- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.001
bir sene otostik okulunda calistim.hala acikmi bilmiyorum ama göztepedeydi olkul.hamit ibramiye otistik cocuklar egitim merkeziydi..otizm cok farkli bir konu..her otistik kendine özel..belli basli artak özellikleri var.onun disinda her otistik cocuk birbirinden farklidir.her cocuga ayni egitim uygulanmaz..sadece cocuklarinizi merkezlere götürmek yetmez..sizlerde okumali arastirmali ve kararli olmalisiniz..
Özellikle cocugu iylestirmeyen yerler varmis diye bir sey sözkonusu degildir...bazi cocuklarda daha derin otizm durumu vardir.bu grip gibi bir hastalik degil..ilaci ic,biraz ugras ve gecsin...yillar ve sabir isteyen bir sey.üzgünüm ama bunlari sizlere söylemek zorundayim...
elifcim benim şöleoldu. oğlum üşütmüştü doktora götürdüm. doktor üşütmeden daha çok bu çocuk gözüme bakmıyor konusu üzerinde durdu ve bi gösterin dedi. bir psikoloğa yönlendirdi. neyse gittik hemen. bi kaç test yaptı ve otizm olma olasılığı yüksek dedi. hiç sosyal değil dedi. ama o ara zaten oğlum rahatsızdı. hali yoktu oynamaya. sonra bir özel eğitim kurumu önerdi yanımızda aradı ve bizi anlattı. ertesi günde gittik ve ayda 12 seansla başladık. daha 2 hafta oldu. ama inanırmısın 4 seanstır masaya oturtuyor hayvan oyuncakları var onlarıda masaya koyuyor ve "hadi Kerem bana atı ver", "bana kediyi ver" diyip duruyor. tabi bizimki oralı olmuyor. eline alsada geri vermek istemiyor. bu nasıl faydalı olucak ben halaaaa anlamadım.
peki evde elindeki herhangi bir nesneyi yada oyuncanı istediğinizde size kolayca veriyormu yada herhangi biri istediğinde? bu arada oğlunuz kaç yaşında?...benimde 3 yaşında otizimli oğlum var..
oğlumun eski videolarına baktım da. hep seslendiğimizde bakmış. göz teması çokiyi. otizmde bu var olan davranışlar kaybolabilirmi? birde son zamanlar tv. çok seyretmişti oğlum ondan olabilirmi eskiye dönebilirmi oğlum
oğlum özel eğitime ilk başladığında ki bizde göz teması sıfıra yakındı göz temasını sağlamak için çeşitli oyuncaklarla teması sağlamaya çalışıyolardı ayrıca komutları yerine getiremiyodu bunun üzerinde baya bir saat çalşıldı..ama sizin oğlunuzda bu sadece çocuksu bir inatsa bunu öğretmenle paylaşmanız gerekiyo..2.5 yaşında oğluşum. evet verir öyle inat etmez neden sordunuz?
tayly senin oğlana otizm teşhisi konulup rapor çıktımı yoksa özelmi ders alıyor bir arkadaşa sormuştum ben sağolsun cevaplamıştı bizde sadece ayda 8 saat ders alıyor ne varsa ailede diye herşey bizim elimizde yani bütün arkadaşlarda zamanında yaşadıklarını yazmışlar çoğunu okudum çok yol katetmişler..tek çocuksa daha kolay benim birde kızım var 5 aylık artı çok mahrum bir yerde yaşıyorum görevimizden dolayı bütün gün evdeyiz çarşı pazar insan yüzü görmeden haftalarımızın geçtiği oluyor ..zaten etrafımızda insan olmadığı için bu hale geldi benim bebeğim inanırmısın 3 yaşına geldi daha hiç yaşıtı yada 1 yaş 2 yaş büyük çocuklarla komşu olamadık yok yani park yok şu yok bu yok ..izinden izine senede bir ay ..piskiyatri otizm değil dedi benim oğluma son zamanlarda biraz içim rahatlıyor benim baya karşılık veriyor ..mesela kadeşine bu gün oyuncak uzattı rana al dedi telefon isterken ver diyo mutfak tezgahına çıkmış oğlum ne istiyosun dedim şurup diyo şurup içmeye bayılıyor bizimki de göz temasında hiç sıkıntımız yok zaten ben 2 yaşındaydı doktora götürdüm dedim benim oğlum seslenince bakmıyor diye oda önce otizm olabilir piskiyatriya götürün dedi sonra yok göz teması kuruyor bu çocuk dedi piskiyatriye gittik oda göz teması kuruyor konuşur falan dedi gönderdi ne yapacağımızı şaşırdık ya allah sağlık versin evlatlara ..inşallah işini ehliyle yapan bir hocaya denk gelirsin ..[/QUOTE .!.:cnm özel mesajına cvp veremiyrm çünkü yeniüyeyim. 100 msjı tamamlarsak göndericem cvp :)
oğlum özel eğitime ilk başladığında ki bizde göz teması sıfıra yakındı göz temasını sağlamak için çeşitli oyuncaklarla teması sağlamaya çalışıyolardı ayrıca komutları yerine getiremiyodu bunun üzerinde baya bir saat çalşıldı..ama sizin oğlunuzda bu sadece çocuksu bir inatsa bunu öğretmenle paylaşmanız gerekiyo..
cnm özel mesajına cvp veremiyrm çünkü yeniüyeyim. 100 msjı tamamlarsak göndericem cvp :)
anlıyorum :) beni en çok düşündüren seneye ana okuluna başlıcak ozaman ne yapacağız nasıl olacak daha konuşamıyor da seneye konuşurmu burda eğitim alacağı kurum yok şu son 2 yılda 10 yıl yaşlandım vallahi..,
hiçmi konuşamıyo
cümle kuramıyor herşeyin ismini biliyor ama cümle kurmuyor al ver demeye bile yani başladı 1 haftadır ..
paylaştım paylaşmazmıyım ama ısrarla otizmli çocuklarda bu vardır zaten diyor. çocuğunuzun otizmli olduğunu kabul edin diyor. birde sizin çocuğunuz ne zamandır eğitim alıyor ve ne kadar sürede ilerleme gösterdi. mesela ne zaman konuştu, ne zaman göz teması yaptı vs. vs.
cümle kuramıyor herşeyin ismini biliyor ama cümle kurmuyor al ver demeye bile yani başladı 1 haftadır ..[
konuşamıyor ve kreşe nasıl gidicek diye endişelenmeyin..çünkü çocuklar bi çok şeyi yaşıtalarından görerek onları taklit ederek öğreniyorlar...benim oğlumda bu sene kreşe başladı etkisini yavaş yavaş gösteriyor...
39 aylık dil gelişimi zaten son 3 aydır hızlandı 3 aydır tv izletmiyoruz ben ondan kaynaklandığını düşünüyorum 3 ay önce 10 kelime dahi söylemiyordu şuan herşeyi ismiyle biliyor sorunca söylüyor ama cümle kurmuyor..
benimki 30 aylık 40 50 kelime biliyor bune desem söylüyor ama komut almıyor yani bunu ver bunu al bizde bu durum çok az
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?