osmanlı kadını olmak.....

hükümet gibi kadını, osmanlı evladını, osmanlı torununu duydum da,osmanlı kadınını ilk kez duydum

Hmm son yıllarda "osmanlı kadını" tabirini genelde osmanlı özentisi olan kişilerden duyuyoruz ama ne gibi bir taktik bekliyorsunuz pek anlayamadım.Diğer kumalarla nasıl geçinilir filan gibi mi?
Şimdi gördüm Hürrem Sultan demişsiniz,adamın sizinle evlenmesini istiyorsanız önce kendinizi azad ettirin,sonra ben özgür bi kadınım artık halvet olamayız günah deyin adam seviyorsa nikahı basacaktır zaten.Hürrem Sultan'da gördüğüm en başarılı taktik buydu benim.

Son düzenleme:
Demek istediğim tam olarak buydu. Ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim.Bana kalsa uzun uzun yazarım bu mevzuyla ilgili epey ilgim var.
Birde kadınları Osmanlı ve Cumhuriyet diye ikiye ayırmak gereksiz.İkiside aynı miletin kadını onları ayıran yalnızca yaşadıkları dönemin isimleri.

annemle k.validem arasında geçen bişeyi buraya aktardım üstlik espirili bir şekilde yaptım bunu yoksa öyle ya da böyle diye ayrımadım bunu yazan ikinci arkadaşsın da artık belirtmek istedim..

kadının kimliği değil kendi gücünü bilmesi önemlli olan.

kahkaha attım okuyunca ahahahah allah da sizi güldürsün

Hey gidi heyyyyy isim vermedene yazmıştım

Aşkolsun kadesa yazdığım asla senin veya başkasının yazdığına karşılık değildi.Sen esprili bir anını anlatmışsın benim buna bir cevabım olabilir mi aksine bende güldüm yazdığına..
Burda görünce aklıma geldi yazdım samimiyetle söylüyorum sana yada başkasına değildi.

canım bana da olabilir ama hani ciddi anlamda yazmadığım belli zaten,osmanlı kadını deyince o anı aklıma geldi.bir arkadaş daha seninle benzer bişey yazınca açıklama mecburiyeti hissettim.sert olduysa kurua bakma sende

Son düzenleme:

Estagfırullah ben direkt mesajını alıntılardım sana istinaden yazsaydım.Bu tarz kaçak dövüş yapmayacak kadar tanıyorum ve seviyoruum seni:)

Bir niteleme sifati olarak kullanilan terim de bile insanlarin dusmanca yaklasimlarina cok sasirdim...

Konu Osmanli'yi kotuleme konusu degil ki ...
Garip ...

Tarihimizi bir butun olarak degerlendirmektir aslolan ...

Ayrica benim anneme de Ataturk gibi kadin derlermis gencliginde,
harbiden de oyleymis...

osmanlı kadını deyince bn aklıma evini çok profesyonelce çekip çeviren,herhangi bi problem karşısında kendine has taktiklerle durumu kurtaran kadın geliyor.yani zeki,güçlü,çaktırmadan ve rahatsız etmeden yöneten kadın..
bu gerçekten zor ve bence çok güzel bişey..

Osmanlı kadını denince. Aklıma gelen tanım varlığıda. Yokluğuda bilen başında. Erkek olmasada. Dile. Düşmeden. Mertçe yaşayabilecek kadın Benim kafamda böyle bişey. Canlanıyor

[video=youtube;vLp3ZgN154E]http://www.youtube.com/watch?v=vLp3ZgN154E[/video]

O zaman ortalık biraz şenlensin analım Adile Ablamızı

Gül gül öldüm bu yoruma
Ay Allah iyiliğinizi versin

hürrem sultan o dizide gördüğümüz şahıstan çok farklı bir kadındı...
osmanlı kadını derken dizideki hürremi baz almayalım...sülüman, taht, benim aslanım benim oğlum diye yaygara yapan biri değildi hürrem sultan.....gerçekten hürrem sultan gibi kadının tırnağı olabilsek keşke...
konu sahibinin osmanlı kadınından kastı bence, bir sorun esnasında ani bir zeka ile çözüm bulabilen, eşine evlatlarına eşinin ailesine karşı hep yapıcı olan, harareti yatıştıran, her türlü şeyden haberdar ve çözüm üreten bir kadın tasviri oluştu kafamda...
şu sıralardaki kayınvalidelerin osmanlı kadınıyım demeleri bu nedenledir bence...
yani hükümet gibi kadınım, buralar benden sorulur herşey benden danışılır anlamında :)

benim gözümde de çamaşırın arasından dürülüp bükülmüş kağıt paraları saymadan ve göstermemeye çalışarak kocasının eline sıkıştıran kadın geldi ne alakaysa :)

tamam işte osmanlı kadınından kastımda buydu işte.bunların tanı sıra kocacığıyla nasıl iletişime geçiceğini bilen ,ben bunu böyle istiyorum demek yerıne ,kendi isteklerini aslında kocasının isteği şeymiş gibi kocasına kabul ettiren caktırmadan yanı.ben hürremin zaten kötü biri olduğunu düsünmüyorum hakkında okuduğum bir kac kitaptada zaten oyle olmadığına kadınlılk sanatınında patronu olduğuna ınandığım tarihi bir karakter.adını tarihe yazmasından belli değilmi zaten?

'eskiden yediğimiz yemeğin damağımızda kalan tadı,bugun acken karmızı nasıl doyurmuyorsa,geçmişte yasanmış mutluluklarda bugun mutlu olmamızı sağlayamaz.her gün hünkarıma fırından taze ekmek cıkarır gibi yeni mutluluk bahaneleri yaratıyordum.mahidevran hatun ise sitem ediyordu.bilmiyordukı sitem karsımızdakını sadece bizden sogutur.olacak işi bile oldurmazdı'.....'diyor kendileri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…