Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
sorma canım yaa dün hastaneye gittik raporumuz bu ayın 24 ünde bitiyor onun için benim oğlan babaya hep düşkün bi çocuk hastanede babası biraz hava alayım diye 2adım atsa bas bas bağarıyor nasıl ağlıyor hadi sen dur ben gideyim diyorum bahçedeyiz yani hem babasının hem benim elimi bırakmıyor gideriz diye çocuk bölümü oluncada bi sürü çocuk var haliyle birde kollarını çırpmayı bırakmadı ve çok hareketli fıkır fıkır bi acayip bakıyorlar napıyor bu çocuk der gibi sanki öcü ama benim oğlum seviyor otobüse dolmuşa binmeyi seviniyor hatta alışkın değil ondanmı bilmem mutlu oluyor çocuk parkındada kaymayı çok seviyor kardeşiyle kıkır kıkır eğleniyorlar zaten her hafta muakkak carrefour dayız nasıl kalabalık ordada alıyor cipsini eline yiye yiye geziyoruz tabi bazen huysuzluk yapıyor ama hiiiç etrafımı umursamıyorum ben niye gidicem ben rahatsız olmuyorumki kim oluyorsa o gitsin değilmi ayın 24ünde rapor bitiyor bize psikolog hanım 11 aralık için verdi randevu gülermizin ağlarmısın haftayada ahmet beye randevu almak istiyorum şubatta gitmiştik en son haziranda gidecektik ama biliyorsun işte eşimin durumu geciktirdi nereye koşucamı şaşırdım üüüüf yani ama diyete devam ediyoruz arada ufak kaçamaklar oluyor ama çocuk o daha kıyamıyorum dışkı tahlili istemişti giderken götürmemiz gerekiyor onuda önümüzdeki hafta gitmeden yaptırmam lazım
allah yardımcın olsun hastenelerde beklemek çok büyük sıkıntı 11 aralığa gün verdiyse yeni raporda 15 .20 günden aşağa çıkmaz ama eğitime devam edin rapor çıkınca yavaş yavaş keserler bizimkiler öyle yapmıştı..benin oğlumda çok babacı dediğin aynı şeyleri yapıyo avmde falan babası eleoktronik mağazaları çok sever gezssin o gidiyo bizde başka mağazalara bakıyoruz k...nla kıyamet kopuyo çok ağlıyo..çocuğun mutluysa varsın kollarını çırpsın arkadaşım yere kendini atıp çığlık atmasından daha iyi umursama hiç kimseyi önemli olan onun mutlu olması aslında kalabalık ortamlar tam onlara göre eğitimin yeri zamanı olmaz der bizim özel eğitimcimiz heryerde bişeyler öğretirsin çocuğa markette alışveriş yaparken ne alacaksınız al oğlum bunu arabaya sen koy taşıyabileceği şeyleri bunu elinde sen taşı sonra kasa sırasına girip sıra beklemeyi öğrenir parasını ödüycez sonra teşekkür edicez k..nda markete girince açıyodu yiyecekleri yemek istiyodu şimdi parasını ödedikten sonra anne diyo okulun yanında küçük bi bakkal var 50 kuruş veriyorum okula girerken suyunu kendisi alıp çıkıyo ben kapıda bekliyorum ilk zamanlar utanıyodu söylemekten şimdi suyunu kendi alıyo parayı bırakıyo su aldım ağbi diyo :))ahmet aydına nasıl ulaşıyosun herkes gidemiyoruz diyo randevu almak çok zormuş..bizde bayramadan önceki hafta barış beye gittik çok iyi dedi oğlum için olabilceğin en iyisi otizim belritisi taşımıyo artık yok dedi özel eğitmede drama yapıyorlar şimdi çok eğlenceli bende arada katılıyorum evdede yapıyoruz oğlumun deyimiyle anne sen müşterik ol bende aşçı sana şimdi sandbiç hazırlıycam
evt oyuncaklarla arası oldukça iyi bebeğini uyutur mama yedirir sever öper,arabalarla oynar enn ennn yapar.topu atar goooool diye bağırır,35 parçalık çiftlik evi temalı tahta pazıl aldım 2 ay önce 1 hafta içinde ezberledi yerlerini hala da sıkılmadan oynar onunla ,parçaların isimlerini söyler ağaç.ev, meee,cick cik falan diye kitaplara çok meraklı,kalem tutuşu iyi kısaca o konularda yaşıtları gibi diyebilirim...
seslendiğimizdede hemen bakar bebekliğinden beri ..
