Sagolun. Otiz. Olmasın da duzeltirimEvet etkisi çok büyük keşke zamanında vermeseydiniz evet ama bundan sonrası için dikkat edin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sagolun. Otiz. Olmasın da duzeltirimEvet etkisi çok büyük keşke zamanında vermeseydiniz evet ama bundan sonrası için dikkat edin
Birincisi otizm demek zeka geriliği demek değil çok akıllı otizmli çocuklar gibi değil demişsiniz otizmli doktor , profesör varAynı dediğiniz gibi içimi anlattınız tek kişiyim kalabalık ev değil. Yani sinirden elini ısırıyor konuşamadığı için. Otizm belirtileri veriyor diye düşünüyorum çünkü çok akıllı otizmli çocuklar gibi değil yani normal çocuk bildiğimiz
Birincisi otizm demek zeka geriliği demek değil çok akıllı otizmli çocuklar gibi değil demişsiniz otizmli doktor , profesör var
Kızıma önce otizm denildi tv ve pc ye çok maruz kalmıştı anasınıfına başlayınca herşey düzeldi şuan lise 1 de ve herşey yolunda
Oğluma da aynı tanı kondu eşim anasınıfı ile düzeleceğini düşündü ve eğitimde geç kaldık konuşma 6 yaşında başladı şuan 3.sınıf öğrencisi ve otizm belirtilerinin tamamen yok olduğunu söyledi doktorumuz ancak bizde disleksi de olduğu için uzun bir yolumuz var . Bence ah vah etmektense hemen kolları sıvayın doktor otizm derse bile ümitsiz olmayın ve özel eğitime götürün .
Anne olarak evde yapabileceklerinizden bazıları
Eşini bul oyunları
Seslendirme oyunları
Kelimeden hikaye türetme oyunları
Konuşamadığı için siz kelimeden hikaye türetip ona da kelimeden hikayeyi çizerek anlatmasını isteyebilirsiniz
.
Bizim gittiğimiz özel eğitimcimiz evde çok iyi desteklendiğini söyledi bu nedenle iş sizde başlıyor ve sizde bitecek . Geç kalmadan başlayın biran önce yarın geç olabilir gün bugün .
Desteğe ihtiyaç duyarsanız burdayım
Ustun zekali olabilir mi6 yaşında arkadaşlık ilişkisi var mıydı? şu an arkadaş ilişkisi nasıl?benim oğlum 5 yaşında ve uyaran eksikliği dendi. konuşması iyi gayet sadece bekleyerek biraz tekleyerek konuşuyor ama arkadaşlık ilişkisi çok az, yetişkinlerle normal sohbet ediyor, mantık muhakeme çok iyi. sadece akranlarına uyum sağlayamıyor, asla kötü saldırgan bir hareketi yok ama çok sakin ve yanlız, kendi kendine yetiyor, çocukların kendisini sevmesini istiyor ama onlarda aktif hareketli çocuk seviyorlar.
Ustun zekali olabilir mi
Çok tv izlemesi otizm yapmaz ama becerisini konuşmasını etkiler . Benim de 3 aylık oğlum var bende tv izlerim mesela evde ama bizim oyun saatimiz kitap okuma saatimiz vardır ..
Bazen denk geliyor ve acayip dik dik bakıyor . Tv yi direk izlemesi otizm yapmaz ki . Otizm kromozomlarla alakalı bir şey .3 aylık oğlunuz daha tv nin farkında değil çünkü. :)
Bazen denk geliyor ve acayip dik dik bakıyor . Tv yi direk izlemesi otizm yapmaz ki . Otizm kromozomlarla alakalı bir şey .
Yani onu alıştırmanız/alıştırmamanız sizin elinizde . Gelişimine etkili oyunlar oynanır . Becerisine katkı sağlanabilir . Elbette tvye bakacak ama ne kadar az o kadar iyi . Ben şimdiden bile çok baktırmıyorum şuan renkler dikkatini çektiği için bakıyor ara ara o kadar .Hayır değil. Genetik yatkınlık olabilir ama tv tablet tetikler. Doğumdan önce veya doğumdan sonra gelişebilen çevresel faktörler etkiler otizmi. Genetiği hala tam çözülememiş.
Doğuştan da olabilir sonradan da gelişebilir yani.
Sizinki ışığa ve renklere bakıyor şu an.
