- 31 Aralık 2014
- 3
- 1
- 3
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #4.041
Küçük yaşta olan çocuğa süt vermemek gelişimini olumsuz etkilemez mi sizce?Bu hep kafama takıldı açıkcasıSlm sevgili anneler,
Daha önce de forumda yazmıştım, 5-6 ay kadar önceydi ve ne yapacağımı bilemez durumda kafam karışık araştırıp duruyordum, oğlum 3 yaşındaydı ve atipik otizm teşhisi konmuştu, gerçekten belirtileri de vardı, uzun zamandır yazamadım, yazılanları da okuyamadım, şimdi yazmamın sebebi sizinle bu 6 ay içinde yaşadıklarımı ve oğlumdaki değişimi paylaşmak,
teşhis konulduğunda apar topar telaşla doktorun yönlendirmesiyle rapor aldık eğitime başladık ancak sadece 4 ders dayanabildim çünkü oğlumu kolundan bacağından tutup zorla sandalyeye oturtup masayla sıkıştırıyorlardı, çok ağladı eğitimi bıraktık. Ben bu arada Ahmet Aydın'ı öğrendim ve kitabını, başka yazılarını okudum, seminerine katıldım ve anlattıkları bana çok mantıklı geldi, onun söylediği diyeti yapmaya başladım, inek sütü ve gluten vermemeye başladım, sonra Cerrahpaşaya gittik birtakım testler yaptırdık vitamin, balık yağı ve çinko kullandık ve yavaş yavaş oğlum değişmeye, otizmli davranışları azalmaya başladı, sonra biorezonans diye bir tedavi olduğunu öğrendim, bu tedaviye de başladık ve 3 ay toplamda 9 seans tedavi gördü oğlum ve şu anda otizmden kurtuldu diyebilirim, bütün bunlar 6 ay gibi kısa bir sürede oldu, 6 ay önce bizim için mucize diye düşündüğümüz şey şu an gerçek oldu, belki de oğlumun hastalığının hafif olması sebebiyle bu kadar kısa sürede iyileşti ancak bu tedavilerin işe yaradığı ve Ahmet Aydın'ın otizmle ilgili söylediği herşeyin doğru olduğunu bizzat yaşayarak tecrübe ettim, burada paylaşmamın sebebi; başkalarının da bundan haberdar olması ve başka yavruların da şifa bulmasını sağlamaktır. İlk teşhis aldığımız zamanlarda araştırırken, 'çocuğu iyileşmiş olanlar neden paylaşmıyor, neden bize yol göstermiyor' diye yakınmıştım, bu nedenle deneyimlerimi paylaşmayı vicdani görevim olarak görüyorum. Diyet zor, diyet gereksiz diye düşünmeyin ne olur, başka doktorların söylediği gibi otizmin tek tedavisi özel eğitim değil, otizm bir bağırsak hastalığı ve bu hastalığı tedavi etmezseniz, sadece özel eğitimle belli bir noktaya kadar gelirsiniz, kaldı ki diyet yapmak o kadar da zor değil. İnanın yaşı büyüdükçe otizmli çocuğun davranış problemleriyle uğraşmak diyet yapmaktan çok daha zor.
Bütün yavrular şifa bulsun inşallah, herkese kolaylıklar dilerim,
Merhaba,uzun zaman olmuş buraya yazmayalı eski sayfalara göz attım da yaşadıklarımı ne cabuk unutmuşum diye sitem ettim kendime oğlum hiç konuşamazken şimdi ona oğlum sus diye kızdığım için,bu akşam yemek yerken suyunu masaya doktüğü için eskiden suyu bardakta bile içmiyordu oysa sadece biberonda içiyodu bardakta içsin diye günlerce uğraşmıştım,tuvaletini lazımlığa değilde klozete yapsın diye az oyunlar oynamadım onunla banyoda şimdi şifona çok basıyorsun kapağı kapatmıyorsun diye kızıyorum daha çok şeyler yazabilirim böyle örnekler hiç kolay değil bu durumun içinde olmak başını her yastığa koyduğunda onun geleceği için endişe duymak hep en kötüsünü düşündum ben ya oğlum hiç konuşmazssa merkezde gördüğüm yaşı büyük ve durumu ağar olan çocukları görüp umudunu yitirmek benim oğlumda böyle olucak büyüyünce diyip eve gelip çok ağladığım günler oldu ama hiç ona hissetirmedim hissettirmedik ona hep herşey normalmiş gibi davrandım şimdi merkeze neden gittiğini soruyo bana oyun oynamak için gittiğini biliyodu eskiden ama ben büyüdüm gerek yok diyebilcek kadar farkında artık sıkıldım oyundan artık gitmeyelim diyo
