Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Oğlum seneye okula başlayacak bende çok kararsızım hastaneden raporu çıkardım Ram 'dan çıkaracaktım vazgeçtim kullanmadım raporu hangisi oğlum için iyi bilemiyorum. Oğlum Devlet anakoluna gidiyor orda kaynaştırma öğrencisine yapılan bazı şeylere şahit oldum çok üzüldüm. Aslında eşim polis memuru olduğu için ücretsiz 4 saat özel eğitim aldırabiliyoruz. Birde özel eğitim alırken oğlumu izlemek istiyorum ama çalıştığım için özel eğitim merkezine her zaman birlikte gidemeyebilirim. Rapor çıkarmamamın bir nedeni de bu. Özel eğitim öğretmenimiz mesai saatlerim dışında eve geliyor , ben onları dinliyorum yönlendirmeleri doğrultusnda bende oğlumu çalıştırıyorum. Ama ev ortamında şımarıp bazen ders yapmak istemeyebiliyor. buda dezavantajımız.
Oğlumun ne resme nede müziğe ilgisi var. Hafızası içi ama aşırı derecede dikkat eksikliğimiz var bunu bi türlü çözemedik.
Sizler çocuklarınızla özel eğitim merkezine gidebiliyormusunuz izleyebiliyormusunuz?
cey112 sana çok teşekkür ederim sana okadar çok soracağım şey varki aslında ilkokul 1. sınıf nedense beni çok korkutuyor. Devlet okulunamı gidiyor? Öğretmenine çocuğunun durumu hakkında bilgi verdinmi? Öğretmenin yaklaşımı nasıl? Çocuğunun uyumu nasıl? kusura bakma çok soru soruyorum ama ilkokul beni çok endişelendiriyor. aslında şimdi anaokuluna gidiyor uyumu iyi ama yine nedense çok endişeleniyorum. 4 ay önce doğumda kızımı kaybettim biraz da ondan psikolojim pek iyi değil sanırım. Allah hepimize yardım etsin

Amerikalı bilim adamları Otizm teşhisi konulan bazı çocukların yaşları ilerledikçe bu hastalıktan kurtulabildiklerini açıkladı.
Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin 112 çocukla yürüttüğü çalışmalarda, Otizm’in yaşam boyu süren bir hastalık olduğu kanısının yanlış olduğu yolunda işaretlere rastlandı.
Henüz bu konuda bilimsel kabul gören bir sonuca ulaşılmış olmasa da, Çocuk Psikolojisi ve Psikiyatri Dergisi’nde yayımlanan çalışmanın bulguları, önemli görülüyor.
Ancak araştırmaya temkinlilikle yaklaşılması gerektiğini belirten uzmanlar da var.
Connecticut Üniversitesinden Dr Deborah Fein ve ekibi erken yaşta Otizm teşhisi konan 34 çocuğun, ilerleyen yaşlarda sınıflarındaki Otizm teşhisi konmamış diğer 34 çocuk kadar başarılı bir performans sergilediğini ortaya koydu.
Bilişsel ve gözlem testlerinde, Otizm teşhisi konmuş çocukların performansı, otistik olmayan çocuklarınki ile aynı düzeyde seyretti. Çocukların, dil, yüz tanıma, iletişim ve sosyal etkileşim konularında herhangi bir problemle karşı karşıya kalmadıkları belirtiliyor.
Araştırmacılar, Otizm teşhisi konmuş çocukların performansını karşılaştırmak için aynı yaşlarda başka 44 çocukla da çalışmalar yürüttü.
Çalışmalar sırasında yapılan testlerde, otistik çocukların, hastalıklarının tespit edilemez olduğu ortaya çıktı.
Araştırmacılara göre, bu sonuçlar, bazı çocukların Otizm’i yenmesinin bir sonucu olabileceği gibi, çocukların Otizm’in olumsuz etkilerini başka şekillerde tamamlayabilmesinden de kaynaklanıyor olabilir.

herkese selamlar bentonit kilini kullanmaya başlayan var mı nasıl ölçüleri falan ayarladınız ben bulamadım birde bir ara görmüştüm bir sitede ama

ben kullanıyorum 1 haftadır 30cc sabah 30cc akşam( 3 yemek kaşığına tekabul ediyor) tabi bu ölçülerde yedirmek zor oluyor. bu kadar veremiyorum ne yese kardır diyerek veriyorum . Bir de banyosunda kullanıyorum.