biliyorum ki bunlar otizm tanısı için temel unsurlar ama atipik otizm de ya da yaygın gelişimsel bozuklukta farklı olabiliyormuş
otizim yoktur belki ama başka gelişimsel bozukluklar vardır bana desydin ki hiç konuşmuyo göz teması yok ismine seslenince bakmıyo az çok bilgi sahibi olduk bizde otizim olabilir derdim ama için rahat olsun bir an önce doktora götür varsda eğitime başlarsın
cevaplarınız için teşekkürler,1 ay sonra 2 yaş kontrolleri var eşimle birlikte gidip durumu anlatıcam onlar yönlendirirler sanırım,yine de tatmin olmazsam türkiyeye götürürüz diye düşünüyorum ..inanın buranın sağlık sistemi bi garip,küçük bir ülke ama her yıl yanlış teşhişten ölen kişi sayısını duyduğumda şok olmuştum,ev doktorları teşhiş koymakta çok yetersizler ,,türkiyenin sağlık skandalları da hiç bitmez ama doktorlarımızın çoğu çok tecrübeli ve her dalda uzman sayımız fazla,ulaşması da zor değil,eşim 2 yıl almanyada da kalmıştı oranın sağlık sistemini ve doktorlarını çok beğenmiş mesela,avrupa içinde hollanda çok iyi değil maalesef
arkadaşlar sizden bir ricam olucak sita isimli arkadaşın iletişim bilgilerini bilen var mı aranızda,özelden msj attım ama çok siteye fazla girmiyo sanırım
msn adresini ya da telefonunu bilen varsa bana özel msj dan gönderebilirminiz
benim kızımın sita nın kızıyla bazı benzer özellikleri var,zaten onun msjını okduktan sonra uyandım diyebilirim
allah yardımcın olsun hastenelerde beklemek çok büyük sıkıntı 11 aralığa gün verdiyse yeni raporda 15 .20 günden aşağa çıkmaz ama eğitime devam edin rapor çıkınca yavaş yavaş keserler bizimkiler öyle yapmıştı..benin oğlumda çok babacı dediğin aynı şeyleri yapıyo avmde falan babası eleoktronik mağazaları çok sever gezssin o gidiyo bizde başka mağazalara bakıyoruz k...nla kıyamet kopuyo çok ağlıyo..çocuğun mutluysa varsın kollarını çırpsın arkadaşım yere kendini atıp çığlık atmasından daha iyi umursama hiç kimseyi önemli olan onun mutlu olması aslında kalabalık ortamlar tam onlara göre eğitimin yeri zamanı olmaz der bizim özel eğitimcimiz heryerde bişeyler öğretirsin çocuğa markette alışveriş yaparken ne alacaksınız al oğlum bunu arabaya sen koy taşıyabileceği şeyleri bunu elinde sen taşı sonra kasa sırasına girip sıra beklemeyi öğrenir parasını ödüycez sonra teşekkür edicez k..nda markete girince açıyodu yiyecekleri yemek istiyodu şimdi parasını ödedikten sonra anne diyo okulun yanında küçük bi bakkal var 50 kuruş veriyorum okula girerken suyunu kendisi alıp çıkıyo ben kapıda bekliyorum ilk zamanlar utanıyodu söylemekten şimdi suyunu kendi alıyo parayı bırakıyo su aldım ağbi diyo :))ahmet aydına nasıl ulaşıyosun herkes gidemiyoruz diyo randevu almak çok zormuş..bizde bayramadan önceki hafta barış beye gittik çok iyi dedi oğlum için olabilceğin en iyisi otizim belritisi taşımıyo artık yok dedi özel eğitmede drama yapıyorlar şimdi çok eğlenceli bende arada katılıyorum evdede yapıyoruz oğlumun deyimiyle anne sen müşterik ol bende aşçı sana şimdi sandbiç hazırlıycam
saol canım allah hepimizin yardımcısı olsun bizim kurum devam ediyor ders vermeye sıkıntı olmuyor geçen hasta diye götürmemiştim o ara müdürede sinirliydim öğretmenimizde onun için götürmedim sanmış telde açmadım kurumun sahibine şikayet etmiş müdürü bakın gelmiyolar artık belkide alacak çocuğunu demiş kurumun sahibide nasıl olur nasıl böle bişey yapılır diye çok kızmış adam o kadar çok ders yazıyoki şimdi yetişemiyorum
