Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Merhaba...hayyammey,gelişmelerinize çok sevindim..Allah daha da güzel günler göstersin:)..Bugün için bana moral oldu yazdıklarınız..Sizin geçmiş yazılarınızı okuduğumu hatırlıyorum ama eğitime başladığınızda yani 2,5 yaşındaki davranışları ve durumu nasıldı?Konuşması,göz teması ve özellikle tekrarlayıcı hareketleri varmıydı?konuşmaya ne zaman başladı?Yazarsanız sevinirim...

merhaba arkadaşlar siteye fazla giremiyorum,kullandıgım ilacı sormuşsunuz ben RİSPARDEL adlı ilactan 0,25 miligram veriyorum günde bir kez,benim oglum4 yaşına girecek malesef henüz baba,deli,bir,iki,üç ve aye dışında henüz konuşamadı,ilacı verdikten sonra göz temasımızda artma oldu,el becerisi iyi,ben 1 bucuk aydır özel egitime götüruyorum faydası oluyor yavaş yavaş,burda kreş yok,o yüzden anasınıfına götürüyordum sabahları oyun saatinde 1 saat kadar,şimdi onuda götüremiyorum, oyunsaati azaldıgı için

Merhaba.Benim oğlum 3,5 yaşında bende Rispardel kullanıyorum 0,25 m.bende ilacın etkisini görmeye başladım,Benim oğlumda göz teması çok iyidi ondan yana sıkıntımız yoktu ama kelime haznemiz hiç yok denilecek kadar azdı.Ama ilacı kullanmaya başladığımızdan beri daha net (azda olsa)bişeyler söylüyor.Birde kreşte arkadaşları ile oyunlar oynamaya,masa çalışması yapmaya başlamış..

ne güzel bir paylaşım bu inşallah bizlerde böyle yol alırız.biraz başlangıçtaki durumuzunu anlatır mısınız?

biz de bugün kbb ye gittik. sık orta kulak enf. geçirdiği için her şey normalmiş çok şükür. hastalık hikayesini alırken dr a ygb olduğunu söyledim oğluma baktı ve hayır bu çocukta otizm yok dedi. tv seyreder mi dedi. 4 aydır izlemediğimizi daha önceden hep pepee izlediğini söyledim. szi hiç çizgi film sendromu diye bi rahatsızlık duydunuz mu dedi. sizin ki böyle bir durum dedi. görsel iletişim olur sözel iletişim olmaz dedi. bu çocuğun göz teması süper otizm yok bu çocukta dedi. sevindim aslında dr dan bir yorum beklemiyordum sonuçta kulak için gitmiştik. ama duymak bile moral oldu bana. iş arkadaşlarımın yanına uğradım 4 aydır kapatmıştım kendimi kimseyle görüşmüyordum. oğlum için bu çocukta hiç bişey yok ki gayet iyi dediler. oğlum hepsinin elinden tutup gezdi pınar ablasıyla karşılıklı çubuk kraker yediler.çok güzel bir güne başladık inşallah hepimiz ve çocuklarımız bu durumdan sıyrılıp kurtulacağız inşallah.

daha önceki yazılarımda paylaşmıştım ilk tanı konduğundaki durumu aslında ...kısaca tekrar etmek gerekirse biz hemen hemen sıfırdan başladık..göz teması yok,adına seslenildiğinde bakma yok,konuşma zaten yok,anneye karşı sevgi ilgi düşkünlük yok hatta toplum içinde varlığımı hemen algılayamazdı,oyun kurma yaşıtlarıyla oyun oynama yok hiç ama hiç ilgisini çekmezdi,çiğneme yok,üfleme yok,bay bay yada gel babası öpücük verme gibi eylemler yok yok yok..ışıklı tabelalara katıla katıla gülme,arabanın tekerleklerini çevirme,bardaktan bardağa su dökme ki bıraksam sonsuza kadar devam edebilirdi,harf ve rakamlara düşkünlük,ara ara halıda bilinçsiz dönmeler olurdu ve garip sesler çıkarırdı vs vs...ama uyku düzenimiz hep vardı,temkinli davranır düşme yada çarpma korkusu yaşardı,yemek düzenimiz çok güzeldi ve kabızlık durumu çok nadir olurdu.. rahatsız eden tekrarlayan davranışları olmadı..ama çok öfkeliydi..bi ara kendine vurma yada beni babasını ısırma huyu oluştu ama çok şükür kısa sürede bastırdık bu durumu..
evet durumu kısaca böylydi...meşakatli bir yol.. sabır isteyen uzun bir yol..ince ince yavaş yavaş işlenen bir nakış gibi..biz hiç ilaç kullanmadık sadece yaklaşık 1.5 sene ozon tedavisi aldık 90 seans yakın..ve hala ara ara almaya devam ediyoruz..

