Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

evet kesinlikle aynı özellikler demekki bazı şeyler genlerden geçiyor ne desek ne yapsak boş yinede dediğim gibi buna şükür allah dermansız dert vermesin kuzularımıza. bence korkacak çok fazla bi durum yok ayrıca kayınvalidemin dediğine göre eşim geç konuşmuş kızımda baba tarafından almış hep. görüntü anne ama diğer özellikler hep baba tarafı :) sağlıklı olsunlarda zamanla hepsi aşılacak inş. tabiki bunun için ilgi alaka ve eğitim çok önemli elimizden geleni yapmalıyızki çabuk atlatsınlar bu durumu..[/QUOTE]

Felaket tellalligi yapmış gibi olmayim ama siz yinede genetiği, kayınvalidenizin sözlerini,o geç konuşmuştu ... Ona çekmiş vs gibi açıklamalara çok takılmayın.. Bu sebeplerden oyalanip vakit kaybeden çok aile var.. Eminim tedbirlisinizdir ama sakın elden bırakmayın.. Inşallah guzel haberlerinizi alırız.

Felaket tellalligi yapmış gibi olmayim ama siz yinede genetiği, kayınvalidenizin sözlerini,o geç konuşmuştu ... Ona çekmiş vs gibi açıklamalara çok takılmayın.. Bu sebeplerden oyalanip vakit kaybeden çok aile var.. Eminim tedbirlisinizdir ama sakın elden bırakmayın.. Inşallah guzel haberlerinizi alırız.[/QUOTE]

evet takibini yapıyorum ilerleme var çok şükür eskiye göre inşallah dahada iyi olacak zamanla ve inş. hepimizin güzel haberlerini okuruz yakın zamanda..

çok iyi bir ilaç olduğunu söyledi.bu ilacı profesör yazdı bize yanlız,ilacı incelediğimde 6 yaş altındaki çocuklarda kullanan olmamış,çok hareketli ve algılamasını güçlendirir dedi????

merhaba evet çok masum başından beri benim en büyük yardımcım oldu son zamanlarda biraz giremedik ben takip edemedim pek açıkçası malum hayat şartları eğitim okul derken hastalıklar ama daha sık takip etmeye çalışıcam her geçen gün bilmediğimiz daha yenilikler çıkıyor oğlumla ilgili hiç bişeyi kaçırmak denemediğim kalsın istemiyorum .............................

çokmasuuum yardım meleğim nerdesin burayıda unutma arada uğra

bu takıntılar konusunu bizde çokmasumla baya bi yazışmıştık burada şakalaşıp gülmüştük ama doğru sanırım çoğu insanda var bu durum bendede var çift sayı takıntım var simetri var varda var hangisini sayayım

Bende de oluyor bizde bir de abi var ve istediklerimi yapamıyorum.. o yüzden sucluluk duygusu yaşıyorum..Ama kapasitemi de aştıgımı düşünüyorum..zaten tüm annelerde bizim durumda olmayanlarda da bu sucluluk duygusu vardır, hep daha iyisini yapmak isteriz...

bir cok kaynakta temple grandin için yüksek işlevli otizmli diye geçiyor. ben az önce internetten baktımda psikiyatırlar tam uzlasamamıs zaten tanımlanması için.
Aradaki fark nedir ?

Son düzenleme:
çok iyi bir ilaç olduğunu söyledi.bu ilacı profesör yazdı bize yanlız,ilacı incelediğimde 6 yaş altındaki çocuklarda kullanan olmamış,çok hareketli ve algılamasını güçlendirir dedi????

Bizde ilac kullanıyoruz ris.... diye bir ilac oda altı yaş küçüklere verilmiyor. ama dr. verdi diye mecbur kullanmaya başladık..

Bayanlar tek tek ve sürekli sormamak adına böyle bir topik actım.. Bilgilerimizi unuttuğumuzda döner bakarız umarım işe yarar..
Çok güzel düşünmüşsün eline sağlık .. Bu yeni açtığın topicte sohbet vs hiç olmasın . Herkes öncelikle ve sadece çocuğunun yaşı cinsiyeti tanısı yaşadığı şehri,tedavisi eğitim şekli, süreçte oluşan gelişmeleri,Dr'u ,Dr değişikliği,ilaç vs gibi durumlar hakkında kısa ve öz bilgiler yazarsa hem dağınıklık hem bu topicin bir yardımcı indexi olur. Detayları bu topicte konuşmaya devam ederiz.Çok iyi olmuş.👍👍👍

çocuğunuz kaç yaşında atipik otizmmi?? şurupmu verdi size ne zamandır kullanıyorsunuz hiç iyi bir düzelme gösterdimi??ben şurubu şipariş verdiğim özel bir ilaç olduğu için sigorta 6 yaşın altındakilere ödemiyormuş ben cebimden alıyorum 188.tl.