18 aylık olduğunda tv ye dalıp seslendiğinizde bakmadığında anlarsınız. Tv den ayırdığınızda ortalığı birbirine kattığında anlarsınız.
Kızımın evet oğlumun hayır . Oğlum kendi kendine takılmayı seven çocuktu anasınıfında ama şuan öyle değil çok kaliteli düşünceli öğretmene denk geldik çok şükür oğlum gayet sosyal bir çocuk şuan samimi olduğu sürekli birlikte oynadığı arkadaşları da var . Umarım sizde de her şey yolunda gider6 yaşında arkadaşlık ilişkisi var mıydı? şu an arkadaş ilişkisi nasıl?benim oğlum 5 yaşında ve uyaran eksikliği dendi. konuşması iyi gayet sadece bekleyerek biraz tekleyerek konuşuyor ama arkadaşlık ilişkisi çok az, yetişkinlerle normal sohbet ediyor, mantık muhakeme çok iyi. sadece akranlarına uyum sağlayamıyor, asla kötü saldırgan bir hareketi yok ama çok sakin ve yanlız, kendi kendine yetiyor, çocukların kendisini sevmesini istiyor ama onlarda aktif hareketli çocuk seviyorlar.
9.5 aylık bir oglum var. Ben odaya girdiğimde yada babası geldiğinse sevinç gösteriyor kucakta olmayı cok seviyor. Bazı yabancıları yadırgıyor aşırı tepki gösterip kaçıyor bazılarını yadırgamıyor. Babasına baa diye sesleniyor bana bazen anne diyor tam net olmasada. Dedede ımba gibi sesler cıkarıyor . Bir kaç defa kendini aynada yada fotografta görünce bebe dedi Araba tekerlerini bir ara cok döndürüyordu ama şimdi bıraktı. Top atma oyununu cok seviyor at gibi sesler cıkarıyor. Biz onunla muhabbet ettiğimizde kelime söylemesede. Konuşmayı devam ettirircesine ııı hıı gibi sesler Dil çıkar deyince cıkarıyor. İkimizin resmi var duvarda anne ve bebek nerde deyince parmagıyla işaret ediyor. Baba nerde deyince parmagıyla işaret ediyor. Resimli hayvan kitabında kediyi pandayı ve köpegi ayrı ayrı sorulunca biliyor ve parmagıyla gösteriyor. Cam kenarında bakarken arabaları izlerken otobüs geçince göstermeyi öğrettim ve otobüsleri görünce heycanla cıglıkla parmagıyla işaret ediyor. Göz teması cok cok uzun olmasada var. Parmak oyunu oynatırken sarkı söylerken uzun uzun gözlerime bakar ama normal konuşurken hemen dikkati dagılıp baska bir şeye yönelebiliyor. Benim korktugum bazı davranışları şunlar çamaşır makinesi elektirik süpürgesi uçak sesi( hava alanının yakınındayız yüksek ses geliyor) motor sesi gibi seslere korkarak tepki veriyor bana sarılıyor ses bitene kadar ayrılmıyor. Ve beni en çok korkutan şey son iki haftadır yüksek ses ,çocuk çığlık sesi ,motor sesi, elektirik süpürgesi sesine kulaklarını kapama hareketi yapması. Birde her şeyi sürekli yemesi evire cevire bütün oyuncaklarını yiyor. Sizce bu belirtilerle oglum otizm olabilir mi bu arada hiç ekrana maruz kalmadı ve hep ilgilendim oyunlar oynadımNerdeyse 4 yasina gelmis. Baya cumle kuruyor olmasi lazim. İsmini soyleyince donup bakiyor mu? Otizim degilse bile ciddi uyaran eksikligi olabilir. Tv tablet telefon hepsini kaldiriyorsunuz. Cocugunuzla sosyal oyunlar oynayin evcilik, marketcilik, doktorculuk. Krese gitmiyorsa baslatabilirsiniz hem sosyallesir hem konusmasi ilerler.
