- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.361
merhaba arkadaşlar..benim oğlumda otizmli 4.5 yaşında ve 2 senedir rehabilitasyon mer.eğitim alıyoruz...2 senede çok fazla yol aldık.bazı zamanlar gelişimi durdu bazı zamanlar inanılmaz ilerledi...biz oğlumda problem oldığunu anladığımız anda hemn rapor aldık ve özel eğitime başlattık,farklı dr.lar gezip hem zaman kaybı hemde kafa karışıklığı yaşamadık..3 yaşını doldurunca devlet kreşine verdim yarım gün..gerçi tam bir faciaydı yaklaşık 7 ayımız heba oldu..ama kenardan köşeden yinede fayda aldık ama dahada alabilrdik...otizmin genellikle sosyalleşmede bir eksiklik olduğu söylensede bazı problemler ortadan kaldırılmadan kreşten pek fayda sağlanamıyor.çünkü krşte hiç bir öğretmen birebir ilgi göstermez.o yüzden önce özel eğitimde alt yapı oluşturulursa kreş daha verimli oluyor...oğlum şuan tam gün özel bir kreşe gidiyor..günün 10 saati orada geçiyor geçen temmuz ayında verdim.yaklaşık 7 ayda aldığımız yol inanılmaz..çok akıcı olmasada konuşması çok iyi,özellikle türkçeyi kullanımı.artık hayatın ,çevresinde olup bitenlerin farkında çocuk olmanın güzelliğini keyfini yaşamaya başladı..sadece sosyalleşmede ufak tefek detaylar kaldı.ve artık oğlum için otizmli bile demem hata olur..tabiki 2 sene içinde çok göz yaşları akıtıldı stresler sıkıntılar yaşandı,bazı zamanlar ben bu işi başaramıcam deyip oğlumu bi kenara attım,bizlerden yani annelerde çok şey alıp götürüyor ama zaman geçtikçe gelişimine şahit oldukça gidenlerin yerine çok daha fazlası geri geliyor..kısacası iyi bir özel eğitim,iyi bir aile eğitimi ve iyi bir kreş eğitimiyle üstesinden gelinmicek bir durum değil..
merhaba arkadaşlar siteye fazla giremiyorum,kullandıgım ilacı sormuşsunuz ben RİSPARDEL adlı ilactan 0,25 miligram veriyorum günde bir kez,benim oglum4 yaşına girecek malesef henüz baba,deli,bir,iki,üç ve aye dışında henüz konuşamadı,ilacı verdikten sonra göz temasımızda artma oldu,el becerisi iyi,ben 1 bucuk aydır özel egitime götüruyorum faydası oluyor yavaş yavaş,burda kreş yok,o yüzden anasınıfına götürüyordum sabahları oyun saatinde 1 saat kadar,şimdi onuda götüremiyorum, oyunsaati azaldıgı için
merhaba arkadaşlar..benim oğlumda otizmli 4.5 yaşında ve 2 senedir rehabilitasyon mer.eğitim alıyoruz...2 senede çok fazla yol aldık.bazı zamanlar gelişimi durdu bazı zamanlar inanılmaz ilerledi...biz oğlumda problem oldığunu anladığımız anda hemn rapor aldık ve özel eğitime başlattık,farklı dr.lar gezip hem zaman kaybı hemde kafa karışıklığı yaşamadık..3 yaşını doldurunca devlet kreşine verdim yarım gün..gerçi tam bir faciaydı yaklaşık 7 ayımız heba oldu..ama kenardan köşeden yinede fayda aldık ama dahada alabilrdik...otizmin genellikle sosyalleşmede bir eksiklik olduğu söylensede bazı problemler ortadan kaldırılmadan kreşten pek fayda sağlanamıyor.çünkü krşte hiç bir öğretmen birebir ilgi göstermez.o yüzden önce özel eğitimde alt yapı oluşturulursa kreş daha verimli oluyor...oğlum şuan tam gün özel bir kreşe gidiyor..günün 10 saati orada geçiyor geçen temmuz ayında verdim.yaklaşık 7 ayda aldığımız yol inanılmaz..çok akıcı olmasada konuşması çok iyi,özellikle türkçeyi kullanımı.artık hayatın ,çevresinde olup bitenlerin farkında çocuk olmanın güzelliğini keyfini yaşamaya başladı..sadece sosyalleşmede ufak tefek detaylar kaldı.ve artık oğlum için otizmli bile demem hata olur..tabiki 2 sene içinde çok göz yaşları akıtıldı stresler sıkıntılar yaşandı,bazı zamanlar ben bu işi başaramıcam deyip oğlumu bi kenara attım,bizlerden yani annelerde çok şey alıp götürüyor ama zaman geçtikçe gelişimine şahit oldukça gidenlerin yerine çok daha fazlası geri geliyor..kısacası iyi bir özel eğitim,iyi bir aile eğitimi ve iyi bir kreş eğitimiyle üstesinden gelinmicek bir durum değil..