eğitime başladıktan3 yada 4 ay sonra hayvan taklitleri çıkmaya başladı daha sonra 3 yaşını doldurduğu dönemde ilk defa anne dedi.tektük kelimeler başladı ardından ve 1.5 sene içinde kısa kısa cümleler gelmeye başladı...

Çok teşekkürler bilgi verdiğiniz için.Daha iyi olsun inşallah kuzular....

merhaba hayyammey. ben bir konuda fikrinizi almak istiyorum. mesela çocuğunuz okul çağına geldiğinde diğer çocuklarla beraber okula başlayabilecek mi? çünkü bunu başarabilirseniz sorun büyük oranda bitmiş demektir.

kreşteki öğretmenine göre şuan okula versek yapabilir diyor,çünkü öğrenmede algılamada hiç bir problem yok hatta diğer yaşıtlarından zeka ve hafıza olarak önde(sizin yavrularınızda bu şekilde olucak).. davranış kurallarını okulda uyulması gereken kuralların farkında ve yerine getiriyor...şuan var olan eksiklikler;sosyal iletişimde sıkıntılarımız var henüz netleşemedik ayrıca hayal dünyası yaşıtlarına göre daha dar. 1.5 sene gibi uzun bir zaman var önümüzde aşıcamıza inanıyorum...

dün yine doktora gittik o da aynı şekilde atipik otizmden şüphelendi rapor çıkartıcaz özel eğitim merkezi ile görüştüm, raporu beklemeden başlıcaz eğitime. Ben hafta içi kreşe gittiği için ve bende çalıştığım için cumartesi pazar aldırmak istiyorum özel eğitimi ancak özel eğitim merkezindekiler hafta içi biz çocuğu kreşten alır tekrar bırakırız diyolar ilk bir ay cumartesi pazar olsun sizde yanında olun dediler ama benim içim rahat değil fikirlerinizi alabilirmiyim, hafta sonu çok yoğun oluyormuş öğle dediler kreşte kahvaltısını yaptıktan sonra alacaklar ama ben yanında olamayacağım bu da benim içime sinmiyor kafam takıldı?

Yanlis anlamayin ama daha rehabilitasyon merkezini yeni tanimiyormusunuz nasil teslim edeceksiniz ? biraz gozlemleyin hem nasil eğitim veriyorlar ogrenmis olur evde uygularsiiniz...

Tedirgin olmamdaki sebep bu zaten yanlis anlamam :) ilk baslarda yaninda gidicem bugun tekrar konustum pazar gunu baslicaz program hazirlancak israrla soyledim hafta sonu diye ayarlicaklar allahim yardim etsin insallah iyi olsun tum yavrular

