- 11 Haziran 2012
- 2.114
- 1.409
- 198
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.341
günaydın hanımlar bugünlerde kızım bana çok düşkün oldu işe zor kaçıyorum evdeykende hep üstümde ayyy annnee diyor yanağımı okşuyor sarılıyor bırakmıyor öylece oturuyoruz bir süre sırtımı sıvazlıyor çalıştığım için sanırım aşırı bi özlem var babasınada aynı şekilde onada sarılıp aaayyy babam diyor bir görseniz içimin yağları eriyor öyle yaptıkça hem seviniyorum hemde üzülüyorum böyle olunca sizdede varmı aşırı düşkünlük?
merhaba esracım,kızlarımız benziyor gerçekten de.Benim kızım da aşırı düşkün.10 dk.bir beni öpüyor,sonra babasını öpüyor,sarılıyor.Kreşe almaya gittiğimizde uzun zamandır görüşmemişiz gibi seviniyor:)evdeyken çok mutlu.Ben yokken eziyet ediyormuş.tuvalete bile benimle geliyor.evde hiç iş yapamıyorum.onunla oynamamı istiyor:)ama bunlar iyi şeyler diye düşünüyorum...
evet cnm bencede bunlar iyi şeyler aynen tuvalete bile peşimden geliyor kapıda bekliyor :) siz tuvaletinizi söylüyormusunuz bu arada? bizde hala yok malesef inş. bu yaz söyler artık
Maalesef esracım.Hala söylemiyor.Yazı bekliyorum öğretmeye çalışacağım.Bu aralar çok hasta oldu.Cesaret edemedim başlamaya.Ama altını yaptığı zaman rahatsız olup değiştirmemi istiyor.
özel eğitime gitmedimi.? yeni mi farkettiniz çocuğunuzun durumunu???
hangi ilacı kullanıyorsunuz ve neden kullanıyorsunuz merak ettim? konuşma konusunda
artık kimse girmiyo sanırım geçen hafta doktora gittik , ygb tanısı koydu rapor vercekti almadım, bu hafta başka bir doktora da götürcem sinir oldum orda normalde bir defa da olmasa ikincide ismine bakan çocuk bakmadımotor gelişimi zati geride kreşe başlıyoruz bu hafta tam gün dedi doktor özel eğitim merkezlerinden biri ile görüştüm rapor gelecekte sıkıntı yaratmıyo dedi, kreşe uyaran eksikliği dedim, ama kadın rapor al daha çabuk ilerler özel eğitimle de ama kafama birşey takıldı 4-5 çocuk daha varmış kreşte konuşmayan ama sanırım 3-4 yaşlarında onların sınıfına koyacak sanırım ama tekrar konuşcam çünkü ben zaten çocuk sosyalleşsin konuşsun diye gönderiyorum, konuşmayanlar ile nasıl olcak demi sonradan kafa denk etti kafada kalmadı ya işte bugün benim yaptığım birşeyi bile tekrar etti yani taklit etti, bazen tamam normale döner diyorum ama bazen bütün ümitlerim gidiyor canım çok sıkılıyor her gece ağlamaktan şırkıldım yazılara takıntısı var gazete ve kitaplara bayılıyor doktor kaldır herşeyi dedi okur ama konuşamaz dedi, bilmiyorum deliriyo yazı gördümü bir yerde birde şu eline bakması çok kötü oluyorum önceki resim ve videolara bakıyorum hiçbir belirti yok zaten gayet normal gidiyordu herşey neden böyle oldu demekten bende hiçbirşey kalmıcak bakalım bu gittiğimiz doktor ne dicek başka bir doktor daha buldum ona da daha sonra götüreyim diyorum belki kreşte biraz normale döner diye ümit ediyorum, rapor konusunda da kararsızım birde neşe balcı hakkında bilgi sahibi olan varmı kimisi iyi kimisis kötü diyo her çareyi düşünüyorum ama çok yüksek sanırım fiyatları nasıl kalkılır ardından kesin iyi olacağını bilsem allahım hepimizin yardımcısı olsun
rahatsiz olmasi farkindaligi gosteriyor bence bu cok iyi bir durum
