Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

blue9 gerçekten senin adına çok sevindim allah bize de nasipeder inşallah

Merhabalar...çok teşekkürler.Daha yolumuz var ama geçen yıl bugünler bile hayaldi..kızım bir yıldır özel eğitim alıyor. kreşe 2,5 yaşında başlamıştı.kreşle yeterince ilerlemeyince özel eğitime karar verilmişti.haftada 2 saat özel eğitim aldı.Konuşma terapisi almadı.5 yaşından sonra diyorlar.ben de onu düşünüyorum acaba başlatsam mı diye.Rapor almak zorunda kaldık.çünkü maddiyatı karşılayamazdık.ama ben çok takılmıyorum çünkü geçici bir rapor.atipik otizm yani otizm belirtileri var ve özel eğitim gerekli diye bir rapor ve şu an durumuz bu maalesef.Ben kreşin faydasına çok inanıyorum.iyi bir özel kreş şart.öğretmenleriyle sürekli iletişim halindeyim.onlara neler yapıldığı ile ilgili sürekli görüşüyorum.özel eğitim derslerinde yaptıklarını evde elimden geldiğince tekrarlıyorum.sürekli gezdiyorum,ilgileniyorum.anneye çok iş düşüyor.En büyük yük bizim üzerimizde.ben ilgilenirsem kızım daha iyi oluyor.Biraz kendimi çeksem geriliyor maalesef.çalıştığım için tüm bunlara yetişmek zor oluyor.Kızımın yeme ve uyku problemi yok.İştahı gayet iyi.sebzeyi çok sevmiyor sadece.Davranış sorunları ve tekrarlayıcı hareketleri yok.sıcakkanlı bir çocuk.

kesinlikle en büyük yük bizim üzerimizde canım bende öğretmenim insan çalışınca çok zor oluyor inanan bazen nefes alacak zamanım olmuyormuş gibi geliyor o kadar yoğunluk var ki kendimi hiç dinleyemiyorum.çok iyiilerlemişsiniz maşallah.tam olarak özel eğitimin meyvelerini nekadar sürede aldınız canım.

birde kreşdeki öğretmenlerine durumu anlattınmı ben anlatmadım acıkcası önyargılı davranmalırından korkuyorum

Merhaba özel anneler bu sayfayi bastan sona kadar okudumki herseyi ezbere biliyorum.sizleri sanki cok iyi taniyorum.benimdw bazi sikintilarim var yasayan daha iyi bilir diye sizlerede danismak istedim.benim 22 aylik bi oglum var bazi degisiklikler oldugunu 16 aylik iken farkettim.bu degisiklikler ismine tepki vermeme kendi etrafinda donme kollarini cirpma gibi vs.tabii hemen solugu doktorda aldim lk once ozel bi doktorq gittim otizm olmadigini gelisim geriligi oldugunu soyledi yetinemeyip cocuk hastanesine gittim orda ilk etapta cok ilgili bi bayana denk geldim ilk bakista bu cocuk otizm olamaz dedi ve gelisim testi istedi ayni gun yaptirdik ve 4 ay gelisim geriligi cikti.bu arada oglumun hic birsey bilmedigini farkettim ve surekli onunla ilgilendim bundan sonra iki kez daha cocuk hastamesine gittim ve onlarda ayni seyi soyledi krese vermemi yasitlarina yetisecegini soylediler.bir ay oldu bi arkadasimin kresine verdim uc hafta cok agladi su an biraz iyi.bu alti ay zarfinda oglum butun organlarini hayvanlari sekilleri kisileri bir kac tanede rengi biliyor.bilincli olarak anne baba abla anane babane dede vs.sesleniyor.tabii bu supheyi hic atamadim icimden.bu hafta izmirin duayenlerinden prof.suha miralden randevum vardi birde kendisinin gormesini istedim.iceri girer girmez suha hanimla oynamaya basladi bu esnada iletisim sikintimiz yok hic olmadi buna nazaran cok iyi uzun sureli goz temasimiz var ve asla yalniz kalip oynamaz hep bizimle.suha hanim 40 dakika oglumla ilgilendi bize sunu soyledi otizm teshisi uc yasindan once konmaz aman altini iki kere cizerek soyluyorum bu cocukta otizmin hic bir turu yok dedi.yanindaki gelisim uzmanina test yapmasini istedi gelisimin 3 ay geri buldu ince ve kalin motorunu iyi buldu.ewet bunlara ragmen oglum zor ogreniyor.gelisim geriligi deyip gonderiyorlar kesinlikle ozel egitime ihtiyaci olqmdigini kresle asabilecegini soyluyorlar bu arada en basta yazmis oldugum seylerin hic biri su anda yok adina mutlaka her zaman tepki veriyor. daha yazsam neler yazasim var ama zaten cok uzun oldu hepinizin evladina saglik diliyorum kuzucuklari opuyorum bu esnada sizce durumumuz nasil

