- 6 Aralık 2009
- 6.242
- 3.010
- 723
- Konu Sahibi goldstar535
-
Ne güzel yazmissiniz aslında beni eleştirenler bu duruma çok uzak olan insanlar onu fark ettim bir arkadaş daha yazdı otizim annesi onunda mesajı çok olumlu ve ılımliydi sizde çok güzel özetlemişsinizÖzel bir çocuk annesiyim , endişelenmenizi anlıyorum, özel çocuk annelerinin içinde bile benim çocuğum daha iyi durumda kötü olanlardan etkilenir anlayışı var bu bir gerçek.
Çoçuğunuzun belirli vakitlerde özel bir çocukla vakit geçirmesi hiç birşey kaybettirmez, aksine kazandırır. Diğer kısma gelince hergün dost bile olsa biriyle devamlı evinde vakit geçirmek istemem, bunun bir sınırı olmalı.
Yalnız keşke konunuzun başlığı otizm olmasaymış ve malesef ki özellikle teşhis aldıktan sonra etkilenme düzeyiniz artmış gibi duruyor, bu da biryere kadar normal.
Görüşmelerinizi nasıl yaparsınız bilemiyorum ama birşekilde biraz daha sınırlandırın, hergün görüşmenin her iki tarafa da faydası yok.
Bu çocuğun ev de de annesiyle bire bir oyun ve masa başı dersler yapması gerekli, ciddi emek istiyor.
Görüşmeyi asla kesmem zaten arkadaşımı çok seviyorum görüşmeyi azlaltmaliyim ben arkadaşımın yerinde olsaydım hergun gitmezdim ona kreşe gönderir özel eğitim almasını sağlardım sosyallik tek çocukla olmuyo çünkü kendi çocugum gerçekten etkileniyo yoksa ben ikisini de çok seviyorum elimde büyüdü çok emeklerimiz var birbirimize ama herşeyden önce kendi evladı insanınAmacım asla vicdan yaptırmak değil.
Ama durum tam tersi olsaydı ne hissederdiniz.
Görüşmeyi kesmek yerine birkaç çocuklu arkadaşımıda gruba ekler , birarada oynamalarınız sağlardım.
Kadının eğitim durumu ne?Görüşmeyi asla kesmem zaten arkadaşımı çok seviyorum görüşmeyi azlaltmaliyim ben arkadaşımın yerinde olsaydım hergun gitmezdim ona kreşe gönderir özel eğitim almasını sağlardım sosyallik tek çocukla olmuyo çünkü kendi çocugum gerçekten etkileniyo yoksa ben ikisini de çok seviyorum elimde büyüdü çok emeklerimiz var birbirimize ama herşeyden önce kendi evladı insanın
Allahim bu sınavdan hakkıyla geçmeyi nasip etsin bize de ben kimseyi kırmak istemiyorum çok eleştiri aldım bugün vicdansız ilan edildim insanlar hergun evine misafir kabul ediyormu olmuyo hergun hergun pazar günleri eşim evdeyken temizlik yapıyorum eşim bozuluyo beni mi bekliyosun diye ki onu da bırakın çocugum etkileniyo konuşan cocuk konuşmaz oldu hırçın herşeyi fırlatan mesafe koyucam ama nasıl yapicam onu bilmiyorimAllah sizi bu otizmli aile ile deniyor sınavdasınız
Kalp kırmadan yapınAllahim bu sınavdan hakkıyla geçmeyi nasip etsin bize de ben kimseyi kırmak istemiyorum çok eleştiri aldım bugün vicdansız ilan edildim insanlar hergun evine misafir kabul ediyormu olmuyo hergun hergun pazar günleri eşim evdeyken temizlik yapıyorum eşim bozuluyo beni mi bekliyosun diye ki onu da bırakın çocugum etkileniyo konuşan cocuk konuşmaz oldu hırçın herşeyi fırlatan mesafe koyucam ama nasıl yapicam onu bilmiyorim
Tüm istegim o yöndeKalp kırmadan yapın
Allahim cocuk isteyen herkeze nasip etsin ilerde çocuğunuz olduğu zaman beni anlayabilirsiniz cunku oyle birsey ki kendiniz bile kizdiginda kendinden nefret ediceksiniz hirpalanmasini istemiceksiniz hep mutlu olmasını isticeksiniz emin olun benim oğlum sevgi dolu bir cocuk hiç bir çocuğa öcü gibi bakmıyo ve dışlamayo bazen hayat ağır geliyo umarım yasamazsınız ve dilediğiniz gibi bir çocuğunuz olurİlerde Allah bana çocuk nasip ederse ona dünyanın farklılıklarla güzel olduğunu ve kendisinden farklı insanları dışlamaması, öcü gibi bakmamasını illaki de öğreteceğim.
