Otizim

Ins yavru hayata cabuk ve guzel uyum saglar bncede siz artik o insanlarla gorusmeyin siz onlara yardimdan cok zarar verirsiniz bu saatten sonra o cocuga teshis konmadan ocede oglunuzla bir aradydi teshis konuldukdan sonrami bi anda huy degistirdi Allah korusun ya aynisi sizin basiniza gelseydi empati kurmayi birakali uzun zaman olmus sanirim yazik

Tamam vicdanımla cevap vereyim.
Aynı teşhisi sizin çocuğunuz alsaydı ve arkadaşınız böyle yapsaydı kırılmaz mıydınız?
Hastalığını öğrenmeden önce hergün beraber olmanız, çocuğun bağırması gözünüze batmazken hastalığını öğrendikten sonra "bağırıyordu, hergün geliyorlardı rahatsız oluyorum" demeniz ne oluyor? Hastalığı yüzünden böyle davrandığınız ortada.

Yazımı okursanız tehsis konmadan 3 ay önce uzaklasmistim yaziyo aksine hastalığını öğrendikten sonra hergun görüşmeye başladık bayan vicdan düzgün okuyup öyle yazin

Konu otizim dikkatinizi cekerim.. misafiri degil otizimini sorun ediyor... kurban olsun !!

Yazımı okursanız tehsis konmadan 3 ay önce uzaklasmistim yaziyo aksine hastalığını öğrendikten sonra hergun görüşmeye başladık bayan vicdan düzgün okuyup öyle yazin
Düzgünce okuyup yazdım zaten. Benim demek istediğim o değil zaten. Kıza vebalı gibi davranmanız. Yok taklit ediyor yok onu yapıyor bunu yapıyor demeniz. Hanımefendi bu çocuktaki hareketler görüştüğünüzden beri yok muydu? Teşhis koymadan önce de anormal davranışlarını farketmişsiniz çocuğun. Yine de görüşmüşsünüz. Ama ne zaman teşhis koyulmuş o zaman çocuğa vebalı gibi davranmaya başlamışsınız. Ayrıca şunu bilmiyorsunuz sanırım. Çocuklar gördüklerini işittiklerini taklit eder. Ama bu kalıcı birşey değil yani. Yaptığınız sadece ayıp.

Aynı durumda siz olsaydınız size bu şekilde davranan arkadaşınıza kırılmaz mıydınız? Önce elinizi vicdanınıza koyun öyle cevaplayın. Ve lütfen size, çocuğunuza yapılmasını istemediğiniz birşeyi başkasına ve çocuğuna yapmayın.

Ben tüm yorumlarımı vicdanımla yaptım ilk yazımda şöyle diyo tehsis konmadan 3ay önce uzaklasmisitim yani hasta denmeden önce siz ne yapardınız diye sormuştunuz ben çocuğumu bunun eğitimleri var onlara götürürdüm aktiviteye götürürdüm kreşe yazdirirdim
Benim oğlum sürekli eziliyo annemiziniz bilmiyorum ama o özel bir cocuk diye ben sürekli oğlumun altan almasını rica ediyorum konuşuyorum oğlumla filiz üzülmesin annecim paylaşmak güzel annecim cocuk diyo o benle paylaşmiyo bu kargasadan yorumluyorum hergun bir arada olmaya zamanla katlanamiyosun

Otizmli çocuklarla uzun süre çalışmış biri olarak biyolojik olarak bulaşıcı olmadığını doğruluyabilirim ama gelişim çağindaki sağlikli çocuklarla düzenli ve sürekli birebir vakit gecirme durumunun sakıncalı oldugunu da söylemek zorundayım, konu sahibi bunu arkadaşınıza uygun bir dille anlatın ,yaşıtlariyla kalabalik bir grup içinde vereceği etki tolere edilebilir diğer çocuğa da faydası olur ama birebir başbaşa düzenli vakit geçirirlerse sizin çocuğunuzun dil ve sosyal gelişimi geri dönüşsüz zarar görür

Bu nasıl bi öneridır yahu vebalı değil bu çocuk lütfen kendinize gelin !!!
Çocuğunun o çocukla oynamasını istemiyormuş ben de o yüzden bu öneriyi sundum çocuğa bişey dediğim için değil (Allah göstermesin, ben kimim ki o çocuğa bişey söyleyeyim) yanlış anlattım sanırım kendimi

Canım bir otistik yakını olarak hissettiklerinizi,yaşadığınız zorlukları,toplumun özellikle de burda konu sahibini vicdansızlikla suçlayıp kendi çocuğunun sınifina bir otistik ögrenci verilince koşa koşa idareye gidip şikayet eden ikiyüzlü cahil ebeveynlerin yasattigi acıyı çok iyi biliyorum, ama burda konu sahibi GERÇEKTEN baska bişeyden sözediyor, elinden gelen desteği fazlasiyla vermis zaten ama kendi evladının gelişimi sekteye uğradıği ve arkadaşını kirmak istemediği için çare aramaya gelmiş, lütfen sapla samanı karıştırmayın,size yapılanı siz de başkasına yapmayın

işte bende bundan korkuyorum herkez yüklenip duyar sağlanmaya çalışıyo belki ama bende bir anne olarak çocuğumu düşünmek zorundayım ben hergun kaldıramıyorum çocugum eziliyo yipraniyo özgüveni düşük olucak bu gidişle

