kızlar demin bir arkadaşın konusuna yorum yazarken aklıma takıldı.Osmanlı kadınlarından duyduğunuz akıllı kadın taktikleri varmı?bil hassa Hürrem sultan.:
kızlar demin bir arkadaşın konusuna yorum yazarken aklıma takıldı.Osmanlı kadınlarından duyduğunuz akıllı kadın taktikleri varmı?bil hassa Hürrem sultan.:
taktik bilmemde k.validem hep osmanlı kadını gibiyim der hala çözemedim ne demek ister
Yiyip icip yatmak kısmını almış kendine
bizim düğün zamanı baya rezillik çıkarmıştı valide sultan,bi gün annemle tartışıyorlar bu yine 2-3 kez ben osmanlı kadınıyım dünüür dedi annem de daha fazla dayanamdı dünür sen osmanlı kadını ol ben cumhuriyet kadını olmayı tercih ederim dedi o anda kopmuşumhala k.validem annenin o lafına kahkaha atmasaydın iyiydi der
osmanlı kadını deyince bu garip muhabbet aklıma geliyor
benim aklıma osmanlı kadını denilince istemsiz bir şekilde tosun paşa filmindeki adile naşit' le atışan yeşil gözlü iri yapılı kadın geliyor '' o kurnadan bu kurnaya çirkef sıçramış '' diyip sert sert bakan kadın :)
Osmanlı kadını tabiri her nekadar günümüz dominant kadınların ağzında sakız olsa da ben Osmanlı kadınlarını çok seviyorum.
Osmanlı kadını ağırbaşlı ve hanimefendi olmaktır bence tabi ki Osmanlı harici kadınlarda böyledir ama eski kadınların farklı bir dünyası var.
Osmanlı kadını herşeyin usulune göre hareket edermiş.
Misafire aç mısın diye sormazlarmış mahçup etmemek adına..Bir fincan kahve ve bir bardak su ikram ederlermiş.Eğer misafir ilk kahveden yudumlarsa tok,sudan yudumlarsa aç der ve sofra kurarlarmış ve tabi böyle bir sürü usul,erkan..
Bence Osmanlı kadını deyince aklımızda oluşan eli belinde,fettan,dominant kadın profili haksızlık.
O kadınların sabrı,fedakarlığı,adanmışlığı olmalı ilk akla gelen..
o kurnadan bu kurnaya çirkef sıçramış
o kurnadan bu kurnaya çirkef sıçramış
hadi ordan rukiye de hanım ağzını yırtarım (hop hop hop)
haydi oradan rukiye de hanım ağzını yırtarım
böyleydi sözleri değil mi? (elmayra kulakların çınlasın)
benimde hürremde ki valide sultan aklıma geliyor,heybetli duruşlu bir kadın.
Yok hocam karıştırmışsınız biraz.O kurnadan bu kurnaya dedikten sonra 45 yaşında Adile de hanım pek de kartlaşmış diyordu.
yok ayıp olmasın diye onu yazmadım hani 45 yaş kartlaşmak falan var ya ondan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?