- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.121
14 aylik bir cocuktan bulbul gibi sakirdamasini beklemeyin..ve unutmayin ki cocuklar arasinda da gelisimsel olarak bireysel farkliliklar vardir.bu yasin ozelliklerine iyi bakin..tek kelime ile kendilerini ifade edebilirler..ama bazi cocuklar dil gelisimi acisindan daha gec konusmaya baslarlar..cocugunuzun sarilma,karsisindakine gulumseme, yada cocugun olaylara karsi anlamli mimiklere sahip mi buna bakin.goz kontagi var mi? bu donemde oyuncaklarla da islevini bilmeden kesfederek model alarak oynar.cocugunuzu kendinnizle kiyaslamayin.daha henuz 14 aylik.:))
anaokulunda peki tam günmü kalıyodu küçüklükten bu yana kadar ayrıca siz istanbuldamı yaşıyorsunuz..ben burdan yeterli mesaj sayısına ulaşamadığım için özelden mesaj yazamıyorum size...face ekleyebilirmisiniz beni...
merhabalar,ben oğlumu çapanın doktoru osman abalıya götürdüm dikkat eksiliği hiperaktivite bozukluğu+atipik otizm yazmış tanısına risperdal adında bir ilaç yazmış...sizler ilaç kullandınızmı cocuklarınızda ayrıca kabızlık problemi yaşadınızmı?artı kan tahlili ve eeg vermiş bu işlemeleri yaptırdınızmı sizlerde?
yunus tereapisi demişsinizya pazar günleri alma şansımız varmı bu terapiyi..
merhabalar,ben oğlumu çapanın doktoru osman abalıya götürdüm dikkat eksiliği hiperaktivite bozukluğu+atipik otizm yazmış tanısına risperdal adında bir ilaç yazmış...sizler ilaç kullandınızmı cocuklarınızda ayrıca kabızlık problemi yaşadınızmı?artı kan tahlili ve eeg vermiş bu işlemeleri yaptırdınızmı sizlerde?
arkadaşlar oğlum hasta ve şu an iyice içine kapandı. i grip eksikti. eğitimi büyük küçük kavramları öğretiyorlar. ne zaman konuşacak yavrum ne zaman anne diyecek((
benim anlamadığım bu kim diye sorduğumda söylüyor anne baba kardelş falan... ama bi isteği olduğunda bana anne diye seslenmiyor. sizinkilerde de bu varmıydı?
benimki 1yaşındayken demişti ilk ama sonra kesti ama nerdeyse 1 aydır artık tanıyarak bilerek sölüyor sabret gelecek o güzel günler şu an 4yaş 3aylık oluyor
benim oğlum 3 yaşını doldurmasına yakındı bana ilk annne dediğinde...anne olarak tanıdığındabana ilk sarıldığında ve beni ilk sevdiğini hissettiğimde..şimdi annem benim diyor içime iliyor:)
Benim oğlum 3,5 yaşında atipik otizm dendi. Özel eğitim aldırmam gerekiyor. güvenebileceğim bir yer arıyorum araştırıyorum. görüşmeye gittiğim yerler ne yazıkki çocuklara özürlü muamelesi yapıyorlar. görüştüğüm yer çok kötü bir yerdi en azından öyle izlenim yarattılar. konuda uzman olduklarını da zannetmiyorum.
Gaziosmanpaşada oturuyorum. bana bu kanuda yardım edebilecek olan var mı? çok çaresiz kaldım
ne zaman götürdün daha var diyordun randevumuzaeeg ben cerrahpaşada çektirdim bişey çıkmamıştı çok şükür.risperdal bizede önerdi doktor ama kullanmadım eşimde bende ilaca karşıyız su an belki ilkokulda dikkat toplaması için olabilir diğerlerini kabızlık yaşamadık kan tahlili vs ahmet aydına gittiğimizde vermiştik
çok güsel maşallah...herkese soruyorum ama kusura bakmayın szi kaç aylıkken başladınız özel eğitime..
hangi doktora gittiniz ne gibi tetkiklr yapıldı ve bu teşhisi koydular..cocuğunuzdaki problem nedir konuşma,komutları yerine getirmemesi gibimi?
konuşma probleminden dolayı gittik doktora kan tahlilleri ve ağır metal analizi yapıldı. psikiyatriye gittiğimizde sanırım çok fazla incelemedi. otizm bulguları var özel eğitime gitmesi gerekli ve kreşe gönderin dedi. yaşıtlarıyla bi arada olması için. aslında tam ve kesin olarak bir veri yok elimde psikiyatriye ait. en son Cem Kınacıya getirdim oğlumu o bilgiler verdi bize. eğitim kurumlarını gezdikçe yeni şeyler öğreniyorum. rapor alınması gerektiğini söylüyorlar.
konuşma probleminden dolayı gittik doktora kan tahlilleri ve ağır metal analizi yapıldı. psikiyatriye gittiğimizde sanırım çok fazla incelemedi. otizm bulguları var özel eğitime gitmesi gerekli ve kreşe gönderin dedi. yaşıtlarıyla bi arada olması için. aslında tam ve kesin olarak bir veri yok elimde psikiyatriye ait. en son Cem Kınacıya getirdim oğlumu o bilgiler verdi bize. eğitim kurumlarını gezdikçe yeni şeyler öğreniyorum. rapor alınması gerektiğini söylüyorlar.
kan tahlil ve ağır metal sonuçları nasıl çıktı peki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?