Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
çalışmaya devam ediyormusun?araştırma yaptığın özel eğitim için uygun bulduğun bir yer varmı?

şu an devam ediyorum. ama sanırım ayrılmak zorunda kalıcam. ben gaziosmanpaşa da oturuyorum birkaç yerle görüştüm bir yer aklıma yattı. zaten doktoru da orası önerdi. ayda 8 saat bireysel ve 4 saat grup eğitimi veriyorlarmış.

inatlaşsın canım sende inatlaş ama bu çiş buraya yapılacak mecbur eline sevdiği bişeyler versen öyle oturtsan yapmışındır eminim benimkide laf işte..bisküvi vericem ama çişi tuvalete yapınca de işlerine gelen şeyleri çok güzel yapıyorlar..benimkide bu aralar çok yalan söylüyo gözümün önünde yaptığı şeylere ben yapmadım diyo okulda öğretmenin kitabını boyamış ben yapmadım deyip başka arkadaşının üstüne atmış..bide hergün senaryolar uyduruyo kafasından okulda benim kardeşim var hemde 2 tane diyomuş bitanede annemim karnında var kardeşi olmasını çok istiyo bu aralar

merhabalar,

oğlum 28 aylık ve geceleri uyku problemimizde var bizim...her gece aynı saatlerde uyanır...sizlerde yaşadınızmı çocuklarınızda uyku problemi..

ben çok sık yaşamadım uykusu iyiydi yanlız bu sıralar öğlen uykusunu istemiyor akşam erken yatıyor bu seferde gece uyanıyor bikaç saat yatmak istemiyor

hayır nasıl o kadar saat tutmayı başarabiliyor ona şaşırıyorum o kadar suyu nereye hapsediyor anlamadım yılmak yok açık götürüyorum okulada zaten öğretmende çişe tutuyor bugün aldık raporumuzu salı günü de ram dayız şu yüzdeler kafamı karıştırıyordu o gün hastanede dr sölediği ben %50 veriyorum dedi bende raporada öyle yazacak sandım ama raporda hala %80 yazıyor bugün aradım dr siz böle dediniz ama bu şekilde yazıyor diye sağolsun baya açıklama yaptı kısaca sölemem gerekirse çocuüunuz ilk raporla şimdiki hali arasında gözle görülür bi değişim var klinik olarak %50 ama devlet ot,zm için rapor çıkması için eğitim alabilmeniz için %80 yazmalı diyor dedi varsın olsun o zaman dedim ben %50 düştüğünü bileyimde %80 yazsın dedim kızıldeniz ciğiminde kafasına bu soru takılmıştı yazmıştı sanırım yanlış hatırlamıyorsam
vay seninki aştı yaa inanmıyorum bak haylaza demek kardeş istiyo artık bencede zamanı geldi yap daha fazla uzatmadan nasılsa durumu iyi maaşallah seni anlıyo derdini anlatabiliyor yazmayıda fazla takma kafana benim büyük oğlanda hiç sevmezdi çirkin yazınca silerdim ağlardı yazmıycam diye halada yazısı çok çirkin eli ağrır hemen aaa bak onu unuttum yeniden okula döndü yazmak deyince aklıma geldi

çok sevindim oğlunun okula dönmesine gerçekten allah bidaha şaşırtmasın zihin açıklığı versin maşallah ona%40 üzeri olunca zaten eğitim alınabiliyor diyo biliyorum bizim raporda %52 iydi yanlış hatırlamıyorsam yine bakarım ama öyle kaldı aklımda acaba hastaneden hastaneye farkediyormu bilmiyorum doktorun dediği gibi orda yazılanın hiç önemi yok bence isterse %100 yazssın ben cocuğumun ilerlemesine bakarım inşallah gün gelicek raporlarıda almıycaz bir gün biticek..benim oğlumda çok tutuyodu saatlerce yapmadan duruyodu lazımlıkta bile 1 saat dururdu yapmazdı 15 günde alışır merak etme cnm.1 inci sınıfı atlatalım yapıcam inşallah yoksa o cocukta bizimle perişan olur yollarda özel eğitim vs 2 incisınıfta servise veririm oda alışmış olur okula hem yazmayı öğrenir biraz bizim öğretmende diyo 3 üncü sınıfa kadar derslerimi annem yapmıştı yazamıyordum okulda hep ağlıyordum diyo

bu rapor olayı ne şekilde oluyor bana anlatabilir misiniz ? ne kadar sürede alınıyor.

doktora gittiğinde doktorun seni özel eğitim alıp almamsı konusunda bilgilendirir.Belkide gerek duymayacak.Şöyleki biz özel yerine gittik hastaneden kan +idrar+eeg verdi özel eğitimi içinde yazı ver,yor hastane bünyesinde sağlık kuruluna veriyosun..3 haftayı buluyor raporun çıkması evrağı teslim ettikten sonra..Sonrasında hastaneden aldığın raporu ilçe rama götürüp ordanda eğitim için onay alıyorsun ordan verilen evrakla beraber eğitime başlayabiliyorsun die biliyorum..biz bakırköyden bugün alacağız rapor sonucunu rama henüz daha gitmedik...rapor aldıktan sonra müracaat edeceği...Senide bilgilendiririm...

teşekkürler.
biz de özel yerine gidicez ama özel yerine gittiğimizde hastaneye randevu almadan gidebiliyor muyuz. randevu almak çok zor çünkü

aynen kesinlikle öle randevu almak mümkün değil..evet gidebiliyorsun gün ve saat veriyo...oğlunun sosyal ilişkileri nasıl...

aslında değişebiliyor. bir yere gittiğimizde çok mutlu insanlara çok yakınken başka bir yere gittiğimizde kendi halinde kalabiliyor. tam çözebilmiş değilim.
eeg çekimi zor mu ?

aslında değişebiliyor. bir yere gittiğimizde çok mutlu insanlara çok yakınken başka bir yere gittiğimizde kendi halinde kalabiliyor. tam çözebilmiş değilim.
eeg çekimi zor mu ?

verdiğin komutları yerine getirebiliyormu..al ver otur kalk bardağı masanın üstüne bırak....kumandayı getir televizyonu açalım gibi gibi mesala..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…