Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
arkadaşlar merhaba.benimde 26 aylık oğlum var.yazdıklarınızı okudum.cümle kurması için erken mi bilmiyorum ama henüz cümle kuramıyor.baba,naptım ?noldu ?anne,bu ne? mama,su gibi kelimeler söylüyor.çağırdığım zaman bakmıyor. oyuncaklarla oynamayı çok sevmiyor çabuk sıkılıyor daha çok ev eşyalarıyla oynamayı seviyor.mesela yerde tencere kapağı çeviriyor sürekli bu alışkanlığı eskisi kadar çok olmasada tine devam ediyor.bişeyi istediği zaman kendi parmağıyla göstermiyor benim elimi kullanıyor,istediği şeye doğru elimi itiyo,oğlum bunu mu istiyorsun deyip parmakla gösteriyorum o da yapsın diye ama yapmıyor.her seferinde bizim elimizi kullanıyor.daha doğrusu işine geldiği zaman bakıyo,sinirlendiği zaman kafasını yere vuruyor,yaşıtı bi çocuk gördüğü zaman güzel oynuyor,sosyal bi çocuk kimseyi yabancılamaz eve gelen misafirlere şımarıklık yapar elini tutar götürür,istediğini yaptırmak için öper...oğlum şöyle de oğlum böyle yap dediğimiz zaman yapmıyor,bu inatlaşmak mı yoksa bi problemmi var anlayamıyorum.televizyon izlemeyi çok seviyor,bende çalışan bi anneyim ,annem bakıyor.ve gündüz televizyon izliyor malesef.çok uzun oıldu kusura bakmayın çok endişeleniyorum ,bana yardımcı olursanız sevinirim

Herseyde oldugu gibi tum hastaliklarda cesitler var ikizlerim var birine ygb teshisi kondu daha tam teshis rapor almadik ama baksan diger belirtiler ikizinde de var siralamak herseyin duzgun olmasi ama cok faal aktif sikintisi yok digerine baksan isaret parmagini kullanmaz sosyal faaliyet yok goz temasi sinirli motor gelisimi geride icinin rahat etmesi ve her halukarda cocuk gelisimveya cocuk psikiyatrisi gorsun derim keske daha once gitseydim diyorum ben sahsim adina hem onlem almak hem rahat etmek adina

Merhaba,
Öncelikle oğlunuzun olumlu yönlerinin çok olduğunu söylemek isterim.arkadaşları ile oynaması,kimseyi yabancılamaması iyi.ama seslenince bakmaması,elinizi tutarak istediklerini yaptırması,işaret etmemesi de olumsuz maalesef.Peki yönergelere uyuyor mu?mesela oyuncağını getir,kaşığı getir vs. yapıyor mu?ve en önemlisi göz teması nasıl?karşılıklı oyun oynuyor mu?benim tavsiyem kuşkunuz varsa bir psikiyatriste götürün.en azından içiniz rahatlar..otizm olmasa da terapi gerektiren bir noktada olabilir.erken önlem almış olursunuz.Benim kızıma da tam teşhis koyulmadı ama şu an özel eğitim alıyor...

Göz temasında sorun yok,gözümüzün içine bakıyor.hatta gözümün içine bakarak burnumun dibine kadar giriyo oyun yapıyo gözünü gözümün üzerine getiriyo kipriklerini kıpraştırıp gülüyo :)top oynuyoruz mesela ben topu atıyorum hemen koşup getiriyo,oyun oynarken çok neşeli bizi taklit etmeye çalışıyor.benim oğlumun iki adı var örneğin benim ailem ilk adını söylüyo,eşimin ailesi ikinci adını söylüyor,acaba çocuk isim konusunda bocalıyor olabilir mi?yani adını bilmiyor olabilir mi?

