Kıyamam kuzuma. Allah ona bunu yapanın belasını versin. Tez elden daha beterini yaşasın inşallah. Sizin de yardımcımız olsun. Çok zor bir kararLütfen konum tasinmasin başka yerlerde dikkat çekemez çözüm bulamam rica ediyorum ...
Geçen hafta bir arkadaşım bir köyde sırtından havalı tüfek ile vurulmuş bir kedi olduğunu söyledi apar topar vet.e götürdük ..
Açıkçası yaşayacağından çok umudum yoktu ama hayata tutundu minik ..Ama şöyle bir farkla, felç kaldı ...
Felç kalması beni üzen bir şey ama daha fenasi sinirlerle alakalı olarak sürekli titriyor hadi onu da geçtim kaka ve çiş büyük problem..
Şu an klinikte çiş yaptığı zaman her yeri çiş oluyormuş , kaka zaten lavmanla yapılıyor lavman yapmaktan yara olmuş ..
Vet. Ötenazi yapalım diyor ama gönlüm razı değilMama yiyor, su içiyor , gözünün taa icine bakıyor ,elini tutuyor ..Bile bile vurun iğneyi ölsün diyemem ..
Evde 8 yetişkin 1 anne ve 5 bebeği olan kedilerim var ..
Evde bakamazsin diyor vet.ama çözüm ne ?? Ya sinek olursa bütün vücudunu kurt kaplar diyor , ya çiş yaptiramazsan acı çekerek ölür diyor ..
İçimde hep bir umut ..Allah almadiysa canını vardır bir hikmeti diyorum ama ya beceremezsem ..
Sorularım şunlar ..
1) Kaka olayını lavman olmadan nasıl hallederim ?
2) Vücudunun yara olmasını nasıl engellerim ?
3) Sürekli titremesine çözüm nasıl bulabilirim çok zengin değilim hayvan fizyoterapistleri çok pahalıymışZaten ufak bir şehirde yaşıyorum isteyene özelden konuşabilirim ..
4) böyle hikayesi olanlar var mı ? Nasıl tedavi uygulamamiz lazım ..
İnternetten geceden beri okuyorum ama yeterli bilgiye sahip olamadım ..Sürekli yürüteç videoları var ama benim öncelikli derdim yürümek değil ,hayatta tutabilmek...
Nolur biri biseyler söylesin , öldürulmesini istemiyorumEki Görüntüle 2852266
Amin ama vet. Düşün taşın kararını ver dedi ben ölsün diyememKıyamam kuzuma. Allah ona bunu yapanın belasını versin. Tez elden daha beterini yaşasın inşallah. Sizin de yardımcımız olsun. Çok zor bir karar
Çok sağolun ,konu çok önemli gerçektenİçim gitti.
Hiç bilmiyorum ne yapılır, doğrusu nedir.
Çabanızı takdir etmek için ve konu yukarıda kalsın diye yazmak istedim.
Hayvan zaten yaşarken bir cani tarafından bu hale getirildi ..Eğer yaşamak istemeseydi ilk günden bırakırdı kendini o açıdan düşündünüz mü ?Bakalım o hayvancağız böyle bir hayat yaşamak istiyor mu? Siz böyle bir durumda yaşamak ister miydiniz? Bana hayvanı senelerce böyle süründürmek asıl işkence gibi gelir. Kediler özgür ruhludur, atlayıp zıplamak isterler böyle bir hayatı isteyeceğini sanmam. İyilik derken kötülük etmeyin bence hayvana
Hayvanın yaşadığı şey kötü ve acı zaten. Ama ölememesi şu an acı çektiği gerçeğini de değiştirmiyor. Bilerek ölmediğini düşünüyorsunuz, kendini bırakmıyor değildir belki de sadece ölememiştir mesela. Bana sağlıklı bir düşünce yapısı gibi gelmedi. Şu an bu hayvan işkence çekiyor, hiç bir kedinin bu kadar muhtaç bir yaşam isteyeceğini sanmam. Ben de pek çok kedi besledim besliyorum kedileri tanıdığım için bu yorumu yaptım zaten.Hayvan zaten yaşarken bir cani tarafından bu hale getirildi ..Eğer yaşamak istemeseydi ilk günden bırakırdı kendini o açıdan düşündünüz mü ?
Evde 14 tane kedim var diyorum ben eğlence arıyor gibi mi duruyorum karşıdan ??
Bütün sorumluluğunu almaya razıyım ,yeter ki acı çekmesin diyorum ..
Had bilerek usulünce ,kibar dille yazın !!
Evde benim 2 kedim var zor yetisiyorum. Facebook ta kediler icin cok aktif sayfalar var oralardan yardım toplayıp tedavi ettirebilirsiniz buda zaman alan birşey.Lütfen konum tasinmasin başka yerlerde dikkat çekemez çözüm bulamam rica ediyorum ...
Geçen hafta bir arkadaşım bir köyde sırtından havalı tüfek ile vurulmuş bir kedi olduğunu söyledi apar topar vet.e götürdük ..
Açıkçası yaşayacağından çok umudum yoktu ama hayata tutundu minik ..Ama şöyle bir farkla, felç kaldı ...
Felç kalması beni üzen bir şey ama daha fenasi sinirlerle alakalı olarak sürekli titriyor hadi onu da geçtim kaka ve çiş büyük problem..
Şu an klinikte çiş yaptığı zaman her yeri çiş oluyormuş , kaka zaten lavmanla yapılıyor lavman yapmaktan yara olmuş ..