merhaba ben diyete başlayıp sağlıklı devam edemediğim için bu konuda yardımcı olamıycam ama ahmet aydının kitabını okurken bişey dikkatimi çekti özellikle bahar aylarında doğan çocuklarda bu hastalığın daha çok görüldüğünü yazmıştı anne bütün kış güneşten mahrum kalıyor ve hem annede hem bebekte d vitamini eksikliği oluyo diye bana mantıklı geldi çünkü benim oğlumda nisanda doğdu ve benim çalıştığım yer hiç güneş almayan biyer bu yüzden 2-3 hafta kadar önce dvit 3 verdim bunun dışında carlson balık yağı veriyorum içinde sadece balık yağı ve e vitamini olduğu için bunu tercih ettim.fakat sebebini bilmiyorum ama benim oğlum son zamanlarda hızlı bi iyileşme sürecine girdi sanki gelişmeler çok iyi konuşmamız düzelmeye başladı mantıklı kelimeler çıkmaya başladı dışarıya fln çıktığımızda eskiye göre daha çok söz dinliyo göz temasımız zaten diyetten sonra iyileşmeye başlamıştı inşallah böyle devam eder.herkese merhaba ;
ben diyet yapanlardan yardım istiyorum kazeini kestim glutene de yavaş yavaş başlamak gerekiyor sanırım neler yiyebilir onların hepsini düşünmem ayarlamam ve o şekilde başlamam gerekbir iki ayda çıkartılıyormuş sanırım gluten yavaş yavaş yani neler yaptınız neler yedi çocuğunuz ne kadar süre de geçtiniz neler hazırladınız benim oğlum çok seçici herşeyi yemiyor balık yağı , vita sanol veriyorum ayrıca d vitamini vermeme gerek var mı acaba özellikle şimdi kış ayı ya , biorezonans tedavisini de yaptırıcam , yaptıran var mı acaba ?
Merhaba. Ben hem carlson hem octomar denedim sanki octomar daha iyi geliyor. Diyet yapmıyoruz ama eğitimden sonra çok gelişmeler var.Oğlum süt içmiyor zaten kahvaltılığına veya muhallebisine karıştırırsam süt verebiliyorum. Keçi sütü tercih etmeye çalışsamda her zaman mümkün olmuyor.Bahar ayı konusu ilginç benim oğlum 28 Şubat doğumlu.Hamileliğim güneşsiz bir yerde geçti.merhaba ben diyete başlayıp sağlıklı devam edemediğim için bu konuda yardımcı olamıycam ama ahmet aydının kitabını okurken bişey dikkatimi çekti özellikle bahar aylarında doğan çocuklarda bu hastalığın daha çok görüldüğünü yazmıştı anne bütün kış güneşten mahrum kalıyor ve hem annede hem bebekte d vitamini eksikliği oluyo diye bana mantıklı geldi çünkü benim oğlumda nisanda doğdu ve benim çalıştığım yer hiç güneş almayan biyer bu yüzden 2-3 hafta kadar önce dvit 3 verdim bunun dışında carlson balık yağı veriyorum içinde sadece balık yağı ve e vitamini olduğu için bunu tercih ettim.fakat sebebini bilmiyorum ama benim oğlum son zamanlarda hızlı bi iyileşme sürecine girdi sanki gelişmeler çok iyi konuşmamız düzelmeye başladı mantıklı kelimeler çıkmaya başladı dışarıya fln çıktığımızda eskiye göre daha çok söz dinliyo göz temasımız zaten diyetten sonra iyileşmeye başlamıştı inşallah böyle devam eder.
octomarda sanırım çinkoda var oyüzden daha iyi gelmiş olabilir carlson bittikten sonra deneyebilirim bende.biz bu ara eğitim almıyoruz ama araştırıyorum tekrar başlıycaz.süt diyetinide yapmanızı öneririm biz çok faydasını gördük ben hiç süt yoğurt türü şeyler vermiyorum sadece bazen 1 parça peynirMerhaba. Ben hem carlson hem octomar denedim sanki octomar daha iyi geliyor. Diyet yapmıyoruz ama eğitimden sonra çok gelişmeler var.Oğlum süt içmiyor zaten kahvaltılığına veya muhallebisine karıştırırsam süt verebiliyorum. Keçi sütü tercih etmeye çalışsamda her zaman mümkün olmuyor.Bahar ayı konusu ilginç benim oğlum 28 Şubat doğumlu.Hamileliğim güneşsiz bir yerde geçti.