atipik otizme benziyor ama uyaran eksikliğide olabilir bir müddet tv yi bilgisayarı kapatın ve bol çocuklu ortama sokun gelişme olacaktır, konuşuyorsa çabuk toparlar zaten, konuşmasını desteklemeye çalışın, her istediğini yapmayın konuşarak istediğini alacağını öğretin, adını öğretin ve adına cvp vermesini öğretmeye çalışın, adını öğrettikten sonra yumuşak peluş toplardan birini kullanabilirsiniz uzaktan adını seslenin bakmazsa yavaşça topu vücuduna deyecek şekilde fırlatın baktığında adını tekrar edin. eğer çocuğunuza bakan kişi sanırım anneniz bakıyor tv yi kapatmayacaksa hemen kreşe verin derim, benim şimdiki aklım olsa 2 yaşında kreşe verirdim oğlumu belki otizmi bilmeden teğet geçecektik ama tv ve yalnızlık oğlumu mahvetti, oğluma kreşte benden daha iyi baktıklarına eminim ben,çünkü devamlı yaşıtlarındaan birşeyler öğreniyor taklit ediyor,şımartılmadan korumacılık görmeden her ihtiyacını kendi gidermeyi öğreniyor, bana kalsa daha çorabını bile giyemezdi çünkü kıyamazdım ona ve ben giydirirdim yemeğini ben yedirirdim ki evde hala ben yediriyorum çoğu zaman ama ona büyük kötülük yaptığımı biliyorum en kötü kreş en iyi bakıcıdan iyidir şahsi görüşüm, annenizin çocuğunuza sevgiden başka katacak bişeyi olacağını düşünmüyorum, çocuğunuza erkenden müdahale ederseniz 5-6 ayda düzelir bence. moralinizi bozmayın her 50 çocuktan birinde bu gelişim bozukluğu var şanslısınız ki kelimeleri konuşmaya erken başlamış gerisi daha çabuk düzeliyor emin olun....

Çok iyi o zaman...göz teması ve taklit yeteneği çok önemli...kısa zamanda toparlanır bence.Gülsan'a katılıyorum.tv kapatın ve hemen kreşe verin..en azından oyun grubu çok faydalı olur.bence de kreşin çok faydası var.benim kızım geçen hasta oldu.15 gün evde kaldı..inanın geriledi.kreşe gittiği zaman çok farklı oluyor..

3 aylık rutin psikiyatri kontrolümüz vardı geçen hafta, doktorumuz yoktu başka bir dr ilgilendi, oğlunuzda göz teması çok yetersiz bunun dışında otizm bulgusu göremiyorum dedi, dosyasına baktı 9 ayda çok yol katetmişsiniz dedi :) devamlı değişen takıntılarından bahsettim otizmde takıntılar genelde ilelebet kalır ama önemli olan sosyal alandaki gelişmeleridir bizim için dedi, normal okula gidebilir dedi, görsel zekası ve hafızası yaşıtlarının çok ilerisinde , ilerki dönemlerde üstün zekalı olduğu anlaşılırsa gerekli yönlendirmeleri biz yaparız dedi, motor gelişim testi yaşıtlarıyla aynı çıktı, sanırım biz otizmi yendik, bunu gururla ve büyük bir sevinçle söylüyorum, rabbim hepinizin yavrusuna nasip etsin, sizinle paylaşmak istedim çünkü hepimizin aklında aynı soru var çocuğum normal oabilecek mi tamamen düzelecekmi normal okulda okuyabilecek mi... evet benim oğlum için normal okulda okumasında hiçbir sakınca yok dendi :)
kreşe gittik geçen hafta eşimle kameradan oğlumuzu seyrettik, yağ satarım bal satarım oynuyordu arkadaşlarıyla, sırasını bekledi, sırası gelince oda oynadı, sonra oyuncak sepetini döktüler oyuncaklarla oynadılar sonra hep birlikte topladılar oğlum sınıftakilerden daha yapılı olduğu için sepeti o götürdü yerine ben çok güçlüyüm hareketi yaptı kollarındaki kasları göstererek :)
konuşması ile ilgili hiçbir sıkıntımız kalmadı diyebilirim, anne mehmet abimlere gidelimmi, çok özledim oyuncak oynyalım mı onunla diyebiliyor, yada artık konuşmayı kendi başlatabiliyor çekmeceden kepçeyi alıp bununla ne yapıyoruz diye soruyor, dışardan eve gelince anne sana makarna aldım diyip poşeti bana uzatıyor, anne ben yemeğimi yedim bilgisayarla oynayabilirmiyim lütfeeen diyor... anlamsız ses çıkarmaları dışında dışardan dikkat çeken bir sorunumuz kalmadı artık ha birde takıntılarımız...
ayrıca artık tv ve bilgisayara belli bir süreliğine izin veriyorum artık eskiden 45 dakikaydı şimdi 3 saate kadar izin veriyorum ama ara ara açarak, bilgisayarada haftada iki gün izin var akıllı olursa, bir aydı bi sorun çıkmadı yani gerileme yapmadı...
birde birşey daha paylaşıcam sizinle abd de yaşayan bir çocuk doktorunun adı kadir tuğcu, googlede aratabilirsiniz bir forum sitesine üye sorularınıza cvp veriyor, otizmdeki yanlışlar diye bir yazısından aklımda kalanları yazıcam: otizmlilerin bağırsak florası bozuk değldir tamamen sömürücülerin uydurmasıdır, bağırsakta parçalanmdan ve sindirilmeyen hiçbir madde kana karışmaz tüm dr lar bunu bilir ama nedense kimse sesini çıkarmıyor diyor yani kazen diyeti bir uydurmadan ibarettir diyor, aşılarla ve civayla hiç alakası yoktur diyor birde, çünkü aşıda kullanılan civa metil değil yanlış olmasın etil civa demişti sanırım, oda beyni etkilezmiş, ayrıca avrupa ve abd de bu diyetler yıllar önce geçerliliğini yitirmiş diyor, yani otizm anne karnında oluşan bir yapısal bozukluktur, doğumdan sonra otizm olmaz diyor, doğumdan sonra olanlar uyaran eksikliğidir diyor...