Sizin oğlunuzun durumu benim kızımın yıllar önceki durumundan daha iyi geldi bana okuyunca. Doktor filan değilim elbette sadece ne yaşadığımızı anlatayım.9.5 aylık bir oglum var. Ben odaya girdiğimde yada babası geldiğinse sevinç gösteriyor kucakta olmayı cok seviyor. Bazı yabancıları yadırgıyor aşırı tepki gösterip kaçıyor bazılarını yadırgamıyor. Babasına baa diye sesleniyor bana bazen anne diyor tam net olmasada. Dedede ımba gibi sesler cıkarıyor . Bir kaç defa kendini aynada yada fotografta görünce bebe dedi Araba tekerlerini bir ara cok döndürüyordu ama şimdi bıraktı. Top atma oyununu cok seviyor at gibi sesler cıkarıyor. Biz onunla muhabbet ettiğimizde kelime söylemesede. Konuşmayı devam ettirircesine ııı hıı gibi sesler Dil çıkar deyince cıkarıyor. İkimizin resmi var duvarda anne ve bebek nerde deyince parmagıyla işaret ediyor. Baba nerde deyince parmagıyla işaret ediyor. Resimli hayvan kitabında kediyi pandayı ve köpegi ayrı ayrı sorulunca biliyor ve parmagıyla gösteriyor. Cam kenarında bakarken arabaları izlerken otobüs geçince göstermeyi öğrettim ve otobüsleri görünce heycanla cıglıkla parmagıyla işaret ediyor. Göz teması cok cok uzun olmasada var. Parmak oyunu oynatırken sarkı söylerken uzun uzun gözlerime bakar ama normal konuşurken hemen dikkati dagılıp baska bir şeye yönelebiliyor. Benim korktugum bazı davranışları şunlar çamaşır makinesi elektirik süpürgesi uçak sesi( hava alanının yakınındayız yüksek ses geliyor) motor sesi gibi seslere korkarak tepki veriyor bana sarılıyor ses bitene kadar ayrılmıyor. Ve beni en çok korkutan şey son iki haftadır yüksek ses ,çocuk çığlık sesi ,motor sesi, elektirik süpürgesi sesine kulaklarını kapama hareketi yapması. Birde her şeyi sürekli yemesi evire cevire bütün oyuncaklarını yiyor. Sizce bu belirtilerle oglum otizm olabilir mi bu arada hiç ekrana maruz kalmadı ve hep ilgilendim oyunlar oynadım
Aman diyim bakın sakın bu hataya düşmeyin perişan olursunuz. Tv ekran kadar çocuğa zarar veren hiçbir şey yok. Daha 3 aylık varın gelin dönün bu işten kapatın ekranı.Çok tv izlemesi otizm yapmaz ama becerisini konuşmasını etkiler . Benim de 3 aylık oğlum var bende tv izlerim mesela evde ama bizim oyun saatimiz kitap okuma saatimiz vardır ..
Ablacım sinirleniyorum ama. Allah sağlık sıhhat veriyor ama sizler çocuğa deli saçması ekranları gösterince o sağlık elden gidiyor sonra da “Allahım neden neden” diyorsunuz. Gelişimine yapacağınız en büyük katkı o evdeki aptal kutuyu kapatmak izletmemek.Yani onu alıştırmanız/alıştırmamanız sizin elinizde . Gelişimine etkili oyunlar oynanır . Becerisine katkı sağlanabilir . Elbette tvye bakacak ama ne kadar az o kadar iyi . Ben şimdiden bile çok baktırmıyorum şuan renkler dikkatini çektiği için bakıyor ara ara o kadar .
Olacağı var ise zaten olur ki hastalık değil sonuçta . Allah sağlık sıhhat versin yavrularımıza önemli olan o .
