oruç tutan var mı*

beyazipek

inci
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
481
342
303
Diğer
13 haftalık hamileyim oruç tutuyorum ama çok zor tutuyorum ,sizler napıyorsunuz* dr bugün tutulmaması tavsiye edilir ama sonuçta sizin kararınız deyince yine kaldım, tutmasam acaba şımarıklık mı etmiş olurum diyorum kafam karışık vesselam:44:

susuz kalmanın bebegin kalp atısı durmasına sebebiyet verdigini okumustum ona gore degerlendirin bence ki hamilelikte cift kisilik acıkıyorsunuz karnınızdaki bebegi dusunun

13 haftalık hamileyim oruç tutuyorum ama çok zor tutuyorum ,sizler napıyorsunuz* dr bugün tutulmaması tavsiye edilir ama sonuçta sizin kararınız deyince yine kaldım, tutmasam acaba şımarıklık mı etmiş olurum diyorum kafam karışık vesselam:44:

tabi senin kararın sonuçta ama şunu düşün içeride bebeginin sen oruç tutarken ne halde oldugunu bilmiyorsun günler kısa olsa tmm ama bu uzun günlerde kendine eziyet ediyorsun dinde zorlama yoktur Allah cc bize her kolaylıgı saglamış mecburiyetin yok bu haldeyken oruç tutmaya daha sonrada tutabilirsin zor olur dersen şuan tuttugun oruç bebegin içinde çok zor benim düşüncem bu

slm.a bende cok kararsiz kalmistim ama bebegimi dusununce tutmamaya karar verdim, Rabbim zaten bize öyle bi kolaylik vermis borcumuz sonra tutariz. Suan ben oruç tutsam bebegim de benimle tutacak :(

canım ben tutuyorum, hamileliğimin çok başı daha, hiç bir sıkıntım yok :nazar: çok şükür...
o yüzden tutmayı planlıyorum, ama sen zorlanıyorsan tabii ki tutma, sonuçta Rabbim o kolaylığı vermiş:34:

bende düşünüyorum bunu bugün öğrendim hamile olduğumu ama bir haftadr tahmin ediyordum zaten şuan niyetliyim ama artık tutmamayı düşünüyorum ama kendimi çok kötü hissediyorum böyle düşünüünce:50: ama dayanamıyorum hadi dayanıyorum zor zahmet ama birde ona birşey olur diye korkuyorum düşürürüm falan allah korusun :50:

o yüzden tutmamaya karar verdim allahım affetsin sonra tutmayı nasip etsin inşallah :26::26::26:

..................................................

Son düzenleme:
o orucu sadece siz değil bebeğiniz de sizinle birlikte tutmuş oluyor. yazıktır o bebeğe :) hem dinimizde vücuda zarar veren şeyi yapmak da günah. sizin sebebiniz belli, tutmazsanız bu keyfiyetten olmayacak. sonra borçalarınızı tutarsınız inşallah.

alakası yok belki ama benim annem de kanser hastası düzenli olarak kullanması gereken ilacı var 12 saatte bir ve kanının sulu olması lazım ama ona da laf dinletemiyoruz oruc tutuyor. çünkü yıllardır kemoterapisi denk geldi oruc tutamamıstı, allah şifasını verir diyor ama yaptıgı çok yanlış. ben napabilirim bu konuda? moralim çok bozuluyor :50:
.

Son düzenleme:
bende heralde bebeğim için tutmayacağım bugünden sonra Rabbim affetsin çünkü yemek yapacak değil ayakta duracak dermanım yok kan ilacımı alamıyorum, yemek yediğimiz saat çok kısıtlı ve yarısı zaten gece ,o arada suyu içmeye çalışsam da 2 lt bulmuyo tabi. zaten nabız hep 80 altında tansiyon desen 9a 6 çıktı en son .... acaba bir tek benmi tutamıyorum ki diye düşünürken sizlerden bunları duymak rahatlattı

o orucu sadece siz değil bebeğiniz de sizinle birlikte tutmuş oluyor. yazıktır o bebeğe :) hem dinimizde vücuda zarar veren şeyi yapmak da günah. sizin sebebiniz belli, tutmazsanız bu keyfiyetten olmayacak. sonra borçalarınızı tutarsınız inşallah.

alakası yok belki ama benim annem de kanser hastası düzenli olarak kullanması gereken ilacı var 12 saatte bir ve kanının sulu olması lazım ama ona da laf dinletemiyoruz oruc tutuyor. çünkü yıllardır kemoterapisi denk geldi oruc tutamamıstı, allah şifasını verir diyor ama yaptıgı çok yanlış. ben napabilirim bu konuda? moralim çok bozuluyor :50:
.