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım 15 gün evde kaldı diyince merak ettim soğukalgınlığımı?

merhaba kızlar benim oğlum 29 aylık erkek çocuğu.adını soylediğimizde her zaman bakmıyor göz temasımız var benım elımı tutarak bışeyler istıyor kaç haftadır elımı vermıyorum kendı kolunu uzatarak göstermeye başladı.pedegog ve çocuk ruh hastalıkları adı altında ıkı dr a gıttık bakıcı elinde buyuyo ve ailemız çok uzakta.ıkı dr umuzda uyaran eksikliği var sosyalleşmesi lazım kesinlikle tam gün kreş öneriyoruz dediler ve bır ay sonra kontrole gelın dedıler kreşe 2 hafta oldu başlatalı çocuğun yuzu gulmeye başladı tv kesınlıkle yasak kı çocuk tv nın başından kalkmazdı parklarda butun araçları kendı kullanı ıner bıner.suyunu kendı içer vb.baba hadi mama gıbı kelıme dışında kelımemızde yok şuan.ayrıca taklit yeteneğimizde çok iyi.bizim durumumuzda olupra kreşle düzelen var mı?

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım 15 gün evde kaldı diyince merak ettim soğukalgınlığımı?

Sağol canım evet soğuk algınlığı...kreşin bizim için tek kötü yönü çok hasta oldu..1 aydır tam toparlanamadı.iyileşiyor kreşe gidince tekrar hastalanıyor.senin oğlun alıştı mı hemen?evde dinlensin diye annemi çağırdım ama evde sıkılıyor ve gerilediğini hissettik..eşimde farketti ve kreşin ne kadar faydası varmış dedi...bence de en kötü kreş en iyi bakıcıdan iyidir:)...

Çok sevindim canım mesajını okuyunca...dediğin gibi bu mesajları okuyunca ben çok mutlu oluyorum..umutlanıyorum ve o günüm iyi geçiyor:)..oğlunda gelişmeler süper...bence de çok zeki bir çocuk olacak.konuşma çok önemli.bizim doktorlar konuşması gelişirse bir sorun kalmaz diyor..bende ona yoğunlaştım.kızımın kelimeleri 50 oldu.hala cümle yok.ama bende hafta sonu kızımdaki gelişmleri farkettim.dışarıda çok güzel gezdi.Çocukların yanına gitti.onları taklit etti.onlar nasıl oynuyorsa o da oynadı.her seslendiğimde baktı ve hatta poz verdi.fotoğraflarını çektim.3 ay öncesi bunların hiç biri yoktu..bizimde anlamsız sesler ve takıntılarımız var maalesef...

şu an yaşadığım şehirde çişini söylemeyen çocukları kreşe almıyorlar oyun gruplarıda yok malesef annemle konuştum ve bugünden itibaren televizyonu kapattı.akşamları yarım saat izleteceğim sadece.annemin yakınında da yaşıtı bir çocuk yok malesef çok sıkılıyor kuzum.bi kaç zeka oyunu alıcam ve hafta sonumu tamamen ona ayırıp oyun parklarına alışveriş merkezlerine götürücem umarım bi gelişim olur

