- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.881
merhabalar bayadır yoktum işe başlayınca buraya pek uğrayamadım. oğlumdaki son gelişmelerden bahsedicem merak edenler için. oğlum 4.5 yaşında günlük 0.5 mg risperdal kullanmaya devam ediyoruz. ses tekrarları ve anlamsız kelimelerimiz takıntılarımız tamamen bitti çok şükür. konuşmamız da neredeyse yaşıtlarıyla aynı kalitede. sosyal sıkıntılarımızda kalmadı çok rahat diyaloğa giriyor. her hafta bir arkadaşımıza oturmaya gidiyoruz yani her hafta oğlumun tanımadığı birileri ve yabancı bir ortama sokuyorum çok şükür hiç bir sorun çıkarmadı, gittiğimiz evde mutlaka bir çocuk oluyor onunla oynuyor sohbet etmeye çalışıyor, birileri soru sorarsa normal cvplar veriyor sohbete kaltılıyor. darısı sizin başınıza inşallah . biarz zor oluyor ama ilgilenilirse üstüne düşülürse mutlaka düzeleceğine inanıyorum ben. hiperaktivitemiz biraz zorluyor beni şuan ama onada şükür....
gülsan senin adına çok sevindim.darıaı başımıza.kaç yaşında öğrendiniz. ne kadar süredir eğitim alıyor.neler yaptınız alternatif tedaviler e başvurdunuzmu. en çok fayda gördüğünüz ilerlemesini ne sağladı acaba.aslında binlerce soru var aklımda.benim oğlumda 3 yaiınd a3 aydır eğittime gidiyoç. sizinki ne kadar zamanda kendini ifade etmeye başladı.kreşe gönderdinizmi
jasmen kayra senin adına çok sevindi.bemim oğlumda 38 aylık 3 aydır haftada 4 saat özel eğitime gidiyor.konuşmuyordu.şimdi tek tük kelime yada anne al.su ver gibi şeyler söylüyor.bende yemesine dikkat etmeye başlaadım.seninkilere benzer şeyler yapıyoruz.bir kaç şey kaldı demişsin ne gibi şeyler acaba bunlar.çocuğunuz kaç yaşında.b,zde ilgilenmeye çalışıyoruz ama çokçabuk sıkılıyor.boya yapmayı ve resimi sevmek .yeni kreşe oyun grubuna başladıkiinşallah alışır.özellikle şunu yapın bize çok fayda sağladı dediğinizbir şey varmı acba
Arkadaşım ben Ankara da değilim ama aynı durumdayız.Çocuklarımız aynı yorgunluğumuz aynımerhabalar siteyi yeni gördüm benim durumumda olan annelerle paylasımda bulunmak çok güzel. Kendimi çok yalnız hissediyordum burdaki paylasımları görünce çok sevindim. oğluma 4,5 yaşında atipik otzim teşhisi koyuldu şimdi 5,5 bucuk yaşında ben 2 yaşından beri çocuğumda farklılık olduğunun farkındaydım bir çok doktora götürdüm konuşur,bebekmiş gibi davranmayın düzelir dediler ailemde beni suçladı pimpiriklisin diye birde bizim ailede geç konuşma var acele etme konuşur dediler hep . evet oğlum konuşuyor ama hiç soru sormuyor sohbet etmiyor ihtiyacı olunca konuşuyor. Ankaradayım 1 yıldır evde özel eğitim aldırıyorum kendi imkanlarımla. çok yıprandım ama güçlü almam gerektiğini biliyorum. sizlerden tavsiye bekliyorum özellikle Ankarada oturan arkadaşlardan Özel Eğitim Merkezi tavsilerini bekliyorum
Arkadaşım ben Ankara da değilim ama aynı durumdayız.Çocuklarımız aynı yorgunluğumuz aynıAma benim oğlum 1 e başladı.4 yaşından beri özel eğitime gidiyor.Sakın korkma özel eğitime gönder.O kadar çok faydası oldu ki anlatamam.Bide durumun iyiyse dil terpistine gönder.Ben birkaç ay sonra göndericem.Biz çok yol aldık inş.sizde öyle alırsınız.