benim oğlum 38 aylıkken ben şüphelenip çocuk psikiyatrına götürdüm a tipik otizm teşhisi koydu,ram ve raporu çıkartmamız falan bir ayı buldu, haziran sonu eğitime başladık, ozaman sadece baba gel, anne git tarzı konuşuyodu, ağlama nöbetleri vardı, kardeşi olduğu için onu çok kıskanıyordu çığlık atıyordu devamlı, genelde elimizden tutup götürüyordu istediği şeyi göstermek için.
biz devamlı yaşıtı olan çocuklarla bir araya getirmeye çalıştık, en etkili yöntem bu oldu, hatta kendinden büyük olursa daha etkili, taklit ederek öğreniyor çoğu şeyi...
duyu bütünleme terapisinde ev çalışması olarak biz konuşmazsa istediği hiç bir şeyi yapmayarak başladık işe, çok ağladı, bir kaç hafta su vermedim düşünün, tezgaha yarım bardak su koyuyordum çok susarsa gidip içiyordu, birdahaki sefer gelip istemesini bekliyordum, ilk zaman su demesi yeterliydi, ama ilerleyen zamanlarda su istiyorum demeden vermiyordum, bir ay sonra anne su istiyorum demeden vermiyordum, yani iki haftada bir yeni bir kelime ekledik, 20 kez su istiyorum demezsen vermem diye tekrarladığımı bilirim demezse vermedim , biraz sinirlerinizin sağlam olması lazım bunun için.
çikolata vericem mesela, bu ne diye soruyordum çikolata demezse vermiyordum, sonraki adım kim istiyor çikolatayı sorusunun cevabını almadan vermiyordum, ona alışınca sana çikolatayı kim veriyor sorusunun cevabını almadan vermiyordum,,, bu şekilde konuşmadan istediklerini alamayacağını öğrendi, çok yıpratıcı bir süreçti ama başardık sonunda...
biz oğlum doğduğundan beri bilmeden Ahmet aydın diyetini uygulamışız zaten, tavuğu bile halden canlı alıp kestirir temizletir öyle yedirirdik, aburcuburla 2 yaşında tanıştı oğlum çikolatanın tadını bilmezdi, kazen diyetide etkili oluyo ama onu uygulayamıyoruz maalesef, keçi sütünü içmedi, zaten bulmakta zorlanıyoruz burda, ekmeğide çok azaltamadık, ama ceviz, balık yağı, c vitamini ve prebiyotik yoğurt bizde çok etkili oldu...
tv yi günde 45 dakikadan fazla izletme sakın konuşması için özellikle çok faydalı, konuşmaya başlayınca ilerleme ve sosyalleşme daha çabuk oluyor, arkadaş bulması daha kolay oluyor, kavramları şimdiden öğretmeye başla mesela, uzun kısa, az çok, kalın ince gibi, herşeyi ayrıntılı konuşarak anlatın, ilk başta dinlemiyormuş gibi geliyor ama yazıyor hafızaya konuşmaya başlayınca dinlediğini, öğrendiğini görünce şaşırıyorsun...
günde 4-5 hikaye okuyoruz, bol resimli kitaplardan olsun ki hem görsün hem dinlemesi kolaylaşsın, ilk zamanlar dinlemesi için kitapta yazanları değil kendi uydurduğum resimle alakalı hikayeler anlatıyordum bol efektli, şimdi kitabı okuyoruz ve seviyo....
dil çalışması için özellikle üfleme yaptır, kağıtları küçük küçük kesip masanın kenarına aralıklı diz, pipetle üfleterek masadan düşürmece oynayabilirsiniz, baloncuk üflesin, birkaç hafta üfleyemedi benim oğlum, flüt çaldırdım, pipetle su dolu bardağı höpürdettirdim, etraf ve üstü ıslanıyordu ama üflemeyi öğrendi bu sayede bir çok harfi rahatça söylemeyi öğrendi...

Atipik Otizm Teşhisi Konulan Çocuğuma (3,5 yas)abilify diye bir ilaç verildi kulanan varmı??????
kendine zarar verme eğilimi olan agresif otizmli çocuklarda kullanılıyor, yada olmayan şeyleri görenlerde, şizofreni hastalarında yani... 5 yaş altına ilaç verilmiyor diye biliyorum ben, bi araştır istersen, özel eğitime sekte vurdururur bu ilaç uyuşturuyor çünkü ????