Merak ediyorum siz hiç deprem yaşadınız mı? Mesela ben yaşadım bir kaç kere ve deprem yaşayınca kulaklarımı kapatırım hemen. Ya da sevmediğim bir ses olunca kulaklarımı kapatırım, şimdi size göre ben de otizmliyim. Endişe etmeyin gelişimi gayet güzel bir çocuğunuz var maşallah.9.5 aylık bir oglum var. Ben odaya girdiğimde yada babası geldiğinse sevinç gösteriyor kucakta olmayı cok seviyor. Bazı yabancıları yadırgıyor aşırı tepki gösterip kaçıyor bazılarını yadırgamıyor. Babasına baa diye sesleniyor bana bazen anne diyor tam net olmasada. Dedede ımba gibi sesler cıkarıyor . Bir kaç defa kendini aynada yada fotografta görünce bebe dedi Araba tekerlerini bir ara cok döndürüyordu ama şimdi bıraktı. Top atma oyununu cok seviyor at gibi sesler cıkarıyor. Biz onunla muhabbet ettiğimizde kelime söylemesede. Konuşmayı devam ettirircesine ııı hıı gibi sesler Dil çıkar deyince cıkarıyor. İkimizin resmi var duvarda anne ve bebek nerde deyince parmagıyla işaret ediyor. Baba nerde deyince parmagıyla işaret ediyor. Resimli hayvan kitabında kediyi pandayı ve köpegi ayrı ayrı sorulunca biliyor ve parmagıyla gösteriyor. Cam kenarında bakarken arabaları izlerken otobüs geçince göstermeyi öğrettim ve otobüsleri görünce heycanla cıglıkla parmagıyla işaret ediyor. Göz teması cok cok uzun olmasada var. Parmak oyunu oynatırken sarkı söylerken uzun uzun gözlerime bakar ama normal konuşurken hemen dikkati dagılıp baska bir şeye yönelebiliyor. Benim korktugum bazı davranışları şunlar çamaşır makinesi elektirik süpürgesi uçak sesi( hava alanının yakınındayız yüksek ses geliyor) motor sesi gibi seslere korkarak tepki veriyor bana sarılıyor ses bitene kadar ayrılmıyor. Ve beni en çok korkutan şey son iki haftadır yüksek ses ,çocuk çığlık sesi ,motor sesi, elektirik süpürgesi sesine kulaklarını kapama hareketi yapması. Birde her şeyi sürekli yemesi evire cevire bütün oyuncaklarını yiyor. Sizce bu belirtilerle oglum otizm olabilir mi bu arada hiç ekrana maruz kalmadı ve hep ilgilendim oyunlar oynadım
İnşallah cok teşekkür edermSizin oğlunuzun durumu benim kızımın yıllar önceki durumundan daha iyi geldi bana okuyunca. Doktor filan değilim elbette sadece ne yaşadığımızı anlatayım.
Kızımdaki sıkıntılardan dolayı onu iki kez psikoloğa götürdüm. Yaşadığım yerde maalesef cocuk psikoloğu veya psikiyatri yok. İki psikolog da kızımın otistik olmadığını söyledi. Biri cocuk ile az oynadigimizi belirtti sadece.
Zaman geçtikçe çocuğum kol çırpmayı da kulak kapatmayı da bıraktı. Yolda yürürken motor filan geçince korkuyordu. Hele daha da küçükken ezan okununca bile ağlardı. Şimdi hiçbiri kalmadı.
3 yaşını geçince kreşe gönderdim. Birinci dönem danslı, hareketli etkinliklerin hiçbirine katılmadı. Öyle dikiliyordu sadece. Ve de erkek öğretmenlerine, erkek çocuklara yaklaşmıyor ve onlarla oynamıyordu. Ona da panik yapmıştım. :) ama birinci dönemin sonunda o da arkadaşlarına katılmaya başladı. Tüm öğretmenlerine alıştı. Çok güzel yilsonu ve bayram gösterileri yaptı.
Şimdi 4 buçuk yaşında ve kreşe devam ediyor. Konuşması çok yerinde, İngilizce bile konuşuyor :) sınıfı ile uyum içinde. Dans ve sporu çok seviyor, bol bol şarkı söylüyor.
Bizde durum bu şekilde. Sizin durumunuzun da zamanla düzeleceğini düşünüyorum. Elbette bir uzmana danışın. İçiniz rahat etsin. Size yol göstersin.
Geçmiş olsun. Teşekkür ederim umarım öyledir bir şeyi yoktur.Merak ediyorum siz hiç deprem yaşadınız mı? Mesela ben yaşadım bir kaç kere ve deprem yaşayınca kulaklarımı kapatırım hemen. Ya da sevmediğim bir ses olunca kulaklarımı kapatırım, şimdi size göre ben de otizmliyim. Endişe etmeyin gelişimi gayet güzel bir çocuğunuz var maşallah.
Algıları çok açık bir çocuk. Benim büyük oğlum öyleydi. Motor sesinden aşırı korkardı kulağını kapatırdı yüksek herhangi bir sesten. Hala bazı seslere hassasiyeti var. Ama şöyle söyleyeyim maşallahı var. 5,5 yaşında ve çok sosyal, çok aktif, derslerinde çok başarılı bir çocuk. Ekran vermedim çünkü. Siz de vermiyorsunuz böyle devam edin. Endişelenmeyin. Otizm öyle 1-2 belirtiyle olacak şey değil. Ha deseydiniz asla göz teması yok asla sesini duymuyor ok derdim. Ama diğer şeyler otizmde değil normalde de olan şeyler.