Ayyy kıyamam canım bende hamileyim düşük tehditim var benimde.ben takintiliydim senin gibi hep derslerine giriyodum hatta servise vermedim ilk önce diğer zihinsel engellilerden etkilenir diye.Ne kadar yanlus yapmisim.Kredi çekip araba aldim.getirip goturmek icin .ama sonra anladimki onlardan asla etkilenmiyor servise verdim arada gidiyorum.İkadar rahatladimki anlatamam.2 yıl kres 2 yıl anaokulu şimdide 1 gidiyo hepsi ayni okul butcemi zorladim özele gönderdim hem nasilsa özel eğitim bedava.şimdi biraz dikkati cabuk dagilito zorladimmi bak elim sisti diyor.öğrt.herşeyi konustum özel eğitimdeki öğrt.de tanisti ve anlatti.Şimdi siniflari 15 kisilik kaynastirma raporu var ama kaynastirma almiyor.çünkü durumu çok iyi oldu.O kadar korkuyodumki bu çocuk okuyamaz diyordum.Ama simdi ilk dördün içinde.harfleri tutuşturuyor.yazisi kotu ama anlasilir.zaten hat sanatcisimi olacak bunlar.Sinifta oturmaz diyordum.hic kalkmiyomus.sadece biseyi eksik olmiycak bisey kaybolmiycak çok dikkatli.Fotografik hafiza denilen bisey var.onda çok kuvvetli.Ayrıca benim oğlum 4.5 yasinda konuştu.Hic ilaç kullanmadim.Daha doğrusu hic onermediler.Ama o kadar cok egittikki.5 yasina kadar yükleme yap :)bisey ogrenmiyomus gibi oluyorlar sonra birden patliyolar inanamazsin.bolbol gezdir.ben köye goturdum halen de goturuyorum hayvanları öğreniyor.bol bol çamur oynuyo.anaokulunda İngilizce vardi.10 kadar sayiyo,sebze meyveleri biliyor .normalde 100 kadar sayiyo.artik kendi basina oyun oynuyabiliyo.İstediğin zaman sor aklina ne geliyorsa dilimin dondugunce anlatirim.Ama sunu unutma asla espiri saka yok .Mesala kafam kazan gibi olduğu asla anlamazlar.Biseyi ima etmiceksin direk soyliyceksin.raporu düşenler oluyor ama hep takıntilari yada tekrarlamalari oluyor.inş.hepimizin çocuğu düzelir.Kendi başlarına kalabilirler.

Allah bebeşini sağlıklı olarak kucağına almayı nasip eder inşallah. Düşük tehlikem var diye üzülme benim hamileliğim çok iyi geçti hiç sıkıntı yaşamadım ama sebepsiz yere 36. haftada keybettim bebeğimi . İnşallah sağlıklı olarak kucağına alırsın bebeğini. paylaşımların için çok tşk ederim inan çok yardımcı oluyorsun. Bende hem özel eğitim hem özel okul karşılayamam ya rapor alıp özel okula göndereceğim yada özel eğitimi karşılayıp devlet okuluna göndereceğim. Ram raporu olunca kaynaştırma öğrencisi olmuyormu? senin raporun nasıldı da kaynaştırma öğrencii olarak çıkmadı acaba özel okul olduğu için mi?

