Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
bende sabah akşam resperdal surup kullanıyorum pek faydasını gördüğüm söylenemez ama birde bir kil varmış otizme iyi geliyormuş nevşehirden çıkarılıyormuş çocuklara içiriliyormuş vucudu ağır metallerden temizliyormuş bana özel eğitimcimiz söyledi tam bilmiyorum ama araştıracağım. Bu kil hakkında bilgisi olan varmı? birde ankarada hangi hastende ağır metal testi yapıyorlar? O kadar doktora götürdrüm oğluma hiç test yapmadılar.

O kilin ne olduğunu öğrendiğinde ne olur özelden adını yazarmasın bana ,benim çok vaktim olmuyor yazıları takip edemiyorum,
Bide Bu Ahmet Aydının özel yemek listesi nedir arkadaşlar çocuklarını götüren biraz daha açık yazabilir mi,yani hangi yiyecekler çok iyi geliyor,hangi gıdaların faydasını gördünüz,Hangileri kötü yönde tetikliyor,

small benim oğlu mayıs 2011 doğumlu, ikizler, 7 aylık oldular. Hala konuşmuyo bazen anne d iyor , mama diyor, baba diyor ama bilinçli değil, ince motor zayıf , göz teması gayet iyi, kardeşi ile yavaş yavaş iletişime geçmeye başladı insanlarla arası çok iyi çok sever kucaklansın, gıdıklansın yüzde 40 ygb olarak rapor aldık , bulunduğum ilçe de bir özel eğitim kurumuna gidiyor ama pek memnun değilim ancak gönderebileceğim başka bir yerde yok kış geçsin olmadı bakacam uzak falan başka yer çalıştığım içinde sıkıntı oluyor, her özel kurum hafta sonları açık değil bilmiyorum artık ben evde üzerine düşüyorum
kili ben de duymuştum hatırlarsam yazayım bu forumda biri yazmıştı, kullanıyormuş kaçıncı sayfa idi bakayım bulursam eklerim yalnız ben yedirildiğini d eğil de banyo suyuna konulduğunu biliyorum yanlış olmasın ama

günaydın arkadaşlar bentonit kili internetten araştırabilirsiniz. Eşim siparişi vermiş ama elimize henüz ulaşmadı. Amerikada çok kullanılıyormuş bu kili. Türkiyeden gidiyormuş ama ban yeni duydum, umarım faydasını görürüz. Gelişmelerden haberdar ederim. Bu kil dahili ve harici şeklinde kullanılıyormuş.

Ankara'dan üretim yapan bir firmadan istemiştik. Ücretsiz 10 kg göndereceklerdi fakat gelmedi. Unuttular muhtemelen. Tekrar istedim forumu okuyunca. Türkiye'de de çıkarılmaktaymış.

Son düzenleme:
Bentonit kili, şelasyon için kullanılıyor. Ağır metallerin vücuttan atılmasına katkı sağlamakta şeklinde internetten bilgi edinmiştim.

Risperdal bizim çocuğumuzda biraz sakinleştirici etki etti. Biraz da yeni kelime tekrarlamasına sebep olabilir diye düşünüyorum. Fakat yan etkileri endişe vermekte. Biz de 1 aydır günlük 0,25 mg kullanıyorduk. 3-4 gündür ara verdik kaygılarımızdan dolayı.

banyo yapılalarak ve içilerek kullanılıyormuş henüz kullanmadım sipariş verdim. Elime geçince bilgilendiririm sizi

Arkadaşlar benim oğluma da 1,5 yıl önce atipik otizm tanısı konuldu. hemen özel eğitime başladık bir süre sonra kreşe başladık. derken ömrümün en zor günlerini yaşadım diyebilirim. Oğlum şu anda konuşuyor, tuvalet alışkanlığını kazandı, çevresi ile etkileşimi çok güzel. sadece benim ve bu konuda bilgisi olanların farkedebileceği bir kaç problemimiz kaldı. umut ediyorum onları da zamanla aşacağız. Ahmet Aydın'ın kitabını ben de okudum. Orada yazılanları tam anlamıyla uygulayamadım. çünkü zaten yemek yemeyi sevmeyen bir çocuğum var onu bu konuda bir disipline sokamadım. Ama şekeri çikolatayı minimuma indirdik ambalajlı gıdaları da aynı şekilde. Yoğurdu evde mayalıyorum, keçi sütü veriyorum.ekmek için glutensiz un ile evde yapmaya çalıştım başlarda ama sonradan ondan da vazgeçtim. çocuğunuzu mümkün olduğunca doğal gıdalarla besleyin. biorezonansı ben de duydum ama çocuğumun ilerlemesi o kadar iyi gitmeye başlayınca vazgeçtim. Anlayacağınız özel eğitim+kreş+mümkünse park vs. bol bol sosyal alan ve en önemlisi bire bir ilgi. Biz her akşam kitap okuyoruz, resim çiziyoruz boya yapıyoruz.Haftada 3 saat özel eğitime gidiyoruz, kreşe tam gaz devam...biz de otizmi aşmak üzereyiz. Darısı bütün anneleri başına...

