Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Doktorlar ne diyor? Çocuklarla arası nasıl?2010doğumlumu

Ewt 2010 haziran dogumlu..cocuklari seviyor aslinda.parkta fakan bi cocuk gorunce hadi arkadasa saril annecim diyorum sariloyir opuyor.giderken bay bay yap diyorum yapiyor.ana uzun uzun oyun oynamiyir.gerci tek basinada uzun oynamiyor.hemen uyutuyit bebegini mama vwriyor bitti.boyke iste(

Ewt 2010 haziran dogumlu..cocuklari seviyor aslinda.parkta fakan bi cocuk gorunce hadi arkadasa saril annecim diyorum sariloyir opuyor.giderken bay bay yap diyorum yapiyor.ana uzun uzun oyun oynamiyir.gerci tek basinada uzun oynamiyor.hemen uyutuyit bebegini mama vwriyor bitti.boyke iste( doktorlar bi tani koymadi simdiye kadar.ben soruyorum hep..Allah korusun ama otizm mi diye biri %80 degil dedi.buri %90. Degil dedi en son ram a gittik orda aklinizdan cikarin otizm yok oyle birsey diyerek beni rahatlatmaya calistilar.yinede cok korkuyirum.vazi tugaf davranislari var beni cildirtan.gecmiyor bitmiyor.artik ne yapacagimi bilmiyorum'

aklına kötüyü getirme bence doktorlar yok diyorsa yoktur çok küçükler daha zamanla aşacaklar inş. bunuda sana tuhaf gelen davranışlar neler mesela? bende kızımın cümle kuramamasından korkuyorum bide parmak ucunda yürümesiyle arada özellikle dışarıya çıktığımızda çığlık atmasından endişeliyim ayrıca çok çekingen utangaç bi çocuk yabancılardan korkuyor kaçıyor sevdirmiyor kendini bunlarda garip geliyor ama tabi bizim hatamızda büyük çocuğu dışarıya çıkartmadıkki küçükken şimdide doğal olarak yabancılıyor hep tv hep bilgisayar olacağı bu.. allah yardım etsin hepimize.

evet annem bakıyor tekirdağ çerkezköy ilçesindeyim

Evet taşra yerlerde maalesef oyun grupları bulunmuyor bunu önecektim . O zaman şey kendinden kızından 3-4 yaş büyük bir abla bul onunla günde bir iki saat berber vakit geçirin bu kişi yetişkin ablada olabilir dene biraz istersen bol şans Allah yardımcın olsun !

Arkadaşım kızında konuşma nasıldı?ben senin kafanı bulandırmak istemiyorum ama benim kızımdan hala tam anlamıyla tanı konulmadı ama başka atipiklere göre kızımın daha iyi olduğunu düşünüyorum sadece iki arkadaş tanıdım onların rapor çıkmış bizden daha küçük yaşta eğitime başlamış ve şu anda raporu kalkmış normal gelişim gösteriyorlar.kızının özelliklerini bana yazarmısın

Arkadaşım bende o hatayı yaptım boşver rengi şunu bunu bir şekilde öğrenir sosyalliğe yüklen derim boşver geç öğrensin emin ol zaten eninde sonunda öğrenecek bol bol oyun,kitap oku,bol bol konuş,herşeyi anlat ,hayatın içinden kopmadan bir sorun yokmuş gibi.birde hangi doktorlara gittin ?

Merhaba butkacım senin önceki yazılarını takip ediyorum çocuklarımız benzer özellikler taşıyor .muhat rumuzlu ark.galiba özel eğitimci sana yardımcı olabileceğini söylemişti ,görüştünmü.ben özelden msj gönderdim kendisine ama ulaşmadı galiba.

Gamzeynep pazar günü nasıl geçti?Eğitmen ne dedi?İnşallah haberler iyidir?