geçmiş olsun tekrar. kreşe hala isteksiz gidiyor oğlum çünkü kurallara uymak zor geliyor sıpaya tabi birde kardeşini kıskanıyor ben onunla evde kalıyorum zannetmesin diye işe gidiyormuş gibi yapıyorum sabahları kardeşini teyzene bırakıp işe gidicem diyorum öyle ikna oluyor... maalesef kreşin tek kötü yanı ilk iki sene tüm mikroplarla tanışacak olması bizimkide sürekli hasta, haliyle kardeşide ama umrumda değil 39 derece ateşle kreşe yolladığımı bilirim, kreşte çok ilgililer onlara güveniyorum oyüzden gereksiz vicdan yapmıyorum artık ve meyvelerini toplamaya başladık şükür, cold mix diye bir damla var onu tavsiye ederim yakasına damlatıyorum oğlum dışarı çıkarken mikroplardan uzaklaştırıyor bir nebze olsun, özellikle avmye giderken ve yatarken damlatıyorum yastığına 10 tl bişey viks gibi kokuyor ama tenine deymiyor...
kreşteki öğretmeni oğlum için karakteri çok sağlam hiçbir bildiğinden ödün vermiyor dedi, kendi kuralını kendisi koyuyor resmen diyor, ama evde benimle kalmayı daha çok seviyor oğlum oyüzden her sabah aynı ağlaşmalar gitmek istemiyorum demeler bitmiyor ama gidincede gelmek istemiyor o ayrı sakın vicdan yapma ayakta duramıycak gibi değilse gönder kreşe, ara verince tekrar göndermekte zor oluyor çünkü 9 aydır gidiyor kreşe toplamda 7 gün göndermedim sadece oda çok halsizdi evde yatsın dinlensin diye göndermemiştim ama iki günü geçmedi göndermediğim gün...
birde çizgifilm izletecekseniz pepe yada miki farenin kulüp evini tavsiye ederim en azından öğretici ve izleyeni olaya dahil ediyor...

akşam işten geldiğinizde yemekten sonra 1 saat bile yeter çocuğunuza, kaliteli zaman geçirmek önemli, biz işten gelince her akşam avm ve zıpzıplara götürüyorduk oğlumu birara hamburgerle doyurduk karnımızı sırf buyüzden ama çok faydası oldu, ama devamlı arkadaşlık edeceği birilerini bulmalısınız komşu yada arkadaş çocuğu yokmu yaşıtı, valla ben sırf oğlum için hiç haz etmediğim dedikoducu arkadaşlarımla bile kanka durumuna geçtim haftada bir iki gün oynasınlar çocuklar diye, haftasonları günlere katıldım kucağımda bebekle gitmediğimiz yer kalmadı biraz fedakarlık ederseniz herşey yoluna girer merak etmeyin ama kreş olsa daha çabuk olurdu herşey ve sizin yükünüzüde hafifletirdi çünkü kreşte de bir müfredat var ve bir nevi özel eğitim alıyor çocuklar, tuvaletini öğrenene kadar siz kalabalık ortamlara sokacaksınız artık ve mutlaka bir arkadaşı olmalı...

Slm arkadaşlar benimde 34 aylık bir oğlum var geçmiş sayfalardada
Sıkıntılarımdan bahsetmiştim 2 kez çocuk psikiyatrisi gördü normal dedi davranışları için ama ben yine bazen çok huzursuz oluyorum
Örneğin yatarak arabasıyla oynuyor bu beni çok sıkıyor oynamadan öylece arabasıylada yatabiliyor. Kapalı otopark aşığı resmen herkese otoparktan bahsediyor konuşmasında sorun yaşamıyorum bazen 10 kelimeli cümlelerde kurabiliyor. Örneğin bu akşam iki arkadaşı vardı oğlumdan 1 yaş büyükler bazen onlara katılıyor bazende gidip yatıp arabasıyla oynuyor bana tv izletmiyor izlediğim şeylere ben bunu sevmiyorum baby tv aç diyor ordaki karakterlere gülüyor seviyor onları
Birde küçük bebekleri ve kendisiyle inatlaşan çocukları dövüyor
Tuvalet eğitimini yeni bitirdim 10 günde hallettik çok şükür
Çok sosyal bir çocuk değil ya çok üzülüyorum misafirliğe gidince herşeyi sahipleniyor birde
Bilmiyorum kafam çok karışık şu yere yatıp arabasına bakıp oynaması otopark takıntısı be asosyalliği çok düşündürüyor beni

