- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.161
benim oğlum 2,5 yaşında sizin cocuğunuzun durumu nasıldı bu yaşlarda...konuşmaya nasıl başladı anne baba seslerini tanıyarak çıkartabiliyomu?
bakırköy ruh ve sinir hastalıklarına götürdüm oradaki doktor raporla alakalı birşey demedi. 2-3 ay kadar kreşe gönderin yaşıtlarıyla kaynaşsın bir öyle deneyelim daha sonraki durumuna bakalım dedi. özel eğitimle alakalı da birşey demedi. Cem Kınacı özel eğitim aldırmamız gerektiğini söyledi. birkaç yere gittim. oralarda da rapordan bahsettiler aksi taktirde çok fazla maliyeti olacağını söylediler.
kreşe göndermeyi deneyin 1 ay kadar gözlemleyin bakalım uyumunu belki önemli bir şeyi yoktur.o aradada çapa cerrahpaşa çocuk psikiyatrisi doktorlarından randevu sağlayın...duruma göre onlar sizi yönlendirirler zaten raporluk özel eğitimlik birr durum var ise......kan idrara tahlil sonucu fazla çıkan kurşunla ilgili herhangi bir ilaç verildimi size...ayrıca cocuğunuzn gece uykusu nasıl?
çapanın psikiyatri doktorundan randevu aldım 27 aralıkta gidicez. ağır metallerle ilgili ilaçlarımız var kullanıyoruz.
gündüz uyuduğu zaman akşam biraz geç yatıyor 11-12 gibi. uyumazsa 9,5-10 gibi uykusu geliyor. erken yattığı zamanda sabaha karşı bir kere uyanıyor. uykusu bu şekilde.[/QUOTE
benimki henüz konuşmaya başlamadığı için istediği bişey istediği gibi olmadığında ağlama krizi tutuyor sizdede varmı bugibi şeyler doktorun adı nedir randevu aldığınız?
çapanın psikiyatri doktorundan randevu aldım 27 aralıkta gidicez. ağır metallerle ilgili ilaçlarımız var kullanıyoruz.
gündüz uyuduğu zaman akşam biraz geç yatıyor 11-12 gibi. uyumazsa 9,5-10 gibi uykusu geliyor. erken yattığı zamanda sabaha karşı bir kere uyanıyor. uykusu bu şekilde.
benimki henüz konuşmaya başlamadığı için istediği bişey istediği gibi olmadığında ağlama krizi tutuyor sizdede varmı bugibi şeyler doktorun adı nedir randevu aldığınız?
doktorun adı Osman Abalı.
benim oğlum mesela su istediğinde gelip elimden tutuyor su diyor. ben tekrar ne istiyorsun diye sorduğumda hiçbirşey söylemiyor. aradan 5 dk geçtikten sonra tekrar geliyor su diyor. aşırı hırçınlığı yok ama arabalarıyla oynarken onları bir yere koyuyor onlara dokundurtmuyor. kaldırmak istediğim zaman elletmiyor. o zaman sorun çıkartıyor. çok aşırı değil ama. birde düzen takıntısı var yerde bir paspasın kenarı kıvrılsın hemen düzeltir.
bana bazı şeyler normal geliyordu daha önce ama doktora gittikten sonra her hareketine acaba diyorum.
AYNEN KATILIYORUM.İnsanın kafasını çok karıştırıyolar..benimkide aynen mesala su istediğinde bardağa yarım koysak kıyamet kopuyor ağzına kadar dolu olması gerekiyor gibi...
insanlarla ilişkisi nasıl. kaçıyor mu insanlardan
hayır kaçmıyo ama babanesine çok bağımlı..her an onu takip eder gözü ile babanne salondan mutfağa gitsin oda onun peşinde mutfağa mutfak tezgahın üzerinde bişey yapsın alır tabureyi çıkar üstüne onun yanında onu izler gibi huyları var...
anladım. siz çalışıyorsanız belki ondan çok bağlanmış olabilir.
evet çalışıyorum bütün gün babannesiyle....akşamları benimle sadece...sizin cocuğunuz ilk konuşmaya nasıl başladı..evde nasıl vakit geçirir.Takıntılı olduğu şeyler varmıydı?top oynarmı mesala...