cevabın için sağol evetbende okuyorum kitabı benim oğlumda mayıs doğumlu, 7 aylık oldular ikiz. ben balık yağı olarak möller kullanıyorum dvit 3 hımm eczaneden sorayım ozaman bende , bende sütü kestim yoğurt vermiyorum peynir zaten pek yemiyordu işte puding falan çok seviyordu onu vermiyorum glutene geçemedim daha yaklaşık bir ay önce ben bilmeden hepsini kestim meğer huzursuzluk yapıyormuş ve oğlum acaip hırçınlaştı gece uyumaz gündüz uyumaz sürekli kendine zarar verdi kitabı okuyunca meğer hepsi birden kesilmiyormuş orda yanlış yapmışım şu an biraz daha iyi gibi sürekli ağlamaları yok arada oluyo sadece uykusu gelince benim oğlum daha konuşmuyor bir görsem o günlerimerhaba ben diyete başlayıp sağlıklı devam edemediğim için bu konuda yardımcı olamıycam ama ahmet aydının kitabını okurken bişey dikkatimi çekti özellikle bahar aylarında doğan çocuklarda bu hastalığın daha çok görüldüğünü yazmıştı anne bütün kış güneşten mahrum kalıyor ve hem annede hem bebekte d vitamini eksikliği oluyo diye bana mantıklı geldi çünkü benim oğlumda nisanda doğdu ve benim çalıştığım yer hiç güneş almayan biyer bu yüzden 2-3 hafta kadar önce dvit 3 verdim bunun dışında carlson balık yağı veriyorum içinde sadece balık yağı ve e vitamini olduğu için bunu tercih ettim.fakat sebebini bilmiyorum ama benim oğlum son zamanlarda hızlı bi iyileşme sürecine girdi sanki gelişmeler çok iyi konuşmamız düzelmeye başladı mantıklı kelimeler çıkmaya başladı dışarıya fln çıktığımızda eskiye göre daha çok söz dinliyo göz temasımız zaten diyetten sonra iyileşmeye başlamıştı inşallah böyle devam eder.
arya 3509 senin adına çok sevindim.sizingibiler bize umut oluyor.benimde 40 aylık oğlum var.4 aydır özel eğitim alıyor.senin anlattığın kadar olmasada benzer şeyler var.bizde çok umutluyuz inşallah hepimizin evlatları düzelir.bizde fazlada gündüz tuvalet eğitimi tamam.gece takıyorum bazen kuru kalkıyor ama kış olduğuiçin takmamayı cesaret edemiyorum.yarım gün kreşe 4 gün de özel eğitime gidiyor.siz ne kadar zamandır aldırıyorsunuzhepinize selamlar 36 aylık bir çocuğum var 1 yıl önce atipik otizm olabilir gibi bir tanı koyulmuştu bunun üzerine araştırmalar yaptık ve gelişmeleri sizlere yazmak istedim.çocuğum
1-10 a kadar sayabiliyor imgilizce ve türkçe
300 kadar kelimesi var takıntılı davranışları yok denecek kadar azaldı
sıfatları kullanabiliyor( mavi üçgen gibi )
gel git kalk.. gibi fiillerin hepsini kullanabiliyor
baba gel anne kalk gibi 2 kelimelik cümleler kurabiliyor ama konuşma tam anlamıyla var denilemez
oyuncaklarıyla anlamlı oynayabiliyor
rakamları dizebiliyor
şekillerin ara renklerin hepsini söyleyebiliyor
fiziksel sorunumuz yok normal çocuk ebatlarıda
yemeğini kendisi yiyebiliyor.
bazen ellerine bakıyor engelliyoruz
boyama falan yapıyor ama makas tatmayı öğretemedik.
100 e yakın şarkıyı melodileriyle birlite söylüyor
yabancı kavramı pek yok evimize gelenlere 20 dk içinde sarılıp öpebiliyor
bütün vücut organlarını tanıyor . gösteriyor
eşlemeler vs yapabiliyor
zıplayamıyor ve çok az üfleyebiliyor
misafirlikte alışveriş merkezlerinde çok mutlu
hafızası muhteşem 1 kere gösterdiğimizi unutmuyor
3 gün önce bıraktığı bir yerdeki oyuncağını isteğimde olduğu yerden getirebilecek kadar
kreş ve haftada 3 saat özel eğitim alıyor
taklit kabiliyeti anlık ne yaparsak gördüğü anda aynısını yapabiliyor
tuvalet eğitimi yok maalesef başlamadık istemiyor.