Bu arada arkadaşlar Rabbim hepinizin ( hepimizin) yavrusuna şifa versin. Sürekli takip ediyorum sizleri gelişmelerin mutluluğunu sizinle yaşıyorum inanın herkese umut ve örnek oluyorsunuz daha güzellerini nasip eder allahım inşallah

canım ben bir okulda ücretli öğretmenlik yapıyorum.nolur yazacaklarıma üzülme ve beni yanlış anlama.benım öğretmenlik yaptığım bir okulda otizim olan bir öğrenci var devlet okulunda ve kazanarak o okula gelmiş.herşeyi anlıyor biliyor ama takıntıları olan bir çocuk.mesela gecen gün öğretmenler odasına girdi hocam bana x.isimli öğretmenin verdiği ödevi söylermisiniz dedi.bende o öğretmen burda yokki dedim bilmiyorum ne ödev verdi dedim.arkadaslarım bana söylemiyorlar napcam ben o ödevi öğrenmem lazım dedi.sen merak etme ödevi duymadığını söylersin öğretmenin sana kızmaz dedim.sonra arkadaşlarına sorduk ve söylediler ödevi.olmaz ben o ödevi yapmak zorundayım öğretmen yapcaksınız dedi diye 3 kere aynı cümleyı arka arkaya sıraladı ve cok sinirliydi.yani diyeceğim o ki bir cok insana göre sorumluluk bilinci daha yüksek işi önemseyen yapacağım diye takıntı yapan birisi.ben özel otizimliler okulunda daha başarılı olacağına inanıyorum burda ne yazıkki arkadaşlarından bazıları takıntılarıyla alay edebiliyor buda onu sinirlendiriyor bağırıyor onu öyle gördükçe içim parçalanıyor resmen. arkadaşlarına uyarılar yapıldığı halde dersi kaynatmak için bile böyle şeyler yapıyorlar maalesef anlamıyorlar derste olmasa teneffüste oluyor.sana demek istediğim moralini bozma okulada gider çokta başarılı olur bunun için üzülme.yeterki evde ona cocugum bak böyle olursa daha güzel olur gibi olumlu yaklaşarak okumanın güzel bir şey olduğunu anlatın onlar cok masum ne duysalar ona inanıyorlar kötülük bilmiyorlar.aslında bu yüzden korunmaya ihtiyaçları var çünkü çocuk büyük meselesi değil çocukken bile kötü olan var.ve ben bir şey farkettim diyelimki sen bunu yapmanı istiyorum diyorsun ya o onu yapmak zorunda hissediyor kendini egerki istediğin şey ona göre zor bişeyse o gün çok stresli oluyor .basit şeyler isteyerek onu mutlu edin mesela evde bana bir bardak su getirirmisin diyin o size suyu getirdiğinde sen çok akıllı çok başarılısın gibi böyle olumlu cümleler söyleyin sürekli kendisini mutlu hissettikçe daha kendilerine güvenli oluyorlar.keşke herkes toplumda bu konuya daha hassasiyetle yaklaşsa.umarım sizi kırmamışımdır yazdıklarımla sadece gözlemleyebildiğim kadarıyla yazmak istedim yardımcı olabilirim belki düşüncesiyle.kırdıysam çok özür dilerim.allahım yardımcınız olsun ve en kısa zamanda cocugunuzu bu hastalıktan kurtarsın inşallah .

ben sizinle aynı fikirde değilim hanımefendi..eğitimci olabilrsiniz mesleğinize saygı duyuyor ama otizmle ilgili bir bilginiz olduğunu sanmıyorum zira;otizmli yavruların normal gelişim gösteren akranlarının olduğu bir eğitim kurumunda eğitim alıp arkadaşlarından öğreneceği çok şeyler olduğu gibi oçem gibi merkezlerde çocuğun tamamen kaybedildiğine inanıyorum..burda asıl siz değerli eğitimcilere iş düşüp alay eden arkadaşlarının bu konuda eğitilip toplumun içerisinde bu özel yavrularımızın kabul edilip onları olduğu gibi sevebilmeyi kabul etmeyi öğretmelisiniz..ayrca kötü niyetli olmadığınızı benimseyip otizmin bir hastalık değil farklılık olduğunu da bilmenizde fayda görüyorumki,çocuklarımıza faydanız olsun...

