Oruç hakkında

saplanti

Bu da geçer arkadaş
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
233
32
323
Muğla
Merhaba, ezanın okunmasına 15 dk kaldı ve ben adet oldum 😦 orucum bozuldu mu şimdi? Her halde ezanı bekleyeceğim ama kaza gerektirir mi ki? Internette farklı bilgiler var. Emin olamadım.

Merhaba, ezanın okunmasına 15 dk kaldı ve ben adet oldum 😦 orucum bozuldu mu şimdi? Her halde ezanı bekleyeceğim ama kaza gerektirir mi ki? Internette farklı bilgiler var. Emin olamadım.

Daha önce başıma geldiği için cevabını kesin şekilde öğrendiğim bir bilgi veriyorum sana şimdi :) (Farklı yorumlar geldikçe kafan karışmasın diye bu kadar kesin olduğunu vurguladım.)

Evet malesef orucun için kaza gerekecek. Ama bir şey yeyip içmemen doğru olan.

bozuldu canım ..

Ezandan 1 dk önce bile olsa malesef 1 gün borclusun ..

Gördüğün anda oruç bozuluyor canım kaza yapman gerekecek malesef. Benim başıma da bir kere gelmişti, üzülmüştüm açıkçası.

Ben 5 saat de olsa 5 dk da olsa orucum bozulmuş da olsa bozmuyorum ama evet kaza gerektiriyormuş
Ameller niyetlerdendir niyetimizi temiz tutalım :)

Malesef orucun bozuluyor kaza yapman gerekecek bozuldugu icinde yemek yiyebilirsin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Allah Allah ben ikindiden sonra olduğu zaman kaza gerektirmiyor kabul oluyor diye biliyordum ama herkes farklı bir şey söylüyor

Canım 1 dk bile kalsa oruc kaza ya kalır hemen orucunu acman gerekır. Oruc bozulur kazaya kalır adet oldugunda

Orucun bozulur canım kaza gerektirir Ama bozlduğu andan itibaren bişeyler yiyebilrsin snçta bozuldu işkence yapmanın bi manası yok. Ama 15 dk kala bozlsaydı bnde yemezdim o an o kadar beklemişim.. Düşünsene sabhtan bozulsa yemicen mi yani ...

Bi 15 dk daha dayansa iyiydi 😅 yemedim zaten. Hayirlisi artık ne diyelim 😁

bazı yerlerde oruç olabilir diye okudum ama kesin de bilemem tabi.
ya bir de biraz kötü tabirle olacak ama
tam regl gibi değil de hani regl başında sonunda kahve akıntı gibi olur ya o tarzda olunca oruç olur mu ki?

kızlar peki adetliyken oruç tutulamaz mı?
farklı farklı bilgiler var internette,

beni rahatsız etmediği için ben adetliykende tutuyordum.
yanlış mı yapıyorum?

Son düzenleme:
orucun bozuluyor canım..ve bildiğim kadarıyla bir yudum su dahi olsa içmen gerekiyor. .ama son dklar için geçerli mi bilmiyorum.

orucun bozuluyor canım..ve bildiğim kadarıyla bir yudum su dahi olsa içmen gerekiyor. .ama son dklar için geçerli mi bilmiyorum.

normal adetimden 3-4 gün önce lekelenme başlıyor,doğum sonrası(sezeryan) oldu.
ama çok az,habercisi gibi.
bu durumda benim 8-9 gün oruç tutmamam mı gerekiyor?
bu çok fazla değil mi?neredeyse 3/1 i tutamayacağım.
canım sıkıldı şimdi.

teşekkür ederim bilgi için,
internette bilgi kirliliği var,yanlış olduğunu yeni öğreniyorum.
peki lekelenmeler bozar mı?

Adet kanaması bittikten hemen sonra gelen lekelenmeler orucu bozar ve boy abdesti alınmalıdır.
Şeffaf akıntı gelmeli.

Adet kanaması bittikten hemen sonra gelen lekelenmeler orucu bozar ve boy abdesti alınmalıdır.
Şeffaf akıntı gelmeli.
ben regl başlamadan önceki lekelenmeleri sormuştum.
onlarda mı bozar,ama daha adet olmadım 3-4 gün lekelenme oluyor çok az.
bilgi için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…