mrh. hayyammey. yazılarını okuyorumda aynıyız . bu kadar ortak nokta olamaz yani :) tek fark yaşımız biz 4 yaşındayız. siz 5 di değilmi? geçmiite benim oğlumda sıfırdı. gerçekten sıfırdı. sanki bu dünyada değil gibiydi. 1 sene özel eğitimden sonra baya açıldı. şu an konuşuyo oğlum ancak canı isterse. karşı taraf isterse cvp vermek istemiyo. ama bir ihtiyacı olsun bülbül kesiliyor.. şu an en büyük sorunumuz bizimde iletişim akranlarıyla oyun oynamamamk ve dikkat eksikliği. kreşe gideli 5 ay oluyo. hala yaşıtlarıyla ilgilenmiyor. dikkat eksikliğide devam ediyor. kuarlları biliyor ama uymak istemiyor. sanırım bu daha sürecek. siz bi adım daha öndesiniz. en azından kuralları tanıyormuş. iletişimi de daha ilerde. sanırım bizde seneye böyle olucaz. sizinde ilk kreş zamanlarınız verimli olmamış. şu an daha iyi durumdasınız. bunları şu an biz yaşıyoruz. tek temennim okula başlama yaşına kadar eksiklerimizin kalmaması. ben 7 yaşında göndermeyi düşünüyorum ve 3 senemiz var. inşallh allh herkesin evladın yardım eder....

Merhaba arkadaşlar ben buraya yeni üye oldum.yazılarınızı okudum allah hepinizin evladına şifalar versin.benim de bir sorunum var benim oğlum 39 aylık ve konuşması yaşıtlarına göre biraz geride ama 3-4 kelimeli cümleler kullanabiliyor adına bakiyor hatta sesleniyor da.işaret parmağını kullaniyor.göz teması var.takıntiları yok ve değişikliklere tepki vermez.herşeyin farkındabirisi kalkıp bi yere gitsin hemen anne nereye gidiyor diye sorar.genelde çok soru sorar anne bu nu...ne oldu ....ne yapiyorsun .....nereye gidiyoruz....vs.oyuncaklariyla amacına uygun oynar taklit yapar hayali oyunlar oynar.çocuklarla arasi iyi oynar yani.söylediklerimizi anliyor ve uyguluyor sadece dönen şeylere merakli biraz uyardim onuda yapmiyor artik dönen bişey görünce anne bak dönüyor der sizce benim oğlum otistik belirtiler gösteriyormu biraz uzun yazdim kusura bakmayin cevaplarinizi beklicem insallah cevap yazarsiniz

Bence hersey normal ve gayette herseyi yapabiliyor konusuyor allah saglik versin canini sikcak birsey yok gibi geldi bana. Bizde bugun ozel egetime basladik iletisimi goz temasi iyiydi komutlarla basladik bakalim hayirlisi

siz otizmi bilmiyosunuz anlaşılan. oğlunuz anlattıklarınıza göre gayet normal. sayfanın başını okursanız otizmin daha farklı olduğunu anlarsınız. bir anne olarak evhamlanmanız doğal ama burdaki annelerden daha şanslı olduğunuz aşikar.

bence kesinlikle yanında olun. eğer dersi izleme gibi bir şansınız varsa da seyredin mutlaka. evde tekrar etmeniz gerekecek çünkü. orda olmazsanız evde bişey yapamazsınızki. bu çok saçma bence. özel eğitim merkezleri aynı zamanda aile danışmalığıda yaparlar. sizinki niye böyle yaptı anlamadım. ben bırakın özel eğitimi kreşte bile napıyo takip ediyorum. aman haa. dikkat edin lütfen

Dun gittik programi ona gore ayarladilar yaninda olcam dun dersede girdim evde aynisini caliscaz umarim cabuk toparlar daha agir olanlar bile cabuk ilerlemis umutluyuz yasida kucuk dedi bakalim hayirlisi

merhaba...
Bizim eğitim merkezi de hafta içi yapıyor ama eşim getirip götürüyor ve dersi seyrediyor.Hafta sonu kapalıyız diyorlar.Keşke bizimde hafta sonu olsa...bazen işten izin alıp gidiyorum.ama hep seyretsem daha iyi olur.Eğitmenimiz bana notlar yolluyor neler yapmam gerektiği konusunda.Bu arada bugün kreş öğretmeniyle konuştum çok mutlu oldum....kızımın çok değiştiğini göz teması sorunu yok,seslendiğimde bakıyor,herşeyin farkında,sıcakkanlı,kelimeleri artıyor, çok memnunum dedi.:).....yakında o daha da açılır dedi...bugün umutlarım tekrar yeşerdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…