artık kimse girmiyo sanırım geçen hafta doktora gittik , ygb tanısı koydu rapor vercekti almadım, bu hafta başka bir doktora da götürcem sinir oldum orda normalde bir defa da olmasa ikincide ismine bakan çocuk bakmadımotor gelişimi zati geride kreşe başlıyoruz bu hafta tam gün dedi doktor özel eğitim merkezlerinden biri ile görüştüm rapor gelecekte sıkıntı yaratmıyo dedi, kreşe uyaran eksikliği dedim, ama kadın rapor al daha çabuk ilerler özel eğitimle de ama kafama birşey takıldı 4-5 çocuk daha varmış kreşte konuşmayan ama sanırım 3-4 yaşlarında onların sınıfına koyacak sanırım ama tekrar konuşcam çünkü ben zaten çocuk sosyalleşsin konuşsun diye gönderiyorum, konuşmayanlar ile nasıl olcak demi sonradan kafa denk etti kafada kalmadı ya işte bugün benim yaptığım birşeyi bile tekrar etti yani taklit etti, bazen tamam normale döner diyorum ama bazen bütün ümitlerim gidiyor canım çok sıkılıyor her gece ağlamaktan şırkıldım yazılara takıntısı var gazete ve kitaplara bayılıyor doktor kaldır herşeyi dedi okur ama konuşamaz dedi, bilmiyorum deliriyo yazı gördümü bir yerde birde şu eline bakması çok kötü oluyorum önceki resim ve videolara bakıyorum hiçbir belirti yok zaten gayet normal gidiyordu herşey neden böyle oldu demekten bende hiçbirşey kalmıcak bakalım bu gittiğimiz doktor ne dicek başka bir doktor daha buldum ona da daha sonra götüreyim diyorum belki kreşte biraz normale döner diye ümit ediyorum, rapor konusunda da kararsızım birde neşe balcı hakkında bilgi sahibi olan varmı kimisi iyi kimisis kötü diyo her çareyi düşünüyorum ama çok yüksek sanırım fiyatları nasıl kalkılır ardından kesin iyi olacağını bilsem allahım hepimizin yardımcısı olsun
geçmiş olsun...benim yakın zamanda yaşadıklarımı yaşıyorsunuz.Ne kadar zor olduğunu yaşamayan anlamaz..Bence de bir doktorla yetinmeyin..Ben birkaç doktordan özel eğitim sözünü duyunca mecburen rapor çıkarttım çünkü masrafı karşılayacak gücümüz yoktu.özel eğitimin faydası oldu kızım şu an herşeyin ismini biliyor...taklit yeteneği süper..algılaması arttı ve bunlar 3 ay içinde oldu...Benim de canımı sıkan sesler.davranışlar var.onlar da yeni başladı.sizin gibi bazen sevinip,bazen üzülüyorum.kreşte bence de konuşan bir grup içinde olması lazım...Benim kızımı da 4 yaş sınıfına aldılar...hepsi büyük ondan ,daha çok faydalanır dediler..iyi haberlerinizi bekliyoruz...
işallah canım iyi haberleri veririm maşallah kızına allahım benim oğlumda olcak mı acabaumarım ben ilk önce özel bir hastaneye götürdüm, uyaran eksikliği dedi, kreş ya da oyun grubu ile düzelir dedi ama benim pek içime sinmedi açıkçası, çünkü pek çocukla ilgilenmedi, sadece benim anlattıklarım ile , daha sonra bir pedagog ile görüştüm ve güzel ilgilendi, atipik otizm gibi ama düzelir dedi, işte ev ödevleri falan verdi, daha sonra ben devlet hastanesinde bir doktora götürdüm orda da güzel ilgilendiler , hem kreş hem özel eğitim birlikte dedi, perşembe günü de ege.... sitesine götürcem eğer orası da özel eğitim derse artık alacam raporu geç kalmak istemiyorum çünkü ne kadar sürüyo çok uğraşılıyormu acaba rapor ile nasıl oluyo biraz bilgi verirmisin ? Bugün bir iki saat kreşe götürdüm, alıştırma olsun diye yarın sabahtan gitçekler ama yine yanlarında gidicem biraz uzaktan bakarım, yok konuşan çocuklar var sınıfta kardeşini de diğer sınıfa koyduk onda sıkıntı yok şükür girişken herşeyi anlıyo umarım diğeri de öyle olur allahım hepimizin yardımcısı olsun
Bence de canım geç kalma özel eğitime başlat biran önce.rapor konusunu düşünmüyorum artık ben.Ama ilk önce çok üzüldüm.İnşallah geçici diyorum.Ben Dokuz Eylüle götürdüm.Orda hemen çıkarmadılar.Takip edelim dediler.bir 4-5 ay sonra da kararsız kaldılar.ben de özel eğitim gerekliyse çıkarın ben geç kalmak istemiyorum diyince çıkardılar.bir hafta sonra verdiler.onu alıp RAM'a götürdük.ordan da bir hafta sonra aldık.15 gün içinde çıktı diyebilirim...Kardeşinin olması çok iyi bence.onun çok faydası olur....