gelişmeler iyi güzelim bence ama sen genede peşini bırakma bence .çünkü benim bir arkadaşımın oğlu 23 yaşındaasberger sendromu o da 3 yaşındayken ankarada bir profesöre götürmüş o da bu çocukta bir şey yok demiş.kendinizden şüphe edin ama çocuktan şüphe etmeyin demiş ama 8 yaşında ortaya çıkmış.onun için kesinlikle takip et.gelişme geriliği varsa şanslısın bence .onlar demesede sen istersen güzel bir özel eğitim merkezine gidip özel eğitim öğretmenlerine gösterebilirsin onlar sana durumu daha iyi açıklayabilirler.rapor almadan biraz özel eğitim alabilirsin bence.bunun sana hiç bir zararı olmaz benim fikrim böyle.hepimizin allah yardımcısı olsun

Herkese Merhaba,
Çocuğumda hızlı bir ilerleme oldu artık konuşmaya başladı,ne istiyorsa,ne yapmak istiyorsa söylüyor,oyunlar oynuyor,gruplara katılıyor,sayıları,renkeleri,alfabeyi biliyor,Alfabeyi 2 kere gösterdim ve kendi hemen hafızasına almış unutmadan söylüyor,Göz kontağı çok çok iyi oldu,Bilmiyorum rüyada gibiyim,nerden nereye geldik inanasım gelmiyor,

Çikolata,cips kesinlikle vermiyorum,süt peynir hamur işi kesinlikle yedirmiyorum,bol bol ıspanak çorbası yapıp veriyorum,canı pasta istediğinde badem veriyorum,tv kesinlikle yasak.her akşam 45,50 dk kitap okuyorum,sonra ona veriyorum hadi şimdi sen oku diyorum başlıyor okumaya(Pek anlaşılmıyor ama okumaya çalışıyor)Kitap bitince bitti diyor,

Arkadaşlar ben kadere,anıl yazısına inanan insanım bir duaya başladım onu okuyorum 20 günüdür okuyup çocuğuma okula öyle gönderiyorum,

Ve izâ maridtu fe huve yeşfîn(yeşfîni).

Allah Dualarımızı karşılıksız bırakmaz..

başladıktan 6 ay sonra konuşması hızlandı...kelimler çoğaldı.Cümle kurmaya 1 yıl sonra başladı...ama önemli olan iletişimi çok arttı...kızım hiç bir zaman iletişimi kötü değildi ama hiç konuşmuyordu ve selenince bakmıyordu.canı isterse gelip sarılıp öper ama onun dışında çok ilgilenmez kendi halinde oynardı...şimdi hiç yanımızdan ayrılımıyor,yaşıtlarıyla ilgili,tam konuşamadığı için çok oynayamasada kalabalığı çok seviyor..Bilişsel anlamda yaşıtlarının yapabildiklerini yapabiliyor..Bu günlere de şükrediyorum..Takıntıları bazen zorluyor hiç yok diyemem..Çok temiz ve düzenli olacak herşey..Birşey dökülse koşarak temizlik bezlerini alıp siliyor..abur cuburu seviyor..eve hiç almıyorum ama dışarda bizi zorluyor..almazsak çok ağlıyor..böyle sıkıntıları var..başta ekolali yapıyordu ama çok azaldı..anlamlı konuşuyor...
kreş konusunda başlarken sadece konuşmadığı söyledim,sonraki süreçte doktora gittiğimizi biliyorlardı, kızımın gelişim geriliği olduğunu otizm belirtilerinin olduğunu ve özel eğitim alacağını söyledim..Kızımın davranış sorunları olmadığı için zaten çabuk alıştı...özel kreş olursa ilgileniyorlar...doktora gittiğinizi ve bu durumu atlatmak için ilgilenmelerini muhakkak söyleyin..sizin çocuğunuz kaç yaşındaydı?