jasmen kayra senin adına çok sevindi.bemim oğlumda 38 aylık 3 aydır haftada 4 saat özel eğitime gidiyor.konuşmuyordu.şimdi tek tük kelime yada anne al.su ver gibi şeyler söylüyor.bende yemesine dikkat etmeye başlaadım.seninkilere benzer şeyler yapıyoruz.bir kaç şey kaldı demişsin ne gibi şeyler acaba bunlar.çocuğunuz kaç yaşında.b,zde ilgilenmeye çalışıyoruz ama çokçabuk sıkılıyor.boya yapmayı ve resimi sevmek .yeni kreşe oyun grubuna başladıkiinşallah alışır.özellikle şunu yapın bize çok fayda sağladı dediğinizbir şey varmı acba

bu ilaçların yan etkileri tam olarak nedir biraz açabilirmisiniz eğer bi sonraki gidişimizde iletişim ve dikkat konusunda yeterli ilerlemeyi göremezse doktorumuz bizede ilaç vereceğini söyledi ben yan etkileri fazlaymış dedim ama ben dozunu çok iyi ayarlıyorum yan etkileri olmayacak fln dedi ama yinede benim içime sinmiyo..

tahlil sonucunuz nasıl çıktı acaba merak ettim bide bu tahlil sonucuna göre sadece diyet durumunumu belirliyceklermiş bizde dün aynı şekilde kan verdik ama bendende aldılar ikimize beraber uygulanckmış tedavi ve kan sonucuna göre belirliycklermiş tedavi şeklini oğlum ben konuştuğum sırada ortalığı birbirine kattığı içinde olayı pek anlayamadım zaten
bide bu tedavi en az 40 dk sürüyomuş ve bu süre boyunca oğlumun oturması gerekiyo bu imkansız gibi bişey normalde hiç oturmayan bi çocuk çünkü bu tedaviyi uygulayanlar çocuklarınızı nasıl oturttunuz merak ediyorum

Henüz haber vermediler. Yarın gidince öğreniriz en kötü ihtimal. Bizimki de kolay oturmaz 1 saat boyunca. Çizgi film ya da şarkı türkü şeklinde yaparız baktık olmadı.

merhabalar bayadır yoktum işe başlayınca buraya pek uğrayamadım. oğlumdaki son gelişmelerden bahsedicem merak edenler için. oğlum 4.5 yaşında günlük 0.5 mg risperdal kullanmaya devam ediyoruz. ses tekrarları ve anlamsız kelimelerimiz takıntılarımız tamamen bitti çok şükür. konuşmamız da neredeyse yaşıtlarıyla aynı kalitede. sosyal sıkıntılarımızda kalmadı çok rahat diyaloğa giriyor. her hafta bir arkadaşımıza oturmaya gidiyoruz yani her hafta oğlumun tanımadığı birileri ve yabancı bir ortama sokuyorum çok şükür hiç bir sorun çıkarmadı, gittiğimiz evde mutlaka bir çocuk oluyor onunla oynuyor sohbet etmeye çalışıyor, birileri soru sorarsa normal cvplar veriyor sohbete kaltılıyor. darısı sizin başınıza inşallah . biarz zor oluyor ama ilgilenilirse üstüne düşülürse mutlaka düzeleceğine inanıyorum ben. hiperaktivitemiz biraz zorluyor beni şuan ama onada şükür....

Ahmet Aydın'ın kitabını alıp okumanızı tavsiye ederim. Doğrusunu isterseniz ben öyle yaptım çoğu şeyi kitaptan ve internetten okuyarak öğrendim.

Henüz haber vermediler. Yarın gidince öğreniriz en kötü ihtimal. Bizimki de kolay oturmaz 1 saat boyunca. Çizgi film ya da şarkı türkü şeklinde yaparız baktık olmadı.

yeri geldi ağlata ağlata, kucağıma sıkıştırarak oturttum, kolunu bacağını tuttum ama tedavi için bunu yapmak zorundaydım, iyi ki de yapmışım son seansta kendi gitti koltuğa oturdu

gülsan senin adına çok sevindim.darıaı başımıza.kaç yaşında öğrendiniz. ne kadar süredir eğitim alıyor.neler yaptınız alternatif tedaviler e başvurdunuzmu. en çok fayda gördüğünüz ilerlemesini ne sağladı acaba.aslında binlerce soru var aklımda.benim oğlumda 3 yaiınd a3 aydır eğittime gidiyoç. sizinki ne kadar zamanda kendini ifade etmeye başladı.kreşe gönderdinizmi

kızlar merhaba hepinizin çocuklarına sağlıklı ömür diliyorum, sizlere bir sorum olacak. benim oğlum 9 aylık, sizlerde otizm tanısı ne zaman ve nasıl konuldu? yani 1 yaşından önce bütün davranışları normalmiydi ne zamandan sonra otizm den şüphelendiniz? bilinçli bir anne olmak istiyorum bu yüzden cevaplarsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…