yazık bunu bile sorun edebiliyorsa konu sahibi
hem kendisine hem eşine hemde eşinin ailesine .. en çok zararı da kendisine veriyor..
oda bir ananın evladı.. düşündüm de benim oglum evlense.. benim oglumu aramam sormam sorun olsa ve ben bunu ögrensem ne kadar kötü olur birdaha o gelinin evine adımımı atmazdım içim burkuldu..
hepimiz anneyiz belki ileride kayınvalide olacağız allah nasip ederse o günleri gerçekten çok üzülüyorum böyle şeyler için..

Çok korkuyorum inanılmaz onlardan laftan anlamayan insanların arasını açmak tek hedefleri olan insanlardan uzak duruyorum sadece.
Ya cidden Yokuspokus Yokuspokus in dediği gibi dilimde tüy bitti. Sen kendini kandırıyorsun sadece uzak dursan onların hakkında bırak konuşmayı adlarını bile ağzına almazsın. Sen Napıyorsun sürekli onlar hakkında konu açıyorsun.

Ayrıca o suçu da eşinin ailesine atma ortada ara açan biri varsa o da sensin.

Valla konuda gördüğüm en baba sorun eşinizin sigara bağımlılığı ya da ailesinin çocuk yetiştirme biçimi değil, sizin hala daha tedavi görmüyor oluşunuz. Buyurun daha güzel aydınlanın.
Ne gibi bir tedavi görmeliyim acaba cidden soruyorum?

Sorum belli siz ne söylüyorsunuz uzatmayalım bence iyi günler.
Soru size belli de görüldüğü üzere burdaki kimseye pek belli değil ;) O yüzden kendinizi ifade edebilme yetisini kazanamadığınız sürece burayı böyle boş konularla işgal etmeye, kendinizi de geyik malzemesi yapmaya devam ediceksiniz gibi duruyo burdan ;)

siz bu kadar rahatsızdınız sigara içmesinden neden evlendiniz ki sigara içen bir adamla. sizin sonuçlarına katlanmanız gerekmez mi? ramazanda sigara içiyor diye işten çıkarılması olayınıda hiç anlamadım

3nity 3nity nın da dediği gibi, yasaklasa vermese o parayı, çalmaya da yeltenebilirdi yani çocuk, yerde bulduğu izmariti bile içmeye çalışırdı belki ne belli? Çok kolay ahkam kesiliyor evlat yetiştirme konularında ya ben ona da şaşıyorum. "Şöyle yapsaydı şöyle olmazdı, şöyle deseydi şu olurdu" filan. Kahin misin derler adama.

Çocuk yetiştirmek çok kolay niye öyle diyorsun?
Yapma diyorsun yapmıyor.
Seninki laftan anlamıyorsa kesin sen beceremiyorsundur.
Mesela çocuuum sigara çok zararlı diyorsun, hemen bırakıyor.
Kesinlikle babasının cebinden, arkadaşının çantasından 3-5 çalmıyor.
Yada hırs yapıp bir ilerisine gitmiyor.
Her şey senin elinde. :deli:

3nity 3nity nın da dediği gibi, yasaklasa vermese o parayı, çalmaya da yeltenebilirdi yani çocuk, yerde bulduğu izmariti bile içmeye çalışırdı belki ne belli? Çok kolay ahkam kesiliyor evlat yetiştirme konularında ya ben ona da şaşıyorum. "Şöyle yapsaydı şöyle olmazdı, şöyle deseydi şu olurdu" filan. Kahin misin derler adama.

Ben ortaokul çocuğuyken liseye giden ablamın balkonda eski izmaritleri içmeye çalıştığını hatırlıyorum gerçekten..
Okul saati olsaydı arkadaşlarından bulur yine içerdi eminim..

Beni sigaradan vazgeçiren duygunun ne olduğunu hala bilmiyorum ama kendisine teşekkür ediyorum :)

Biz çocuk büyütmede henüz çok az yol katettigimiz halde bazı şeyleri düşünebiliyoruz.
Ama konu sahibi o kadar sabit fikirli ki yanlış eş seçiminin faturasını bize bile kesebilir :KK45:

Abla bu gidişle bu adam seni boşayacak zaten er ya da geç. Bence biraz kendini sorgulama zamanın gelmiş senin. Her zaman sen en haklı, sen en mükemmel kadın olamazsın. Belli ki bilişsel çarpıtmalar yapıyorsun. Sen bu şekilde konular açarak kendini burada rahatlatıyor olabilirsin ama eşinin arkasında ailesi de varsa seni "mutsuz eden kadın" kategorisine koyup, hazır çocuk da yokken boşamak için fırsatları tepmeyecektir. Aklını başına al, biraz kendi farkındalığını kazanmaya bak. Bu şekilde abuk subuk şeylere takılıp hep dış odaklı yaşarsan asıl sorunlarını çözemez ve hiç mutlu olamazsın.

Ya cidden Yokuspokus Yokuspokus in dediği gibi dilimde tüy bitti. Sen kendini kandırıyorsun sadece uzak dursan onların hakkında bırak konuşmayı adlarını bile ağzına almazsın. Sen Napıyorsun sürekli onlar hakkında konu açıyorsun.

Ayrıca o suçu da eşinin ailesine atma ortada ara açan biri varsa o da sensin.
Hiçte ara açmıyorum eşim en başından beri nasıl görüşüyorsa öyle devam ediyor birgün yapma etme gitme demedim bahane bulup başka yer götürmedim hep desteklediğim halde gider haftada birgün maksimum iki saat görüşür ailesiyle.

Hiçte ara açmıyorum eşim en başından beri nasıl görüşüyorsa öyle devam ediyor birgün yapma etme gitme demedim bahane bulup başka yer götürmedim hep desteklediğim halde gider haftada birgün maksimum iki saat görüşür ailesiyle.
Anlamıyorsun halen böyle yaparak sen eşinle kendi aranı açıyorsun bu konuda ailesini suclayamazsin asla bu senin suçun kendini frenle.

Ama banabenigeriver banabenigeriver seni çok takdir ediyorum.
Burada ailenizi hiç ama hiç tanımayan onlarca kadın sana haksız olduğunu söylüyor,
Ve sen asla geri adım atmıyorsun.
Tedavi olman gerek diyoruz, duymamazlıktan geliyorsun.
Yani insan hiç mi kendinden şüphe etmez? Buradakilerin ne çıkarı olacak? Acaba doğru mu söylüyorlar diye? Delicesine savunma yapıyorsun.
Bu da hastalıklı olduğun fikrimi iyice pekiştiriyor. Bu kadar kör olmanı açıklayamıyorum

Bir derdim var...Gırgır yerine dönmüş...Artık alaylı dalga geçen hiçbir yorumu ciddiye almayıp cevap vermeyeceğim...

Back
X