Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
bizde aynı şekilde
konuşma probleminden dolayı götürdük peki sölediğiniz komutlarını yerine getiriyormu?göz temasınız nasıl?

söylediğimizi bazen yerine getiriyor bazen getirmiyor. göz teması biraz sınırlı. birşey istediği zaman mesela 'su içelim mi' diyor.istediğini ifade ediyor ama olması gerektiği gibi değil yani

söylediğimizi bazen yerine getiriyor bazen getirmiyor. göz teması biraz sınırlı. birşey istediği zaman mesela 'su içelim mi' diyor.istediğini ifade ediyor ama olması gerektiği gibi değil yani

eğitim olarak mecidiyeköy ve bakırköy,florya tarafındaki kurumları terccih etmemizi söledir.

mrb arkadaşlar benim oğlan herşeyin adını biliyor ama bana veya babasına "anne-baba" diye seslenmiyor. sizinkide mi böyle başladı

benim oğlum al ver kapıyı aç kapa gibi şeyleri anlıyo ve yapıyo. çok kelime haznesi var. baya bi yani sayamayacağım kadar. ama bana anne diye seslenmiyor. yada babasına baba demiyor. bu kim deyince cvp veriyor ama... bunun nedenini anlayamıyorum.

Son düzenleme:
huuuuuu forum ordamısın??? :)

canım merhaba benim oğlum 28 aylık al ver ben dediğimde bir takım şeyleri algılıyor ama konuşamıyor.baba dede anne gibi seslei çıkartıor bunun gibi farklı sesler ama bana değil ortalığa babaya babası olduğu için değil yani..bende inşallah kısmetse yeni başlayacağım özel eğitime..sizin oğlunuz özel eğitime ne zaman başladı...

1 ay oluyor ama benim raporum yok özel gidiyoruz. benimki bilinçli hitap ediyor. bu ne bu ne renk hepsini söylüyor. ama kendiliğinden anne baba su süt demiyor sorun bu

bugün elimden tuttu yine biyere götürecek belliki. "gel" de geleyim dedim ozaman gel dedi ama 5 dk sonra yine elimden tuttu yine gel demedi. çok sinirlerim bozuluyo. hiç konuşmayacak gibi geliyor bazen

1 ay oluyor ama benim raporum yok özel gidiyoruz. benimki bilinçli hitap ediyor. bu ne bu ne renk hepsini söylüyor. ama kendiliğinden anne baba su süt demiyor sorun bu

peki ne kadara çıkıyor ücreti haftada kaç saat eğitim alıyorsunuz bende hem devletin karşıladığı kısmı ayrıyetende almak istiyorum ama maliyet konusunda hiç bir bilgim yok...
kurum olarak hangi semte gisiyorsunuz?doktormu yönlendirdi sizi yoksa nasıl oldu?

bugün elimden tuttu yine biyere götürecek belliki. "gel" de geleyim dedim ozaman gel dedi ama 5 dk sonra yine elimden tuttu yine gel demedi. çok sinirlerim bozuluyo. hiç konuşmayacak gibi geliyor bazen

bence okadar endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok gibi benim oğlumda hiç konuşmuyor ama elimdeden tutarak götürüor su istedğinde usyun başına veyahut herhangi bir yere dışarı çıkmak istedğinde kapının önüne gibi gibi şeyler...

psikolog yönlendirdi. psikiyatr için randevu aldık taaa marta gün verdiler ama biz vakit kaybetmememk için başladık. ayda 700 tl veriyoruz şimdilik 14 saat. saati çok önemli değil bence zaten iş evde bitiyor. ben orda yaptıklarını aynen evde tekrarlıyorum. öyle ilerliyor zaten. ama hala iletişime geçmiyor. ben eskişehirdeyim. bana psikolog otizm belirtileri var dedi o yüzden başladım başkalrıyla pek ilgilenmez benim oğlum biraz onun için şüphelendi

beni kimse yönlendirmedi 22 aylıkken gataya götürdüm ismine bakmıyor diye çocuk nörolojiye oda psikoloğa yolladı hemen 2ay sonrada eğitime başladık raporumuzu alıp eeg yi ben istedim temiz çıktı ahmet aydınıda kendim buldum ben ilaç kullanmıyorum diyet yapıyoruz sadece

bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi yada çapa gibi yerlerden randevu al psikiyatriye götür onlar yönlendiriyor zaten...Veyahut götürdüğün psikiyatri yönlendirmedi mi?

bakırköy ruh ve sinir hastalıklarına götürdüm oradaki doktor raporla alakalı birşey demedi. 2-3 ay kadar kreşe gönderin yaşıtlarıyla kaynaşsın bir öyle deneyelim daha sonraki durumuna bakalım dedi. özel eğitimle alakalı da birşey demedi. Cem Kınacı özel eğitim aldırmamız gerektiğini söyledi. birkaç yere gittim. oralarda da rapordan bahsettiler aksi taktirde çok fazla maliyeti olacağını söylediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…