Canım devlet okuluna gonderme bak benim eşimde öğrt.özel okula gönder.Damdan kaynaştırma raporu var.Ama ögretmeni uygulamiyor.Dediki çok iyi eğitim almus ayrıyetten özel plana gerek yok digerleriyle ayni gider.Belki sadece okumayı dökmesi uzar dedi.

haklısın canım en iyisi özel okul sanırım

beni, okadaretkiledi ki zaten mücadele ediyordum ama bu yazı dahada hız kazandıracak mücadeleme

ben bu kadının kitabını aldım .özel eğitim öğretmenimiz tavsiye etti.kitabın adıda gaps bağırsak ve psikoloji sendromu .okuyorum.çokta hoşuma gitti kadının dediklerine inanıyorum.çünkü eşimin ailesinde yıllardır dedelerinden beri bağırsak sorunu var.bağırsak sorununun astım otizm,dehb.gibi bir çok hastalığının sebebi olduğun savunuyor.diyet olması gerekiyor diyor. zor bir diyet ama ben çocuğuma elimden geldiğince yaptırmaya çzalışıcam.size de tavsiye ederim arkadaşlar

günaydın arkadaşlar...evet diyete psikiyatri doktorları inanmıyor,özel eğitimcimizde o taraflı değil pek.okuyunca mantıklı geliyor aslında otizmli çocukların birçoğunda bağırsak sorunları örneğin kabızlık ve uyku problemleri olduğunu biliyoruz,kızımın her zaman uykusu düzenli kabızlık sorunumuzda yok acaba diyete ihtiyacımız varmı bilemiyorum ve bu diyeti uygulamak o kadar zorki çocukların sevdiği tüm yiyecekler hemen hemen yasak..zaten bir çok çocuk bu yaşlarda yemek seçer bizde seçiyoruz ayrıca bu zamanda tavsiye edilen yiyecekleri temin etmekte çok zor..sizin özel eğitimciniz tavsiye ettiğine göre bu tadevi yöntemine inanıyor çok garip biri inanıyor biri yalanlıyor biz ne yapıcaz bu durumda..

bende almayı düşünüyorum dün baktım gittigidiyor da iki tane kitap var birinde ikinci bastı tek kitap 40 tl diyor diğeri 3 kitap dı sanırım anlamadığım için sipariş vermedim ikiside aynı da tek kitapta mı toplanmış acaba ben istiyorum diyet uygulamak ama zaten yeme sıkıntımız var herşeyi yemiyor uyku sorunumuz var kabızlık var bana da bir arkadaşım göndermişm linki oğlum herşeyi yese sıkıntı yapmasa da rahat rahat uygulasam

gittigidiyordan 40 lıralık olandan aldım bir soluktatda okudum

Merhaba arkadaşlar..Uzun süredir yazmamıştım.Son gelişmeleri paylaşmak istedim..kızım 2 ay sonra 4 yaşını dolduracak...3 yaşında kelimerini artırmaya başlamıştı.3,5 yaşından itibaren fiilleri de öğrenip her istediğini sözlerle istemeye başladı..iki kelimelik cümleler kuruyor artık.Çok mutluyum umarım konuşmasını daha da geliştirir.Sizce gelişim hızı nasıl?özel eğitim öğretmeni daha hızlı gelişmesini istiyorum dedi.kreş öğretmeni ise yaşıtlarından çok farklı olmadığını sadece konuşması geri diyor..renkleri şekilleri sayıları biliyor.bu ne, bu kim dediğimizde cevap vermeye başladı...umarım daha iyi haberlerde veririz..

blue 09 senin adına çok sevindim.daha önceki mesajlarından bazılarını okudum yaklaşık olarak 1 yıldır uğraşıyorsunuz sanırım.inşallah aynı sevinci bizde yaşarız canım.neler yaptınız haftada ne kadar özel eğitime gitti rapor aldınızmı.dil terapisine yada başka bir şeye gönderdinizmi.ilerlemende en iyi katkıyı ne sağladı.evde ne gibi şeyle r yapıyorsunuz.yeme problemi varmı.çok soru sordum ama kusura bakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…