Arkadaşlar bir otizmli annesi olarak hem konu açan arkadaşı hem diğer anneyi anlayabiliyorum. Benim oğlum 8 yaşında inanın hala peşindeyiz bizimki de en hafifinden üstelik. Bi arada olduklarında da bizimki hala bazı noktalarda laftan anlamadığı için yaşıtı çocuktan fedakarlık bekliyoruz yalan yok okuldaki durum böyle. Bi de bağırmaz bizimki ama çoğu otizmli de var çığlık atmak, bağırmak, yeri geliyor biz zorlanıyoruz...
Haliyle 3 yaşındaki çocuğa sen arkadaşını idare edeceksin demek zor. E diğer kadıncağız da çare diye bu arkadaşımıza tutunmuş. Her gün geliyor çocuğum iyileşecek diye napsın....
Bi de konu sahibinin öfke kontrol bozukluğu ve eşiyle sorunları da var eski konularda. İnşallah bunlar düzelmiş olsa bile zor böyle bir çocukla beraber olmak her gün her gün....
Benim Önerim önümüz Eylül maddi durumunuz elveriyorsa oğlunuzun yaşı tutuyorsa kreşe başlatın en uygunu devlet kreşleri de olur. Sosyalleşmeleri ve bi şeyler öğrenmesi adına arkadaşınızı da teşvik edin. O süreçte de kendinize kurs vs bulun yavaş yavaş ayrılırsınız arkadaşınızdan kadıncağızı kırmadan.....

Ben de psikolog & nörobilimciyim
Böyle olumsuz etki yaratan herhangi bir çalışma veya teori okumadım

Sız nasıl güzel bir meleksiniz , melek annesi olduğunuz şu yorumdan belli,bu bilinçle ve anlayışla yetişen otistik çocuk vatana millete herkesten daha faydalı olacaktır zaten bilen bilir doğru eğitimle avantaja bile çevrilebilir otizm ve ben sizden o kadar emin oldum ki şu anda tesekkur ederim varlığınız için

Srkadaşınızın kızında ne gibi belirtiler vardı acaba öğrenebilirmiyim

Sizi gerçekten çok tebrik ettim empati yapılabilen çok anlayışlı birisiniz inanın yadırgamak dışlamak asla Değil
Asıl bana bu yorumları yapanlari anlayamıyorum siz sorunlusunuz çocuğunuz o yuzden boyle ben normalim demedim birsuru problemim var ve kaldiramiyorum aslinda psikolojik olarak kaldiramiyo olmamda cok normal bunu bana karsi vicdansixlik la suclanmam da cok zoruma gitti inanin arkadasimin en buyuk destekcisi oldum bu gune kadar olmaya da devam edicem ben burda kendi cocugim nasil zarar gormez derdindeyim buda cok normal degil mi
Size çok çok tesekur ederim anlayışlı yorumunuz anlayışlı anneliginizle mutlu omut dilerim

Yaziniza hak vermekle birlikte konu sahibiyle ayni seyi yasadim.
Cocuklarimin kafasina firlattigi döküm ocak demiriyle yaralanan oglumdan sonra lutfen görüşmeyelim dedim arkadasima ..Bence bu durumda anne komşu gezecegine alsın götürsün parklara bahcelere veya evde kitap okusun etkinlik yapsin yani anne de arkadas olabilir.

Çocuğu her gün getirmeye bir şey demiyorum, çocuk otizmli olmasa da her gün başkasına bırakılmaz. Sanırsam annesi kendinden uzak tutmaya mı çalışıyor, kabullenemiyor mu kendi içinde bir şeyler var herhalde onun da. Ben konu sahibinin öfke problemini göz ardı edip, otizmli çocuğa bağlamasından dolayı böyle cevap verdim... Sonrasında her gün misafirlik olmaz a bağladı herkes tepki verince...

Tabii ki öyle yardımcı olmaya çalıştığınızda şüphe yok. Aynı yaşta çocukları olan beş arkadaşmışsınız arkadaşınız yardımcı olur diye sizi seçmiş. Sizden destek bekliyor.
Sizi de onu da çok iyi anlıyorum yapılacak en iyi şey kreş ortamı o çocuk için de zaten. Orada da durmazsa oyun grubu tabii ki özel eğitim de alarak.....
Anneliğim için de teşekkür ederim. Kimseye yük olmamaya çalışıyoruz. Mecburen okula devam etmek zorunda olduğumuz sınıf arkadaşlarının annelerine de minnettarım. İyi insanlara denk geldik biz...
Umarım sizin ve arkadaşınızın yolu da hep iyi insanlarla kesişir.....

Ben de psikolog & nörobilimciyim
Böyle olumsuz etki yaratan herhangi bir çalışma veya teori okumadım
Merhaba Türkiye de hacettepe ün.akademi den Nuray Mustafaoglu Çıçek in eserleri özellikle otizm spektrum bozukluğu ve parents &siblings iliskileri açısından çok aydınlatıcı olacaktir,dünyada ise pedogojik anlamda Knutsen ve Sophia X. Sun ın tezleri veya spectrum disorder alaninda Oxford Uni. Den Baron Cohen,Happe ve Charman in çalismalari ornek verilebilir.Saygilar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…