ben burda bir özel eğitim merkezi ile görüştüm tekrar oğlumu da götüreceğim ordaki psikologda gözlemlesin dediler ordakiler olmadı konuşcam nasılsa rapor çıkcak hemen başlayalım diye önceki mesajlarda okudum yapan merkezler varmış çünkü umarım bunlarda tamam der de hemen başlarız iyi fazla uzun sürmüyormuş yani tekrar işitme testi vs testler olmadan direk veriyorlar yani iyi ozaman. Evet bir ablamız var 10 yaşında birde bunlar ikiz işte kardeşi de ablası da ilgileniyor allahtan kardeşi ile oynuyor elinden tutuyor onun kutu kutu pense falan hoşuna gidiyo işte motor gelişimi biraz yavaş yani oyuncaklara pek ilgisi yok şekili kovalardan falan aldım halkalar aldım hiç ilgilenmiyor bu gün birde kreşte çok ürktü çok tedirgin de yürümede bile niye öyle yaptı bilmiyorum umarım alışır yemesi de sıkıntı bilmiyorum nasıl olcak canım biraz açılsa evde ki gibi olur işallah alışır
inşallah her şey gönlünce olur.biz kreşi bırakmak zorunda kaldık ve durduk yere kreş fobisi oluştu bende.başta güzel sözler söyleniyor yok şunu yaparız yok tüm çocuklar onun öğretmeni olacak vs. ama kameradan izliyordum ve oğlum hep yalnızdı hiç oyun kurma ya da oyuna katma yoktu 3 ay sabırla bekledim hep ben fazla beklentiliyim vs dedim kendime kızdım ama sonunda aldım.kreşe varlığını hissettir amiyane tabirle hep enselerinde ol. ben kaç defa rica ettim bak rica ettim diyorum oyun hamurunu seviyor masada oyun hamuru etkinliği yapsanız bi çocukla belki bakışması belki teması olur dedim aaa evet yapalım dediler yine yok yine yok bolca fotoğraf çekiyorlar çocuklar zaten gül deyince gülüyor yani çocukları oradaki fon kartonu ya da el işi kağıdı gibi süsleyip face de paylaşıyorlar. kendi gibi şakşakçıları da vardı.ayy ne mutlu size vs diyenler almış yürümüşler yani.tencere kapak gibilerdi.çok kötü bir tecrübe oldu bana şimdi hep gezdiriyorum oğlumu parka oyun merkezlerine götürüyorum en azından gelişimini görüyorum kreş araştırmalarımda devam ediyor. inşallah iyi insanlar çıkar hepimizin karşısına diyorum.
çocuğun ilgi alanlarını sen bilirsin ona göre yaklaş illa her oyuncakla oynaması gerekmiyor.zaten eğitimde öğretmen ne yapıyorsa sen de onun gibi yaklaşırsın çocuğa korkma olumlu düşün kötüyü çağırma.
kreşte yemek benim oğlumda yemedi .ama yarım gün olduğu için sabah iyice doyuruyordum öğlen eve varmadan bakkalda alıyordu soluğu hemen çubuk krakere saldırıyordu. o kadar açtı yavrum. nasıl anlaştınız bilmiyorum ama yarım günle başlasanız doğru olur. tam gün çok ağır gelebilir.
ve güzel haber oğlum artık komut almaya başladı çok şüküroyy yerim ben kuzumu sanki onunla aramızdaki buz dağları eriyor ona artık ulaşabiliyorum.çok güzel bir duyguymuş çok ama çok mutluyum darısı tüm diğer anne ve çocuklarının başına
merhaba arkadaşlar..benim oğlumda otizmli 4.5 yaşında ve 2 senedir rehabilitasyon mer.eğitim alıyoruz...2 senede çok fazla yol aldık.bazı zamanlar gelişimi durdu bazı zamanlar inanılmaz ilerledi...biz oğlumda problem oldığunu anladığımız anda hemn rapor aldık ve özel eğitime başlattık,farklı dr.lar gezip hem zaman kaybı hemde kafa karışıklığı yaşamadık..3 yaşını doldurunca devlet kreşine verdim yarım gün..gerçi tam bir faciaydı yaklaşık 7 ayımız heba oldu..ama kenardan köşeden yinede fayda aldık ama dahada alabilrdik...otizmin genellikle sosyalleşmede bir eksiklik olduğu söylensede bazı problemler ortadan kaldırılmadan kreşten pek fayda sağlanamıyor.çünkü krşte hiç bir öğretmen birebir ilgi göstermez.o yüzden önce özel eğitimde alt yapı oluşturulursa kreş daha verimli oluyor...oğlum şuan tam gün özel bir kreşe gidiyor..günün 10 saati orada geçiyor geçen temmuz ayında verdim.yaklaşık 7 ayda aldığımız yol inanılmaz..çok akıcı olmasada konuşması çok iyi,özellikle türkçeyi kullanımı.artık hayatın ,çevresinde olup bitenlerin farkında çocuk olmanın güzelliğini keyfini yaşamaya başladı..sadece sosyalleşmede ufak tefek detaylar kaldı.ve artık oğlum için otizmli bile demem hata olur..tabiki 2 sene içinde çok göz yaşları akıtıldı stresler sıkıntılar yaşandı,bazı zamanlar ben bu işi başaramıcam deyip oğlumu bi kenara attım,bizlerden yani annelerde çok şey alıp götürüyor ama zaman geçtikçe gelişimine şahit oldukça gidenlerin yerine çok daha fazlası geri geliyor..kısacası iyi bir özel eğitim,iyi bir aile eğitimi ve iyi bir kreş eğitimiyle üstesinden gelinmicek bir durum değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?