Bize Dr hic ilaç vermedi.dikkat eksikliği bizde de var bir sıra a harfi yazıyo mesala elim şişti diyor.Dil terapisini gözardı etme.Çok yararı oldugunu ben gördüm arkadaştan.Çocuklar açılıyor.Evde boşuna para harcama bizimde özel eğitimimiz iyi değil ama öğrt.süper.O yüzden özel eğitim değil de oradaki öğrt.ileri araştır.Sadece tavsiye yanlış anlama.Cey112 çok teşekkür ederim .Evde özel eğitim aldırıyorum biraz maddi açıdan sıkıntıya giriyoruz ama faydasını görüyorum Ankarada güvenebileceğim bir özel eğitim merkezi bulamadım, bir kaç isim söylediler onlarda Çankaya da bize çok uzak servis yok . Ankarada olup Özel Eğitim Merkezi tavsiye edebilecek arkadaşlar özelden yazarsa çok memnun olurum. Dil terepistini düşündüm ama doktor gerek olmadığını söyledi. normalde konuşma problemi yok ama soru sormuyor çok fazla sohbet etmiyor. Anaokuluna gidiyor severekte gidiyor, hafta sonuda jimnastik kursuna başlattım çok hareketli. Oğlumda aşırı derecede dikkat eksikliği var özel eğitim öğretmenimiz dikkat eksikliğini çözersek herşeyi çözmüş oluruz diyor. Resperdal kullanıyoruz ama dikkatine çok etki etmedi sanırım 6 yaşını doldurunca doktorumuz dikkat ilacı vericek . Bu arada Bentonit kilini kullanmaya başladım inşallah faydasını görürüm. banyosunu yaptırıyorum ama yedirmesi biraz zor oluyor, yiyeceklerine karıştırınca fark ediyor pek yemiyor.
Bize Dr hic ilaç vermedi.dikkat eksikliği bizde de var bir sıra a harfi yazıyo mesala elim şişti diyor.Dil terapisini gözardı etme.Çok yararı oldugunu ben gördüm arkadaştan.Çocuklar açılıyor.Evde boşuna para harcama bizimde özel eğitimimiz iyi değil ama öğrt.süper.O yüzden özel eğitim değil de oradaki öğrt.ileri araştır.Sadece tavsiye yanlış anlama.[/QUOTE
Teşekkür ederim evet öğretmen çok önemli araştırıyorum bende. Allah hepimizin evladına sağlık versin.
Bize Dr hic ilaç vermedi.dikkat eksikliği bizde de var bir sıra a harfi yazıyo mesala elim şişti diyor.Dil terapisini gözardı etme.Çok yararı oldugunu ben gördüm arkadaştan.Çocuklar açılıyor.Evde boşuna para harcama bizimde özel eğitimimiz iyi değil ama öğrt.süper.O yüzden özel eğitim değil de oradaki öğrt.ileri araştır.Sadece tavsiye yanlış anlama.
cey112 mrb.benşimde oğlum 3 yaşında.haftada 4 saat özel eğitime gönderiyorum.3 aydır.sorunumuz atipik.dil terapistine göndereyimmi diye sorduğumda öğretmeni gerek yıok dedi bize öğretmenimizin iyi olduğunu düşünüyoruz.tavsiye üzerine gittik.3 ayda göz teması düzeldi.ismine bakıyor herşeyi anlıyor.40-50 kadar kelimesi var.bitti ac su ver anne al gibi şeyler söylüuor.dil terapistine götürüp götürmemkte karsız kaldım .birde size sormak istediğim biz rapor almadık kendi imkanlarımızla karşılıoruz bayada aağır oluyor.rapor çocuğumuzun geleceğini etkilermi diye korkuyoruz.öğretmenimiz kötü olmadığını kurtulabileceğini söyled acab sizler rapoeraldınızmı.birde geçen hafta oyun grubuna haftada 3 gün başlattuık.Arkadaşım ben Ankara da değilim ama aynı durumdayız.Çocuklarımız aynı yorgunluğumuz aynıAma benim oğlum 1 e başladı.4 yaşından beri özel eğitime gidiyor.Sakın korkma özel eğitime gönder.O kadar çok faydası oldu ki anlatamam.Bide durumun iyiyse dil terpistine gönder.Ben birkaç ay sonra göndericem.Biz çok yol aldık inş.sizde öyle alırsınız.
