Otelde kimliksiz konaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Chrissy Girl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-37
Puanlar
1
Çift kişilik rezervasyon yaptırıp tek başıma giriş yapıp sonrasında diğer kişiyi kimlik kaydı olmadan içeri nasıl sokabilirim? Birlikte kaldığımız kayıt altında olsun istemiyorum

Çift kişilik rezervasyon yaptırıp tek başıma giriş yapıp sonrasında diğer kişiyi kimlik kaydı olmadan içeri nasıl sokabilirim? Birlikte kaldığımız kayıt altında olsun istemiyorum

Bunu yapmazlar. Zaten iki kişilik rezervasyon yapınca iki kişi parası ödeniyordur.

En mantıklısı iki ayrı oda tutmak.

Çift kişilik tek oda tutmak ile tek kişilik ayrı iki oda tutmak aynı para mı sence

Bazı otellerde değişiyor, özellikle şehir otellerinde. Oda tutmak ile kişi başı ayrımı olduğu oluyor.

Ama aslında gideceğiniz otelin havuzu-sauna-masaj hizmeti varsa, dışarıdan havuz-sauna kullanıyor, oradiyı kullanıp otel odalarının olduğu kata çıkılabilir.

Bazı otellerde toplantılar, konferanslar oluyor, pek dikkat etmiyorlardır girene, odaların olduğu kata çıkana.

Gittiğiniz yere göre değişir. Benim gittiğim oteller dedeman, kilyos, ramada gibi otellerin hepsinin otopark girişinde güvenlik var rezervasyon sorup öyle arabayı içeri alıyor. Daha sonra rezervasyon onaylatmaniz gerekiyor çünkü bileklik veriliyor heryerden faydalanmaniz için zaten orada kimlik vs hersey alınıyor. Bu bahsettiğim gerçek 4 5 yıldızlı oteller için veya butik oteller için geçerli ama kıçı kırık pansiyon tipi bir yere günlük vs öyle bir yerse yapılır herhalde bir şeyler misafir olarak falan gelir

Hiçbir otel böyle bir risk almaz, alan varsa da güvenilmez bir yerdir. Tuttu ki başınıza bir iş geldi, kime ne hesap verecekler? Biz tatil yerlerinde günlük ev kiraladığımız zaman bile bütün ailemizin kimlik kayıtları alınıyor.

Artık orası da konaklayan herkesin kimliğini istiyor ve hepsi evlere girerken görevli karşılıyor diyor
yoo ben hep kullaniyorum, neredeyse her tatilimde
eger kapisinda guvenlik olan - guvenligin kimlikle iceri aldigi bir site degilse gayet kaydini yapiyorsun ister oglen 2 de gir ister ucaktan in gece 1de gir. kapi sifresini paylasiyorlar, anahtar ya dogalgaz kutusunun ustunde, paspasin altinda olur ya kutusunds sifreli durur. kapiyi acip eve girersin. misafirin gelecekse de birkac saat sonra gelir.
kimlik istese kendi kimlugibi veririsin, ev sahibi seninle bulussa bile (bazen evler zor bulunan yerde olabiliyor avlulu vs olunca) sana evi gosterdikten sonra kapida bekleyecek degil

Hangi şehirde buluyorsunuz bu şekilde ev ben Ankara için ne kadar yere baktıysam bulamadım kendi kendine giriş yazıyor ama resepsiyon var biri sizi karşılar diyor hepsi

Hangi şehirde buluyorsunuz bu şekilde ev ben Ankara için ne kadar yere baktıysam bulamadım kendi kendine giriş yazıyor ama resepsiyon var biri sizi karşılar diyor hepsi
sen yazinca sacma geldi, ne resepsiyonu
resepsiyon dedigin otelde olur diye, şoyle bir baktim. anladim ki Ankara s.çmış airbnb konseptini eylemis viran
nerede apartci, gunubirlik evci varsa airbnbden ilan acmis.
oysa sitenin mantiga ters
airbnb bir ev paylasim sitesi. bazen yan odani acarsin ucuza koyarsin bazen tum evi ilana koyarsin, ek gelir olur.
sana önerim;
otel gibi harika fotografi olan yerlere degil de normal evlere bak.
evlerin cogu aşiri şık, konusma dili "siz degerli musterilerimiz" falan. onlari geç, normal halkin evlerine benzer evleri sec.
su tarz

Burası da çok varoş ve eski eşyaları temiz görünmüyor böyle bir evde rahat edemem

Burası da çok varoş ve eski eşyaları temiz görünmüyor böyle bir evde rahat edemem
gercek oteller, konaklama turizmini meslek olarak yapanlar da kimliksiz konaklatmazlar - tabii ankaranin ulusunda pavyonun briç salonunun yan apartmaninda gunluk kiralik tutmazsan.
benim elin kizi icin buldugum ornek buydu, ucuzdan pahaliya siralayip apartlarin isletmedigi ilk evi attim, ara koca sitede bireysel olarak verilen bilmemne apartina ait olmayan bir ev bul. ya da sen niye ugrasiyorsun, erkek arkadasin ugrassin - arasin bulsun.
yasayacaginiz bir gecelik kacamagin kalinacak yerini bile kadin olarak senin bulman sana normal geliyor mu?

Verilen akıllar işe yaramadı demek ki boş yaptılar durdular
Kalamazsın öyle istediğin gibi olmaz yani hem çok nezih bir yer istiyorsun hem kimlik almasınlar istiyorsun merdiven altı yerler olmadıkça çok zor. Ayrı tek kişilik odalar tutmak mantıklı aslında niye istemedin için de rahat ederdi aklında soru işareti kalmazdı

Para vermek istemiyor o kadar. Hem armut pişsin hem ağzına düşsün, hem şiş hem kebap hiç biri yanmasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`