Merhaba...hayyammey,gelişmelerinize çok sevindim..Allah daha da güzel günler göstersin:)..Bugün için bana moral oldu yazdıklarınız..Sizin geçmiş yazılarınızı okuduğumu hatırlıyorum ama eğitime başladığınızda yani 2,5 yaşındaki davranışları ve durumu nasıldı?Konuşması,göz teması ve özellikle tekrarlayıcı hareketleri varmıydı?konuşmaya ne zaman başladı?Yazarsanız sevinirim...
daha önceki yazılarımda paylaşmıştım ilk tanı konduğundaki durumu aslında ...kısaca tekrar etmek gerekirse biz hemen hemen sıfırdan başladık..göz teması yok,adına seslenildiğinde bakma yok,konuşma zaten yok,anneye karşı sevgi ilgi düşkünlük yok hatta toplum içinde varlığımı hemen algılayamazdı,oyun kurma yaşıtlarıyla oyun oynama yok hiç ama hiç ilgisini çekmezdi,çiğneme yok,üfleme yok,bay bay yada gel babası öpücük verme gibi eylemler yok yok yok..ışıklı tabelalara katıla katıla gülme,arabanın tekerleklerini çevirme,bardaktan bardağa su dökme ki bıraksam sonsuza kadar devam edebilirdi,harf ve rakamlara düşkünlük,ara ara halıda bilinçsiz dönmeler olurdu ve garip sesler çıkarırdı vs vs...ama uyku düzenimiz hep vardı,temkinli davranır düşme yada çarpma korkusu yaşardı,yemek düzenimiz çok güzeldi ve kabızlık durumu çok nadir olurdu.. rahatsız eden tekrarlayan davranışları olmadı..ama çok öfkeliydi..bi ara kendine vurma yada beni babasını ısırma huyu oluştu ama çok şükür kısa sürede bastırdık bu durumu..
evet durumu kısaca böylydi...meşakatli bir yol.. sabır isteyen uzun bir yol..ince ince yavaş yavaş işlenen bir nakış gibi..biz hiç ilaç kullanmadık sadece yaklaşık 1.5 sene ozon tedavisi aldık 90 seans yakın..ve hala ara ara almaya devam ediyoruz..
merhaba hayyammey. ben bir konuda fikrinizi almak istiyorum. mesela çocuğunuz okul çağına geldiğinde diğer çocuklarla beraber okula başlayabilecek mi? çünkü bunu başarabilirseniz sorun büyük oranda bitmiş demektir.
dün yine doktora gittik o da aynı şekilde atipik otizmden şüphelendi rapor çıkartıcaz özel eğitim merkezi ile görüştüm, raporu beklemeden başlıcaz eğitime. Ben hafta içi kreşe gittiği için ve bende çalıştığım için cumartesi pazar aldırmak istiyorum özel eğitimi ancak özel eğitim merkezindekiler hafta içi biz çocuğu kreşten alır tekrar bırakırız diyolar ilk bir ay cumartesi pazar olsun sizde yanında olun dediler ama benim içim rahat değil fikirlerinizi alabilirmiyim, hafta sonu çok yoğun oluyormuş öğle dediler kreşte kahvaltısını yaptıktan sonra alacaklar ama ben yanında olamayacağım bu da benim içime sinmiyor kafam takıldı?
kreşteki öğretmenine göre şuan okula versek yapabilir diyor,çünkü öğrenmede algılamada hiç bir problem yok hatta diğer yaşıtlarından zeka ve hafıza olarak önde(sizin yavrularınızda bu şekilde olucak).. davranış kurallarını okulda uyulması gereken kuralların farkında ve yerine getiriyor...şuan var olan eksiklikler;sosyal iletişimde sıkıntılarımız var henüz netleşemedik ayrıca hayal dünyası yaşıtlarına göre daha dar. 1.5 sene gibi uzun bir zaman var önümüzde aşıcamıza inanıyorum...
Merhaba arkadaşlar ben buraya yeni üye oldum.yazılarınızı okudum allah hepinizin evladına şifalar versin.benim de bir sorunum var benim oğlum 39 aylık ve konuşması yaşıtlarına göre biraz geride ama 3-4 kelimeli cümleler kullanabiliyor adına bakiyor hatta sesleniyor da.işaret parmağını kullaniyor.göz teması var.takıntiları yok ve değişikliklere tepki vermez.herşeyin farkındabirisi kalkıp bi yere gitsin hemen anne nereye gidiyor diye sorar.genelde çok soru sorar anne bu nu...ne oldu ....ne yapiyorsun .....nereye gidiyoruz....vs.oyuncaklariyla amacına uygun oynar taklit yapar hayali oyunlar oynar.çocuklarla arasi iyi oynar yani.söylediklerimizi anliyor ve uyguluyor sadece dönen şeylere merakli biraz uyardim onuda yapmiyor artik dönen bişey görünce anne bak dönüyor der sizce benim oğlum otistik belirtiler gösteriyormu biraz uzun yazdim kusura bakmayin cevaplarinizi beklicem insallah cevap yazarsiniz
dün yine doktora gittik o da aynı şekilde atipik otizmden şüphelendi rapor çıkartıcaz özel eğitim merkezi ile görüştüm, raporu beklemeden başlıcaz eğitime. Ben hafta içi kreşe gittiği için ve bende çalıştığım için cumartesi pazar aldırmak istiyorum özel eğitimi ancak özel eğitim merkezindekiler hafta içi biz çocuğu kreşten alır tekrar bırakırız diyolar ilk bir ay cumartesi pazar olsun sizde yanında olun dediler ama benim içim rahat değil fikirlerinizi alabilirmiyim, hafta sonu çok yoğun oluyormuş öğle dediler kreşte kahvaltısını yaptıktan sonra alacaklar ama ben yanında olamayacağım bu da benim içime sinmiyor kafam takıldı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?