cey112 mrb.benşimde oğlum 3 yaşında.haftada 4 saat özel eğitime gönderiyorum.3 aydır.sorunumuz atipik.dil terapistine göndereyimmi diye sorduğumda öğretmeni gerek yıok dedi bize öğretmenimizin iyi olduğunu düşünüyoruz.tavsiye üzerine gittik.3 ayda göz teması düzeldi.ismine bakıyor herşeyi anlıyor.40-50 kadar kelimesi var.bitti ac su ver anne al gibi şeyler söylüuor.dil terapistine götürüp götürmemkte karsız kaldım .birde size sormak istediğim biz rapor almadık kendi imkanlarımızla karşılıoruz bayada aağır oluyor.rapor çocuğumuzun geleceğini etkilermi diye korkuyoruz.öğretmenimiz kötü olmadığını kurtulabileceğini söyled acab sizler rapoeraldınızmı.birde geçen hafta oyun grubuna haftada 3 gün başlattuık.[
eğer imkanınız varsa yavaş yavaş artırarak 5 yarım gün yada çalışıyorsanız 5 tam gün kreşe başlatın derim benim oğlum tek kelimesi yokken kreşe başladıktan kısa bi süre sonra konuşmaya başladı bu tür durumlarda kreşin inanılmaz faydası oluyo
bende rapor almadım doktorumuz çocuğa bir şans verin demişti. Okulda kaynaştırma öğrencisi olunca öğretmenler malesef çocuklara farklı gözle bakabiliyor. Sürekli çocuğun olumsuz yönlerine yönebiliyor. Maddi açıdan zorlanıyoruz ama inşallah doğru yapmışızdır.cey112 mrb.benşimde oğlum 3 yaşında.haftada 4 saat özel eğitime gönderiyorum.3 aydır.sorunumuz atipik.dil terapistine göndereyimmi diye sorduğumda öğretmeni gerek yıok dedi bize öğretmenimizin iyi olduğunu düşünüyoruz.tavsiye üzerine gittik.3 ayda göz teması düzeldi.ismine bakıyor herşeyi anlıyor.40-50 kadar kelimesi var.bitti ac su ver anne al gibi şeyler söylüuor.dil terapistine götürüp götürmemkte karsız kaldım .birde size sormak istediğim biz rapor almadık kendi imkanlarımızla karşılıoruz bayada aağır oluyor.rapor çocuğumuzun geleceğini etkilermi diye korkuyoruz.öğretmenimiz kötü olmadığını kurtulabileceğini söyled acab sizler rapoeraldınızmı.birde geçen hafta oyun grubuna haftada 3 gün başlattuık.
Birde oğlum bire gidiyor özel egitime gidiyorya kaynaştırma eğitimi almiyo durumu çok iyi oldu çünkü.Bide zaten daha iyi duzelenlerin raporu düşüyor bilgin olsunCanım korkma benim oğlumla aynı durumdaydı.Ben rapor almadım.çok korktum.Kendinde sağlıyciyim devlette calisiyorum.Almadim almadım en sonunda akdi.Simdi o kadar pismanimki o paralar ben çocuğuna daha faydali olabilirdim.Hic korkma kesimde ogrt.hic bir zarari yok.Karsinada cikmaz ama tutku cikti çocuğun eğitimi daha önemli degilmi sence.Yaşı küçük ne kadar bilgi yüklersen o kadar iyi olur.Bi de çocuğunu keşfet.Benimki harika resim yapıyor.Yarıyılda sergi açacak öğrt.sizden yaşça büyük olduğumuz için bisey sormak isresen sorabilirsiniz.