Doktor ancak ikna edebilir bu durumda
peki nasıl oruç tutarken durumu

canım ben tutuyorum, hamileliğimin çok başı daha, hiç bir sıkıntım yok :nazar: çok şükür...
o yüzden tutmayı planlıyorum, ama sen zorlanıyorsan tabii ki tutma, sonuçta Rabbim o kolaylığı vermiş:34:

yapmayın kızlar nolur,siz kendinizi iyi hissediyor olabilirsiniz,iyiyim tutabiliyorum diyebilirsiniz,acıkıp susamayabilirsiniz ama karnınızdaki yavruya ne kadar zarar veriyosunuz.şuandan itibaren sizin boolll bolll sıvı tüketmeniz lazım allah korusun siz bebeğim iyi zannederken kötü şeyler gelebilir başınıza,aslında anlatacak bir sürü örnek olay var ama korkutmak ta istemiyorum sizi.sonrasında borçlar birikiyo tutması zor demeyin beslenmenize sıvı alımına dikkat edin

Ben bir hamilenin oruç tuttuğunu duyunca tüylerim diken diken oluyor.O bebeğin tam gelişme evresinde annenin her türlü besini alması gereken zamanda aç kalmak bana gere çok ama çok yanlış.Hiçbir annenin bebeğine bunu yapmaya hakkı yok.Dinimiz kolaylıklar dini.Kendiniz zorlanmıyosunuz belki ama o bebeğe ne gibi etkileri var biliyomusunuz.Allah korusun açlıktan,susuzluktan bir an başınız dönüp düşseniz ve o bebeğe bişey olsa vicdan azabı duymazmısınız.Oruç içinizde taşıdığınız candan daha mı önemli?Havalar bu kadar sıcak ve günlerin uzun olduğu şu dönemde tutmayıverin orucunuzu.Benim aklım almıyo kusura bakmayın.Belki de oğluma çok zor kavuştuğum ve öncesinde 2 bebek kaybettiğim için hamilelik konusunda bu kadar hassasım.

Son düzenleme:
Ben bir hamilenin oruç tuttuğunu duyunca tüylerim diken diken oluyor.O bebeğin tam gelişme evresinde annenin her türlü besini alması gereken zamanda aç kalmak bana gere çok ama çok yanlış.Hiçbir annenin bebeğine bunu yapmaya hakkı yok.Dinimiz kolaylıklar dini.Kendiniz zorlanmıyosunuz belki ama o bebeğe ne gibi etkileri var biliyomusunuz.Allah korusun açlıktan,susuzluktan bir an başınız dönüp düşseniz ve o bebeğe bişey olsa vicdan azabı duymazmısınız.Oruç içinizde taşıdığınız candan daha mı önemli?Havalar bu kadar sıcak ve günlerin uzun olduğu şu dönemde tutmayıverin orucunuzu.Benim aklım almıyo kusura bakmayın.Belki de oğluma çok zor kavuştuğum ve öncesinde 2 bebek kaybettiğim için hamilelik konusunda bu kadar hassasım.

haklısın... diretmenin bir anlamı yok galiba

Valla ben de tutmaya cesaret edemeyenlerdenim. Hem bebeğimin gelişimi hemde aşırı bulantılarım yüzünden. Ama bulantım olmasaydı dahi tutmazdım çünkü karnım resmen kazınıyor ara ara birşeyler atıştırmaynca! Bebeğimi zorlayamam yani.. Borçlanıyorum kısacası...

Belki Allah katında çok sevaptır ama

o canı da tehlikeye atmak daha da günah değilmidir?

Bende tutamıyorum acıkıyorum susuyorum ki su içmemiz gerekiyor özellikle bebeğin suyu açısından ve böbreklerimiz yavaş işlediği için onlarında düzgün çalışabilmesi için ...

Bi can taşıyoruz ona da günah yeterli besinleri alamazsa nasıl büyüyebilir ki...

bende çok kararsızdım doktoruma danıştım gebeliğin baya ilerlemiş susuz kalman sıkıntı yaratabilir ama tutacaksan ara ara tut demişti bende bir gün tutuyrum ertesi gün tutmuyorum cuma günü randevum var tekrar duruma bakıp sorucam eğer bir sıkıntı varsa bebişimle ilgili tutmam ama kaç kişiye sorduysam tutuyor bende tutmazsam keyfi davranıyormuşum gibi suçluluk hissediyorum herhangi bir sıkıntım yok şimdilik çok şükür sadece iftara 2-3 saat kala acıkıyorum baya bilmiyorum doktorumla tekrar görüştüğümde bir sonuca bağlarız sonuçta dini hükümlerde alanında uzman bir hekimin söylediğine göre hareket edin diyor

Bir yandan sevap işlerken,bir yandan günah işlemenin anlamı yok.
Gebeliğin hangi devresinde olunursa olunsun oruç tutmak bebeğe işkence.
Oluşum aşamasında olsa bile hücrelerin çoğalması için,yada vücudun normal işlevi için bol su şart..
En önemli organ aşamasında(yada hangi devresinde olursa olsun) aç susuz kalıp sevap işlenildiğini düşünmek bence çok yersiz.
Tamamen bencillik.Kul kendini günaha sokmamak için oruç tutar,ama o masumun günahının vebalini nasıl ödeyecek?
Allah bir can teslim ettiyse sonuna kadar onu koruyup kollamak sevap olan.
Sabahtan akşama kadar aç susuz benim ciğerim yanar..
Zaten dinimiz zorlama dini değilken,bu bencillik neden?..

ben de ramazan gelmeden önce oruç tutmayı deneyeceğimi ve kötü olmazsam devam edeceğimi söylüyordum, sonra ramazana birkaç gün kala bi arkadaşım bebeğin suyu konusunda beni korkuttu, ben de dr.uma sordum, dediki; eğer bu kadar sıcak olmasa ve günler bu kadar uzun olmasa idi 9 aylık hamile de olsan tut derdim, çünkü bebekler açlığa dayanabilirler ama bu durumda tutma dedi. Yoksa bebeğinde ve sende geri dönüşü olmayan sorunlar olabilir deyince tutmamaya karar verdim.

Back
X