. Bu bir tesadüfümü acaba :))))). Benim eşimde matematik dehası ama tv izlerken ya da bir işe konsantre iken bando takımı gelse duymaz.. Yabancı kelimelere dili dönmeZ sesli okuma yapmazsa anlamaz Aynısı kız kardeşinde de var . Acayip pratik bir zeka,sayısal alanlarda süper başarı ama sözel sıfır.. Ve o da konsantre olduysa bir şeye basbas bağırsan bile duymaz[/QUOTE]

tesadüfe bak, benim eşimde öyledir, sorduğum soruya cvp vermez genelde yada geç verir, sayısal zekası çok iyidir ama sözelde çok zayıftır,emniyette bilgi işlemci benim eşimde, bilgisayarla içiçe yani ??? zaten eşimin yeğeninde de otizm vardı düzeldi şuan ilkolkul 3 e gidiyor... bizimki kesin genetik
benim oğlum 2 yaşında kendi kendine harfleri ve sayıları öğrendi, görsel zekası süper, adresleri asla unutmaz, bilgisayarı çok iyi kullanır, World kullanır, denetim masasından program ekler kaldırır yani gerçekten çok iyi kullanır, resimleri biçimlendirir, ekran koruyucusunu canı isterse değiştirir, internete girer kendi istediği oyunu açar, renkleri şekilleri öğrendiğinde 2 yaşında bile değildi, ilk kez gördüğü yappozu 1 dakikada tamamlar ve ezberler hemen....

tesadüfe bak, benim eşimde öyledir, sorduğum soruya cvp vermez genelde yada geç verir, sayısal zekası çok iyidir ama sözelde çok zayıftır,emniyette bilgi işlemci benim eşimde, bilgisayarla içiçe yani ??? zaten eşimin yeğeninde de otizm vardı düzeldi şuan ilkolkul 3 e gidiyor... bizimki kesin genetik
benim oğlum 2 yaşında kendi kendine harfleri ve sayıları öğrendi, görsel zekası süper, adresleri asla unutmaz, bilgisayarı çok iyi kullanır, World kullanır, denetim masasından program ekler kaldırır yani gerçekten çok iyi kullanır, resimleri biçimlendirir, ekran koruyucusunu canı isterse değiştirir, internete girer kendi istediği oyunu açar, renkleri şekilleri öğrendiğinde 2 yaşında bile değildi, ilk kez gördüğü yappozu 1 dakikada tamamlar ve ezberler hemen....[/QUOTE]
Merhaba.. Sizinki kadar olmasa da benim oğlumdada görenlerin yok artık dedikleri şeyler vardı.. 20 aylıkken İpad ile Sorunsuz puzzle yapar kapalı hafıza kartlarından eşleştirmeler yapar candy crush oynar, youtuba girip pepe açar,gangnam style açardı. Şekiller ve renkler konusunda görsel anlamda başarılı. Belki Bu ipad sayesinde oluştu.ama ben artık engelliyorum. Çünkü iyice asosyal olmaya başlamıştı.
Hem Dr'umuz yasakladı. Hem doğal ortamdan doğal şekilde öğrenmesini güçleştiriyordu. Şimdi oradaki becerilerini doğal ortama aktarmak için uğraşıyorum. Aynı uygulamaları oyuncak yada kitap ile yapmasını sağlamaya çalışıyorum.

bizde tv ve bilgisayarı kaldırdık akşamları evde tv ve blgisayar açılmıyor, bazen ödül olsun diye 1 saatliğine bilgisayar veriyoruz...

Özel Eğitim ve Okul öncesi Eğitim Ürünleri bu tarz kitaplar kullandık biz hala kullanıyoruz, bide basit çocuk kitapları var kavramlar, renkler, şekiller, eşyalar, altında üstünde gibi durum belirtençocuk kitapları Tarçın ve Renkler bu tarz kitaplarla daha çabuk öğrendi bizimkisi http://www.nt.com.tr/okul-oncesi/ilk-ogrendiklerim-dizisi-01-kavramlar.html

Son düzenleme:

merhaba gülsan.Çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için.Söyledikleri not aldım..Hepsini uygulayacağım.Özellikle konuşma ile ilgili olanları..Benim de kızım sanki konuşsa sosyalleşecek gibi.İnsanlarla çok ilgili ama nasıl yaklaşacağını bilmiyor.Gidip sarılıyor,öpüyor..Herkes ne kadar sıcakkanlı diyor..Ama oyun kurma yok.Bir şey sorıyoruz cevap yok.Dinlemiyormuş gibi.Ben de kitap okuyorum...Hiç dinlemiyordu.Artık az da olsa dinliyor.Üfleme yaptırmaya çalışıyorum ama henüz başaramadım.Dediklerinizi yapmaya çalışacağım.Tekrar teşekkürler...

Arkadaşlar birşey soracağım.Çocuklarınızda alerji var mı?Benim kzımın inek sütü alerjisi vardı.Ben uzun süredir keçi sütü ve ürünleri ile besliyorum.Artık bu alerjisi çok azaldı ama ben inek sütü hala vermiyorum.Acaba bu alarji mi bu gelişim sorunlarına yol açtı merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…