Ortası olmayan hayatım

Bence küçüklüğünüz de ve büyüdüğünüz de arkanızda olmayan desteği olmadığını söylediğiniz annenizin sizde çok arkasında olmanıza savunmanıza yanlışlarına katlanmak zorunda hissetmemelisiniz.Hatta ben olsam kayınvalidem böyle böyle söyledi bile derdim.Hadi ben düşünemedim anne sen niye böyle düşünmedin ben insanların içinde mahçup kaldım derdim birazda o düşünsün.Bir daha ki yapacağı bir şeyde aman kızıma laf gelmesin diye daha ince düşür tabi düşünmek isterse..İnsan herşeye aman bişey denilmesin aman o kırılmasın dedikçe kendinden gidiyo farkında olmadan.Söyleyiverin gitsin.

Bence küçüklüğünüz de ve büyüdüğünüz de arkanızda olmayan desteği olmadığını söylediğiniz annenizin sizde çok arkasında olmanıza savunmanıza yanlışlarına katlanmak zorunda hissetmemelisiniz.Hatta ben olsam kayınvalidem böyle böyle söyledi bile derdim.Hadi ben düşünemedim anne sen niye böyle düşünmedin ben insanların içinde mahçup kaldım derdim birazda o düşünsün.Bir daha ki yapacağı bir şeyde aman kızıma laf gelmesin diye daha ince düşür tabi düşünmek isterse..İnsan herşeye aman bişey denilmesin aman o kırılmasın dedikçe kendinden gidiyo farkında olmadan.Söyleyiverin gitsin.
Bir kaç kez konuştum annemle. Herkes onlar gibi olmak zorunda değil biz böyleyiz dedi gecti. O kadar temizlik,takıntı da hastalık diyo.

Bir kaç kez konuştum annemle. Herkes onlar gibi olmak zorunda değil biz böyleyiz dedi gecti. O kadar temizlik,takıntı da hastalık diyo.
Herkes onlar gibi olmak zorunda değil tabi ama ortayı bulma gibi bi çabası da yok sanırım.Siz anneniz için ne kadar önemlisiniz bir onu düşünün isterseniz.Bir hastalık durumunda yada doğumunuzda anneniz mi daha çok yardımcı olur kayınvalideniz mi?
Ben açıkçası annenizin sizi yine yarı yolda bırakabiliceğini düşündüğüm için en azından kayınvalidenizle anneniz yüzünden kötü olmamanızı öneririm.

Annem çoğu zaman onu koruyamayacagim kadar saçma davraniyor gerçekten aşırı düşüncesiz. Görünen köy de kılavuz istemiyor
Anneni korumak içinden gelmiyorsa da kendini koru Bi zahmet. Oraya gidiyorsun onlara benziyorsun Bi daha gidemezsin demek sana saygısızlık çünkü. Böyle sessiz kalıp ağlarsan daha çok ağlatırlar.

Önemli olan 2 tarafın ne yaptığı veya haklılığı değil bence,hamilesiniz önceliğiniz bebek olmalı ,kimseyi değiştiremez ve susturamazsınız ,yormayın boşuna kendinizi derim ben🤷

İlk evet. Bahsi geçen kiyafetler 5-6 büyük poşet ve çoğu kız kıyafeti. Çocuk erkek olursa kız kıyafetleri bosa yıkanmış olcak işin bu yani da var. Ben ön eleme yapalım diye getirmiştim. Yine de yikanabilirdi ama annem muhtemelen ne gerek var diye düşündü benim gibi😒

boşa yıkanmış olmaz. yıkar katlarsınız siz 2. bebek için bekletir ya da bir ihtiyaç sahibine verirsiniz.

Arkadaşlar merhaba. 13 haftalık hamileyim. Şu an için kv evinde yaşıyoruz. İşimizde fırsat oldu geçici diyerek memleketimize geldik. Kalıcı olmayı daha kesinlestiremedigimiz için şimdilik kv evindeyiz. Annemin evi hem küçük hem de eşi çok problemli diye orda kalamiyoruz. Anlatacaklarimdan sonra ya dönün ya evi getirin diceksiniz biliyorum ama şu an için ikiside imkansız. Gelelim derdime. Eşimin ailesi ve kendi ailem arasında uçurum kadar fark var. Kv tam bir başak burcu temizlik hastası ve daha da fenası düşünceli olmaya çok önem veriyor. Benim taraf ise tam tersi. Temizliğe nerdeyse hiç önem vermezler hatta pisler. Düşünceli hiç degiller. Bugün mesela kuzenimden kalan tüm bebeklik kıyafetleri annemdeydi bakalım diye kv evine getirdim. Giycekleri yıkanır diye bide daha çok var diye annem yikamamis hiç birini. Hem kv hem eşim demediklerini bırakmadılar. Rutubet kokusu uzaktan duyuluyor,insan onları öyle çöp gibi mı yollar,insan elinde de olsa bi sudan gecirir,biz olsak böyle mi yollariz,ne biçim insanlar anlamadiklar havada uçuştu. Annem muhtemelen zaten herşey orda yikancak diye düşündü bende bıdı bıdı yapacaklarını düşünemedim. Üstüne eşim annenden çıkarken niye aramadın bişey lazım mı diye sormadin,oraya gidiyon onlara benziyon tuhaflasiyon,gitmezsin böyle olcaksa diye baya söylendi. Zaten hormonların oynamaya başladığı donemdeyim. Özünde de malesef ki aşırı sulu göz bi insanim. Kendimi tuvalete zor attım 5 dk ağladım. Ben hariç herkes haklı. Birine sorsan öbürü tuhaf diğeri için o tuhaf asla ortasını yaşayamıyorum. 2 tarafa da hak verdiğim çok nokta oluyor ama arada kalmaktan aşırı bunaldım. He diyip geçmek çok zor ne yapicam ben😞

Verilecek eşya yıkanır, yırtığı lekelisi ayrılır usul böyledir, anneniz hata yapmış
Ancak eşiniz ve ailesi daha büyük hatalı
İlaveten annene gidemezsin tarafı eşinizi aşar, onun haddine değil

Çekinmeden sizin yanınızda annenize hakaret etmelerini sağlayan cüreti onlara siz vermişsiniz.Anneniz onlardan farklı olabilir, iki taraf anlaşmak zorunda da değil ama sizin alınıp kırılacağınızı düşünmeden konuşmaları size de saygıları yok anlamına gelir.
Önerim önce nazikçe uyarın ve annem hakkında konuşmanız hoşuma gitmiyor deyin.Devam ederlerse ağzınızı açın ama bu noktaya gelene kadar bişey dememişsiniz sanırım yine demezsiniz.

Back
X