bak reisi cumurda başbakanda konuşamıyormuş..bizim çocukların ilgi alanı değilse,bizim çocuklarımıza neden dayatılıyorki,kendi çocuklarına dayatsınlar önceLaf olsun, torba dolsun işte
Bunu Ilber Ortayli mi demis? Şaka mi bu? Bu hataya nasil dusebilmis ki?
Ayrica Davutoğlu'nun Osmanli Türkçesi bildigine eminim çünkü kendisi çok zeki bir insandir ve cok kulturludur. Ve kendisinin bir kutuphaneye de kitap bagislari vardir. Bilmedigini de düşünmüyorum açıkçası. .
Ya bunlar ne cahilce laflar ya? O zaman soyadi mi vardi arkadaslar? Mezar taslarinda harik siirler yazar, kissalar yazar, anilar yazar. Pes yani, bu kadar da olmaz dogrusu. Bunlari Ilber Ortayli söylemiş olamaz...
gün yüzüne çıkmamış bir sürü osmanlıca eser var ipek..neden alıp elimize açııp okumayalımki...elin bilmem kimi 200-300 yıllık eserlerini açıp okuyabiliyor bize bak çok değil 100 sene öncesinin eserleri okuyamıyoruz..tarihimizi okuyamiyoruz..gittim kursa x saat gördüm ..açıpta bir kitap okuyacak durumda değilim...fakultelerde ders olarak veriliyor sadece....tarihçiler ve türk dili okuyanlar öğrenebiliyor..Nerede gereksiz bir şey var bizim eğitim sistemine ekleniyor. Nerede düzeltilmesi gereken şey var daha çok yamultuluyor. Millet gider Mersin’e biz gideriz tersine.
Osmanlıca şu günde ne işe yarayacak. Öğret madem çocuklara iyi bir dil.
Canım bak bizim ülkemizde eğitimde bir çarpıklık var. Yani dil öğretme konusunda henüz bir randıman alamadık biz. Benim üni de Türk Dil’inde okuyan arkadaşlarım bile Osmanlıcada sıkıntı çekerlerdi. Yani merakı olan öğrenir bunu da kimse engellemez. Ama normal eğitim sisteminde ne kadar gerekli bu tartışılır. Bir kere bu ilgi alanı konusudur, zorla öğretirsen adamın merakı yoksa sınav geçme bazlı bir sisteme döner.gün yüzüne çıkmamış bir sürü osmanlıca eser var ipek..neden alıp elimize açııp okumayalımki...elin bilmem kimi 200-300 yıllık eserlerini açıp okuyabiliyor bize bak çok değil 100 sene öncesinin eserleri okuyamıyoruz..tarihimizi okuyamiyoruz..gittim kursa x saat gördüm ..açıpta bir kitap okuyacak durumda değilim...fakultelerde ders olarak veriliyor sadece....tarihçiler ve türk dili okuyanlar öğrenebiliyor..
zaten eğitim sistemindeki bozukluğa deyinmedim...o kısım almış başını gitmiş...geçen bir tanıdığımın ilkokul öğrenci olan kızı sınava girmiş..okulda..ilçede vs. birinci olmuş...bi tel trafiği tebrikler vs...sanırsın küçücük çocuk ünv.kazanmış..o çocuk ne anlar ya at yarışından...Canım bak bizim ülkemizde eğitimde bir çarpıklık var. Yani dil öğretme konusunda henüz bir randıman alamadık biz. Benim üni de Türk Dil’inde okuyan arkadaşlarım bile Osmanlıcada sıkıntı çekerlerdi. Yani merakı olan öğrenir bunu da kimse engellemez. Ama normal eğitim sisteminde ne kadar gerekli bu tartışılır. Bir kere bu ilgi alanı konusudur, zorla öğretirsen adamın merakı yoksa sınav geçme bazlı bir sisteme döner.
Bence üni de bunu her bölümde seçmeli koyabilirler merakı olan öğrenir. Kaldı ki yüksek de yapabilir kişi, bu okuduğun bölümü bağlamaz. Zaten senin dediğin şekilde bilmem neleri okumak ciddi bir birikim gerektirir okullarda öğretilen yetmeyecektir.
Daha yıllar yılı İngilizceyi bile öğretmeyen bir sistemden bahsediyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?