Gözün aydın butka...Ne güzel gelişmeler..inşallah duaya ben de çok inanıyorum...benim kzım da çokolata vs.yerse davranışları çok değişiyor.Hiperaktif oluyor.süt ben de içirmiyorum ama yoğurdu çok seviyor.Söylediğin gelişmeler beslenmesini değiştirince mi oldu...ne zamandır özel eğitim alıyor..

arkadaşlar nasıl kullanıyorsunuz ve ne kadar ölçülerde anlatabilirmisiniz
daha k ullanmadım canım ama bentonil için arayan kişi yani sipariş verdiğim yere oğlumun yaşını söyledim ona göre söyledi sabah 25cc akşam 25 cc dedi, bir ay boyunca haftada iki kere banyo suyuna konulcak bir aydan sonra haftada bir 3 aylık şu an için başladık ama banyo suyuna sürekli devam etmenizi öneririm dedi

butka cım gerçek ten senin adına çom sevindik.inanın birinin çocuğunda bir gelişme oldumu kendi çocuğumda olmuş gibi seviniyorum inanıyorumki bir gün bende bu cümleleri kurucam allahın izniyle.alın yazısına inancımız tam.bu da bizim imt,hanımız sanırım.market ürünü hiç bir şey yedirmiyorum bende sütte yok ama peynir ve yoğurt yiyiyor et ve sebze yemediğinden ne yapacağımı bilmiyorum bu düzeye ne kadar zamanda geldiniz canım .ilerlemenizde en büyük etkiyi ne yaptı sence.bize bu gibi tavsiyelerde bulunabilirsin neler yapalım.oğlum 38 aylık.35 aylıkken tanı kondu.3 aydır haftada 4 saat özel eğitim alıyoruz.göz teması var bazen adı söylendğinde bakmama var am aeskiye göre kasti yaptığını düşlünüyorum.işaret parmağını kullanıyor.al ver aç gibi 40 kelime kadar kelimesi var.bazen su ver anne al bile diyor.çalışıyorum bazen çok üzülüyorum.kaliteli zammn geçirmek çok önemli.2 haftadır yarım gün kreşe başladı çok çabuk alıştı .öğretmnei uymlu olduğunu söyledi .ben öğretmenine otizim olduğunu söylemedim.konuşamama sorunu olduğunu çocuklarla daha fazla faaliyet yaptırırlarsa daha iyi olucağını söyleddim.çocuklarla iletişim önemli.

fiyatı ne kadar canım

bzim özel eğitimcimizde otizmolduğunu söylemeyin bu tür şeylerde etiketleme yapılabildğini söyledi.ben konuşma sorununu olduğunu çocuklarla daha fazla letişim halinde olursa daha yi olacağını söyledim.benim oğlum 38 aylık şu anda 3 aydır özel eğitim alıyor.bizde takıntı bazı nesneler ama kısa bir süre sonra untturup başka bir şeye ilgisini çekerek ondan kurtulmaya çalışıyoruz

3 aylık göndercek yemesi için 4 şişe 100 lira , birde banyosu için 5kg 80 tl tamam dedim bende bilmiyorum fiyatı uygun mu gitti gidiyorda baktım ama bulamadım orda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…