"Osmanlıca bu kadar önemliyse kendisi neden öğrenmedi"

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bana terbiyesiz ve saygisiz diyemezsiniz.. Ok. O zaman Ilber Hocaya bir mail atip sizi dava etmesini soyleyeyim. Ilber hocayi bilmem de ben sizi bu "terbiyesiz saygisiz" sozlerinizden dolayi dava edebilirim.. Siz de beni alintilamayin....

Bu arada Saraylim Pazartesi günü sizin oraya geliyorum. Bize bir kahve ısmarlarsınız diye umuyorum...

Yok Persler Pehlevi alfabesi kullanıyordu. Sonradan Araplarınkini aldılar, bizdeki gibi bazı sesleri eklediler hepsi bu. Arap alfabesi de zaten o yöredeki dillerden şekillendi 600 lü yıllarda. Aramice, Nebatice... vs lerden.

Yok Persler Pehlevi alfabesi kullanıyordu. Sonradan Araplarınkini aldılar, bizdeki gibi bazı sesleri eklediler hepsi bu. Arap alfabesi de zaten o yöredeki dillerden şekillendi 600 lü yıllarda. Aramice, Nebatice... vs lerden.
işte bende bunu demek istiyorum,fars alfabesi arapça bir alfabedir
sadece bir kaç harf eklenmiştir
eskiden persler farklı alfabe kullanıyorlamış
baktım Arapçaya benzemiyor bile
sonradan arap alfabesine geçiş yapılmış
bu nasıl bilinmez anlamadım
zaten yüzyıllardır dillerde, birbirinden etkilenmeler var.

Bu nasıl ego Allah askina E EbediMutluluk bana sordu. Benim fikirlerimi onemsemeyip Osmanlı Türkçesi bilenlere soruyorsun demek de neyin nesi? Ben yıllarca eğitimini aldim diyince sordu bana. Bizimki bilgiden sayilmiyor da her seyi bir sen mi biliyorsun?

ben bu kişinin egosunu hiç anlayamadım zaten her konuda böyle.
Allah'a havale ettim.
ben sadece bir kişiye değil,burdaki tüm Osmanlıca eğitimi almış kişilere soruyorum
halada soruyorum,çünkü yanlış bilidiğim bir şey varsa öğrenmek istiyorum.

Osmanlıca öğrenilmesi faydalı bence, geçmişe yabancı olunmamalı ama zorunlu değil seçmeli olmalı.. hatta köktürkçe filan da seçmeli ders olarak çok güzel olur :))) bana sen çok istiyosan git öğren derseniz de Osmanlıca köktürkçe uygurca eski anadolu türkçesi Türkmence gibi dersleri görmüş biri olarak söylüyorum zaten

tabii işin şu tarafı da es geçilmemeli, niyet kısmı... mesesele ilim bilim meselesi değil.. aşikar.. yoksa en basitinden 400 yıllık Osmanlı arşiv binasını otele dönüştürmezlerdi... cem karacanın bir şarkısı vardı Money Money din kitap Allah Kelam bitir işi dön köşeyi vesselam diye... o şarkı gelsin bize...

öğretmen bir yakınımın sınıfında okuma yazma bilmeyen öğrenciler varmış daha hemde sekizinci sınıf
önce şu işi bir halletsek , mesela hala okuma yazma bilmeyen öğrenci kalmasa , Türkçe dersine giyim öğretmeninin girdiği okullar olmasa , ücretli öğretmen nedeniyle her dönem öğretmen değiştiren öğrenciler kalmasa ..
sonra da ne yapılırsA yapılsa ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…