daha önce gata dan alıyorduk ama bizim dr emekli oldu artık sölemek ayıp olur birde geçen seferki dr çok tersti siviliz ya nasıl alırmışız ordan ayakları yaptı dahada gitmem oraya zaten ramda fazla beklemiyoruz çok şükür ki ordaki tanıdık duruyor ahmet aydın dan hiç zorlanmadık bu güne kadar randevu alırken oda bi tanıdık vasıtasıyla ilk aldık sonra verdiği numaradan devam ediyoruz randevu alırken kadın doğum bölüm başkanı ahmet beyin arkadaşıymış onun arkadaşıda bizim tanıdık oluyor kolay oluyor yani almak
benimki elinde bişey taşımak istemiyor bazen veriyorum poşet atıyor elinden sıra beklerkende hiç ayrılmıyor yanımızdan gözü hep üstümüzde eskisi gibi alıp başını gitmiyor
bak sende barış beye kolay gidiyorsun ondanda alamıyoruz diyorlar dün bi kadın bişey ismi verdi ama daha araştıramadım güya ahmet aydın da destekliyormuş bi mantardan söz etti sitesine girip bakmam lazım face den veririm sanada otizme iyi geliyormuş filan dedi ama bilmiyorum bi bakıyımda hiç bi fikrim yok ahmet beye gidince sorarım dedim zaten
senin oğlan otizm yenilemez diyenlere çok güzel bir örnek maaşallah
şimdi baktım Ganoderma Mantarı face paylaştım detaylarını gidince ahmet beye sorucam baya faydalı bişeymiş bizim çocuklarada faydalı derse alırım hemen
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
merhaba hanımlar,
ben bir özel eğitim merkezinde öğretmenim. birçok öğrencim var. elimden geldiğince bilgim dahilinde sorularınıza cevap verip yanınızda olmak isterim.
ne kadar zorlu bir süreç olduğunu biliyorum. aile olmanız bu sürecin yıpratıcılığını daha fazla hissettiriyordur.
dediğim gibi otizm hakkında sorularınıza bilgim ölçüsünde cevap verip sizlere yardımcı olmak isterim.
şimdi baktım Ganoderma Mantarı face paylaştım detaylarını gidince ahmet beye sorucam baya faydalı bişeymiş bizim çocuklarada faydalı derse alırım hemen
nerde paylaştın canım göremedim ben
slm ben yeni üyeyim.otizmden şüphelendiğimiz bir oğlumuz var ve sizlere bu konuda danışmak istiyorum
çokmasum özellikle seninle konuşmak istiyorum cnm yardımcıolursan sevinirim
Güzel günler de bizi görecek mi?
Kayıtlı Üye
Merhaba hanımlar.Sizlere danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim.
Kızım 13 aylık henüz hiçbir kelime konuşmadı bir de seslendiğimizde dönüp bakmıyor bazen bakıyor.Açıkçası bu durum beni endişelendiriyor anksiyete rahatsızlığım tavan yaptı.Çok mu erken endişelniyorum acaba?
peki anlamsızda olsa de de ya da baba gibi hecelemeler yapmıyormu, bir de birbirini tekrar eden hareketleri var mı mesela el çırpma gibi , bay bay ya da gel babası yapıyormu
otizmli annesi değilim ama bir dönem çok araştırma yaptım bu konuda hala da kızımı gözlemlemekteyim
slm benim de opğlum 30 aylık çok korkuyorum napcaam bilmiyorum
arkadaşlar yeni üye olduğum için özel msj atamıyorum.
100 msj atmam gerekiyormuş. çok fazla ama napalım kural artık
çokmasum ve eliff özel msj atmışsınız teşekürler ilginiz için sorunu buraya yazayım bende
oğlum 30 aylık ve göz teması sınırlı. al ver komutlarını hiiç takmıyo. yiyecek olunca ilgisini çekiyo ama. öle sabit hareketleri yok. düzen takıntısı yok. iletişim zayıf sırf bu yüzden otizm teşhisi aldı
kafam karışık yani özel eğitime başlattım 4 seans gitti daha yeni yani ordaki öğretmeni 4 seansta normalde bu komutları öğretirdim ben dedi. ama sizin oğlunuz çok inatçı yapmıyor dedi
öğretmen eline mesela bir oyuncak alıyo masaya koyuyo ve oğluma ismiyle seslenip onu almasını söylüyo. benimki hiiiç takmıyo. okadar çokoyuncak varki onlara saldırıyo. neyse eline bi şekilde veriyo sonra verdiği oyuncağı geri istiyo ama oğlum yeni bir oyuncak olduğu için elindeki vermek istemiyo. sorun bu
bu deneylerle al ver gibi komutları öğretmeye çalışıyo öğretmenimiz. ama bana kalırsa başarılı olamayacak. napcaz bilemiyorum