göz temesı ve ismine bakamama olmadı zaten
fotoğraflardan akrabalarımızı tanıyabiliyor
otizm yenilebilir bir rahatsızlık hiç bir zaman umutsuz olmayın bu yaza kadar çok daha iyi sonuçlar alabileceğimizi düşünüyoruz.biz sadece özel eğitim ve kreşle bu aşamaları kaydettik diğerleri maalesef para tuzağı çocuğunuzu bol bol kalabalık ortama sokun onun da çok faydası oluyor çocuklu ortamlar özellikle..hepimiz üstesinden geleceğiz inşallah..
hayırlısı olsun pınar nehir daha önceden özel mi alıyordun dersi.ne kadar süre özel aldın acabaHerkese Merhaba. Öncelikle kızımda hiperaktivite veya dikkat eksikliği yokmuş.Ama depresyon varmış Depresyonda olduğu için hırçın ve inat davranıyormuş. Oğluma gelince bende rapor çıkarttırmaya karar verdim. Oğluma kreş önerdiler, özel kreşe göndereceğim için özel kreş masrafları ve özel eğitim ağır geleceği için rapor çıkartacağım. oğluma tekrar test yapıldı ve 3 ayda çok ilerlediğini söylediler
Çok sağolun.Evet özeldi saati 60 idi şimdi 70 oldu.Eğitime başlayalı 3 ay oldu.Rapor çıkartırsam hafta 4 saati ücretsiz olarak alacak.hayırlısı olsun pınar nehir daha önceden özel mi alıyordun dersi.ne kadar süre özel aldın acaba
biz 3 aydır özel eğitim alıyoruz 5 tam gün kres çünkü çalışıyorum ama eğitimde ne yaptıysa aynısı evde tekrara sadece ifade edici dilimiz eksik malesef onu da atlatacağız kresin çok faydası oldu 3 aydır özel eğitim alıyor birde yoğun ilgi çok önemli tv sınırlı izliyor 0.15 mg risperdal alıyor geceleri onun da çok faydası var tabiikiarya 3509 senin adına çok sevindim.sizingibiler bize umut oluyor.benimde 40 aylık oğlum var.4 aydır özel eğitim alıyor.senin anlattığın kadar olmasada benzer şeyler var.bizde çok umutluyuz inşallah hepimizin evlatları düzelir.bizde fazlada gündüz tuvalet eğitimi tamam.gece takıyorum bazen kuru kalkıyor ama kış olduğuiçin takmamayı cesaret edemiyorum.yarım gün kreşe 4 gün de özel eğitime gidiyor.siz ne kadar zamandır aldırıyorsunuz
allah yardım etsin inşallah doğru kişiyi en yakın zamanda bulursunOğlum 44 aylık ve hiçbir komut almıyor. Parmaklarını takip ediyor, mama fuu dışında hiçbir anlamlı kelimesi yok. Anne baba demeyi de bıraktı. İnsanlara yaklaşıyor ama yemek konusunda sadece. Çok.üzülüyorum midem sürekli.üzüntüden ağrıyor. Adanada en iyi özel eğitimci hangisi? Bilen var mı? 2 tane denedik ve sonuç.almadık. Oğlumu kaybediyorum. 1 yaşındaki bebek gibi davranıyor ve gelişimi çok geri kaldı
merhaba risperdal kullanıyoruz demişsiniz ne gibi faydasını gördünüz yada yan etkisi oldumu? benim oğlum da 5 tam gün kreşe gidiyo bizde kreşin faydasını çok gördükbiz 3 aydır özel eğitim alıyoruz 5 tam gün kres çünkü çalışıyorum ama eğitimde ne yaptıysa aynısı evde tekrara sadece ifade edici dilimiz eksik malesef onu da atlatacağız kresin çok faydası oldu 3 aydır özel eğitim alıyor birde yoğun ilgi çok önemli tv sınırlı izliyor 0.15 mg risperdal alıyor geceleri onun da çok faydası var tabiiki
ben risperdalin hiç bir yan etkisini görmedim ne bir uyuşukluk ne de başka bir şey dikkati toplamasını tekrarlarını takıntılı davranışlarını hep azalttı önceden kırmızı ışıkta bile beklemezken şimdi İstanbul trafiğinde seyahat edebiliyoruz ..sinirliliği falan hep azaldı 0.25 veriyormuş genelde doktorlar biz 4 aydır 0.15 kullanıyoruz .ilaç alırken artı ve eksilerine bakmak lazım ben ilacı vermesem belki de hiç dikkat toplayamayacaktı.0.15 zaten 1 damla falan yapıyor bize olumlu faydası oldu memnunuz ve devam etmeyi düşünüyoruz tabi ki karar sizin..merhaba risperdal kullanıyoruz demişsiniz ne gibi faydasını gördünüz yada yan etkisi oldumu? benim oğlum da 5 tam gün kreşe gidiyo bizde kreşin faydasını çok gördük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?