Demek istediğim tam olarak buydu.Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim.Bana kalsa uzun uzun yazarım bu mevzuyla ilgili epey ilgim var.
Birde kadınları Osmanlı ve Cumhuriyet diye ikiye ayırmak gereksiz.İkiside aynı miletin kadını onları ayıran yalnızca yaşadıkları dönemin isimleri.
o kurnadan bu kurnaya çirkef sıçramış
hadi ordan rukiye de hanım ağzını yırtarım (hop hop hop)
haydi oradan rukiye de hanım ağzını yırtarım
böyleydi sözleri değil mi? (elmayra kulakların çınlasın)
benimde hürremde ki valide sultan aklıma geliyor,heybetli duruşlu bir kadın.
annemle k.validem arasında geçen bişeyi buraya aktardım üstlik espirili bir şekilde yaptım bunu yoksa öyle ya da böyle diye ayrımadım bunu yazan ikinci arkadaşsın da artık belirtmek istedim..
kadının kimliği değil kendi gücünü bilmesi önemlli olan.
Aşkolsun kadesa yazdığım asla senin veya başkasının yazdığına karşılık değildi.Sen esprili bir anını anlatmışsın benim buna bir cevabım olabilir mi aksine bende güldüm yazdığına..
Burda görünce aklıma geldi yazdım samimiyetle söylüyorum sana yada başkasına değildi.
canım bana da olabilir ama hani ciddi anlamda yazmadığım belli zaten,osmanlı kadını deyince o anı aklıma geldi.bir arkadaş daha seninle benzer bişey yazınca açıklama mecburiyeti hissettim.sert olduysa kurua bakma sende
hadi ordan rukiye de hanım ağzını yırtarım (hop hop hop)
haydi oradan rukiye de hanım ağzını yırtarım
böyleydi sözleri değil mi? (elmayra kulakların çınlasın)
benimde hürremde ki valide sultan aklıma geliyor,heybetli duruşlu bir kadın.
Hmm son yıllarda "osmanlı kadını" tabirini genelde osmanlı özentisi olan kişilerden duyuyoruz ama ne gibi bir taktik bekliyorsunuz pek anlayamadım.Diğer kumalarla nasıl geçinilir filan gibi mi?
Şimdi gördüm Hürrem Sultan demişsiniz,adamın sizinle evlenmesini istiyorsanız önce kendinizi azad ettirin,sonra ben özgür bi kadınım artık halvet olamayız günah deyin adam seviyorsa nikahı basacaktır zaten.Hürrem Sultan'da gördüğüm en başarılı taktik buydu benim.
Osmanlı kadını tabiri her nekadar günümüz dominant kadınların ağzında sakız olsa da ben Osmanlı kadınlarını çok seviyorum.
Osmanlı kadını ağırbaşlı ve hanimefendi olmaktır bence tabi ki Osmanlı harici kadınlarda böyledir ama eski kadınların farklı bir dünyası var.
Osmanlı kadını herşeyin usulune göre hareket edermiş.
Misafire aç mısın diye sormazlarmış mahçup etmemek adına..Bir fincan kahve ve bir bardak su ikram ederlermiş.Eğer misafir ilk kahveden yudumlarsa tok,sudan yudumlarsa aç der ve sofra kurarlarmış ve tabi böyle bir sürü usul,erkan..
Bence Osmanlı kadını deyince aklımızda oluşan eli belinde,fettan,dominant kadın profili haksızlık.
O kadınların sabrı,fedakarlığı,adanmışlığı olmalı ilk akla gelen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?