- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.081
. Bu bir tesadüfümü acaba :))))). Benim eşimde matematik dehası ama tv izlerken ya da bir işe konsantre iken bando takımı gelse duymaz.. Yabancı kelimelere dili dönmeZ sesli okuma yapmazsa anlamaz Aynısı kız kardeşinde de var . Acayip pratik bir zeka,sayısal alanlarda süper başarı ama sözel sıfır.. Ve o da konsantre olduysa bir şeye basbas bağırsan bile duymaz
evet kesinlikle aynı özellikler demekki bazı şeyler genlerden geçiyor ne desek ne yapsak boş yinede dediğim gibi buna şükür allah dermansız dert vermesin kuzularımıza. bence korkacak çok fazla bi durum yok ayrıca kayınvalidemin dediğine göre eşim geç konuşmuş kızımda baba tarafından almış hep. görüntü anne ama diğer özellikler hep baba tarafı :) sağlıklı olsunlarda zamanla hepsi aşılacak inş. tabiki bunun için ilgi alaka ve eğitim çok önemli elimizden geleni yapmalıyızki çabuk atlatsınlar bu durumu..
Atipik Otizm Teşhisi Konulan Çocuğuma (3,5 yas)abilify diye bir ilaç verildi kulanan varmı??????
çok iyi bir ilaç olduğunu söyledi.bu ilacı profesör yazdı bize yanlız,ilacı incelediğimde 6 yaş altındaki çocuklarda kullanan olmamış,çok hareketli ve algılamasını güçlendirir dedi????
merhaba...bu formu ve sizin paylaşımlarınızı başından sonuna kadar okudum(özellikle siz ve çokmasum)o kadar içten samimi paylaşımlar yapmışsınızki;bu formun devamında takip eden ebeveynlere ışık tutmuşsunuz.bu samimi yaklaşımınızın devamını diler çok ama çok teşekkür ederim..
Evet benimde kızım beni çok kıskanıyor...Eşimi bazen bana sarılırken görünce çok kızıyor.Onu çekmeye çalışıyor,ağlıyor:)...Ben de o zaman seviniyorum..İnatlaşması,kıskanması güzel.Bir de doktordayken tesadüf eseri kızımın eğitim gördüğü merkezdeki psikoloğu gördük.O da kzımın çok sakin beklediğini,otizmli çocukların böyle durumlarda tekrarlayıcı hareketler yaptığını böyle duramadıklarını kızımda sadece silik belirtiler olduğunu söyledi.Çok sevindim.Ama işte konuşmaması(10-15 kelime),seslenince bakmaması,iletişim azlığı da umursuzluğa yöneltiyor.Aslında psikolağa mı gitsem diye düşündüm..Sonra da son zamanlarda kilo aldığım için diyetisyene başlayıp,evde spora başladım.En azından kendim için birşeyler yapıp psikolojimi korumak istedim.Çünkü bir yıldır kendimle hiç ilgilenmeyip kilo almıştım..Sanki kızımdan başka birşeyle ilgilenirsem ihmal edecekmişim gibi geliyordu.Size de oluyor mu?Suçluluk duygusu?Sadece onunla ilgilenmek istiyorum.Eğitime ihtiyacı olduğu için.Bu dengeyi nasıl kuruyorsunuz arkadaşlar?....
Ben müsaade ederseniz bir düzeltme yapmak istiyorum.
Temple Grandin yüksek iq seviyesine sahip ancak yüksek işlevli otistik değil. Otizmi sosyal hayatını uzun yıllar boyunca derinden etkilemiş ancak zamanla sosyal sorunlarının üstesinden gelmiş bir otizmli kişi.
Otizmi orta derecenin üstünde..
Benim adim Rhan'daki şahıs da yine yüksek işlevli değil, Asperger Sendromlu bir kişi ancak yüksek işlevli otizmle daha çok benzeşiyor tabi ki
çok iyi bir ilaç olduğunu söyledi.bu ilacı profesör yazdı bize yanlız,ilacı incelediğimde 6 yaş altındaki çocuklarda kullanan olmamış,çok hareketli ve algılamasını güçlendirir dedi????
