- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.701
Merhabalar..ewt kizim 3 yasinda..tabiki doktora goturdum hem de cokkk.makesef bi ilerkeme yok.konusmuyor.bi kac kelime var o kadar.kelimelerin oldugu bi kitapcigi vardi.onlarin hepsini sordugumda adini soylerdi.50-60 tane.simdu hicc.yaaa deyip kitabi kapatiyor.unuttu mu soylemek mi istemiyor bilniuorum.gecenlerde yine sirdum bi kac tanesine cvp verdi. bi ara o kitaplarla cok siktik sanirim yavrumu..durum boyle..pazar gunu gelecek rgutmen bakalim ne diyecek
Ewt 2010 haziran dogumlu..cocuklari seviyor aslinda.parkta fakan bi cocuk gorunce hadi arkadasa saril annecim diyorum sariloyir opuyor.giderken bay bay yap diyorum yapiyor.ana uzun uzun oyun oynamiyir.gerci tek basinada uzun oynamiyor.hemen uyutuyit bebegini mama vwriyor bitti.boyke iste( doktorlar bi tani koymadi simdiye kadar.ben soruyorum hep..Allah korusun ama otizm mi diye biri %80 degil dedi.buri %90. Degil dedi en son ram a gittik orda aklinizdan cikarin otizm yok oyle birsey diyerek beni rahatlatmaya calistilar.yinede cok korkuyirum.vazi tugaf davranislari var beni cildirtan.gecmiyor bitmiyor.artik ne yapacagimi bilmiyorum '
evet annem bakıyor tekirdağ çerkezköy ilçesindeyim
Ewt 2010 haziran dogumlu..cocuklari seviyor aslinda.parkta fakan bi cocuk gorunce hadi arkadasa saril annecim diyorum sariloyir opuyor.giderken bay bay yap diyorum yapiyor.ana uzun uzun oyun oynamiyir.gerci tek basinada uzun oynamiyor.hemen uyutuyit bebegini mama vwriyor bitti.boyke iste( doktorlar bi tani koymadi simdiye kadar.ben soruyorum hep..Allah korusun ama otizm mi diye biri %80 degil dedi.buri %90. Degil dedi en son ram a gittik orda aklinizdan cikarin otizm yok oyle birsey diyerek beni rahatlatmaya calistilar.yinede cok korkuyirum.vazi tugaf davranislari var beni cildirtan.gecmiyor bitmiyor.artik ne yapacagimi bilmiyorum '
Merhabalar..ewt kizim 3 yasinda..tabiki doktora goturdum hem de cokkk.makesef bi ilerkeme yok.konusmuyor.bi kac kelime var o kadar.kelimelerin oldugu bi kitapcigi vardi.onlarin hepsini sordugumda adini soylerdi.50-60 tane.simdu hicc.yaaa deyip kitabi kapatiyor.unuttu mu soylemek mi istemiyor bilniuorum.gecenlerde yine sirdum bi kac tanesine cvp verdi. bi ara o kitaplarla cok siktik sanirim yavrumu..durum boyle..pazar gunu gelecek rgutmen bakalim ne diyecek
İlk Önce Teşkkür ederim yardım talebinde bulunduğuz için.bişeyle oyalanıyor ama fazla uzun sürmeden sıkılıp bırakıyor.benim çocuğumda eksiklikler var.1 doktor atipik otizm demişti ama gerikalan 7 doktor otizm olmadığını uyaran eksikliği olduğunu belirttiler.
Anladığım kadarıyla eğitmensiniz.Sizden bilgi almam en azından bu konuda bilgi paylaşmanız beni ve burdaki arkadaşları cok mutlu etmiş olursunuz.
Gamzeynep pazar günü nasıl geçti?Eğitmen ne dedi?İnşallah haberler iyidir?
Kotu gecti maleseff( Ben egitmen 100 tl ye geliyor biliyordum AMA oyle deilmis.yaprak hanim onun Levine takin mesafede oldugu icin ve hwrgun istedigi icin 100 liraya indirdigini soyledi.normalde 160 bride 35 lira yol parasi tutuyor dedi.ever isterseniz pazar oazartesi bosum gelebilirim dedi AMA mumkun devil.veremem by parayi.kizimi pek ddgerlendiremedi acikcasi.kizim inanilmaz yabanciladi istemedi hicc.inanamadim.a ma yinede ozel egitim e baslayinca ilerlemesine gore net birsey soylerim AMA otizm yok gibi dedi.ne biliym iste oyle.bize by taraftan bi kac isim onerdi.onlarla gorusme icerisindeyim.AMA by para hwrseyin onunde .kimsede hic bi indirim yapmiyor.45 dk icin agizlarini 100 liradan aciyorlar.by kadar olur.paramiz yok iste ne yapacaz.egitmenede soyledim kizimin Ewt egitime ihtiyaci varA Ben biliyorum li benim kizim otizm degil dedim.o da be1-2 ay icersinde halledebilirsiniz dedi.bi baslayalim o zaman net birsey soylenir falan dedi.paran yoksa bizim gibi Boyle vakitlor kaybedersin iste.
Sizin adınıza çok sevindim...Gelişmler çok güzel.İnşallah benim kızımda atlatır....Selam Kızlar.Evet oğlum yavaş ta olsa yola girmeye başladı.Algılaması çok iyi,her komutu biliyor.artık yavaş yavaş konuşmayada başladı,anne,baba,dede,ver,al,gidedlim,acıdı gibi kelimeler kullanıyor.
Bundan 8 ay öncesine kadar benim oğlumda kesinlikler göz teması yoktu.seslenirdim kesinlikle bakmaz hatta bir ara sağır olduğundan süphelenmiştim.