2 yaşındayken kelimeleri söyleyebiliyordu. biz ne dersek onu söylüyordu yani. evde arabalarıyla oynar. onları sıraya dizer. ben mutfakta olduğum zaman getirip tezgahın üzeride sürerdi arabalarını. top oynamayı çok fazla bilmiyor yazın dışarıya çıktığımız zaman ayağıyla çok fazla oynamazdı topla eline alıp yukarı doğru atıyordu. ben daha önce çalışmıyordum 5 aydır çalılşıyorum. annem üst katımda oturuyor o bakıyor şuan. korkmuştum işe başladığımda sorun olur diye ama çok şükür fazla birşey olmadı. sürekli hep beraberdi annemle babamla o yüzden çok sorun çıkartmadı sanırım.
birde resim çiziyoruz birlikte. kalemi benim elime verim ne çizmemi istediğini söylüyor. onun eline verdiğimde yeni yeni çizmeye başladı. ama kalemi tutmayı tam olarak öğrenemedi daha. güneş çiz diyorum güneş çiziyor. kendince yıldız çiziyor.
kafam çok karışık..AlLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...
merhaba kızlar nerelerdesiniz çokmasuuuumm kızıldeniiizzz yarın hastaneden raporumuzu teslim alıp doğru ram a gidiyoruz bu sefer 2 yıllık verdi dr çok şükür nasılsa eğitim alacağımız belli boşuna uğraştırıyorlar bu arada haberler çooook iyi epeydir bez sorununu halletmeye çalışıyorduk biliyorsunuz gündüz bağlamıyorum ama ne banyoyu ne oturağına yapmıyo bekletiyor iyice sıkışana kadar bugün ilk defa derse giderkende bağlamadım durmadan eli pipisinde öğretmenide çişi geldi sanıp habire çiş tutmaya götürmüş bende evde tutuyorum yok inat yağmıyo bugün tam 5 saat açık kaldı yapmadı ne kadar tutsamda ben yemek yaparken bi güzel üstünü sulamış yaparken yakalayamadım yakalasam hemen banyoya götürecektim birde bugün geldi mutfağa yanıma ve benden bebe bisküvisini çok seviyor ikiside geldi ve bisküvinin olduğu dolaba bakarak elimi tuttu ve bisküvi dedibugün derstende çıkmak istemedi zor aldım öğretmen arabaya kadar geldide bindi yoksa kıyamet kopacaktı aşık benim oğlan öğretmenine aşık
merhaba kızlar nerelerdesiniz çokmasuuuumm kızıldeniiizzz yarın hastaneden raporumuzu teslim alıp doğru ram a gidiyoruz bu sefer 2 yıllık verdi dr çok şükür nasılsa eğitim alacağımız belli boşuna uğraştırıyorlar bu arada haberler çooook iyi epeydir bez sorununu halletmeye çalışıyorduk biliyorsunuz gündüz bağlamıyorum ama ne banyoyu ne oturağına yapmıyo bekletiyor iyice sıkışana kadar bugün ilk defa derse giderkende bağlamadım durmadan eli pipisinde öğretmenide çişi geldi sanıp habire çiş tutmaya götürmüş bende evde tutuyorum yok inat yağmıyo bugün tam 5 saat açık kaldı yapmadı ne kadar tutsamda ben yemek yaparken bi güzel üstünü sulamış yaparken yakalayamadım yakalasam hemen banyoya götürecektim birde bugün geldi mutfağa yanıma ve benden bebe bisküvisini çok seviyor ikiside geldi ve bisküvinin olduğu dolaba bakarak elimi tuttu ve bisküvi dedibugün derstende çıkmak istemedi zor aldım öğretmen arabaya kadar geldide bindi yoksa kıyamet kopacaktı aşık benim oğlan öğretmenine aşık
Benimde. siz doktora gittiniz mi
evet gitik doktora aynı sizin randevu aldığınız doktora gittim bende...doktor sonrası haberlerinizi bekliyorum..
ne dedi peki doktor. rapor için yardımcı oluyor mu. aslında rapor almayıçok istemiyorum ama eğitimi için mecburum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?