- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
şimdi en baştan bakalım ;
benim konuyla ilgili capsimi alıntılayıp aşağıdaki cevabı bana yazan kim ?? SİZ
Bu cevaba göre sizin bana haddiniz olmayarak söylediğiniz "terbiyesiz-saygısız" kim ?? SİZ
Sizin "terbiyesiz-saygısız" tavrınıza rağmen hiçbir hakaret içermeyen yukarıdaki cevabı veren kim ?? BEN
hala aynı çirkin tavırla, hem hakaretli hem senli-benli aşağıdaki cevabı veren kim ?? SİZ
bu tavrınız hem benim iletişim tarzıma hem de forum kurallarına aykırıdır !
sizin bu tavrınıza verilebilecek cevaplarımı forum kurallarına olan saygımdan yazmayıp sadece konuyla ilgili olarak cevap hakkımı kullanıyorum ;
ben şimdi anladım ki Osmanlıca gerçekten şartmış ! öz bilgimi hiçe sayıp kaynaklara bakarak söylememe rağmen hala Arap değil Fars deniyorsa evet bu memlekete Osmanlıca şarttır.. benim açımdan : " ne fark eder, ha 'Kel Hasan' ha 'Hasan kel' " durumundaki bu konuya, sırf sizin iddianız ve aydınlanmanız açısından, akademik boyutta bir kaynak linki ekleyerek son cevabımı veriyorum :
aşağıdaki pdf dosyasının 4. sayfasına bakabilirsiniz :
http://www.sunuslayt.gen.tr/sunular/osmanli_turkcesi_ogretimi/osmanli_turkcesi_ogretimi_7.pdf
"İlber Hoca size dava açabilir" demişsiniz ya çok güldüm ama yine de ciddiye alıp cevap veriyorum: ahh keşke açsa ! benim öyle kültür dolu bir adamdan gelecek davaya boynum kıldan incedir ! ayrıca açsa açsa size açar "cahil" dediniz adama ! :)
sonuç olarak ; bu benim size, hem konuyla hem de sizinle ilgili olarak yazdığım 2. ve son cevabımdır.. hala söyleyecek bir şeyleriniz varsa artık beni alıntılamadan söyleyin !
bende bunu soruyorum zaten,hemadem fars alfabesi ,arap alfabesinden gelmedi
o zaman arap alfabesi fars alfabesinden mi geldi diye soru sordum,ama cevap yok
bak fars alfabesi Arapça kökenli diyorsun ,benim bildiğimde bu yönde ,ama kabul etmiyorlar
aynı şekilde benimde dediğimde farsların eskiden alfabesinin farklı olabileceğiydi.
işte bende bunu demek istiyorum,fars alfabesi arapça bir alfabedirYok Persler Pehlevi alfabesi kullanıyordu. Sonradan Araplarınkini aldılar, bizdeki gibi bazı sesleri eklediler hepsi bu. Arap alfabesi de zaten o yöredeki dillerden şekillendi 600 lü yıllarda. Aramice, Nebatice... vs lerden.
Bu nasıl ego Allah askina E EbediMutluluk bana sordu. Benim fikirlerimi onemsemeyip Osmanlı Türkçesi bilenlere soruyorsun demek de neyin nesi? Ben yıllarca eğitimini aldim diyince sordu bana. Bizimki bilgiden sayilmiyor da her seyi bir sen mi biliyorsun?Fars Dili ve Edebiyatindan Çap yaptim desem? Ana dilim gibi biliyorum desem? Elimde kapı gibi diplomam var desem? Bilmeden bu kadar kesin konusmam emin ol...
Benim fikirlerimi onemsemeyip Osmanli Türkçesi bilenlere soruyorsun. Buyur o zaman onlar cevaplasin... Sevgiler.
ben bu kişinin egosunu hiç anlayamadım zaten her konuda böyle.Bu nasıl ego Allah askina E EbediMutluluk bana sordu. Benim fikirlerimi onemsemeyip Osmanlı Türkçesi bilenlere soruyorsun demek de neyin nesi? Ben yıllarca eğitimini aldim diyince sordu bana. Bizimki bilgiden sayilmiyor da her seyi bir sen mi biliyorsun?
Ooo sahi mi? Buyrun gelin, evdeyim.. Pek memnun olurum..Bu aradaSaraylim Pazartesi günü sizin oraya geliyorum. Bize bir kahve ısmarlarsınız diye umuyorum...
Ooo sahi mi? Buyrun gelin, evdeyim.. Pek memnun olurum..Bir de soooyle bir muhabbet kurar, kaynatiriz, kahveyle iyi gider..
Bir hos seda getirin yeter..Bir isteğiniz var mı buralardan ?
aynen..İlgimi cekseydi ogrenirdim....
"Kazen, post: 38243515, member: 5"]Bu aradaSaraylim Pazartesi günü sizin oraya geliyorum. Bize bir kahve ısmarlarsınız diye umuyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?