benim oğlum hasta değil ama iyi dileklerin için teşekkür ederim, iyi niyetle yazmış olduğunu düşünüyorum ama keşke yazmasaydın burdan, özelden bana msj atsaydın ziraaa çoğu otizimli anne babanın kalbini kırdın bu yazınla, normal okula giden tüm otizimlilerin en büyük derdini paylaşmışsın burda ve eğitimcilerin sırf sınıfın düzeni bozulmasın aman dersi sorunsuz halledeyim, aman yorulmayım düşüncesi ile otizmden sıyrılmış birkaç takıntısı dışında normal hayata dönmüş çocukları oçem gibi çok ağır derecede otizmlilerin eğitildiği okullara yada eve yönlendirmeye çalışmalarından bahsediyorum, ben kendi oğlumdan yola çıkarak sizi tenzi ederek ( tamamen iyi niyetli olduğunuzu düşünerek yani ) karşı komşumun oğlunda otizm olmadığı halde araba anahtarını gece gündüz elinden hiç düşürmemek gibi takıntıların her çocukta olabileceğini hatırlatmak isterim, inşallah tüm eğitimciler sizin gibi düşünmüyordur çünkü bu zihniyetteki eğitimcilere çocuğumuda emanet etmek istemem, hakkımıda helal etmem...
otizmin ne olduğunu gerçekten bilmediğinizi düşünüyorum çünkü, benim oğlum evde bir eşya gibi hiçbirşeyin farkında değilken göz teması yokken, seslendiğimizde bırakın duymayı cvp vermeyi, evde bomba patlasa farkında olmayan bir çocukken şuan yaşıtlarından neredeyse farksız hale geldi,, bu günleri hayal bile edemezdim ben okadar umutsuzdum, tüm otizimli aileler gibi önüm kapkaranlıktı şimdi siz böyle bir forumda bunca insanın umudunu yıktığınızın farkındamısınız bilmiyorum ama tamamen yanılıyorsunuz, oğlum şuan sıradan bir kreşte ve asla kendine güvensiz değil tam tersi özgüveni aşırı yüksek ve dalga çeçmeye çalıştığımızda bizi bastırıyor, yani her çocuk aynı değil..
amacım sizi kırmak yada üstünüze gelmek değil ama burda yazdığınız her kelime binlerce ailenin hayatını etkiliyor, bu forumun bbinlerce takipçisi var herkes buraya yazmıyor ama okuyor, bana günde kaçtane özel msj geliyor bilemezsiniz, burda paylaştığım olumlu her kelime için binlerce umut dağıtıyorum ben ve benim gibi çocuğunu otizmden sıyıran aileler.... oyüzden yazdıklarınıza tepki gösteriyorum, biz şuan çocuğumuzun okulda dışlanması ile ilgili değil çocuğumuz acaba o okulda okuyabilecekmi diye endişeleniyoruz bilmem anlatabildimmi, sizde beni yanlış anlamayın olurmu, yaşadıklarımzı anlamanız mümkün bile değil....

bence çocuğunuzun otizmle alakası yok...

Son düzenleme:

Slm. Öncelikle sizin bu forumda bulunuş sebebinizi çok merak ettim ben.. Herhalde durduk yere giripte şu topikleri bir okuyum demediniz.. Bu öğrencinizi tanımak adına bu durumu yaşayan aileleri, bu ailelerin en büyük amacını, bu amaç için ortaya döktükleri bir dünya emeği ve bir o kadar serveti, bu verilen emeğin ömürden götürdüğü onca seneyi anlamak için burda iseniz keşke önce biraz araştırma yapsaydınız bu konuda ve sonra böyle bir yorumda bulunsaydınız. Siz o çocuğun o normal okula girebilmesi için kendisinin ve ailesinin verdiği mücadeleyi asla anlayamazsınız. Eğer anlarsanız önce gidip onun alnından sonra onu yetiştiren ailenin ellerinden öpmeniz gerekir..Bir öğretmen olarak (ki bende öğretmenim) o çocuğu o duruma sokan koca bir sınıfın aileleri ile görüşme yapmak varken buraya gelip çocuğunuzu otizmliler okuluna verin tavsiyeniz abesle iştigaldir.. Toplum olarak mücadeleden kaçan,kolayı seçen, azınlığı ezen, çoğunluğun güttüğü koyun olmayı tercih eden rahatını seven insanlar olduğumuz için sizi anlıyorum. Aslında yetkili merciiler ile görüşüp önce sizin gibi eğitimcileri daha sonra sizin normal dediğiniz o öğrencileri bir eğitime sokmak lazım.. Not : lütfen sizi kırdıysam özür dilerim !!!!!

Katettiğiniz yolu, verdiğiniz emeği ve geldiğiniz noktayı takdir ve tebrik ediyorum arkadaşım.. Ve inanıyorum ki sizden daha daha güzel haberler duymaya devam edeceğiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…