Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

gerçekten çok açıklayıcı ve güzel olmuş

SLmlar benim de 3 yasinda ikizlerim var
oglumun adina bakmamasindan yalniz basina kalmak istemesinden
ikiz kardesinden cok farkli olmasindan suphelenip dr gittigimiz de otizm var dedi
algilayamiyor anlayamiyor ve konusamiyor aslanim
kardesi onu surekli iteliyor oynamak icin ama oglum isterse onunla kosuyor hoplayip zipliyor
evde yasitinin olmasi cok buyuk bir sans ve ne ogrendiyse kizimdan ogrendi oglum
almanyada yasiyoruz ozel dersler ve kreste almanca konusuor ogretmenleri
oglum zaten anlayamiyor birde bu ikinci dil onu daha da zorluyor
hergun dua ediyorum ve bugunler gecsin bitdin artik diyorum cok yoruldum

benim kızımdada kelime olarak artış var iki kelimelik yada en fazla üç kelimelik cümleler kurmaya başladı fakat dediğin gibi arada saçma sapan hareketleri oluyor huysuzluğuda çok arttı bu aralar hep dediği olsun istiyor yapmayınca kendini yerlere atıyor ağlıyor bunu nasıl aşıcaz bilemiyorum renkleri tanıyor 10a kadar sayabiliyor hayvanların çoğunu tanıyor ama gel gelelim arkadaşlarıyla oyun kuramıyor henüz sadece el ele tutuşup dolaşmak istiyor onlarla gerçi pek arkadaşıda yok bugüne kadar arkadaş ortamına sokmadık onunda etkisi büyük bundan sonra sık sık arkadaş park avm vs. kalabalık ortamlara daha fazla götüreceğim inş. faydası olur.

teşekkürler yaprakcls. güzel bi paylaşım olmuş

Arkadaşlar prof.bize risperdal diye bir şurup verdi .1 Haftadır kullanmaya başladık ve kelime haznesi gelişmesede kelimeleri doğru yerinde ve anlamdı demeye başladı.Kreşte arkadaşları ile oyunlar oynamaya başlamış,Bacağını yada kolunu bi yere çarptığı zaman yanıma gelip uzatıp uff ufff diye öpmememi istiyor.

İlacın etkisini görmeye başladık gibi sanki bi kıpırdamalar başladıoğlumda...
Bu ilaçtan kullanan varmı????

mrb gelişmeler için çok sevindim risperdalın hapını babam kullanıyor depresyon için vermişti sanırım ama şurubu hakkında bilgim yok

Canım gelişmelrinize çok sevindim...İstediği olmayınca ağlamalar bizde de çoktu.Kesinlikle ağladığı zaman yapmamak gerekiyor.Susunca istediğini yapın bence.Eğitmenimiz çok zorlandı.Ço alıştırmışsınız diyip kızdı bize:)..

Bize de doktor ilaç konusunu düşündü sonra gerek yok dedi.eğer 40 dk varan ağlamalar varsa,ilaç verecektim ama şimdilik gerek yok dedi.Kreş öğretmeni ile görüştü, özel eğitim hocası ile görüştü vazgeçti vermedi.Algılamasını artırması çok iyi sevindim senin için.

evet haklısın bizde ağlayınca dayanamıyoruz istediğini yapıyoruz alışkanlık haline getirdi hergün aynı hemen ağlamaya kendini yerlere atmaya başlıyo sabredip istediğini yapmamak gerek o an yoksa bu böyle devam eder

Oğlumda ağlamalar yok,hırçın saldırgan bir çocuk değil,algılaması çok iyi sadece doktorun dediğine göre bu ilaç arkadaşları ile olan açığını hızlı bir şekilde kapatacak dedi.Açıkcası pek kullanmaktan yana değildim lakin denemeye mecburumşuan oğlum 3,5 yaşında 2 yaşından beri her doktora götürdüm bütün doktorlar ilaca gerel yok dedi,lakin yaş ilerledikçe farklı huyları çıktı,el çırpması falan filan ondan doktor 1,5 sene sonra ilaç yazmaya karar verdi...

Bu Otizim yada atipik otizim o kadar sinsi bir davranış bozukluğu ki tarif edemem.Bu süre içerisinde geçti tamam kurtuldu dediğimizde,sadece konuşma problemi var dediğimizde birgünde farklı bi davranışta ekleniyor...

2 sene önce konuşmayan,tv bağımlısı bir çocukken yola çıktık,şimdi konuşma yok denecek kadar az,el çırpma,hareketli ellerini sıkıldığında kulaklarına vuran bir oğlum oldu...

ATİPİK OTİZM teşhisİ KONDU

Sizin çocuğunuz kaç yaşında,kusura bakmayın zamanım pek olmadığı için çok okuyamadın yazdıklarını??

benim oğlum 2 senedir kreşe gidiyor.

Sizin çocuğunuz kaç yaşında,kusura bakmayın zamanım pek olmadığı için çok okuyamadın yazdıklarını??

benim oğlum 2 senedir kreşe gidiyor.

merhaba butka.Benim kızım 3 yaşında.6 aydır kreşe gidiyor.3,5 aydır özel eğitime gidiyor.Ben yazdıklarınızı hep takip ediyorum.Sizin çocuğunuz kelimelrini artırdı ama cümle kuramıyor diye hatırlıyorum.Benim kzımında sadece sorunu konuşmamaydı.Bir de seslenince bakmamak.Göz teması gayet iyi.tv bağımlısıydı.3 yaşına girdiğimiz bu ay kelime sayısı hızla arttı.Algılaması çok arttı.Ama senin de dediğin gibi bir günde aaaa diye bir ses çıkarmaya bazen de kafasını sallamaya başladı.Birşey söylemeye çalıştığı zaman yapıyor.Moralim çok bozuldu.Geçen hafta çok kötüydüm.Umutlarım tükendi birden.Eğitmenimiz çok takılmamamız gerektiğini ilgisini dağıtmamaızı söyledi.Bir de çok hareketli.İlaç faydası olacaksa ben de kullanmak isterim.Şimdilik doktor vermedi.Sizin ne zaman el çırpma vs.oldu?konuşması ne durumda?