Kotu gecti maleseff( Ben egitmen 100 tl ye geliyor biliyordum AMA oyle deilmis.yaprak hanim onun Levine takin mesafede oldugu icin ve hwrgun istedigi icin 100 liraya indirdigini soyledi.normalde 160 bride 35 lira yol parasi tutuyor dedi.ever isterseniz pazar oazartesi bosum gelebilirim dedi AMA mumkun devil.veremem by parayi.kizimi pek ddgerlendiremedi acikcasi.kizim inanilmaz yabanciladi istemedi hicc.inanamadim.a ma yinede ozel egitim e baslayinca ilerlemesine gore net birsey soylerim AMA otizm yok gibi dedi.ne biliym iste oyle.bize by taraftan bi kac isim onerdi.onlarla gorusme icerisindeyim.AMA by para hwrseyin onunde .kimsede hic bi indirim yapmiyor.45 dk icin agizlarini 100 liradan aciyorlar.by kadar olur.paramiz yok iste ne yapacaz.egitmenede soyledim kizimin Ewt egitime ihtiyaci varA Ben biliyorum li benim kizim otizm degil dedim.o da be1-2 ay icersinde halledebilirsiniz dedi.bi baslayalim o zaman net birsey soylenir falan dedi.paran yoksa bizim gibi Boyle vakitlor kaybedersin iste.

Evet biz de aynı durumdayız.Biz rehabilitasyona gidiyoruz ama bence yetersiz.Özel eğitim öğretmeni gerekiyor bence de.Ama çok pahalılar.Maalesef paraya bakıyor.Kızım özel ders alsa,konuşma terapisi alsa ben de kısa sürede toparlanacağını düşünüyorum ama maalesef yavaş yol alıyoruz.Kızım aldığı 2 ders sonucu göz teması süper oldu.Kelimlerini daha sık kullanmaya başladı.Artık elimizden geleni yapacağız.

Selam Kızlar.Evet oğlum yavaş ta olsa yola girmeye başladı.Algılaması çok iyi,her komutu biliyor.artık yavaş yavaş konuşmayada başladı,anne,baba,dede,ver,al,gidedlim,acıdı gibi kelimeler kullanıyor.

Bundan 8 ay öncesine kadar benim oğlumda kesinlikler göz teması yoktu.seslenirdim kesinlikle bakmaz hatta bir ara sağır olduğundan süphelenmiştim.

1,1,5 yaşındayken anne,baba,dede kelimeleri kullanırdı.gayet iyi sosyal bir çocuktu.hertürlü yemek yer hiç bir yemeği ayırmazdı.gün geçtikçe içine kapanmaya,yemek ayırmaya ve göz teması kurmamaya başladı,gün geçtikçe daha farklı bir çocuk olmaya başlamıştı.aylar ayları kovaladı derken benim çocuğum konuşmayı bıraktı ve kendi dünyasının içine girdi.oğlum TV.TV ve oğlum ayrılmaz bir bütün oldular ve artık insanlar bu çocukta gariplik olduğunu farketmeye başlamışlardı.

Hani anneyiz yaaa bizde aman bişey olmaz,aman konuşur,ammaannn teyzeside bakmıyordu küçükken,ammada vurdum duymaz bir çocuk oldun oğlum diye diye tabi gene aylar ayları kovaladı.

2,5yaşında kreşe başladı veee o dönem bizim kaderimiz belli olmuştu,İlk Kulak Burun Boğazcıya,sonradanda pisikoloki,pisikatri,çocuk gelişim uzmanı ve enson nörolojide aldık soluğu.

nöroloji dışındakiler otizm olmadığını ama evet bir eksiklik olduğunu söylediler ama teşhis koyabildilermi tabiki hayır.en son istnblda profesöre gittiğimizde uyaran eksikliği olduğunu yanii YALANCI OTİZM dedi.eve bir öğretmen tutmam gerektiğini ve 3,4 ayda toparlayacağını bu arada kesinlikle,TV,BİLGİSAYDAN uzak duracağını söyledi.tabi sevindik en azından eğitimle düzeleceğini biliyorduk.