Çok güzel düşünmüşsün eline sağlık .. Bu yeni açtığın topicte sohbet vs hiç olmasın . Herkes öncelikle ve sadece çocuğunun yaşı cinsiyeti tanısı yaşadığı şehri,tedavisi eğitim şekli, süreçte oluşan gelişmeleri,Dr'u ,Dr değişikliği,ilaç vs gibi durumlar hakkında kısa ve öz bilgiler yazarsa hem dağınıklık hem bu topicin bir yardımcı indexi olur. Detayları bu topicte konuşmaya devam ederiz.Çok iyi olmuş.👍👍👍Bayanlar tek tek ve sürekli sormamak adına böyle bir topik actım.. Bilgilerimizi unuttuğumuzda döner bakarız umarım işe yarar..
benim oğlum 38 aylıkken ben şüphelenip çocuk psikiyatrına götürdüm a tipik otizm teşhisi koydu,ram ve raporu çıkartmamız falan bir ayı buldu, haziran sonu eğitime başladık, ozaman sadece baba gel, anne git tarzı konuşuyodu, ağlama nöbetleri vardı, kardeşi olduğu için onu çok kıskanıyordu çığlık atıyordu devamlı, genelde elimizden tutup götürüyordu istediği şeyi göstermek için.merhaba..güzel haberlerinizi paylaştığınız için teşekkürler...İnşallah birgün hepimiz bu iyi haberleri paylaşırız.Bazen çok umutlu olup bazen umutsuzluğa kapılıyorum ben...Çocuğunuz ne zaman konuşmaya başladı...Benim kzım sadece kelime söylüyor.3 yaşında olacak yakında...Biz de haftada 2 saat özel eğitim ve tam zamanlı kreşe devam ediyoruz..Diyetle ilgili sadece keçi sütü verip hazır gıdalardan,şekerli yiyeceklerden uzak tutmaya çalışıyorum.Ama kreşe gittiği için orada muhakkak yiyordur.Balık yağı veriyorum.Başka neler yapmam lazım geç kalmak da istemiyorum..Allah hepimize yardım etsin...
kendine zarar verme eğilimi olan agresif otizmli çocuklarda kullanılıyor, yada olmayan şeyleri görenlerde, şizofreni hastalarında yani... 5 yaş altına ilaç verilmiyor diye biliyorum ben, bi araştır istersen, özel eğitime sekte vurdururur bu ilaç uyuşturuyor çünkü ????Atipik Otizm Teşhisi Konulan Çocuğuma (3,5 yas)abilify diye bir ilaç verildi kulanan varmı??????
. Bu bir tesadüfümü acaba :))))). Benim eşimde matematik dehası ama tv izlerken ya da bir işe konsantre iken bando takımı gelse duymaz.. Yabancı kelimelere dili dönmeZ sesli okuma yapmazsa anlamaz Aynısı kız kardeşinde de var . Acayip pratik bir zeka,sayısal alanlarda süper başarı ama sözel sıfır.. Ve o da konsantre olduysa bir şeye basbas bağırsan bile duymaz[/QUOTE]birebir aynı diyebilirim :) dikkat ettimde benim görümcemde aynı eşim gibi tv izlerken özellikle ekrana kilit oluyor yanında ne konuşursan konuş duymuyor kızımda onlara çekmiş genetik bi durum bu galiba keşke bizim tarafa çekseydi ama neyse buna şükür allah başka dert vermesin.. (bu arada eşim bilgisayar programcılığı mezunu görümcemde okul öncesi öğretmeni)
kendine zarar verme eğilimi olan agresif otizmli çocuklarda kullanılıyor, yada olmayan şeyleri görenlerde, şizofreni hastalarında yani... 5 yaş altına ilaç verilmiyor diye biliyorum ben, bi araştır istersen, özel eğitime sekte vurdururur bu ilaç uyuşturuyor çünkü ????
. Bu bir tesadüfümü acaba :))))). Benim eşimde matematik dehası ama tv izlerken ya da bir işe konsantre iken bando takımı gelse duymaz.. Yabancı kelimelere dili dönmeZ sesli okuma yapmazsa anlamaz Aynısı kız kardeşinde de var . Acayip pratik bir zeka,sayısal alanlarda süper başarı ama sözel sıfır.. Ve o da konsantre olduysa bir şeye basbas bağırsan bile duymaz
bizde tv ve bilgisayarı kaldırdık akşamları evde tv ve blgisayar açılmıyor, bazen ödül olsun diye 1 saatliğine bilgisayar veriyoruz...Merhaba.. Sizinki kadar olmasa da benim oğlumdada görenlerin yok artık dedikleri şeyler vardı.. 20 aylıkken İpad ile Sorunsuz puzzle yapar kapalı hafıza kartlarından eşleştirmeler yapar candy crush oynar, youtuba girip pepe açar,gangnam style açardı. Şekiller ve renkler konusunda görsel anlamda başarılı. Belki Bu ipad sayesinde oluştu.ama ben artık engelliyorum. Çünkü iyice asosyal olmaya başlamıştı.