Vet. Ötenazi yapalım diyor ama gönlüm razı değilMama yiyor, su içiyor , gözünün taa icine bakıyor ,elini tutuyor ..Bile bile vurun iğneyi ölsün diyemem ..
Evde bakamazsin diyor vet.ama çözüm ne ?? Ya sinek olursa bütün vücudunu kurt kaplar diyor , ya çiş yaptiramazsan acı çekerek ölür diyor ..
İçimde hep bir umut ..Allah almadiysa canını vardır bir hikmeti diyorum ama ya beceremezsem ..
Sorularım şunlar ..
3) Sürekli titremesine çözüm nasıl bulabilirim çok zengin değilim hayvan fizyoterapistleri çok pahalıymışZaten ufak bir şehirde yaşıyorum isteyene özelden konuşabilirim ..
İnternetten geceden beri okuyorum ama yeterli bilgiye sahip olamadım ..Sürekli yürüteç videoları var ama benim öncelikli derdim yürümek değil ,hayatta tutabilmek...
Ben olsam tedavi ettiremiyorsam veterineri dinlerdim . Evde 2 kedim var zor yetisiyorum onlara . Tüm ilginizi o yavrucagada veremezsiniz .Lütfen konum tasinmasin başka yerlerde dikkat çekemez çözüm bulamam rica ediyorum ...
Sorularım şunlar ..
Şu an dayanılmaz acıları olan , ve ölmek üzere bir hayvan gibi durmuyor diyorum size ..Hayvanın yaşadığı şey kötü ve acı zaten. Ama ölememesi şu an acı çektiği gerçeğini de değiştirmiyor. Bilerek ölmediğini düşünüyorsunuz, kendini bırakmıyor değildir belki de sadece ölememiştir mesela. Bana sağlıklı bir düşünce yapısı gibi gelmedi. Şu an bu hayvan işkence çekiyor, hiç bir kedinin bu kadar muhtaç bir yaşam isteyeceğini sanmam. Ben de pek çok kedi besledim besliyorum kedileri tanıdığım için bu yorumu yaptım zaten.
YouTube de çok kolay yapılan yurutecler var onlardan deneyebilirsiniz sizin ufakliga ,çok az maliyetli ..Benim de felçli ve kör bir kedim vardı , 5 sene bu şekilde baktık kendisine , geçen sene Ekim ayında öldü . En küçük bebek bezlerinden alıyorduk , kucağımızda besliyorduk. Şuan kızkardeşi de yürüyemiyor ama durumu ondan daha iyi geziyor köyde arka bacaklarını sürüyerek. Mutsuz yada hayata küsmüş değil gayet sağlıklı.
Kendisi çişini kakasını yapabilirse bakabilirsiniz , fakat yapamıyorsa zor. Hayvanın kendisi için özellikle büyük eziyet.
Lanet olsun şu küçücüklere bunları yapana.
Tedavi ettiricem de ameliyat olmaz diyor vet. Sadece fizik tedavi ye yetisemem diye korkuyorum Antalya da 1 haftaligi 12 bin liraymis keşke bir haftada çözülebilecek bir olay olsa ama değil ..Evde benim 2 kedim var zor yetisiyorum. Facebook ta kediler icin cok aktif sayfalar var oralardan yardım toplayıp tedavi ettirebilirsiniz buda zaman alan birşey.
Lavman olay8ni bilmiyorum Yavrucağı o şekilde yaşatmaya çalışmak bilemiyorum tedavi şart diğer seçenek b3lli zaten
Ben olsam tedavi ettiremiyorsam veterineri dinlerdim . Evde 2 kedim var zor yetisiyorum onlara . Tüm ilginizi o yavrucagada veremezsiniz .
Tedavi içinde Facebook ta cok aktif sayfalar var yardım toplayan. Buda zaman alır. Biliyorum içiniz elvermiyor ama bi şans vermek istiyorsanız mutlaka tedavi şart
Wolf can cekismiyor kiHayvancağız sürekli can çekişiyor, yaşamasına izin verilmesi merhamet mi sizce
Şu an dayanılmaz acıları olan , ve ölmek üzere bir hayvan gibi durmuyor diyorum size ..
Sorunumuz poposundaki lavman yaraları,titremesi ve müdahalesiz çiş yapamaması ..
Baktığınız sağlıklı hayvanlarla bunu bir tutmayın ve dilerim böyle bir ikilem içinde kalmayın ..
Eğer faydaniz olmayacaksa da konumdan gidin yeterince çaresiz ve üzgünüm ..
Hayat sadece beyaz ve siyah değil ..
Cin gibi capcanlı gozlerle bakan ,kalkmaya çalışan ve bacaklarında ufacık da olsa his olan hayvani öldürün demek kolay değil ..
Ahhhh ahhhh!!!sırtından havalı tüfek ile vurulmuş bir kedi
Bez bağlayınca yara oluyormuş havasızlıktan . Ağızdan verilen ilacı veteriner de söyledi ama etkili olsa kendi neden lavman kullandı diye düşünüyorum o da çelişki kafamda ..Lavman yapılmadan ağızdan alınan ilaçlarla kaka yapması sağlanabilir mi acaba? Eğer öyle olabilirse belki küçük numara bebek bezi bağlanabilir altına. Havalı tüfekle vurmak nedir Allah'ın belalarıhayvanlara merhameti olmayanlarla aynı dünyada yaşamak istemiyorum yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?