1,1,5 yaşındayken anne,baba,dede kelimeleri kullanırdı.gayet iyi sosyal bir çocuktu.hertürlü yemek yer hiç bir yemeği ayırmazdı.gün geçtikçe içine kapanmaya,yemek ayırmaya ve göz teması kurmamaya başladı,gün geçtikçe daha farklı bir çocuk olmaya başlamıştı.aylar ayları kovaladı derken benim çocuğum konuşmayı bıraktı ve kendi dünyasının içine girdi.oğlum TV.TV ve oğlum ayrılmaz bir bütün oldular ve artık insanlar bu çocukta gariplik olduğunu farketmeye başlamışlardı.
Hani anneyiz yaaa bizde aman bişey olmaz,aman konuşur,ammaannn teyzeside bakmıyordu küçükken,ammada vurdum duymaz bir çocuk oldun oğlum diye diye tabi gene aylar ayları kovaladı.
2,5yaşında kreşe başladı veee o dönem bizim kaderimiz belli olmuştu,İlk Kulak Burun Boğazcıya,sonradanda pisikoloki,pisikatri,çocuk gelişim uzmanı ve enson nörolojide aldık soluğu.
nöroloji dışındakiler otizm olmadığını ama evet bir eksiklik olduğunu söylediler ama teşhis koyabildilermi tabiki hayır.en son istnblda profesöre gittiğimizde uyaran eksikliği olduğunu yanii YALANCI OTİZM dedi.eve bir öğretmen tutmam gerektiğini ve 3,4 ayda toparlayacağını bu arada kesinlikle,TV,BİLGİSAYDAN uzak duracağını söyledi.tabi sevindik en azından eğitimle düzeleceğini biliyorduk.
İlk Önce,
1:BEYAZ 1 A.4 KAĞIDINA 2 GÖZ DELİĞİ AÇTIM GÜNLERDİR AKŞAMLARI SURATIMA KOYUP BANA BAKMASINI SAĞLADIM NİTEKİM SONUÇ HARİKA KESİNLİKLE SÜPER.ÖKSÜRDÜĞÜMDE BİLE BAKIYOR ŞİMDİ:)))
2: HER AKŞAM ELİNE Bİ KASE PUDİNK VERDİM BİRDE KAŞIK GÜNLERDİR ONU YEMEĞE ÇALIŞTI,KAH DÖKTÜ,KAH YERLERİ BATIRDI AMA HİÇ BİRŞEY DEMEDİM NİTEKİM ARTIK KENDİ DÖKMEDEN YİYOR:))))
3:BAKKALDAN ÇİKOLATA ALDIM HER AKŞAM YARIM SAAT HAVAda TUTTUM VER DERSEN VECEM DEDİM NİTEKİM YARIM SAAT AĞLADI,KOMALARA GİRDİ,KUSTU AMA VERMEDİM EN SONUNDA VER DEDİ VERDİM,AMA 1,2 HAFTA AYNI UYGULAMAYI HEP YAPTIM AğZI ALIŞSIN KONUŞMAYA DİYE:))))
4:ÇİKOLATA ALDIM OĞLUM BAK BU ÇİKOLATAYI AÇARSAN SENİN MÜKAFATIN AMA AÇAMAZSAN YİYEMEZSİN İSTERSEN SAATLERCE UĞRAŞ NE ZAMAN AÇARSAN O ZAMAN YERSİN DEDİM.AÇAMADI BANA GETİRDİ HAYIR AÇMICAM SEN AÇACAKSIN DEDİM VE NİTEKİM ARTIK KENDİ AÇIYOR:))))
Kızlar bunun gibi büssürü dersler verdim oğluma şuan maşşallahımız var,artı öğretmen eğitim ve kreşede devam.hiç birşey yapamazsanız devlete bağlı kreşlere yazdırım,akşamları 1,2 saatinizi ayırın ,ilk başlarda sadece oyunlar oynayın mesela ilk başta gıdıklayın çocunuzu yarım saat onu mutlu edin bir ara anne diyin tekrar gıdıklayın çok faydasını görceksiniz.
merhaba hanımlar benimde 2 yaşında kızım var ve hala konuşmuyor nette yaptığım araştırmalar beni korkutmaya başladı doktora götürmedim henüz ama böyle devam ederse götürmeyi düşünüyorum. malesefki bizde hep tv izlettik tam bir pepe delisi oldu tv açıkken ekrana kilitleniyor resmen bizi hiç duymuyor. söylediği kelimeler anne baba dede teyze abi pepe bay bay öpücük atıyor düştü acıdı vs.. bide gözlerini kulaklarını falan sorduğumuzda parmaklarıyla gösteriyor kaç yaşında diyoruz küçükken biy demeyi öğrenmişti hala biy diyor iki diyorum kızıyor biy diyor. telefonlarımız çaldığında sahibine getiriyor benimkini bana babasınınkini babasına götürüyor bazen kendi kulağına koyup alo diyor legolarını getir kızım diyorum getiriyor oyuncaklarını oyuncak kutusuna dolduruyor algılamada sorun yok herşeyi anlıyor fakat dile getiremiyor bu arada bir birbuçuk yaşlarında daha fazla kelime söylüyordu onları artık söylemiyor her istediğini işaretlerle yaptırıyor sizce ne yapmalıyım bunlar normalmi yoksa doktora götürmelimiyim?
Merhabalar, ben Zihin Engelliler Öğretmeniyim. Aynı zamanda psikolojik danışmanım. Her türlü konuda özellikle özel gereksinimli çocuklarınızla ilgili konularda sorularınızı seve seve cevaplayabilirim. Özelden mesaj atarsanız üşenmeden bilgi veririm, hiç çekinmeyin.
Buraya yazmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?