İlk Önce,

1:BEYAZ 1 A.4 KAĞIDINA 2 GÖZ DELİĞİ AÇTIM GÜNLERDİR AKŞAMLARI SURATIMA KOYUP BANA BAKMASINI SAĞLADIM NİTEKİM SONUÇ HARİKA KESİNLİKLE SÜPER.ÖKSÜRDÜĞÜMDE BİLE BAKIYOR ŞİMDİ:)))

2: HER AKŞAM ELİNE Bİ KASE PUDİNK VERDİM BİRDE KAŞIK GÜNLERDİR ONU YEMEĞE ÇALIŞTI,KAH DÖKTÜ,KAH YERLERİ BATIRDI AMA HİÇ BİRŞEY DEMEDİM NİTEKİM ARTIK KENDİ DÖKMEDEN YİYOR:))))

3:BAKKALDAN ÇİKOLATA ALDIM HER AKŞAM YARIM SAAT HAVAda TUTTUM VER DERSEN VECEM DEDİM NİTEKİM YARIM SAAT AĞLADI,KOMALARA GİRDİ,KUSTU AMA VERMEDİM EN SONUNDA VER DEDİ VERDİM,AMA 1,2 HAFTA AYNI UYGULAMAYI HEP YAPTIM AğZI ALIŞSIN KONUŞMAYA DİYE:))))

4:ÇİKOLATA ALDIM OĞLUM BAK BU ÇİKOLATAYI AÇARSAN SENİN MÜKAFATIN AMA AÇAMAZSAN YİYEMEZSİN İSTERSEN SAATLERCE UĞRAŞ NE ZAMAN AÇARSAN O ZAMAN YERSİN DEDİM.AÇAMADI BANA GETİRDİ HAYIR AÇMICAM SEN AÇACAKSIN DEDİM VE NİTEKİM ARTIK KENDİ AÇIYOR:))))

Kızlar bunun gibi büssürü dersler verdim oğluma şuan maşşallahımız var,artı öğretmen eğitim ve kreşede devam.hiç birşey yapamazsanız devlete bağlı kreşlere yazdırım,akşamları 1,2 saatinizi ayırın ,ilk başlarda sadece oyunlar oynayın mesela ilk başta gıdıklayın çocunuzu yarım saat onu mutlu edin bir ara anne diyin tekrar gıdıklayın çok faydasını görceksiniz.

Sizin adınıza çok sevindim...Gelişmler çok güzel.İnşallah benim kızımda atlatır....

Butka senin oğlunun durumu eskiden nasıldı göz teması,adına bakması neler yaptınız haftada kaç seansla oğlun düzeldi payşalırmısın teşekkürler...

Arkadaslar merhaba..kizima evde ozel egitim aldirmak istedigimi biliyorsunuz.AMA iyi bi yer bulmak istiyorum.avrupa yakasinda onerebileceginiz iyi bi yer var mi lutfenn

Arkadaslar merhaba..kizima evde ozel egitim aldirmak istedigimi biliyorsunuz.AMA iyi bi yer bulmak istiyorum.avrupa yakasinda onerebileceginiz iyi bi yer var mi lutfenn

Merhaba;