Hem Dr'umuz yasakladı. Hem doğal ortamdan doğal şekilde öğrenmesini güçleştiriyordu. Şimdi oradaki becerilerini doğal ortama aktarmak için uğraşıyorum. Aynı uygulamaları oyuncak yada kitap ile yapmasını sağlamaya çalışıyorum.
benim oğlum 38 aylıkken ben şüphelenip çocuk psikiyatrına götürdüm a tipik otizm teşhisi koydu,ram ve raporu çıkartmamız falan bir ayı buldu, haziran sonu eğitime başladık, ozaman sadece baba gel, anne git tarzı konuşuyodu, ağlama nöbetleri vardı, kardeşi olduğu için onu çok kıskanıyordu çığlık atıyordu devamlı, genelde elimizden tutup götürüyordu istediği şeyi göstermek için.
biz devamlı yaşıtı olan çocuklarla bir araya getirmeye çalıştık, en etkili yöntem bu oldu, hatta kendinden büyük olursa daha etkili, taklit ederek öğreniyor çoğu şeyi...
duyu bütünleme terapisinde ev çalışması olarak biz konuşmazsa istediği hiç bir şeyi yapmayarak başladık işe, çok ağladı, bir kaç hafta su vermedim düşünün, tezgaha yarım bardak su koyuyordum çok susarsa gidip içiyordu, birdahaki sefer gelip istemesini bekliyordum, ilk zaman su demesi yeterliydi, ama ilerleyen zamanlarda su istiyorum demeden vermiyordum, bir ay sonra anne su istiyorum demeden vermiyordum, yani iki haftada bir yeni bir kelime ekledik, 20 kez su istiyorum demezsen vermem diye tekrarladığımı bilirim demezse vermedim , biraz sinirlerinizin sağlam olması lazım bunun için.
çikolata vericem mesela, bu ne diye soruyordum çikolata demezse vermiyordum, sonraki adım kim istiyor çikolatayı sorusunun cevabını almadan vermiyordum, ona alışınca sana çikolatayı kim veriyor sorusunun cevabını almadan vermiyordum,,, bu şekilde konuşmadan istediklerini alamayacağını öğrendi, çok yıpratıcı bir süreçti ama başardık sonunda...
biz oğlum doğduğundan beri bilmeden Ahmet aydın diyetini uygulamışız zaten, tavuğu bile halden canlı alıp kestirir temizletir öyle yedirirdik, aburcuburla 2 yaşında tanıştı oğlum çikolatanın tadını bilmezdi, kazen diyetide etkili oluyo ama onu uygulayamıyoruz maalesef, keçi sütünü içmedi, zaten bulmakta zorlanıyoruz burda, ekmeğide çok azaltamadık, ama ceviz, balık yağı, c vitamini ve prebiyotik yoğurt bizde çok etkili oldu...
tv yi günde 45 dakikadan fazla izletme sakın konuşması için özellikle çok faydalı, konuşmaya başlayınca ilerleme ve sosyalleşme daha çabuk oluyor, arkadaş bulması daha kolay oluyor, kavramları şimdiden öğretmeye başla mesela, uzun kısa, az çok, kalın ince gibi, herşeyi ayrıntılı konuşarak anlatın, ilk başta dinlemiyormuş gibi geliyor ama yazıyor hafızaya konuşmaya başlayınca dinlediğini, öğrendiğini görünce şaşırıyorsun...
günde 4-5 hikaye okuyoruz, bol resimli kitaplardan olsun ki hem görsün hem dinlemesi kolaylaşsın, ilk zamanlar dinlemesi için kitapta yazanları değil kendi uydurduğum resimle alakalı hikayeler anlatıyordum bol efektli, şimdi kitabı okuyoruz ve seviyo....
dil çalışması için özellikle üfleme yaptır, kağıtları küçük küçük kesip masanın kenarına aralıklı diz, pipetle üfleterek masadan düşürmece oynayabilirsiniz, baloncuk üflesin, birkaç hafta üfleyemedi benim oğlum, flüt çaldırdım, pipetle su dolu bardağı höpürdettirdim, etraf ve üstü ıslanıyordu ama üflemeyi öğrendi bu sayede bir çok harfi rahatça söylemeyi öğrendi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?