Otizm ve akraba

Siz olsanız söyler miydiniz?

• Evet

• Hayır

• Öğretmenle konuş.

• Hiç kimseyle konuşma.

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

RagnarLodbrok

Ölürken gülüyorum
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
3.666
5.473
158
Merhaba kk üyeleri, sabah bir annenin burdaki başlığından sonra benim de kafama takılan bir durum olduğu için ben de size danışayım istedim.

Eşimin ailesinde 29 aylık bir çocuk var. Kendisiyle ve ailesiyle denk geleli çok zaman oldu koronadan dolayı ama sosyal medyada görüyorum sürekli. Kayınvalidem de koronadan dolayı görüşmedi ama onun da ağzını aradım. Çocuk göz teması kurmuyormuş, kelime haznesi ya yok ya 1-2 kelime. Suratı fotoğraflarda hep donuk gülmüyor yani. Video çekimlerinde de hiç konuşmuyor. Hırçın bi çocukmuş. Kayınvalideme otizm olabilir dedim. Ailede tek öğretmen ben değilim diğer öğretmen olan kişi çok yakın akrabası bu çocuğun onun fark edip etmediğini bilmiyorum ama doktora gitmiş olsalar kesin duyardım. Eşime diyorum birisinin söylemesi lazım. Kimse bi şey yapmıyor. Ben de erken teşhisin önemine inanıyorum. Bu kişilerle iletişimim baya azaldı( başka sebeplerden+korona) ama yakın sayılacak seviyede akrabalık söz konusu. Sorum şu annesine böyle bi ihtimalin olabileceğini söylemeli miyim? Yoksa kendi hallerine mi bırakayım? Bu soru 1 yıldır kafamda.

Diğer bi seçenek o öğretmen olan kişiye mi söyleyeyim?

Diger ogretmene soyleyebilirsiniz size ofkelenebilir.Ama farkindalik kesinlikle bildirilmeli ve ona gore tedbirler alinmali.

Görüşmediğiniz görmediğiniz bir bebeğe, fotoğrafları ve videoları üzerinden mi teşhis koyuyorsunuz
2 yaşından sonra görmedim. Ama görenlere soruyorum. Teşhis koymadım şüphelendim. Bi çocuk anne baba bile demiyorsa 2 yaşında siz bunu normal bulurdunuz sanırım.

Çocuk iyi olacaksa öfkelenseler de sorun değil. Zamana karşı bir durum olduğu için endişeliyim işte.
Benimde arkadasimin kardesi ayni durumda ben arkadasima soyledim.Biraz uzuluyor kiziyorlar.En buyuk sorumluluk Allah yardimcilari olsun.

Oğlum için Dr gitmiştim. Sorunlarımızı anlatmıştım. Dr bana, size kim dedi doktora gidin diye dedi. Hiç kimse, ben kendim geldim dedim.

Dr " hayret genelde aileler çocuk okula başladığı zaman gelir ve gec kalınmış olur, siz çok erken gelmişsiniz, bravo demişti.

Üstelik çok erken gittiğim için çocuğumun sıkıntısı bitti gitti çok şükür.

Konu sahibesi: genelde aileler çocuklarında bir sıkıntı olduğunu kabul etmez haliyle ters cikisabilirler. Siz direkt söylemeyin. Dediğiniz gibi diğer öğretmen de bir gozlemlesin.

Siz ya da öğretmen kim olursa olsun lütfen söyleyin. Kabullenmek zor ama benimde oğlum hafif orta spektrumda otizm tanısı aldı. 3 ayda bile o kadar fark etti ki... Hızlıca doktora gidip gerekirse özel eğitime başlamalı....

Evet cikti konusamiyordu.Hareket kabiliyeti de cok dusuktu garip sesler cikariyordu.
Tek olumlu yönü bu çocuk çok iyi fiziksel hareketlerde bulunuyor. Düz duvara tırmanır. Ben hep şey dedim bi alanı gelişirken bi alanı duraksadı sanırım. Ama hiç kelime konuşmaması ve göz kaçırması şüphelendirdi.

Siz ogretmene soyleyn aileyi bir sekilde uyarsin.Nekadar erken teshis okadar iyi.

Çok sevindim. Maşallah

söyleme yapmalısınız. Çocuk hayatı herseyin önünde. diger kişi yada siz gecikme olmadan karar verip harekete geçin.

benim cocugum 4 yaşında, etrafimda bilgili arastiran biri olarak bilinirim, daha gecen yıl otizm belirtileri nedir ogrendim. yani otizm belirtileri cok insanin bilmedigi seyler. o nedenle cocugumun otizm olabileceginden suphelenen birinin bana soylemesini isterdim. hem cehalet hem gurur cocuklarimiza bazen dogru yaklasmamizi önlüyor. cocugun anne babasi nasıl insanlar bu onemli. eger biraz akli basinda, makul insanlarsa onlara soyleyin. degillerse mantikliolan baska birine soyleyin.

mesaj biraz cocukta otizm varmis gibi oldu yok sukur bir durumu.

Çocuk iyi olacaksa öfkelenseler de sorun değil. Zamana karşı bir durum olduğu için endişeliyim işte.
Benim anlamadığım bu çocuk çocuk doktorun gitmiyor mu.. nasıl anlamadilar. Bence umursamiyolar. Bizim bı arkadaşın akrabası vardı. Çocuk bir buçuk yaşındayken bacakların doğuştan felç olduğu anlaşıldı. Çocuk yurumeyince doktora gitmişler öyle çıkmış ortaya. Ben buna inanmadim. Bebek bikac aylık olunca hemen yere bastırırlar. Çocuk üç aydan sonra bacaklarını rahat hareket ettirmeye başlar. Altı aydan sonra döner emekler vs. Aile ya görmezden gelmiş. Yada bildikleri halde etrafa bilmiyor gibi davranmış . Bence yinede konuşun. Belki bu çocuk için küçücük faydaniz olur

Düzenli gitmiyordu. Takipteyim. Eşimle bir daha konuşacağım. Eşimi çok severler. Keşke eşim konuşsa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…