cey112 sağlıkçıyım demişsin.bu işin içinde olduğundan araştırdığına inanıyorum.bende branş öğretmeniyim.eşimde.eşim rapor almamıza karşı.açıkçası ben almak istiyorum.daha fazla ders almak açısından.ama ilerde bir sorun çıkarsa sen aldırdın raporu denmesinden çok korkuyorum.insan evladı olunca gerçekten zor durumda kalıyor.senin adına çok sevindim.hep ileriyi düşünüyorum elimde olmadann .acaba rapor kalkınca normal okula gidebiliyormu yada raporlu olsa bile özel okula gönderebilirmiyim.inanaın yardımlarınıza çok ihtiyacım var.ilkokula başlayana kadar bundan kurtulabilirmiyiz caaba d,iye düşünüyorum hep. o kadar sıkılıyorum ki beni en iyi siz anlarssınzı.eğitime başlamadan önce algılayamadığından hiç bir şey öğretemiyordum.öğretmen olduğum için inanın çok üzülüyordum.başkalarının çocuklarına bir şeyler öğretip kendi çocuğuna hiç bir şey öğretememk inanın çok kötü.buda bir imtihan ama inasan bazen çok sıkılıyor.inşllah bitecek bir gün hepinizin yönlendirmesine ihtiyacım var.teşekkürler.Birde oğlum bire gidiyor özel egitime gidiyorya kaynaştırma eğitimi almiyo durumu çok iyi oldu çünkü.Bide zaten daha iyi duzelenlerin raporu düşüyor bilgin olsun
birde hala özel eğitim alıyor ne zamana kadar devam edecek bu durum haftada kaç saat gidiyor acabaBirde oğlum bire gidiyor özel egitime gidiyorya kaynaştırma eğitimi almiyo durumu çok iyi oldu çünkü.Bide zaten daha iyi duzelenlerin raporu düşüyor bilgin olsun
Hiç bekleme rapor için.Bende dediğim gibi çok tedirgindim.Belki itiraf edemiyordum o donemde kendime utaniyordum.Niye benim çocuğum boyle diye uzuntuden sacım kalmadı.Ama hepsi boşuna eğitim bolbol egitim inan çoğu gidiyor azı kalıyo.trafik isaretlerine oglumda takılmıştı bi donem bi arkadaş var.oda anahtara takılmış bi tanidigim var özel eğitimden oda WC te bakiyor,öyle bakıyor.cey112 çocuğunu keşfet demişsin inan okadra inceliyorum ki müziğe ilgi yok. resim karalama yaptan öteye geçmiyor.ençok ilgisini çekemn şeyler yollarda duran trafik işaretleri hiç bir anlam veremiyorum.farklı bir şey dikkatimi çekmedi.yanlız öğretmenimiz resimlerle bir oyu öğretti algının açılması için onu oynuyoruz o oyunda bir şey dikkatimi çekti.oyu şu.iki tane nesne resmi olan kart alıyorsun.mesela ekme- araba bu ekmek bu araba diyorsun.ve kapatıyorsun ekmek nerede yada araba nerde diye buldurmaya çalışıyorsun.sonra bu ki resimde birini değiştriyorsun yerine yeni resin koyuyursun başka bir gün.daha sonraki gün diğer ii resimde ggggggggekmeği gösterdiğimde diğerini açmadan bakmadan araba diyor ezberlemiş oluyor diye dikkatimni çekti.bizimki hafatda 4 saat gidiyor daha fazla aldırsam dahamı iyi olur diye düşünüyorum.rapor alıpta.fikirlerinizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?