Sizi de anlayabiliyorum anne olarak kendi kanınızdan canınızdan olan çocuğunuzun üstüne titremeniz çok çok normal.Ama özel çocuklarda böyle agresiflikler olabiliyor bu sanırım dışlanmışlıktan ileri gelen bir durum.Ben down sendromlu çocukla tanıştım çocuk nasıl agresif onu dışlamadan huyuna suyuna gittim çocuk beni sevmeye başladı.Dayımın komşusunun çocuğu.Onlar dışlandıklarını, sevilmediklerini iyi biliyor.Siz dışlamasanız bile etraf dışlıyor.Allahim cocuk isteyen herkeze nasip etsin ilerde çocuğunuz olduğu zaman beni anlayabilirsiniz cunku oyle birsey ki kendiniz bile kizdiginda kendinden nefret ediceksiniz hirpalanmasini istemiceksiniz hep mutlu olmasını isticeksiniz emin olun benim oğlum sevgi dolu bir cocuk hiç bir çocuğa öcü gibi bakmıyo ve dışlamayo bazen hayat ağır geliyo umarım yasamazsınız ve dilediğiniz gibi bir çocuğunuz olur
Çok rahatsız olduysanız okumayın böylece gözleriniz kanamazHer gün gelmelerinden değil de arkadaşınızın çocuğunun otizmli olmasından rahatsız oluyorsunuz. Bir çocuk ilk eğitimini, davranışlarını ailesinden alır. Çocuğunuzla yeteri kadar vakit geçiyor musunuz? Yoksa bu gerginliğinizi hissediyor mu? Belki de tamamen sizin yüzünüzden çocuğunuz hırçınlaştı. Diğer çocukların çocuğunuzun huyunu değiştireceğini düşünmek yerine kendinizi geliştirin ve çocuğunuza örnek olun.
Örneğin; otizm hakkında araştırma yapın ve iyice öğrenin. “Otizm” yazmayı öğrenin. Kitaplar okuyun. Bir de imla kurallarını öğrenin ki burada insanlar okurken gözleri kanamasın.
Kesinlikle bende böyle düşünüyorum ki o yüzden hergun beraberim ama 3 yaşında ki oğlum malesefki anlayışlı olamiyo oyuncaklar zorla elinden alınıyo vermezse dayak yiyo bu durumda benim oğlum sorguluyo ben paylaşıyorum o niye benimle paylaşmayo o paylaşmazsa ben de paylaşmam ama paylaşmazsam dayak yerim sizcede 3 yaşındaki bir cocuk için bu düşünceler biraz ağır değil miSizi de anlayabiliyorum anne olarak kendi kanınızdan canınızdan olan çocuğunuzun üstüne titremeniz çok çok normal.Ama özel çocuklarda böyle agresiflikler olabiliyor bu sanırım dışlanmışlıktan ileri gelen bir durum.Ben down sendromlu çocukla tanıştım çocuk nasıl agresif onu dışlamadan huyuna suyuna gittim çocuk beni sevmeye başladı.Dayımın komşusunun çocuğu.Onlar dışlandıklarını, sevilmediklerini iyi biliyor.Siz dışlamasanız bile etraf dışlıyor.
Çocuklar o anıları biraz büyüyünce hatırlamıyolar Merak ettiğimden soruyorum korumacı bir anne misiniz?Kesinlikle bende böyle düşünüyorum ki o yüzden hergun beraberim ama 3 yaşında ki oğlum malesefki anlayışlı olamiyo oyuncaklar zorla elinden alınıyo vermezse dayak yiyo bu durumda benim oğlum sorguluyo ben paylaşıyorum o niye benimle paylaşmayo o paylaşmazsa ben de paylaşmam ama paylaşmazsam dayak yerim sizcede 3 yaşındaki bir cocuk için bu düşünceler biraz ağır değil mi
Evet her anne kadar belkide biraz fazlası korumacı olabilirim birsuru yazı okuyoruz çocukların gelişimi ile ilgili özgüvenin temelleri bu yaşta atılıyormuş olayları unutabilirler ama kişilik gelişimi bu yaşta başlıyorÇocuklar o anıları biraz büyüyünce hatırlamıyolar Merak ettiğimden soruyorum korumacı bir anne misiniz?
Halbuki ben sadece okuyun, araştırın, kendinizi geliştirin ve çocuğunuza örnek olun demiştim. Ama siz bilirsiniz tabi.Çok rahatsız olduysanız okumayın böylece gözleriniz kanamaz
Yeterince açıklama yaptım eğer gerçekten merak ediyorsanız dönüp okuyabilirsiniz
Otizmli olmasından rahatsız değilim kendi çocuğumun hirpalanmasindan rahatsizim
Ayrıca yeterli bilginiz varsa laf sokmak yerine bilgilerinizi paylaşıp daha yararlı olabilirsiniz her iki taraf 'ta daha mutlu olur bence
Maalesef çocuğumuzu her kötülükten koruyamayız.Fazla serbest olmak da fazla korumacı olmak da zarar.Evet her anne kadar belkide biraz fazlası korumacı olabilirim birsuru yazı okuyoruz çocukların gelişimi ile ilgili özgüvenin temelleri bu yaşta atılıyormuş olayları unutabilirler ama kişilik gelişimi bu yaşta başlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?