Mesajınızı görünce dayanamadım.Benim kızım da 24 aylık. 13. ayından itibaren kızımın bazı davranışlarından şüphelenmeye başlamıştım.Bir grup arkadaşım var kızımla yaşıt çocukları olan onları gördükçe endişem daha da arttı.İsmini seslenince bazen bakıyor bazen bakmıyordu.Parmak ucunda yürüyordu işaret parmağını kullanmazdı ama isteklerini benim elimi kullanarak da belli etmezdi.Mesela anne nerede baba nerede sorularına tepkisiz kalırdı.Al ver yapardı komutları bazen yerine getirirdi göz temasımızda fena değildi.Kendi yaşıtlarıyla pek oynamazdı.Çekmeceleri açıp açıp kapatırdı defalarca.Koridorda elli sefer gider gelirdi.Kelimeyi bırakın hecelemeleri bile yoktu.Yani var olanlar kaybolmuştu.Ağzın nerede burnun nerede bi türlü öğretemiyordum.Hatta burada da mesajlarım var.Sağolsunlar çok yardımcı oldular.O dönem ablam evleniyordu koşturmaca vs derken fazla tv izledi.Ben resmen emindim otizmli olduğuna.Eşim hiç inanmadı en son sen ikna ol yeter ki doktora gidelim dedi.Bezm-i alem de çozuk psikiyatrisine götürdüm.Doktor gözlemledi oyuncaklarla oynadı seslendi kızıma üç kere birinde baktı ikisinde bakmadı.Ortak ilginin var olup olmadığın baktı , al-ver yaptı.Şüphelenmek için çok erken olduğunu bi kaç ay sıfır tv ile gözlemleyin çocuğu gözlemlemek gerektiğini söyledi..Tv yi kapattık hiç açmadık ve kızım bi haftada değişti resmen.Sizin yazdığınız mesajları görünce kendim yazmışım sandım.Kızınızın bütün yaptıklarının istisnasız hepsi kızımda da var.

Şimdi kızım konuşuyor 3 kelimelik cümleler kuruyor.Sorular soruyor.Seslendiğimde bakıyor.(tabi hala bakmadığı oluyor ama inandından yapıyor sıpa :))Hala arada parmak ucunda yürüyor.Şüphelendiğim çoğu şey düzeldi.Ben sizin kızınızda da otizm olduğunu düşünmüyorum ama insanın içinin rahatlaması için doktora gitmesi gerçekten iyi oluyor.Ben 3 gün boyunca belirtileri araştırırken resmen teşhis koyulmuş da üzülüyormuş gibiydim.Emindim benim kızım otizmli diye.Eğitim yöntemlerini özel dersleri vs araştırıyordum.O üç gün kabus gibiydi.3 günden sonra kendime geldim.Kızım otizmli olsa bile ne olacaktı çok şükür başka bir şeyi yoktu , yanımdaydı ; sarılıp kokusunu içime çektim ve Allah'a sığındım.Çok şükür bizim hikayemiz mutlu bitti.Rabbim her hikayeyi mutlu bitirsin.Allahım kimseyi evladıyla sınamasın , herkesin yavrusuna sağlık sıhhat versin.

Bir de benim en büyük avantajım eşimin abisi ve ablasıyla çok yakın oturuyoruz ve kızımla yaşıt biraz büyük 5 çocuk daha vardı çevremde.Hiç evde yalnız kalmadım.Ya onlara gittim ya kayınvalideme sürekli ilgilendik.Kızım dış dünyadan kopuk değildi bu da kolaylaştırdı işimizi.Her gün parka gittik.Her yaptığına şükrediyorum şimdi.Belki başka anneler için sıradan şeyleri yapsa bile kızım ,benim için inanılmaz bir mutluluk oluyor.

Sizin de bi nebze içinizi rahatlatmak için yazdım.Umarım başarılı olabilmişimdir.:)

Son düzenleme:
Merhabalar, ben Zihin Engelliler Öğretmeniyim. Aynı zamanda psikolojik danışmanım. Her türlü konuda özellikle özel gereksinimli çocuklarınızla ilgili konularda sorularınızı seve seve cevaplayabilirim. Özelden mesaj atarsanız üşenmeden bilgi veririm, hiç çekinmeyin.
Buraya yazmak istedim

Henüz yeni üye olduğumdan ve elli mesaj sayısına ulaşmadığımdan özel mesajlarınıza cevap atamıyormuşum. Kusuruma bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…