Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

msj tekrarı......

Son düzenleme:
oğlumun eski videolarına baktım da. hep seslendiğimizde bakmış. göz teması çokiyi. otizmde bu var olan davranışlar kaybolabilirmi? birde son zamanlar tv. çok seyretmişti oğlum ondan olabilirmi eskiye dönebilirmi oğlum

[QUOTE=tayly
senin oğlana otizm teşhisi konulup rapor çıktımı yoksa özelmi ders alıyor bir arkadaşa sormuştum ben sağolsun cevaplamıştı bizde sadece ayda 8 saat ders alıyor ne varsa ailede diye herşey bizim elimizde yani bütün arkadaşlarda zamanında yaşadıklarını yazmışlar çoğunu okudum çok yol katetmişler..tek çocuksa daha kolay benim birde kızım var 5 aylık artı çok mahrum bir yerde yaşıyorum görevimizden dolayı bütün gün evdeyiz çarşı pazar insan yüzü görmeden haftalarımızın geçtiği oluyor ..zaten etrafımızda insan olmadığı için bu hale geldi benim bebeğim inanırmısın 3 yaşına geldi daha hiç yaşıtı yada 1 yaş 2 yaş büyük çocuklarla komşu olamadık yok yani park yok şu yok bu yok ..izinden izine senede bir ay
..piskiyatri otizm değil dedi benim oğluma son zamanlarda biraz içim rahatlıyor benim baya karşılık veriyor ..mesela kadeşine bu gün oyuncak uzattı rana al dedi telefon isterken ver diyo mutfak tezgahına çıkmış oğlum ne istiyosun dedim şurup diyo şurup içmeye bayılıyor bizimki de
göz temasında hiç sıkıntımız yok zaten ben 2 yaşındaydı doktora götürdüm dedim benim oğlum seslenince bakmıyor diye oda önce otizm olabilir piskiyatriya götürün dedi sonra yok göz teması kuruyor bu çocuk dedi piskiyatriye gittik oda göz teması kuruyor konuşur falan dedi gönderdi ne yapacağımızı şaşırdık ya allah sağlık versin evlatlara ..inşallah işini ehliyle yapan bir hocaya denk gelirsin ..

Son düzenleme:

peki evde elindeki herhangi bir nesneyi yada oyuncanı istediğinizde size kolayca veriyormu yada herhangi biri istediğinde? bu arada oğlunuz kaç yaşında?...benimde 3 yaşında otizimli oğlum var..

iyi bir eğitim alırsa tabiikide kaybolur isminede bakar göz temasıda artar komut alır tv olabilir diyorlar uzmanlar benim oğlumda 18 aylık aşısından sonra değişti tv ilgisisini çok çekmiyodu benim oğlumun ama cola reklamına çok seviyodu koşarak geliyodu sesini duyunca özel eğitime başlayınca çizgifilm izleyebilir demişlerdi ama bütün gün değil tabi 15 dk fln şimdi müptelası oldu

2.5 yaşında oğluşum. evet verir öyle inat etmez neden sordunuz?
oğlum özel eğitime ilk başladığında ki bizde göz teması sıfıra yakındı göz temasını sağlamak için çeşitli oyuncaklarla teması sağlamaya çalışıyolardı ayrıca komutları yerine getiremiyodu bunun üzerinde baya bir saat çalşıldı..ama sizin oğlunuzda bu sadece çocuksu bir inatsa bunu öğretmenle paylaşmanız gerekiyo..

paylaştım paylaşmazmıyım ama ısrarla otizmli çocuklarda bu vardır zaten diyor. çocuğunuzun otizmli olduğunu kabul edin diyor. birde sizin çocuğunuz ne zamandır eğitim alıyor ve ne kadar sürede ilerleme gösterdi. mesela ne zaman konuştu, ne zaman göz teması yaptı vs. vs.

otizm teşhisi kondumu ki ısrar otizmli diyorlar..şaşırdım..ayrıca ne varmış otizli çocuklada hangi eksikliği görmüşkü bu çalışmayı 4 derstir yapıyo...bence siz iyi bir rehabilitasyon merkezi araştırın...ama bence ilk olarak oğlunuzdaki tabi varsa sorunu netleştirin...sonra çözüm yolarını araştırın..
oğlum bu sene ocak ayında başladı eğitime yani yaklaşık ikibuçuk yaşındaydı...biz eş zamanlı olarak ozon tedaviside almaya başladık yoğun bi şekilde haftada 2 saat eğitim alıyoduk.. dersleri izliyodum ve aynı şekilde evde anne ve baba olarak eğitime devam ediyoduk hala da ediyoruz..yaklaşık 3 yada 4 ayda göz temasını sağladık normale yaklaştı en azından aynı dönem içinde hayvan taklitleri gelmye başladı ufak çaplı kelimeler... 3 yaşını doldurmasına yakın bana ilk defa anne dedi bilinçli olarak ki eğitimden önce kalabalıkta beni tanımıyodu.. yazın tuvalet eğitimini tamamladık ve şimdi yarım gün kreşe gidiyor ama eğitime devam.ama gelişmeler çok fazla cümle kurmaya başladı yavaş yavaş kelime haznesi baya kalabalık.alfabeyi sayıları renkler şekiller herşeyi öğrendi.. çoook sabır ve emek isteyen bir süreç heleki anne için çok araştırdım hep okudum öğretmenleriyle sürekli iletişim halindeyim..iyi bir eğitim haftada 2 saat dahi olsa ki eğitimci kaliteli olduktan sonra faydası çok oluyor.. daha sonra ilgi ilgi ilgi....ve sevgi

39 aylık dil gelişimi zaten son 3 aydır hızlandı 3 aydır tv izletmiyoruz ben ondan kaynaklandığını düşünüyorum 3 ay önce 10 kelime dahi söylemiyordu şuan herşeyi ismiyle biliyor sorunca söylüyor ama cümle kurmuyor..

benimki 30 aylık 40 50 kelime biliyor bune desem söylüyor ama komut almıyor yani bunu ver bunu al bizde bu durum çok az

benimki 30 aylık 40 50 kelime biliyor bune desem söylüyor ama komut almıyor yani bunu ver bunu al bizde bu durum çok az

benim oğlum alıyor mesela git mutfaktan meyve suyuyla çatal getir dedik sabah koşarak gitti ikisinide aldı geldi..eline bişey veriyorum çöpe at diye gidip atıyor ..git defteri getir resim çizelim diyorum koşarak gidip getiriyor kalemle defteri kapıyı aç yada kapatı yapıyor inşallah dediğiniz gibi olur sanki hep mahsun derdini anlatamayan bi köşede unutulacak gibi geliyor bana konuşmayınca anaokulunda .çok üzülüyorum

bence sizinki benimkinden daha iyi durumda. peki 30 aylıkken bu dediklerinizi yine yapıyormuydu yoksa yenimi başladı yapmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…