benim çocuğum 1 aydır bahsettiğim davranışları sergilemeye başladı,evet doktorlar unutur diyorlar ama birini unuturken birbaşka davranış geliyor.Mesela diş gıcırdatması vardı onu bıraktı el çırpma hareketi yapmaya başladı.evet kelime sayımız gelişti lakin o kelimeleri sık sık kullanmıyor bi dönem anne diye çok konuştu ama şu aralar gene sustu 15 gündür demiyor.Bi dönem baba dedi şuan gene demiyor.demek istediğim kelimeleri ihtiyac haline getirip konuşmuyor.Biliyor herşeyi ama kullanmıyor.

1,5 senedir ne olduğunu anlamaya çalıştık.Doktorlar konuşur otizm değil,tv bağımlısı,falan filan diye hep geçiştirdiler.Doktorlara ödediğim paraları hiç sormayın zaten.İstanbulda götürdüğüm özel bir prof. bile otizm değil dedi.Üstüne gidin konuşur dedi.ama olmadı akıcı bir dille konuşmadı.

Bi dönemleri oluyormuş durulma dönemi o dönemde hiç bir kelime kullanmazlar odönemden sonra tek tek kullanırlarmış.Geçen hafta götürdüğüm prof.İyide olabilir böylede kalabilir.zaman gösterecek dedi.

Göz temasımız çokçok iyi,algılamada hiç bir şey yok.ne desem göstermeden yapıyor yada istediğim şeyi getiriyor.Ama ama işteeee konuşmuyor,el çırpıyo,aaaa diyor.

Bi dönem durdu aaaa yapmadı ama gene son zamandır yapmaya başladı.doktor o iç güdüsel olarak yapıyor dedi....

senin kızını nasıl biraz bahsedermisin??

Bu arada özel eğitimde aldık eve hoca geldi haftada (4 AY)2 gün eğitim verdi kreşede devam etti,Öğretmeni bıraktık.Şuan bulunduğum bölgede en iyi kreşe başladı(Kreşide değiştirdim).Kreşim daha çok etkisini gördüm.Rapor falan almadık en azından 5 yaşına kadar düşünmüyorum almayı ,zaman ne göstercek bilemediğim için rapor taleb etmedim.Kendi imkanlarımla karşılıyorum.

Canım benim kızım 1 yaşında çok iyiydi.Aklımıza bile gelmezdi.kelime söylemeye başlayan,göz temsı süper,seslenince bakan bir çocuktu.1,5 yaşından sonra ise hiç kelime kullanmamaya,seslenince bakmamaya içine kapanık bir çocuk olmaya başladı ve tabi ki doktor serüvenimiz başladı.ilk doktor bağlanma bozukluğu dedi.Başkası konuşma bozukluğu dedi.İkisi de profesör bu arada.ama 2,5 yaşına geldiğimizde hala konuşmayan ve seslenince bakmayan bir çocuk olduğu için tekrar götürdüm ve atipik otizm dediler.Kızım şu an ikili eylemleri yapan 20-30 kelime kullanan(ben de unutmasından korkuyorum,çok kullanmıyor),göz teması süper ama hala seslenince bakmıyor,kreşte daha çok kendi başına takılıyor,uyum sorunları yok.Öğretmenleri çok seviyor,çok sıcakkanlı diyorlar.Öpmeyi,sarılmayı çok seviyor.Arkadaşlarını da öpüyormuş.kıyafetlerini kendi seçen,birşey giydiğinde koşup aynaya bakan,benim ayakkabılarımı giyip dolaşma,makyaj yapmaya çalışan:)kısacası taklit yeteneği süper olan bir çocuk.hayali oyun oynar.uyku sorunları yok,yemeğini kendisi yer,hafızası çok iyi.10'a kadar sayıyor ve tanıyor.resim yapmayı,boyamayı seviyor.Kalemi çok güzel tutar.Ama gel gelelim sorulara cevap yok,bu aralar başlayan garip sesler,hareketler.bunlar kötü.Doktorlar tam olarak teşhis koyamadıklarını söylediler.Bakalım zaman bize neler gösterecek?...

Benim oğlumda 1,5 yaşındayken konuşuyordu,anne, baba, aba, dede ,mama,su,gel gibi kelimeleri kullanıyordur.Ama orta kulap iltihabı geçirdikten sonra bıçak gibi kesti konuşmayı,göz temsını kaybetti(Şimdi Göz teması süper)seslenince bakmamaya başladı(Şimdi bakıyor).Evet bizede bağlanma sorunu yaşıyor demişlerdi..

Kalbini temiz tut iyi olacaklar inşallah tüm kalbimle diliyorum burdaki bütün evlatlar için.

oğlunuza geçmiş olsun bizim hikayemize benziyor sizin hikayenizde.hatta oğlum şu an yine orta kulak enf. geçiriyor 3 gündür 39 larda ateşi bugün düştü çok şükür. zaten dr artık kbb ye gidin dedi. kulağa ttüp takılmaya kadar gidermiş iş. rabbim hepsine şifa versin inşallah.

mrb yazdıklarını okurken kızlarımızın ne kadar çok ortak özelliği olduğunu farkettim hemen hemen aynı durumdayız bizde inş. çabucak sıyrılırlar bu illetten allah hepimize yardım etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…